VárosnézésekŐszi élményszüret

Veszprémi látnivalók és programok az őszre – 10 ok, hogy erre vigyen az utad

2 perces olvasási idő

Akár a telefonodon, akár egy noteszben gyűjtögeted a kiszemelt úti célokat, az alábbi veszprémi látnivalók és programok az őszre olyan élményeket tartogatnak, amelyek garantáltan bakancslistásak. Szereted Veszprém hangulatát? Íme 10 ok, hogy erre vigyen az utad! 

Veszprémi látnivalók és programok az őszre – Kezdődjön a kaland! 

Tudtad? Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen egyedülálló módon 2023-ban egy egységes élményrégióként viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet. Szívesen felfedeznéd a várost? 

Összegyűjtöttük azokat a programtippeket és látnivalókat, ahova a családdal, a barátokkal, vagy éppen a pároddal kettesben is ellátogathatsz ősszel a királynék városában!  

Veszprémi vár – Várlátogatás és múltidéző séta

A Veszprémi vár a város népszerű látnivalója, a várnegyed egyházi és tudományos intézménynek is otthont ad. 

A Hősök Kapuján belépve számos látnivalót térképezhetsz fel, ilyen a Szent Mihály-székesegyház, az Érseki Palota, a Szentháromság-szobor, Szent István és Boldog Gizella szobra, és a Szent György kápolna is. 

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Szentháromság szobor

A 2013-ban felújított Hősök Kapuja kiállítóhelyen megismerkedhetsz a vár történetével. Ne hagyd ki!

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Hősök Kapuja Látogatóközpont, Veszprém

Szállástipp: Várvölgy Vendégház Veszprém

A kertes családi ház Veszprém történelmi belvárosában, a vár tövében, a Benedek-hegy oldalában található. A 3 szobás ház ideális választás családok, baráti társaságok számára. 

Tűztorony – A vár egyetlen tornya

A veszprémi vár végén emelkedik a vár egyetlen tornya, a 48 méter magas Tűztorony. A torony törtkőből falazott, hengeres része feltehetően középkori, bejárata a vár belseje felől nyílik. 

Körerkélyéről csodás kilátás tárul Veszprém városrészeire, a fotózás szerelmeseinek érdemes felkapaszkodni a torony tetejére. A copf stílusú réztorony órája minden egész órakor Csermák Antal verbunkos zenéjét játssza.

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Tűztorony

Szállástipp: Tűztorony Apartman Veszprém

A 3 férőhelyes, klimatizált apartman az Óváros téren található, a lakásból mesés kilátás nyílik a Tűztoronyra. A szálláshelyen olvasókuckó és sófalas infraszauna teszi pihentetőbbé a kikapcsolódást. 

Ernő, az őr, Leonóra és az oroszlán, és Ödön, az utcazenész – Kolodko-szobrok Veszprémben

Kolodko Mihály szobrászművész 3 alkotása kapott helyett a királynék városában, Veszprémben. 

Ernő, a vár őre a Hősök kapujánál kezdte meg szolgálatát. Ödönnel, az utcazenésszel a Kossuth Lajos utca elején találkozhatsz, Leonóra és az oroszlán pedig a Kollégium udvarban kapott helyet.

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Ernő, az őr

Szállástipp: Manzárd Apartman Veszprém

A kutyabarát tetőtéri apartmanok Veszprém történelmi belvárosában találhatók, 2021-ben teljes átépítésen estek át. A nagyméretű teraszon pihenésre és grillezésre is van lehetőség. 

Szent Benedek-hegy – Lépcsősorok és lenyűgöző panoráma

A vár északi oldalán, a Szent Mihály székesegyház mögött található Várlépcsőn át közelíthető meg a Szent Benedek-hegy, amely honfoglaló őseink temetkezési helye volt.

A hegyről a város pirostetős házaira láthatunk rá, majd egy lépcsősoron juthatunk le a Séd völgyébe.

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Szent Benedek-hegy

Szállástipp: Terrace Belvárosi Jacuzzis Apartman Veszprém

Veszprém belvárosában, romantikus helyszínen pihenhet az, akik az ízlésesen berendezett apartmanban száll meg. A tágas, várpanorámás teraszon egy 6 fős jakuzzi teszi még hangulatosabbá a pihenést és töltődést.

Bakonyi Ház – Miniskanzen Veszprémben

A Laczkó Dezső Múzeum mellett álló tornácos parasztház a Dunántúl legkorábbi szabadtéri néprajzi múzeuma, mely a régi értékeket megőrizve új, modern élménykínálattal gazdagodott. 

A házban folyó élet megismerését, az egyes tárgyak szerepének megértését kép-, fény- és hangeffektekkel gazdagított tárlatvezetés segíti. 

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Bakonyi Ház

Szállástipp: Teal Apartman Veszprém

Az otthonos és világos belvárosi lakás nagy terasszal várja vendégeit Veszprém belvárosában. A házban található egy csendes piknikező hely is, ahol grillezőt lehet felállítani.

Gizella királyné-kilátó – Kirándulás a Gulya-dombon 

A Gulya-dombon álló 22 méter magas Gizella királyné-kilátóból egyedülálló panoráma tárul elénk Veszprémre és a környező dombokra.

Az emelvény legmagasabb kilátószintje 17,5 méter magasan van, a magasság, és a kilátó szerkezete a tériszonyosokat alaposan próbára teszi. A kilátó mellett pihenő- és tűzrakó hely várja a kirándulókat. 

Azon tanakodsz, hogy a veszprémi látnivalók és programok az őszre mit kínálnak számodra? A kilátót mindenképpen vedd fel a veszprémi listádra! 

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Gizella királyné-kilátó

Szállástipp: Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém

A hotel a királynék városának első és egyetlen wellness szállodája, amely a város egyik legszebb pontján, a Viadukt lábánál, a Séd-patak partjára épült. 

Veszprémi Állatkert – Hazánk egyik legizgalmasabb állatkertje

A Veszprémi Állatkert hatalmas népszerűségnek örvend, évente több ezer látogató keresi fel bemutatóterei és színes programkínálata miatt. 

A pingvin és fóka bemutatótér, az Európában is díjazott Madárröpde, és a hazánkban egyedülálló Dínó Park felejthetetlen élményeket kínál a látogatóinak.

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Veszprémi Állatkert

Szállástipp: Sziklai Apartman Veszprém

A 4 férőhelyes, kisállatbarát apartman Veszprém szívében, az Óváros tértől 100 méterre található. A parkolás, a wifi és a légkondicionálás ingyenes. 

Színház egész Veszprém! – 1 város, 3 teátrum

Egy veszprémi séta után mi lehetne kellemesebb esti program, mint egy színházi előadás? Veszprém abban a ritka és szerencsés helyzetben van, hogy három teátrummal is büszkélkedhet.

A Veszprémi Petőfi Színház, a Pannon Várszínház és a Kabóca Bábszínház minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. 

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Pannon Várszínház

Szállástipp: Wood Apartman Deluxe Belváros Veszprém

A 4 férőhelyes, barátságosan berendezett apartman kényelmes és világos terekkel teszi pihentetővé a kikapcsolódást. A várnegyed a szálláshelytől csupán 500 méterre fekszik. 

Biciklis városnézés – BalatonBike365 Port 

Autóval érkeztél Veszprémbe, de kedvet kaptál a biciklis városnézéshez? Kölcsönözz ebike-ot és fedezd fel a legszebb helyi látnivalókat! 

A Szent Benedek-hegytől a Kolodko-szobrokon át a természetközeli kincsekig bármit feltérképezhetsz két keréken. A veszprémi látnivalók és programok az őszre is sok élményt tartogatnak. 

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
E-bike városnézés Veszprémben

Szállástipp: Oliva Hotel Veszprém

A hotel Veszprém történelmi belvárosának szívében, közvetlenül a városközpontban, a vártól pár perces sétára fekszik. A mediterrán hangulatot idéző színek és a wellness részleg szolgáltatásai csodás harmóniában állnak egymással. 

Séta az Óvárosban – Ejtsd útba az Óvárosi Piacot is!  

A nyolcas alakú Óváros tér a város szíve, melyet korábban is piactérként használták, mára pedig a legnépszerűbb fesztiválok egyik állandó helyszíne is. 

Vedd a nyakadba az Óvárost, gyönyörködj az Óváros tér szecessziós épületeiben, és szemezgess az Óvárosi Piac színes kínálatából

Veszprémi látnivalók és programok az őszre
Óvárosi Piac

Szállástipp: Orchidea Apartman Veszprém

Az Óváros tértől 50 méterre, csendes, nyugodt udvarban várja vendégeit a teljesen felújított apartman. A légkondicionált szálláshely gyermekbarát extrákkal várja a családokat. 

Ugye te is úgy gondolod, hogy a veszprémi látnivalók és programok az őszre rengeteg élményt tartogatnak? Nézelődj a Szallas.hu kínálatában, és foglalj szállást a kikapcsolódáshoz >>

További TOP veszprémi szállásokat találsz cikkünkben >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    9.8
    Kedvenc szállások

    Mediterrán pihenés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni

    2 perces olvasási idő