Bár a nyár véget ér, de ez nem ok arra, hogy bezárkózzunk a négy fal közé, hiszen az ősz idén jobbnál jobb hétvégi programokkal köszönt be. Listánkon több mint 50 változatos őszi program szerepel az ország minden tájáról, úgyhogy elő a naptárakkal, és jegyezzétek be már jó előre azokat, amiket semmiképpen nem szeretnétek kihagyni!

Őszi programok Budapesten és környékén

Hétvégi programok Budapesten

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 1-3.
  • Helyszín: 1221 Budafok-Tétény, az Oroszlános udvar–Savoyai Jenő tér–Szent István tér–Játék utca–Városház tér környéke

Idén már 34. alkalommal nyílik lehetőség, hogy a budafoki bornapokon minőségi borokat és pezsgőket kóstolhassunk. A rendezvényt változatos szabadtéri programok, köztük koncertek is kísérik.

A belépés ingyenes!

50+ őszi program
Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Budapest Borfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 7-10.
  • Helyszín: 1015 Budapest, Budavári Palota

A Budapest Borfesztiválnak idén is a Budavári Palota ad otthont, ami tökéletes helyszíne a rangos eseménynek. A fesztiválon nem csak hazai, hanem külföldi neves pincészetek is felsorakoznak, hogy bemutathassák boraikat. A rendezvényen nem csak finom italokat kóstolhatunk, 5 kivételes étterem is helyet kap, hogy összepasszoló bor-étel párosításokat kínáljanak.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható! Jegyvásárlás >>

50+ őszi program
Budapest Borfesztivál

Kraft Sörfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 7-10.
  • Helyszín: 1117 Budapest, Öböl utca 1. (Dürer Kert)

A fesztiválon több mint 30 hazai és külföldi sörfőzde standját találjátok majd, ahol különleges kézműves söröket lehet kóstolni. A finom ételek és italok adottak, a hangulatról pedig minden nap különféle zenei fellépők gondoskodnak.

A fesztivál és a koncertek látogatása ingyenes!

50+ őszi program
Kraft Sörfesztivál

Ferihegyi Ikarus találkozó

  • Időpont: 2023. szeptember 30-tól október 1-ig
  • Helyszín: 1185 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Az Aeropark Repülőmúzeum eseménye remek családi programnak ígérkezik, amit kicsik és nagyok is egyaránt élvezni fognak. A repülők mellett 2 teljes napon át láthatók lesznek a magyar járműipar ikonikus autóbuszai, sőt, még élménybuszozás is szerepel a repertoáron, hogy mindenki átélhesse a hamisítatlan Ikarus-élményt.

Belépőjegy az Aeropark honlapján vásárolható >>

Ferihegyi Ikarus találkozó

38. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

  • Időpont: 2023. október 14-15.
  • Helyszín: Budapest, Pázmány Péter sétány

A nagy hagyományra visszatekintő SPAR Budapest Maraton Fesztivál nem egy egyszerű futófesztivál, hiszen a befolyt nevezési díjakat jótékony célra fordítják a szervezők. Ha aktív programot kerestek erre az őszi hétvégére, nevezzetek ti is, és fussatok a főváros legszebb helyszínein egy jó cél érdekében!

50+ őszi program
SPAR Budapest Maraton Fesztivál

Ha nem a fővárosban éltek, de nem szeretnétek lemaradni ezekről a rendezvényekről, foglaljatok szállást Budapesten! Itt találjátok ajánlatainkat >>

Hétvégi programok Budapest környékén

Nyáregyháza Fesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 8-9.
  • Helyszín: 2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál u.35.

Nyáregyháza fesztiválja az utóbbi időben országos hírűvé nőtte ki magát, ami a sztárfellépők sorát böngészve egyáltalán nem meglepő. 2023-ban többek között zenél a fesztiválon Kowalsky meg a Vega, BSW, Magna Cum Laude, Azahriah, a kicsiket pedig Kalap Jakab fogja szórakoztatni.

A rendezvény nyáregyházi lakcímkártyával és 10 éven aluli gyermekek számára ingyenes, egyébként belépőt kell váltani, aminek díja 5 000 – 10 000 Ft között mozog.

50+ őszi program
Nyáregyháza Fesztivál

Foglalható szállások Nyáregyháza környékén >>

TápióFeszt Nagykátán

  • Időpont: 2023. szeptember 8-9.
  • Helyszín: 2760 Nagykáta

A nagykátai fesztivál színpadán minden évben a legnépszerűbb hazai zenészek kapnak helyet, nem lesz ez másként idén sem. A fellépők között ott lesz a VALMAR, a Blahalouisiana és a Bagossy Brothers Company is.

A koncertek belépővel látogathatók, de mellettük rengeteg ingyenes programmal is várják az érdeklődőket, mint például az Alma Együttes gyerekkoncertje, látványos szüreti felvonulás, vagy éppen táncbemutatók

TápióFeszt, Nagykáta (Forrás: https://www.tapiofeszt.hu/)

Szállások Nagykátán >>

Dunakeszi Feszt

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 2120 Dunakeszi, Katonadomb

A 3 napos rendezvényen helyet kap egy vidámpark, a koncertek között pedig olyan népszerű előadók produkciói szerepelnek, mint Charlie, a Halott Pénz, vagy éppen Azahriah.

Dunakeszi Kártyával a rendezvény ingyenes, a pénteki és szombati napijegy 9 000 Ft, a vasárnapi napijegy 6 500 Ft, a bérlet 23 500 Ft.

50+ őszi program
Dunakeszi Feszt

Szállások Dunakeszin, a rendezvényhelyszín közelében >>

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál Vácon

  • Időpont: 2023. szeptember 22-24.
  • Helyszín: 2600 Vác, József Attila sétány

2023-ban már 10. alkalommal kerül megrendezésre a váci Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, ami nevével ellentétben nem csak 18 év felettieknek szól, hanem egy szuper családi rendezvény, hiszen gyerekkoncertek és gyerekeknek szóló programok is lesznek majd.

A belépés ingyenes!

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, Vác

Töltsetek el több napot a városban, és foglaljatok szállást itt >>

Vecsési Káposztafesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 23-24.
  • Helyszín: 2220 Vecsés, Fő út

Az idén 21. alkalommal megrendezett Vecsési Káposztafesztivál valóságos kánaán azok számára, akik szeretik a káposztás ételeket. A programok között szerepel főzőverseny, vecsési savanyúságok versenye és sok izgalmas, a káposztához valamilyen módon kapcsolódó vetélkedő.

A színpadon idén fellép többek között Dj Dominique és Bárány Attila, de a kisebbek is fognak kedvükre való programot találni.

50+ őszi program
Vecsési Káposztafesztivál

Válogassatok a vecsési szállások közül, és töltsetek el több napot a településen >>

Hétvégi programok őszre a Balatonnál

Boros és gasztroprogramok őszi hétvégékre a Balaton körül

Badacsonyi Szüret

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 8261 Badacsony 

A Badacsonyi Szüret a Balaton egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező szüreti programja, amit 1964 óta tartanak. A fő attrakció idén is a vasárnapi szüreti felvonulás lesz, de mellette rengeteg gasztronómiai és kulturális program szerepel a repertoáron. 

50+ őszi program
Badacsonyi Szüret

Ti se maradjatok le az eseményről, foglaljatok szállást már most! Badacsonyi szálláskínálatunk >>

Szüreti Vigasságok Gyenesdiáson

  • Időpont: 2023. szeptember 9.
  • Helyszín: 8315 Gyenesdiás, Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér

A gyenesdiási Szüreti Vigasságok csak egy napig tartanak, ám annál intenzívebb les az élmény, hiszen ebbe az egy napba a szervezők nagyon sok színes programot belesűrítettek.

A rendezvény egyik leglátványosabb eleme a szüreti felvonulás lesz, majd színvonalas műsorokat élvezhet a nagyközönség, ahol a zenéé és a táncé lesz a főszerep.

Szüreti Vigasságok, Gyenesdiás

Ha szívesen eltöltenétek több napot is a környéken, itt tudtok szállást foglalni >>

Arácsi Szüret Balatonfüreden

  • Időpont: 2023. szeptember 17.
  • Helyszín: 8230 Balatonfüred, Hősök tere

A családias hangulatú, egy napos szüreti mulatság évről évre egyre népszerűbb és egyre több érdeklődőt vonz. A rendezvény helyszíne Balatonfüred, ami 1954-ben egyesült Balatonaráccsal, innen a névválasztás. Az esemény „küldetése” a 2023-as Arács borának elkészítése, így lesz szőlő darálás, préselés és mustkóstolás is.

A rendezvény ingyenes, de a szervezők azt kérik, aki teheti, hozzon magával legalább egy fürt szőlőt, amivel hozzájárul „Arács bora” elkészítéséhez.

50+ őszi program
Arácsi Szüret

TOP 10 szuper szálláshely Balatonfüreden >>

Balaton Wine & Gourmet Veszprémben

  • Időpont: 2023. szeptember 21-24.
  • Helyszín: 8200 Veszprém, Jezsuita kolostor és romkert

Idén 4 helyszínen zajlik a neves esemény. A Borsátorban nem csak borokkal ismerkedhetnek az érdeklődők, lesz például pálinka kóstoló is, vagy éppen kávébemutató. Gondoltak a legkisebbekre is, a Gyereksátorban sok érdekességgel találkozhatnak majd ők is.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható!

50+ őszi program

TOP 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában >>

Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 29-től október 1-ig.
  • Helyszín: 8300 Tapolca, Malom-tó

„Barátság, hecc, pisztráng” a mottója a 3 napos Tapolcai Pisztráng és Borfesztiválnak. A finom borok mellett különböző módon elkészített pisztrángos fogásokkal várják az érdeklődőket a szervezők. A hangulatról koncertek gondoskodnak, és a gyerekeknek is készülnek programokkal, aminek a részletei még nem kerültek nyilvánosságra.

Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

Ezekből a szállásokból válogathattok Tapolcán >>

Szüreti Napok Tihanyban

  • Időpont: 2023. szeptember 29-től október 1-ig.
  • Helyszín: 8237 Tihany

Az ingyenes rendezvény minden évben sok érdeklődőt vonz, nem csak a helyiek közül, ezért érdemes időben gondolni a szállásfoglalásra.

A tihanyi Szüreti Napok egyik leglátványosabb eleme minden évben a felvonulás, ahol a tihanyi asszonykórus és egy rezesbanda kíséri a huszárokkal, csikósokkal tarkított menetet.

Szállások Tihanyban >>

Akali Szüret

  • Időpont: 2023. október 7.
  • Helyszín: 8243 Balatonakali

A balatonakali szüreti mulatság részletes programja még nem nyilvános, de az előző évekből kiindulva idén ősszel sem fognak csalódni a látogatók. A már hagyományosnak mondható szüreti felvonulás biztosan meg lesz tartva, lesz borkóstolás és színpadi programok is.

50+ őszi program
Akali Szüret

Bár maga a program egy napos, de érdemes Balatonakaliban akár egy teljes őszi hétvégét eltölteni, amihez itt tudtok szállást foglalni >>

X. Siófoki Halfesztivál

  • Időpont: 2023. október 6-8.
  • Helyszín: 8600 Siófok, Fő tér

A Balaton egyik legnépszerűbb őszi programjának már sokadik alkalommal ad otthont Siófok. A Halfesztivál idén ünnepli 10. jubileumát, így még a korábbiaknál is fergetegesebb programokkal készülnek. A finom ételek mellett koncertek, gyermekprogramok és kézműves kirakodóvásár is lesz. Sztárvendég a Vad Fruttik és a 40 éves Első Emelet.

50+ őszi program
X. Siófoki Halfesztivál

Siófokra egyébként is érdemes ősszel ellátogatni, az érveket ebben a posztunkban gyűjtöttük össze >>

Nem is kérdés, hogy érdemes több napra foglalni, amihez ajánlunk néhány igazán klassz szállást >>

Füredi Szüret Balatonfüreden

  • Időpont: 2023. október 13-15.
  • Helyszín: 8230 Balatonfüred, Szent István tér

A Balaton környékének egyik utolsó szüreti mulatságán vehetnek részt azok, akik október 13. és 15. között Balatonfüredre látogatnak. A látványos felvonuláson díszes fogatok, mutatványosok és a borlovagrendek is részt vesznek, lesz kézműves vásár, gasztroudvar és persze az elmaradhatatlan borkóstolók.

50+ őszi program
Füredi Szüreti Fesztivál

Szálláskínálatunk Balatonfüreden >>

Szigligeti Süllőfesztivál

  • Időpont: 2023. október 21-22.
  • Helyszín: 8264 Szigliget, Szigligeti Közösségi Strand

Már évek óta a Balaton egyik legjobb őszi programjaként emlegetik a Süllőfesztivált, ahol természetesen a gasztronómiáé a főszerep, de mellette készülnek programokkal a család apraja-nagyja számára, és lesz kézműves vásár is.

Szigligeti Süllőfesztivál

Ha ti sem szeretnétek lemaradni az eseményről, foglaljatok szállást mihamarabb, mert gyorsan fogynak a szabad helyek! Szállások Szigligeten >>

Őszi programok a Balatonnál az aktív kikapcsolódást kedvelőknek

BalatonMan Triatlon

  • Időpont: 2023. szeptember 9.
  • Helyszín: 8175 Balatonfűzfő, Balaton körút 88. (Föveny strand)

A versenyre 4 kategóriában lehet nevezni: rövidtáv, középtáv, speciáltáv és irontáv. A versenyen nevezési díj ellenében lehet részt venni, akik visszatérő versenyzők, ők élhetnek a különböző kedvezményekkel, amik a rendezvény honlapján olvashatók >>

50+ őszi program
BalatonMan Triatlon

Hogy ki tudjátok pihenni a verseny okozta fáradalmakat, töltsetek el még néhány napot Balatonfűzfő valamelyik hangulatos szálláshelyén >>

BURGER KING Ultrabalaton TRAIL Csopakon

  • Időpont: 2023. október 13-14.
  • Helyszín: 8229 Csopak, Fürdő u.

2023-ban már 5. alkalommal rendezik meg az Ultrabalatont, ahol idén 5 távban lehet nevezni 5 és 115 kilométer között. 

A versenyen nevezési díj ellenében lehet részt venni.

50+ őszi program
BURGER KING Ultrabalaton TRAIL

Szállások Csopakon >>

Őszi programok a Közép-Dunántúlon

Mária Valéria Hídfutás és Gyaloglás Esztergomban

  • Időpont: 2023. szeptember 23.
  • Helyszín: 2500 Esztergom, Mária Valéria Híd

A hídfutáson jelképes nevezési díj ellenében lehet részt venni. Azokat is szeretettel várják, akikhez egyébként nem áll annyira közel a futás mint sport, hiszen a 4 kilométeres távot gyalogosan is meg lehet tenni. Lehet nevezni külön felnőtt és gyerek kategóriában, illetve gyalogos kategóriában is. 

50+ őszi program
Mária Valéria Hídfutás és Gyaloglás

Ha már úgyis Esztergomban jártok, ezeket a kihagyhatatlan látnivalókat érdemes felkeresni >>

Töltsetek el több napot a városban és foglaljatok szállást az alábbi kínálatból >>

Őszi Etyeki Piknik

  • Időpont: 2023. október 14-15.
  • Helyszín: 2091 Etyek, Újhegy

Az Etyeki Piknik 12 2022-től már havonta várja az érdeklődőket a szezonhoz illő programokkal. Az őszi Piknik azonban még mindig az egyik legnépszerűbb, hiszen két teljes napon át fog tartani. A főszerepben most is a finom ételek, zamatos italok és a színvonalas kulturális programok lesznek.

Etyeki Piknik

Szállások a rendezvény közelében >>

Programok a Nyugat-Dunántúlon az őszi hétvégékre

Soproni Szüreti Napok

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 9400 Sopron, Erzsébet-kert

A Soproni Szüreti Napok keretében a közönség 3 napon keresztül élvezheti a gasztronómiai és kulturális programok kavalkádját. A középpontban a borok lesznek, főként helyi borászok kínálatát lehet majd megkóstolni.

A fellépők névsorát folyamatosan teszik közzé, akik már biztosan fellépnek: Tárkány Művek (09.08.), Parno Graszt (09.08.), Budapest Bár (09.09.), Sub Bass Monster (09.09.)

A rendezvény ingyenes!

50+ őszi program
Soproni Szüreti Fesztivál

Ha több napra utaztok a városba, nézzétek meg ezt a TOP 10 elragadó szálláshelyet Sopronban >>

Őrségi Tökfesztivál Őriszentpéteren

  • Időpont: 2023. szeptember 16-17.
  • Helyszín: 9941 Őriszentpéter

Ha egy hamisítatlan hagyományőrző őszi programot kerestek, akkor az Őrségi Tökfesztivált mindenképpen érdemes felvenni a bakancslistára.

A programok összesen 4 helyszínen (Őriszentpéteren, Magyarszombatfán, Nagyrákoson és Szalafőn) zajlanak majd. Lesz köztük hagyományőrző program, folkműsorok, zenei és gyerekprogramok, kézműves kirakodóvásár, és persze rengeteg tökös program.

A fesztivál főszereplője az olajtök lesz, így lesz például tökmagolajütés, tökfaragás és tökös ételek is. A helyszínek között ingyenes Tökjárat közlekedik.

Őrségi Tökfesztivál, Őriszentpéter (Forrás: https://www.facebook.com/orsegitokfesztival)

Ebben az ajánlónkban remek szálláshelyeket találtok, ha szívesen megszállnátok pár éjszakára az Őrségben >>

Kőszegi Szüret – Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

  • Időpont: 2023. szeptember 22-24.
  • Helyszín: 9730 Kőszeg, Fő tér

Kőszeg meseszép város, ahol egyszerűen lehetetlenség unatkozni. Ha olyan őszi programot kerestek, ahol igazi nyüzsgő forgatag vár, akkor szeptember utolsó előtti hétvégéjén érdemes erre venni az irányt.

Nem csak egy színvonalas szüreti mulatságba fogtok csöppenni, hanem még a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóból is kaphattok egy kis ízelítőt.

Kőszegi Szüret – Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

Szuper szállások Kőszegen >>

A Dél-Dunántúl legjobb őszi programjai

Hétvégi programok Pécsen

A Dél-Dunántúl egyik legpezsgőbb őszi programkavalkádjával vár idén Pécs, ahol szinte minden őszi hétvégére jut valamilyen izgalmas esemény. Már mutatjuk is, mi közül lehet válogatni!

Zeneszüret Fesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 4-10.
  • Helyszín: 7621 Pécs, Széchenyi tér

A klasszikus zenei fesztivált a Filharmónia Magyarország szervezi, aminek keretében a város utcáin és terein 4 napon keresztül csendülnek majd fel a szebbnél szebb dallamok.

A kiemelt koncertekre a fesztivál honlapján lehet jegyet váltani, de szép számmal lesznek olyan térzene programok is, amik ingyenesen elérhetők bárki számára. A legkisebbekkel ingyenes meseoperákkal igyekeznek megszerettetni a komolyzenét.

50+ őszi program
Zeneszüret Fesztivál, Pécs

PécsLIT Fesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 11-16.
  • Helyszín: 7621 Pécs, Művészetek és Irodalom Háza, Pinokkió Gyermekkönyvtár, Belvárosi Fiókkönyvtár és Tanulótér, Pécsi Horvát Színház

A zene után Pécs 6 napon keresztül az irodalom fővárosává válik, ezért mottójuk a #hatnapirodalom lett. Hat napon keresztül négy helyszínen várják az érdeklődőket színvonalas irodalmi műsorokkal, könyvbemutatókkal, felolvasó estekkel.

50+ őszi program
PécsLIT Fesztivál

Zsolnay Negyed Éjszakája

  • Időpont: 2023. szeptember 16.
  • Helyszín: 7621 Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói egész évben rengeteg látogatót vonzanak, de a szeptember 16-i estén még azoknak is érdemes újra ellátogatni ide, akik már kívülről ismerik az összes nevezetességét.

A programok között szerepelnek koncertek, égboltmegfigyelés, fáklyás városnézés, látványos tüzes és LED-show, sőt, még a Zsolnay Látványmanufaktúra kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk majd.

A programok egy része ingyenes, de lesz, ahová belépőjegyet kell váltani, vagy előzetes regisztráció szükséges.

50+ őszi program
Zsolnay Negyed Éjszakája

Pécsi Napok

  • Időpont: 2023. szeptember 21-24.
  • Helyszín: 7621 Pécs, Széchenyi tér

Bár az idei program még nem nyilvános, de a korábbi évek tapasztalatai alapján abban biztosak lehetünk, hogy idén is változatos programkavalkádra számíthatnak azok, akik ezen az őszi hétvégén a városba látogatnak. A rendezvény ideje alatt egész nap családi rendezvényekkel várjak a kicsiket és nagyokat, este pedig a bulizni vágyóké lesz a terep.

Kísérőprogramként érdemes megkóstolni a helyi finomságokat is a Sétatéren található vendéglátóknál.

50+ őszi program
Pécsi Napok

A programok mellé a legjobb pécsi szállásokat itt találjátok >>

További izgalmas őszi programok a térségben

Komlói Bányásznapok

  • Időpont: 2023. szeptember 1-3.
  • Helyszín: 7300 Komló, Eszperántó tér

Komló városában egy évszázadon át a bányászaté volt a főszerep, aminek emlékére minden évben megrendezik a Komlói Bányásznapokat. Idén sem lesz ez másként, hatalmas bulival ünnepelnek. A 3 nap fellépői között olyan neveket találni, mint Majka, Lord, vagy éppen BSW.

A pénteki és szombati napok programja belépővel látogatható, vasárnap ingyenes a rendezvény!

Szállások az esemény közelében >>

Szekszárdi Szüreti Napok

  • Időpont: 2023. szeptember 13-17.
  • Helyszín: 7100 Szekszárd, Béla király tér

Ezen az őszi hétvégén minden a szőlőről és a borokról szól a szekszárdi Béla király téren, de a főszereplők mellett azért helyet kapnak kulturális programok is.

Annyi színvonalas zenei produkció lesz, hogy kivételesen nem emelünk ki egyet sem közülük, az esemény oldalán válasszátok ki a nektek leginkább tetszőt!

Szekszárdi Szüreti Napok

Ha nem szeretnétek lemaradni, siessetek a szállásfoglalással! >>

Dom-Bor-Feszt Dombóváron

  • Időpont: 2023. szeptember 20-21.
  • Helyszín: 7200 Dombóvár, Hunyadi tér (Tinódi Ház előtti tér)

A két napos program keretében a Tinódi Ház előtti téren felállított faházakba települnek ki a térség legjobb borászatai, mellettük pedig kézművesek árulják majd a portékáikat.

Az idei részletes program még nem nyilvános, de az utcabál minden évben nagy sikert arat, a Művelődési Központban pedig beltéri programok várhatók.

Ha korábban még nem jártatok Dombóváron, itt az alkalom, hogy eltöltsetek egy hétvégét a városban. Szállást itt tudtok foglalni >>

Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 23.
  • Helyszín: 7733, Geresdlak

Az ősz zömében a szüretről és a jó borokról szól, de most mutatunk egy igazi különlegességet! Ez nem más, mint a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál, ahol a gömbölyű finomságoké a főszerep.

Idén már 16. alkalommal rendezik meg a fesztivált, ahol sok-sok izgalmas program vár a látogatókra. Gombócot nem csak kóstolni lehet, aki tehetséget érez magában, indulhat akár a gőzgombóc készítő versenyen is.

A hagyományőrző műsorok mellett a nap sztárfellépője az Irigy Hónaljmirigy és a Bikini lesz, a gyerekeknek pedig Varga Feri és Balássy Betty gyermekkoncertjével kedveskednek a szervezők.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható, 14 éves kor alatt ingyenes!

50+ őszi program
Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál

Szállások a rendezvény közelében >>

Villányi Vörösbor Fesztivál

  • Időpont: 2023. október 6-8.
  • Helyszín: 7772 Villány, Ady Endre fasor

Villány méltán híres zamatos borairól, így mi sem természetesebb, minthogy egy két napos fesztivállal ünnepeljék meg a szüretet és a bort, ami a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai eseményének számít.

A borkóstolók és szakmai programok mellett kézműves vásár is lesz, a hangulatról pedig olyan zenészek gondoskodnak, mint a Komix, Rúzsa Magdi és az R-GO.

A rendezvény 14 éves kor felett belépőjeggyel látogatható! A jegyárakról itt tudtok tájékozódni >>

50+ őszi program
Villányi Vörösbor Fesztivál

Ha szállást kerestek Villányban, itt biztosan találtok kedvetekre valót! >>

Újdombóvári Őszi Fesztivál

  • Időpont: 2023. október 7.
  • Helyszín: 7200 Dombóvár, Saguly Károly tér

A környék egyik legnagyobb őszi fesztiváljának egyik leglátványosabb része a szüreti felvonulás és flashmob, ami után sor kerül az új bor és az őszi termények megáldására is.

A kísérő programok között kicsik és nagyok is fognak nekik tetszőt találni, majd a tartalmas napot a szüreti bál zárja.

50+ őszi program
Újdombóvári Őszi Fesztivál

Szállások Újdombóvár közelében >>

Fesztiválok, őszi programok a Dél-Alföldön

Őszi programok Szegeden

XXVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 1-3.
  • Helyszín: 6720 Szeged, Huszár Mátyás rakpart

A több napos rendezvény középpontjában a leghíresebb szegedi étel, a halászlé áll, de a programot azoknak is ajánljuk, akik nem rajonganak a halételekért. Kicsiknek és nagyoknak is készülnek programokkal, lesz zene, tánc és sok halas finomság.

A Vízibástyánál 5000 literes bográcsban készítik majd közel 200 mázsányi halból és hagyományos makói hagymából a szegedi halpaprikást, de lehet egyénileg, csapatokban is jelentkezni, ha saját halászlevet szeretne valaki készíteni.

50+ őszi program
Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

A rendezvény rengeteg érdeklődőt vonz az ország minden tájáról, ezért érdemes minél előbb szállást foglalni! >>

Szeged International Airshow (SZIA)

  • Időpont: 2023. szeptember 8-9.
  • Helyszín: 6720 Szeged, Bajai út

A repülőgépek szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot, ahol a légibemutatók mellett arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők sétarepülésen vegyenek részt. Hogy a kicsik se unatkozzanak, a szervezők sok gyerekprogrammal is készülnek a hétvégére.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható! Információkért kattints ide >>

Szeged International Airshow

X. Tök Jó Nap Szegeden

  • Időpont: 2023. október 15.
  • Helyszín: 6720 Szeged, Lövölde út 42. (Füvészkert)

Akik szeretnek tököt faragni, azoknak ajánlunk most egy remek őszi családi programot a szegedi Füvészkertben. A programban szerepel tökfaragás, tökkiállítás, ügyességi játékok és lehet majd kapni tökös finomságokat is.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható! Az eseményről bővebb információkat a Füvészkert facebook oldalán olvashattok >>

50+ őszi program
Tök Jó Nap, Szeged

Szállások Szegeden >>

Még több hétvégi őszi program a Dél-Alföldön

XXXII. Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 6300 Kalocsa, Érsekkert

Koncertekkel, kézműves vásárral, gasztrokerttel és vidámparkkal várják a látogatókat szeptember második hétvégéjén Kalocsán, ahol természetesen a híres kalocsai paprikával is találkozhatunk finom fűszerek és ízletes ételek formájában.

A rendezvény fő attrakciója a Magna Cum Laude és a Republic koncert lesz 2023-ban.

50+ őszi program
Paprika- és Gasztrofesztivál, Kalocsa

Ha kalocsai szállást kerestek erre az őszi hétvégére, itt biztosan találtok >>

Szarvasi Szilvanapok

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 5540 Szarvas, Petőfi utca

Ezen a hétvégén Szarvason minden a szilváról szól, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a gyümölccsel itt minden elképzelhető formában találkozhatunk majd.

Kinek a pálinka, kinek a lekvár vagy éppen a szilvás sütemény a kedvence, lesz lehetőség mindegyikből kóstolni, sőt, még receptekkel is gazdagodhat, aki otthon is szeretne sütni-főzni.

A gasztronómiai programok mellett élő koncertek, családi és gyerekprogramok is lesznek, és nem fog elmaradni a népszerű utcabál sem.

Szarvasi Szilvanapok

Szállások a rendezvény közelében >>

Makói Hagymafesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 6900 Makó, Széchenyi tér

Aki járt már valaha Makón, az tudja, hogy ott aztán tényleg minden a hagymáról szól, a lehető legváltozatosabb módon igyekeznek emléket állítani a híres makói hagymának.

Ennek tükrében a Hagymafesztivál szinte kötelező esemény, amit idén már sokadik alalommal rendeznek meg nem csak a helyiek, hanem a távolabbról érkezők örömére is.

A fesztiválon lesz főzőverseny, gyereksziget játszóházzal, mesekerttel és kézműves foglalkozásokkal, de nem maradhatnak el a könnyűzenei koncertek sem.

A fellépők sorában 2023-ban olyan nevek szerepelnek, mint a TNT, Blahalouisiana, Follow the Flow, Nemazalány x Sofi, a Korda házaspár, vagy a Groovehouse.

A rendezvény ingyenes!

50+ őszi program
Makói Hagymafesztivál

Makón érdemes több napot is eltölteni, szállást itt tudtok foglalni >>

Csabai Kolbászfesztivál

  • Időpont: 2023. október 19-22.
  • Helyszín: 5600 Békéscsaba, gyulai út 53.

Vannak rendezvények, amiknek már olyan hírnevük van, hogy nincs is szükségük reklámra. Ilyen a Csabai Kolbászfesztivál is, de azért egy kis kedvcsinálót hoztunk, hogy mi vár azokra, akik ezen az őszi hétvégén Békéscsabára látogatnak.

Finomságokból nem lesz hiány, ráadásul a 4 nap alatt olyan neves fellépők lépnek színpadra, mint DJ Dominique, a Halott Pénz, Rúzsa Magdi, Boban Markovic, a Neoton Família, vagy a fiatalok kedvence, Azahriah.

A programok belépővel látogathatók, amit elővételben a rendezvény oldalán lehet megváltani >>

50+ őszi program
Csabai Kolbászfesztivál

Szálláskínálatunk Békéscsabán >>

Tökös Pincenyitogató Hajóson

  • Időpont: 2023. október 21-22.
  • Helyszín: 6344 Hajós, Hajósi utca

A több mint 1200 pincéből álló hajósi Pincefalu ezen az őszi hétvégén megtelik élettel, és tárt kapukkal várja a látogatókat, akik zamatos borokat és finom ételeket kóstolhatnak majd. A pincék előtt világító töklámpások mutatják az utat, de térképek is segítik a tájékozódást.

Tökös Pincenyitogató, Hajós

Ha szeretnétek a pincefaluban megszállni, ajánljuk a Kovács Borház Vendégházat.

További szállások a környéken >>

Változatos őszi programok Észak-Magyarországon

CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 1-9.
  • Helyszín: 3530 Miskolc, Rákóczi Ferenc u. 5.

A CineFest Magyarország legnagyobb nemzetközi hírű filmszakmai rendezvénye, ami minden évben a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza Miskolcra.

A rendezvényen nem csak a szakma hazai képviselői vonulnak fel, hanem világhírű alkotók és művészek is tiszteletüket teszik. A filmvetítések mellett a CineVersity programok keretében kísérőprogramként lesz GasztroPLACC és több könnyűzenei koncert is.

A CineVersity programok és egyes filmvetítések díjtalanul látogathatók, de van olyan előadás, amire belépőt kell váltani!

50+ őszi program
CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Miskolcon széles szálláskínálatból válogathattok, ha több napot is eltöltenétek a városban >>

VI. Tokaji Utcazene Fesztivál

  • Időpont: 2023. szeptember 8-10.
  • Helyszín: 3910 Tokaj, Kossuth tér

A különleges hangulatú rendezvényt már 6. alkalommal tartják meg Tokaj belvárosában. A korábbi évekhez hasonlóan most is számtalan zenei stílussal találkozhatnak az érdeklődők, sőt, az Utcazene Versenyen szavazhatnak is a kedvencükre. A rendezvény 17 helyszínen zajlik majd, ahol közel 300 zenész lép fel.

A fesztivál ingyenes, de költőpénzzel érdemes készülni, mert lesz kirakodóvásár, és megéri valahová beülni is, hogy egy pohár Tokaji, vagy egy finom vacsora mellett hallgassuk a zenét.

50+ őszi program
Tokaji Utcazene Fesztivál

Tokaji szállásajánlónkat itt találjátok >>

Kerekdomb Fesztivál Tállyán

  • Időpont: 2023. szeptember 15-17.
  • Helyszín: 3907 Tállya

A tállyai Kerekdomb Fesztivált évek óta nagy sikerrel rendezik meg. A program keretében lesznek koncertek, sportprogramok és pincemustra is. Idén a fellépők között olyan neveket találhatunk, mint a Palya Bea, Parno Graszt, 30Y, Ivan and the Parazol vagy éppen a Follow the Flow.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható! A napi programokról és jegyárakról itt tájékozódhattok >>

50+ őszi program
Kerekdomb Fesztivál, Tállya

Szálláskínálatunk Tállyán >>

Nemzeti Vágta Szilvásváradon

  • Időpont: 2023. szeptember 30-tól október 1-ig
  • Helyszín: 3348 Szilvásvárad, Egri út 16. (Lipicai Lovasközpont)

2023-ban először a Hősök tere helyett a szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban rendezik meg a Nemzeti Vágtát. Az idei verseny különlegessége, hogy mindenki lipicai lóháton indul a megmérettetésen.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható, 14 év alatt és nyugdíjasoknak ingyenes!

Nemzeti Vágta, Szilvásvárad

Kössétek össze a programot egy kirándulással, ebben az ajánlónkban megmutatjuk Szilvásvárad őszi szépségeit >>

A legjobb szilvásváradi szállásokat itt találjátok >>

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

  • Időpont: 2023. október 6-8.
  • Helyszín: 3910 Tokaj több pontja

Idén is több helyszínen fognak zajlani az események, amik között felnőtt és gyerekprogramok is szerepelnek, ezért a rendezvény tavalyi mottója („Fehér borok, színes kultúra”) idén is érvényes. A központi program a korábbiakhoz hasonlóan most is a látványos szüreti felvonulás lesz, ahol a különböző borvidékek mutatkoznak be.

50+ őszi program
Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

Szállások Tokajon >>

Egri Bikavér Ünnepi Napok

  • Időpont: 2023. október 18-28.
  • Helyszín: 3300 Eger, Érsekkert

Eger hungarikuma, az Egri Bikavér közel 150 éves múltra tekint vissza. A város híres borát idén is nagyszabású rendezvénnyel ünneplik, ahol a testes vörösborok mellett gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatunk majd.

Az esemény színvonalát emeli, hogy a szépséges Érsekkert ad neki helyet.

A belépés díjtalan!

50+ őszi program
Egri Bikavér Ünnepi Napok

A legjobb szállások Egerben >>

Egri Vár Napja

  • Időpont: 2023. október 17.
  • Helyszín: 3300 Eger, Vár köz 1. (Egri Vármúzeum)

1552. október 17-én a törökök feladták az Egri vár ostromát és elhagyták Egert, aminek emlékére ezen a napon haditorna bemutatókkal, történelmi játszóházzal és sok érdekes programmal várják a látogatókat.

A programot a Zászlódombon zajló ünnepélyes díszlövéssel és a zászlófelvonással kezdik, ami megalapozza a történelmi jelentőségű nap hangulatát. A Vármúzeum és a kiállítások ezen a napon ingyenesen látogathatók!

50+ őszi program
Egri Vár Napja

Október 17. idén hétköznapra esik, ezért érdemes egy hosszú hétvégére kibővíteni az egri utazást, és megnézni a város többi nevezetességét is. Nézzétek meg, mi melyik TOP 10 szállást ajánljuk a városban >>

Nektek melyik lesz az idei kedvenc őszi programotok? Ha nem szeretnétek otthon ülni, válasszátok ki listánkból, melyik őszi hétvégi program a legszimpatikusabb számotokra.

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%