Wellness + Hotelek

Wellness Magyarországon − 15 hely, ahová érdemes elutazni

3 perces olvasási idő

Fürödtél már 5 emelet magasan egy óriási medencében? Bámultad már a Dunakanyar naplementéjét a kültéri jakuzziban lazítva? Mit szólnál egy különleges wellnesshez Magyarországon? Most 15 fantasztikus helyre repítünk el, ahol nem csak a nagyszerű szálláshelyeket, de a közeli látnivalókat is útba ejtjük majd! Felkészültél?

A kikapcsolódás magas foka − wellness Magyarországon:

1. MenDan Magic Spa & Wellness****+superior − Zalakaros

Élvezd az elképesztő panorámát és a szél lágy simogatását a tetőtéren kialakított, feszített víztükrű medencében úszkálva, miközben az alattad sétáló embereket is látod az átlátszó üveglapoknak köszönhetően! 

Ez a különleges élmény a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellness****+superiorban vár rád, mely ezenkívül további káprázatos medencékkel és szaunavilággal kényeztet. 

Még több vízi kalandért elég átsétálni a szomszédos Zalakarosi Fürdőbe, de akár egy sétarepülést, segway kirándulást vagy vízi túrát is beiktathatsz a napba. Sőt! Látogatást tehetsz a Termáltó és Ökoparthoz is!

2. Sziget Hotel**** − Nyíregyháza

Végtelen nyugalom a természetben, egy apró szigeten? Ugye, te is vágytál már hasonló helyre? Bújj el a világ elől a nyíregyházi Sziget Hotelben****, mely családias hangulattal, fantasztikus ételekkel és varázslatos wellnessoázissal teszi felejthetetlenné az utazásod! 

A hangulatfényekben pompázó sparészlegben masszírozó jakuzzi, lazításra teremtett finn szauna, illetve gyerek- és felnőtt medence egyformán akad.

Fedezd fel Nyíregyháza mesés kincseit! Csobbanj az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, nézd meg a Nyíregyházi Állatkertet, a Sóstói Múzeumfalut, valamint barangold be a Sóstói-erdőt!

3. La Contessa Kastélyhotel**** − Szilvásvárad

A rejtelmes Bükk-vidék hegyei ölelik körül a Szilvásváradon rejtőző La Contessa Kastélyhotelt****, ahol elegáns környezetben hódolhatsz a felhőtlen wellness kalandoknak. 

Lazíts a kellemes hőmérsékletű élménymedencében, a nyakzuhany alatt! Nevezz be az ellazító szaunaszeánszokra, és pihenj meg az aromakabin bűvöletében egy finom ebéd után!

Ha kimozdulnál, a vadregényes Szalajka-völgy látnivalóit feltétlen látogasd meg! A Fátyol-vízesést, az Istállóskői-barlangot, a Sipovics Tengerszemet és a Gloriett-tisztást sosem fogod elfelejteni!

4. Minaro Hotel Mgallery***** − Tokaj

Elképesztő luxus övez majd a tokaji szőlőtőkék között, az exkluzív Minaro Hotel Mgalleryben*****. A designos belső terek a wellnessben is visszaköszönnek, így zavartalanul gyönyörködhetsz a látványban, miközben a beltéri medencékben úszkálsz, vagy a pihenőágyakon ejtőzöl. 

A nagyméretű, pazar szauna pedig lehengerlő kilátás nyit neked a Tokaji tájra, ha már megjártad az egészséges sókabint!

Panorámában nem lesz hiány a Finánc-dombi kilátónál sem, mely után pont befér a Világörökségi Bormúzeum vagy a Lepke- és ásványkiállítás megtekintése.

10 tokaji látnivaló, amiért érdemes útra kelni >>

5. SunGarden Wellness & Conference Hotel****+superior − Siófok

Tervezd Siófok szívébe a pihentető vakációt, mert a SunGarden Wellness & Conference Hotel****+superior mesés szálláshelye mindent tud, amit kell! A stílusos, komfortos szobákból indulva, mennyei reggelivel indíthatod a reggelt, mely után engedhetsz a wellnessbirodalom hívószavának. 

Heverj végig a vízi masszázspadon a szabad ég alatt vagy lebegj önfeledten a beltéri úszómedence hátán egy izzasztó gőzkabinozás után! 

Persze, Siófokon nem csak fürdeni lehet. Keresd fel a Bella Állatparkot, a Siófoki Víztorony és Kiállítást, a mókás Fordított Házat és ülj fel az Óriáskerékre is!

6. Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** − Veszprém

Mesébe illő helyen, a Viadukt tövében és a csörgedező Séd-patak partján épült a veszprémi, 37 szobás Betekints Wellness és Konferencia Hotel****. A színvonalas wellnessrészlegben végre kieresztheted a fáradt gőzt.  

A beltéri medencén és ragyogó szaunákon túl dézsafürdő, vízi bár és meghitt masszázsok is várnak rád, mielőtt felderítenéd a királynék városát.

A Dínó parkkal rendelkező Veszprémi Állatkert feltérképezése jó pár órát igénybe vesz majd, de érdemes időt szánni a Veszprémi Vár bejárására is. Járj nyitott szemmel, hogy az út menti Kolodko szobrokat is észrevedd! 

Idén Veszprém lett Európa kulturális fővárosa >>

7. Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda**** − Komló

Töltődj fel egy különleges komlói szálláson, ahol a szobádban Zólyomi Zsolt illatszelekciói kényeztetik az érzékeidet egy kiadós wellness után! Az Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda**** óriási vízi világgal vesz le a lábadról, ahol kristálytiszta kül- és beltéri medencékben csobbanhatsz. 

Sőt, ha szeretnél, akkor elmerülhetsz egy meleg termálmedencében is!

Az egykor szénbányászatáról híres településen, Komlón látnivalók is akadnak. A családias hangulatú Mini Zoo-ban több állatot is megsimogathatsz. A közeli, mánfai Melegmányi-völgyben pedig jókat lehet túrázni.

8. Mjus Resort & Thermal Park****+superior − Körmend

Egy papucs, egy fürdőköntös, egy törölköző és már kezdődhet is a nyaralás a körmendi, modern Mjus Resort & Thermal Park****+superiorban. Hunyd be a szemed, miközben az elkülönített, kerti pezsgőfürdőben lazítasz és csak pihenj! 

Előtte vagy utána bőven lesz időd kipróbálni a panorámás szaunát, a két csúszdát, illetve a hívogató tó medencét! Bár a mozaikos- és barlangos medence is biztosan kedvedre való lesz. 

Körmenden járva pillants be a múltba, mert a Batthyány-Strattmann Kastély elképesztő terei mindig megbabonázzák az utazókat! Nézz szét a barokk Várkertben is! 

9. Hotel Aurum**** − Hajdúszoboszló

Nem árt, ha a kiszemelt szállodában a fantasztikus konyha és szobák mellett a wellness is kész oázis. Ha te is így gondolod, akkor a sikkes Hotel Aurumban**** jól fogod érezni magad! Az innen pár lépésre található Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő mesés vizének erejét ráadásul ezen az impozáns szálláson is megtapasztalhatod. 

Ám, az élménymedencében, napozóteraszon, jakuzziban, valamint szaunákban is garantáltan sok időt töltesz majd. 

Ülj fel a Városnéző Nosztalgiavonatra, kukkants be a Hajdúszoboszlói Fazekasházba vagy a Harangházba! Viszont nyaranta a Holiday Vidámparkot sem szabad kihagyni!

10. Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok**** − Bikal

A lovag kor varázsa elevenedik meg előtted a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtokon****, mely hétféle szálláshangulatot kínál. A négy wellnessrészleg mindegyike csodás élményelemeket tartogat. 

Vegyél egy fekvőmasszázst, lazíts a feltörő buzgárok felett, majd csobbanj a nagyszerű medencékben! Este komfortos szoba és fejedelmi vacsora gondoskodik az édes álmaidról. 

Fedezd fel a középkori Magyarországot a korhű Élménybirtokon és kutasd fel a híres-neves Fanyűvő óriást

Időutazás és kaland az Élménybirtokon >>

11. Hotel Helikon**** +superior − Keszthely

Szemed-szád tátva marad a keszthelyi Hotel Helikon**** +superiorban, ahol háromszintes wellnessrészlegben hagyhatod magad mögött a stresszt. Engedd, hogy a sodrófolyó elragadjon és lubickolj a tágas medencékben, melyekből a szenzációs balatoni panorámában is gyönyörködhetsz!

Nevezz be az exkluzív masszázs- és kozmetikai kezelésekre is!

Keszthelyen jó sok látnivaló akad, így nem árt, ha alaposan beosztod az idődet, hogy biztosan eljuss a Festetics-kastélyba, a Vidor Játékmúzeumba, a Történelmi Panoptikumba és a Horrorárium és Kínzó Múzeumba!

12. Fagus Hotel Conference & Spa****+superior − Sopron

Lógasd a lábad a kényelmes függőágyakból a lebilincselő, növényfallal díszített wellnessben, a Fagus Hotel Conference & Spa****+superiorban! Az élmény-, az úszó-, és a gyermekmedence mellett az ördögszaunát is rejtő szaunavilág egyedi kalandokat ígér.

A magyarországi wellnesshez pedig ízléses szobák és mennyei ízek is járnak. 

5 érv a megújult Fagus Hotel**** mellett >>

Zarándokolj el Sopron jelképéhez, a Tűztoronyhoz, mászd meg a Károly-kilátót és kulturális percekért a Storno-Gyűjteményt is vedd szemügyre! 

13. Lifestyle Hotel Mátra**** − Mátraháza

Wellness Magyarországon? Válaszd a Lifestyle Hotel Mátrát**** és csempéssz egy kis luxust a mindennapokba! A hegyek között magasodó épület szobáiból és a wellnessrészlegéből egyaránt káprázatos kilátás tárul eléd. 

Az 1200 négyzetméteres vízi birodalomban 3 élménymedence is helyet kapott, de biztosan elrabolja a szíved a kültéri jakuzzi és a sokféle szauna is. 

Lépten-nyomon remek túraútvonalak keresztezik az utadat Mátraházán, ahol a Naphimnusz Parkot és a Mátraházai Magyarok Nagyasszonya templomát érdemes útba ejteni. 

14. Imola Hotel Platán****+superior – Eger

Felnőttbarát egri szállodaként teljes nyugalmat és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt az Imola Hotel Platán****+superior. A béke szigetén nincs más dolgod, mint élvezni a magával ragadó wellnessvilágot. 

Pihenj meg a radonos medencében, a kénes, kültéri gyógyvizes medencében és a sófürdőben, amivel nem csupán a lelkednek, de a testednek is jót teszel! 

Nézd meg közelebbről a történelem nyomait magán viselő Egri Várat, Dobó teret, Érsekkertet, majd fürkészd ki a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont titkait!

15. Silvanus Wellness és Konferencia Hotel**** − Visegrád

Leírhatatlan panoráma lesz a jutalmad, ha a visegrádi Silvanus Wellness és Konferencia Hotel**** vendége leszel, amit a medence szélén könyökölve is megtapasztalhatsz.

Ám, a Dunakanyarra nyíló verhetetlen kilátást a jakuzziból, az étteremből és a szállodai szobák egy részéből is átélheted. A gőzfürdőt követően teszteld le az Aqua bár kínálatát is!

Visegrád látnivalói nem lesznek messze tőled. Indulj el, és barangold be a Visegrádi Fellegvárat, az Ördögmalom-vízesést, a Salamon-tornyot! Sőt! Akár a Visegrádi Bobpályát is felkeresheted.

5 látványos túraútvonal Visegrádon >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
73%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
13%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő