Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakációTavaszi zsongásVárosnézések

Európai nagyvárosok, ahová már fapados repülővel is megszökhetsz egy hosszú hétvégére

1 perces olvasási idő
Piazza Navona, Róma

Rómától Barcelonáig, Portótól Podgoricáig történelem és modernitás, nyüzsgés és romantika, valamint gazdag gasztronómia várja az utazókat. Közeleg az augusztus 20-i hosszú hétvége, úgyhogy fogjátok meg a párotok kezét, szedjétek össze a családtagokat és induljatok el Európa legszebb városaiba – fapados járatokkal! 

Barcelona – Spanyolország

A modernizmus fővárosa a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb szárnypróbálgatásainak helyszíne. Számos látnivalóját a világ leghíresebb és legelismertebb építészei, az organikus építészet, és a modernizmus jeles képviselői, Antoni Gaudí (1852–1926), valamint Luis Doménechi Montaner (1850-1923) alkotta.

Güell Park, Barcelona

Azonban a régi Barcelonával is megismerkedhettek, ha a Barri Gothic vagy El Born negyedek labirintusszerű, középkorú hangulatot árasztó, rendkívül hangulatos szűk utcáit bejárjátok (még több látnivaló a katalán fővárosban). S ha már elmerültetek eléggé a modern városi feelingben, kitisztulhat a fejetek a város remek homokos tengerpartján sétálva, vagy a vízben megmártózva.

Repülőjegyeket itt találsz >>

Róma – Olaszország

Róma, az örök város, a szerelem városa, amely minden alkalommal rabul ejti az utazókat. Itt tobzódik a történelem és a mediterrán szenvedély, amely lépten-nyomon visszaköszön az elbűvölő terekben, a múltunkat visszaidéző ókori romokban.

Piazza Navona, Róma

Hogyan tölts el 5 napot Rómában? 

Egy város, amely kifogyhatatlan a látnivalókból, ahol minden alkalommal új „kincsekre” bukkanhattok. Csak el kell indulni az egykori Római Birodalom fővárosának utcáin és hagyni, hogy rátok találjon az ókori, középkori és modern építészet remek épületeivel. S ha elfáradtok az sem baj, hiszen egy jó kávé, remek fagyi vagy isteni pizza mellett is szemlélhetitek a várost és annak nyüzsgő életét, magatokba szippantva eközben az itáliai dolce vita életérzést.

Olcsó repülőjegyek az olasz fővárosba >>

Larnaka – Ciprus

A várost a legenda szerint Noé unokája, Kittim alapította, erre utal a város bibliai neve, Kittim is. Neve misztikusan cseng, nem véletlenül, hiszen a Földközi-tenger keleti medencéjében megbújó Cipruson izgalmas városra bújik meg.

Larnaka, Ciprus

Népek, kultúrák egzotikus találkozási pontján járunk, hiszen a Levantei-partvidék keleties hangulata, az északi szomszéd, Törökország egykori befolyása, Görögország kulturális hagyatéka találkozik itt, miközben a csöppnyi sziget ízig-vérig ciprióta is. Érdemes ide ellátogatni, hiszen ősi kultúrával, sok-sok napsütéssel, mélykék tengerrel, mediterrán életstílussal, híresen finom ételekkel és neves borokkal találkozhattok a sziget fővárosában.

Olcsó repülőjegyet keresel? >>

Porto – Portugália

Porto már időszámításunk előtt 300-ban is híres város volt, jelentős kereskedőváros, majd szellemi központja volt a Római Birodalomnak. Egykor főváros volt, s ezt főbb látnivalói az óvárosban is igazolják.

Porto óvárosa a Duoro folyó mentén

Porto könnyen bejárható, főbb nevezetességei az I. Lajos hídnál szétszórtan helyezkednek el. Kitűnő fekvése és óvárosi hangulata nagyon különlegessé teszi az itt eltöltött időt. Az egymáshoz épített, keskeny, düledező, vörös cserepes házak, melyek a városközponttól a Ribeira negyedig, a Douro folyó partjáig tartanak, megmutatják a város esszenciáját. Itt jó végig sétálni, a helyieket megfigyelni, egy finom bort inni, s érdemes a városi villamosra is felpattanni, amivel könnyen körbejárhatjátok a várost az óceán partján lévő kikötőig.

Olcsó repülőjegyek Portóba >>

Podgorica – Montenegro

A Skadar tótól északra, a Zeta völgy északi oldalán fekvő település a tengerpart és a hegyek ölelésében fekszik. Az őskor óta lakott településen megfordultak a görögök, rómaiak, illírek, hunok, szlávok, bizánciak is. Mindegyik náció egy kicsit rátette a kezét a városra, formálta.

Podgorica

Montenegro, ahol a boldogság forrása ered >>

A török időkben kialakult óvárost a II. világháborúban a földig bombázták, szinte az egész várost újjá kellett építeni. Mégis néhány épített örökség tanúskodik a múlt nagyságáról, így mindenképp nézzétek meg a török időkben épült Óratornyot, látogassatok el a Sastavci hídhoz, a város legromantikusabb területére, majd érdemes megnézni a Millennium hídat, amit Mladen Ulicevic, a Podgorica Egyetem Építőmérnöki karának professzora tervezett. A Krisztus feltámadása ortodox katedrális pedig igazi kuriózum, a jobb oldali tornyában található 11 tonnás harang a legnagyobb harang az egész Balkánon. Jó hír, hogy innen már nincs messze a tengerpart sem!

Repülőjegyet keresel Montenegróba? >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%