Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Cölöpsétány, függőhíd és mesés várak: 10 wellness hotel, csodaszép kirándulóhelyekkel

2 perces olvasási idő

Járjátok be kanyargós cölöpsétányokon a láperdők világát, célozzátok meg Magyarország leghosszabb gyalogos függőhídját, kukkantsatok be csodaszép hazai várakba, keressetek vízesést és mindeközben érezzétek magatokat nagyon jól a környék 10 pompás wellness hotelében! Kalandra fel!

1. Hotel Kiss****, Tata

Frissítő kül- és beltéri medencék, forró szaunák és kérés esetén zseniális masszázsok gondoskodnak a teljes testi-lelki feltöltődésetekről a tatai Hotel Kiss****-ben, ahol még az AquaFitnesst is kipróbálhatjátok. Emellett pingpong, biliárd, szabadtéri óriás sakk is a rendelkezésetekre áll, miközben a gyerekek birtokba veszik a játszóteret. Este pedig a légkondicionált, 16 négyzetméteres, barátságos szobákban pihenhettek meg.

Kirándulótipp: Tatai fényes tanösvény, Tata

Lépkedjetek végig a víz fölé nyúló, 1350 méteren át kanyargó, 8 állomásos tatai Fényes Tanösvény cölöpsétányán, és ismerjétek meg testközelből a láperdők, illetve a karsztforrások titokzatos világát!

Tatai Fényes Tanösvény – különleges cölöpséta a láperdőben >>

2. Tó Wellness Hotel***, Bánk

Kimeríthetetlen vízi- és szárazföldi örömökre bukkanhattok a bánki Tó Wellness Hotel*** falai között, melyeket vétek lenne kihagyni! Sziesztázzatok a csodás szobákban, kóstoljátok meg a mennyei ízeket a panorámás étteremben, élvezzétek a festői kilátást a teraszról egy jó kávé mellől! A tökéletes kikapcsolódásotokat ezen kívül színes szaunavilág, sodrófolyó, gyermek-, úszó- és élménymedence is támogatja. 

Kirándulótipp: Gyadai tanösvény, Szendehely

Bánktól nem messze helyezkedik el a családosok körében is népszerű, szendehelyi Gyadai tanösvény, melynek 13 állomását izgalmas információs táblák fűszerezik meg. Ezen a kirándulóhelyen lelhettek rá Magyarország leghosszabb gyalogos függőhídjára is. 

A tökéletes kirándulóhely, ha a kisebb gyerekkel is szeretnétek megkedveltetni a természetjárást >>

3. Takler Kúria, Szekszárd

Rusztikus elegancia és fejedelemi kényelem vesz körül benneteket a szőlőtengerekkel határolt Takler Kúriában. A pompás szobákon túl a lenyűgöző, modern wellnessoázis igazi felüdülést kínál. Méregtelenítsetek a bio és infra szaunákban, üljetek be egy kis masszázsra a süllyesztett pezsgőfürdőbe vagy ússzatok pár hosszt, ami után jólesik majd a frissen facsart narancslé a bárban!

Kirándulótipp: Bati-kereszt kilátó és Lösz-szurdik tanösvények, Szekszárd

Szekszárd belvárosából indulva nagyjából 5 km-es talpalással érhetitek el a 20 méter magasra nyújtózó Bati-kereszt kilátót vagy felkereshetitek a vadregényes Lösz-szurdik tanösvényeket, melyek közül a rövidebb 3, a hosszabb 6 km hosszú.

4. Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments***, Nagyhuta

Fedezzétek fel a Zemplén kincseit a Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartmentsből *** indulva, ahol a világtól távol és a természethez közel, garantáltan wifi mentes környezetben nyaralhattok! A szuper wellness kalandok, az erdei ízek, a szórakoztató bowlingozások, a megnyugtató csónakázások, a csendes pecázások teszik felejthetetlenné az itt töltött napokat. 

Kirándulótipp: Füzér Vára, Füzér

Tudtátok, hogy Magyarország hetedik természeti csodájaként tartják számon a füzéri várat? Az óratoronyként is funkcionáló kaputorony, a Felsővár hangulatos udvara, a csodálatos Várkápolna, a lebilincselő kilátás és az idegenvezetés bizony megéri a sok gyaloglást

5. La Contessa Kastélyhotel****, Szilvásvárad

Milyen érzés főúri kényelemben, kompromisszumoktól mentesen kiélvezni a szabadságot? A La Contessa Kastélyhotel****-ben kiderül! A fényűző terek, a sétára hívogató park, a meseszép elhelyezkedés és a kitűnő szolgáltatások biztosítják a felhőtlen pihenést. Merüljetek el a remek medencékben és szaunázzatok kedvetekre! Levezetésnek pedig a squash-sal vagy a biliárddal is próbát tehettek!

Kirándulótipp: Szalajka-völgy, Szilvásvárad

Az egyik legszebb kirándulóhely az észak-magyarországi Szalajka-völgy, ahol az Istállóskői-barlangot, a Sipovics Tengerszemet, a Gloriett-tisztást, a Fátyol-vízesést és a Szikla-forrást is egyszerre barangolhatjátok be.

6. 4 Évszak Erdeihotel****, Mátrafüred

Az egyedi design, a maximális kényelem, a prémium megjelenés mind a 4 Évszak Erdeihotel**** sajátja. A minimalista építészeti megoldásokkal lehetetlen betelni, míg a káprázatos szobákban még közelebb kerülhettek a természethez. A mozgás szerelmesei egyenesen rajongani fognak ezért a szállásért, ahol patenque, tenisz, krikettpálya és kültéri fitneszpark is helyet kapott. Felár ellenében pedig a jakuzziban és a szaunában is lazíthattok. 

Kirándulótipp: Kozmáry-kilátó, Mátrafüred

Vonzanak a látványos panorámák és a kevésbé látogatott, rejtettebb úti célok? Ez esetben kapaszkodjatok fel a Dobogó-hegy tetején magasodó Kozmáry-kilátóhoz, mely fotótémának sem lesz utolsó!

7. Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

Varázslatos helyen, a folyóparton lelt otthonra Tisza Balneum Hotel****, mely remekül felszerelt szobákkal és apartmanokkal bűvöli el a látogatókat. A családbarát szolgáltatások mellett számos aktív- és passzív szórakozási lehetőséget rejt a szálloda. A wellnessbirodalomban melengető kül- és beltéri medencékben csobbanhattok – akár termálvízben is!  A gyerekeket pedig Xbox szobával, animációs programokkal, játszóházzal várják – többek között. 

Kirándulótipp: Csónakázás a Tisza-tavon Molnár Balázzsal, Tiszafüred

Nem csupán vádlipróbáló túraajánlatokkal készültünk, hanem becsempésztünk egy igazi kedvencet is a tiszafüredi programok közül. Csónakázzatok kényelmesen a Tisza-tavon Molnár Balázzsal, aki izgalmas idegenvezetés során ismertet meg benneteket az itt élő állat- és növényvilággal!

Cölöpsétány, függőhíd és mesés várak: 10 wellness hotel, csodaszép kirándulóhelyekkel
Csónakázás a Tisza-tavon Molnár Balázzsal, Tiszafüred

8. Mjus Resort & Thermal Park ****+superior, Körmend

Mintha egy másik világba csöppennétek, olyan érzés lesz a Mjus Resort & Thermal Park ****+superiorban üdülni. Felejtsétek el a problémákat és koncentráljatok magatokra, melyben a szenzációs környezet, a letisztult terek, a minden igényt kielégítő szobák, valamint a zseniális wellness is segítségetekre lesz. Nyújtózzatok el a pihenőterekben, vízi csúszdázzatok, ejtőzzetek a panorámás szaunában vagy a szédületes termálparkban!

Kirándulótipp: Lápok Háza, Szőce

A Szőcén megbújó Lápok Háza egyedi, interaktív utazásra sarkall majd benneteket, ahol játszva kerülhettek közelebb a misztikus lápok magával ragadó világához. Járjátok be a faösvényen keresztül a tőzegmohás láprétet, ahol hamar ráhangolódtok majd az itt lapuló állat- és növényvilágra!

9. Silvanus Wellness és Konferencia Hotel****, Visegrád

Vitán felül a Silvanus Wellness és Konferencia Hotelből**** nyílik az egyik leggyönyörűbb panoráma a festői Dunakanyarra, melyet akár a szobák erkélyéről vagy a jakuzzi buborékai közül is élvezhettek. Az antik korra hangolt szaunák, a kandallós pihenő, az energetizáló Aqua bár, valamint a remek kezelések megadják a módját annak, hogy semmiben ne szenvedhetek hiányt. 

Kirándulótipp: Ördögmalom-vízesés, Visegrád

Óriási kőtömbökkel, sebesen szaladó patakkal, meredek sziklafallal is találkozhattok a Visegrád központjától alig 2 kilométerre fekvő Ördögmalom-vízesésnél. Ha azonban szeretnétek a piknik után még tovább menni, akkor a Telgárthy-rét és a Bertényi Miklós Füvészkert sem lesz messze. 

Cölöpsétány, függőhíd és mesés várak: 10 wellness hotel, csodaszép kirándulóhelyekkel

5 látványos túraútvonal és 10 hangulatos szállás Visegrádon >>

10. Hotel Hunor****, Sátoraljaújhely

A Zemplén Kalandpark szomszédságában álló Hotel Hunor**** barátságos szobáiban öröm lesz megpihenni egy kiadós wellnessezés vagy szabadtéri sütögetés után.  Emellett salakos teniszpálya, csocsó, biliárd és bowling is akad a helyszínen, ha az időjárás nem lenne alkalmas a túrázáshoz.

Kirándulótipp: Zsólyomkai pincesor, Sátoraljaújhely

Az egyik legeldugottabb, mégis legszebb helyszín a borozgatáshoz a Zsólyomkai pincesor, ahol patakcsobogás mellett kóstolhatjátok végig a környék ízletes borait. 

Cölöpsétány, függőhíd és mesés várak: 10 wellness hotel, csodaszép kirándulóhelyekkel
Zsólyomkai pincesor, Sátoraljaújhely

Zempléni kalandok és szállások >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
83%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
4%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő