Budapest és környékeCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreToplisták

10 családi program Budapesten, hogy jól teljen a nyári szünet

2 perces olvasási idő

Amikor nincs lehetőség órákat utazni egy jó programért, vagy úgy alakul a nyár, hogy a gyerek Budapesten tölti a nyári szünet nagy részét, érdemes körülnézni a fővárosi lehetőségek között is. Strandok, állatsimogatók, tematikus játszóházak és sok más egyéb családi program vár mindenkire Budapesten, júniustól egészen augusztus végéig!

családi program Budapesten

10 családi program Budapesten, hogy jól teljen a nyári szünet

1. Aquaworld Budapest: élményfürdő + szállás egy helyen

A budapesti Aquaworld jóval több, mint egyszerű élményfürdő. A IV kerületi komplexum az év minden napján nyitva tart és 15 medencével, 11 csúszdával kínál felhőtlen szórakozást. A különleges élményelemek mellett babaúszás, búvároktatás és Bongo Kids Club játszóház is szerepel a repetorában. Aki pedig vidékről érkezik, megszállhat az Aquaworld hotelben, jó hír, hogy a szálláshely ára tartalmazza a belépőjegy árát is. Kár lenne kihagyni ezt a remek párosítást!

Tovább az Aquaworld Resort Budapest oldalára >>

2. Libegő – kalandok a magasban

Szinte minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódás a zugligeti libegő, amely nem csak, hogy a magasba repít, hanem végállomásán játszótér és kilátó is található. Így össze lehet kötni a különböző programokat, aztán ne csodálkozzunk, ha végül egy teljes nap -hipp-hopp- eltelik a budai hegyekben.

5 csodás libegő Magyarországon >>

családi program Budapesten

3. HelloAnyu kávézó

Budapest belvárosában, a 7. kerületben bújik meg a HelloAnyu kávézó, amely egyedülálló kezdeményezés a maga nemében. A  HellóAnyu egy belvárosi közösségi tér és ökokávézó, ahol a kisgyerekes anyukák a gyerekeikkel együtt is tudnak találkozni egymással, részt vehetnek kulturális programokon, tanfolyamokon úgy, hogy közben a gyerkőcre sem kell babysitternek vigyáznia.

Cím: Budapest, Csányi utca 7.

családi program Budapesten
A kép illusztráció

4. Dagály strandfürdő – megújult gyerekrésszel

Felújítva és wellnessrészleggel bővülve nyitott újra a Dagály strandfürdő, amely a kisgyerekes családoknak igazi kánaán. A 7 medencével üzemelő strandon a legkisebbeket egy vízágyús-párakapus játszópark, valamint kalózos játszótér várja. De megmaradtak a “pillangó” medencék, a tan-, gyerek- és strandmedencék is. Lehet válogatni!

családi program Budapesten
Dagály strand- és gyógyfürdő télen

5. Minipolisz – rossz időben is

A nyári szünet alatt minden nap nyitva tart a belvárosi MiniPolisz, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a „felnőttes dolgokkal”. Az interaktív kiállításon a kicsik a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. Jó hír, hogy mindez rossz időben, esőben is élvezhető a Király utcában!

6. Szemlőhegyi barlang

Izgalmas családi program Budapesten! Kb. 500 méter hosszú kiépített túraútvonal vezet végig a Szemlőhegyi-barlangon. A Budapest alatt húzódó barlangban egész évben 12°C fok a hőmérséklet, nyáron ezért érdemes kissé melegebben felöltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető, kényelmes túracipő viselése ajánlott. A barlang segítővel kerekesszékkel, illetve babakocsival is látogatható.

családi program Budapesten
Szemlő-hegyi barlang

7. Családok parkja – ingyenes játszótér Csepelen

Kétszintes játszóvár, modern kondipark, sport- és futópálya, valamint vadonatúj vizesblokk várja a kicsiket és nagyokat a megújult Családok parkjában, ahová messzebbről is érdemes elutazni!

Részletes beszámoló és sok-sok fotó a képre kattintva >>

8. Magyar Vasúttörténeti Park

Európa első interaktív vasúti parkja 70.000 m2 alapterületen száznál is több vasúti járművet, és a vasút üzemeltetéséhez szükséges berendezést mutat be az egykori Északi Fűtőház vontatási telepén, a Tatai út 95. szám alatt. Gőzmozdonyok, sínautók, gőzdaruk és motoros hajtányok varázsolják el a gyerekeket és talán a felnőtteket is.

családi program Budapesten
Magyar Vasúttörténeti Park – Budapest

9. Rumini kalandszoba

Az ország első, gyerekeknek szóló szabadulószobája, a Rumini kalandszoba a hét minden napján, 265 négyzetmeteren vár mindenkit a Bartók Pagonyban. A kalandszoba két izgalmas pályáján kalandozva játékos módon, az átélés élményével ismerteti meg a gyerekekkel Berg Judit hősének, Rumininek a kalandjait.

10. Aeropark

A legtöbb gyerek álmodozik arról, hogy ha megnő, pilóta lesz belőle. A budapest Aeroparkban valóra válhatnak az álmok és egy napra mindenkiből lehet pilóta! A szabadtéri múzeumban megismerhetjük a repülés fejlődéstörténetét, méghozzá úgy, hogy számos repülőgép fedélzete is látogatható, beleértve néhány pilótafülkét is.

TIPP: Az ingyenesen igénybe vehető repülőszimulátor segítségével a látogatók maguk is kipróbálhatják, milyen nagyszerű érzés egy repülőgépet vezetni. A szimulátor csak hétvégén üzemel, áprilistól októberig.

családi program Budapesten

Budapesti szálláshelyek

Azoknak, akik vidékről utaznak Budapestre 1-1 jó nyári programért, a következő szálláshelyeket ajánljuk:

Baross City Hotel Budapest ***

A Keleti Pályaudvarnál, biciklibarát, egyedi kialakítású szálloda akár 7 fős apartmanokkal várja vendégeit. A hotel a város szívében található, kiváló tömegközlekedéssel és közeli parkolási lehetőséggel áll rendelkezésre.

Baross City Hotel Budapest ***

Petneházy Club Hotel Budapest ***+superior

Aki a belvárosi nyüzsgés helyett inkább csendre és madárcsicsergésre vágyik, válassza a 2. kerületi Petneházy Hotelt! A szállodában fedett úszómedence, finn szauna, szezonálisan működő szabadtéri medence és gyermekpancsoló, teniszpálya (télen fedett) is található, hogy teljes legyen a családi élmény.

Hungarian Soul Apartman Budapest

Ez az apartman nemcsak egy különleges, újonnan felújított, gyönyörű lakás Budapest központjában, hanem sokkal több annál. Az apartman egy csendes, 120 éves épületben található, amelyben az egyik legviccesebb magyar író, Rejtő Jenő élt. A belváros közel található, néhány perc alatt gyalog is el lehet jutni. Gyerekkel is ideális!

Ági Panzió Budapest

A családias hangulatú csendes környezetben, Óbudán, a Tábor-hegy oldalában helyezkedik el. A vendégeket egész évben 10 nagy méretű, kényelmesen berendezett, két illetve háromszemélyes (franciaágyas), fürdőszobás (zuhanyzó+Wc), pótágyazható szoba, valamint egy (akár 6 személyes) összenyitható, családi szoba várja.

Még több budapesti program >>

Még több budapesti szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%