Családi kiruccanásBudapest és környékeTavaszi zsongásVidéki víkend

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra

2 perces olvasási idő

A gyermeknap szerencsére még nem veszítette el a lényegét, és nem a felesleges ajándékvásárlásról és költekezésről szól, hanem arról, hogy a családok tartalmas időt tölthessenek együtt. A közös kalandot semmi sem pótolhatja, az együtt töltött idő többet ér ezer ajándéknál! Hogy könnyebb legyen felejthetetlenné tenni, most 10 olyan program és élmény következik gyermeknapra, aminek nagy részét már mi is kipróbáltuk, és még felnőtt fejjel is nagyon élveztük. A gyerekek pedig egyenesen imádni fogják!

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra

1. Barlangos programok Budapesten

A Szemlő-hegyi-barlang és a Pál-völgyi-barlang igazi aduász, hiszen ha esetleg rosszra fordulna az idő, akkor sem kell otthon ülni. Nagyon közel vannak egymáshoz, így akár mindkettő belefér egy napba, sőt, meg is éri így készülni, és kombinált jegyet váltani, mert az kedvezményesebb, mint külön-külön.

Szemlő-hegyi barlang

Akinek csak egy fér bele, az inkább a Szemlő-hegyit válassza, mert kicsit talán látványosabb, és kisgyerekkel könnyebben járható. A nagyobbak viszont a Pál-völgyi létrázós szakaszait is élvezni fogják.

Pál-hegyi barlang

Hasznos tudnivaló: A Szemlő-hegyi-barlangban minden egész órában, a Pál-völgyiben minden óra 15-kor indulnak a csoportok. Ez pont elég idő, hogy átérjünk.

Bővebb információ a Szemlő-hegyi barlangról >>

És a Pál-völgyi barlangról >>

2. Csodák Palotája, Budapest

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra

Szintén tökéletes választás lehet rossz idő esetén is, mert két szinten 5000 négyzetméteren annyi érdekes játék és kísérlet várja a család apraját, nagyját, hogy észrevétlenül eltelik az egész nap a felfedezésükkel. Az az igazság, itt már elég régen jártunk, és azóta nagyon sokat változott. Ami miatt most ismét bakancslistás, hogy négy tudománnyal kapcsolatos tematikus szabadulószobát is berendeztek, amiket egyébként is imádunk. A belépőjegyen felül ez 4000 Ft-ba kerül egy csapatnak. Remek családi élmény gyermeknapra.

Még több információ és a Szallas.hu kedvezmény részletei itt >>

3. Élménybirtok – Bikal

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra
Bikali Élménybirtok

A középkori Magyarország képét idézi fel a falu, ahol szinte életre kel a múlt. Kosztümös emberek között sétáltunk, részt vettünk kincskeresésen, finomakat ettünk, és izgalmas lovagi torna szemtanúi is lehettünk itt. De ennyivel nem értük be, ugyanis egy teljes hétvége erejéig itt pihentünk, és kipróbáltuk a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok szolgáltatásait is. Nem szokásunk ilyen fényűző szállásokat választani, de ez a hely kivételes, az itt töltött idő az egész családnak tökéletes kikapcsolódás lehet, mert mindenki talál neki tetsző programot.

Ha szívesen meg is szállnátok Bikalon, itt foglalhattok >>

Puchner Szálló, Bikal

A belépőről és a programokról bővebb információ >>

TIPP gyermeknapra: Május 26-án gyermeknap alkalmából a gyermekeknek ingyenes a belépés. Lesz kirakodóvásár, csillámtetoválás, tánc, ének, lovagi torna, gyermekműsorok, és még sok kaland a birtok területén.

4. Szilvásvárad

Szilvásvárad és főként a Szalajka-völgy nagy kedvencünk a csodálatos Fátyol-vízesés miatt. Persze ez ettől még nem biztos, hogy a gyermekeknek is izgalmas program, de rengeteg lehetőséggel fel lehet turbózni az itt tett kirándulást.

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra
Fátyol-vízesés

Mindjárt elsőként ott a kisvasút, amit szerintem nincs gyerek, aki ne élvezne. Erről bővebben >>

Ennél azonban extrémebb élmények is várják a családokat, itt található ugyanis az ország legrégibb kalandparkja számos kötélpályával, trambulinnal, mászófallal stratégiai játékokkal, és még sok mással. Felejtsétek el a tériszonyt, és vágjatok bele ebbe a kalandba, amiről aztán bőven lesz mit mesélni még évek múltán is!

Részletek és kedvezmények >>

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra
Szilvásváradi Kalandpark

A környék látnivalói még ennyiben sem merülnek ki, igazi családi paradicsom ez a kis ékszerdoboz. Érdemes végigjárni a Szalajka-völgyi tanösvényt is. A mi tippünk, hogy kisvasúttal menjetek fel az Istállós-kői-barlanghoz, és innen visszafelé sétálva tegyétek meg a körülbelül 4 kilométeres távot. A 10 állomásból álló tanösvény minden pontja tartogat valami érdekességet a gyerekek számára, de ez már legyen meglepetés.

TIPP gyermeknapra: 2019-ben a hegyikerékpáros versenyt kiegészítve gyermeknapi programokkal is készülnek május 25-én. Lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés és közlekedésbiztonsági feladatok, ahol a gyermekek játszva tanulhatnak.

5. Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

A Nógrád megyében található gyönyörű parkosított környezetben kialakított látogatóközpont egy igazi időutazás a miocén korba. Érdemes csatlakozni valamelyik vezetett túrájukhoz, mert a legérdekesebb részeket így lehet bejárni, és így tekinthetőek meg a vulkán által betemetett legértékesebb leletek is. A kicsiket leginkább a 3D-s vetítés fogja lenyűgözni, és a park területén található különleges, már sajnos kihalt állatok makettjei.

Tovább a látogatóközpont oldalára >>

6. Ócsa

Nemrég fedeztük csak fel Ócsa hangulatos lápvilágát, ami szép időben tökéletes családi kirándulás. Ottjártunkkor is sokan voltak arra kisgyerekkel, sőt, a Selyem-réti tanösvény még babakocsival is kényelmesen végigjárható. A nagyjából 3 kilométeres út végén egy tágas piknikezőhely és kis játszótér is található, ezért érdemes pléddel és piknikkosárral nekivágni a sétának. Szuper élmény gyermeknapra – minden korosztálynak!

7. Pusztai Állatpark Hortobágy

Szafari a Hortobágy területén (fotó: Nagy Enikő)

Gyermeknapon általában zsúfolásig megtelnek az állatkertek, ami nem csoda, hiszen ilyenkor különböző extra programokkal is kedveskednek a kicsiknek ( >>TOP10 vidéki állatkert Magyarországon<< ). Amit persze a gyerekek nagyon élveznek, de a felnőtteknek néha már kicsit elég a tömegből. Ennek elkerülésére ajánlok egy alternatív programot, a hortobágyi Pusztai Állatparkot, ahol régi magyar háziállatainkkal lehet megismerkedni. Már a környezet is különleges, Hortobágy falutól két kilométerre a pusztában áll egy gémeskút, aminek szomszédságában ott a kis állatpark. 100%-ban családbarát, van baba-mama szobájuk, játszóterük, és állatsimogatójuk is.

Látogatói információk >>

8. Csillagösvény Élménypark – Ópusztaszer

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra
Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

Mindig is nagy vágyam volt egy labirintusban bolyongni, de eddig még nem adódott lehetőség. Az idei bakancslistánkon viszont előkelő helyen szerepel az ópusztaszeri Csillagösvény Élménypark. A 3,5 kilométer hosszú sövényből kialakított útvesztő a harmadik legnagyobb a világon. A feladat nem csupán bolyongni kiutat keresve, mindenki kap a korosztályának megfelelően egy kérdéssort, ami segít a kijutásban. Mit szólnátok egy szuper családi kalandhoz ebben a labirintusban?

További részletek >>

9. Városnézés Egerben

Eger nekem nagy kedvencem, kissé talán elfogult is vagyok, mert néhány évig itt éltem. Egyszerűen megunhatatlan, akárhányszor erre járunk, mindig ugyanazzal a lelkesedéssel járjuk be a már jól ismert helyszíneket.

Egri vár

Természetesen kihagyhatatlan az Egri Vár. Mindenképpen nézzétek meg a kazamatákat is, ahová valamelyik egri vitéz vezetésével lehet lemenni.

Részletek és kedvezmények >>

A gyermekek másik nagy kedvence a Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház, ahol minden szó szerint cukorból van. Igazi mesebirodalom ez. Nyitvatartás és még több tudnivaló >>

TIPP gyermeknapra: Május 26-án országszerte több városban, köztük Egerben is megtartják a látványos Ezer Lámpás Éjszakáját, az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan.

10. Gyulai vár(os)nézés

A Gyulai Vár nem véletlenül került fel a listára, ugyanis amellett, hogy a vár is izgalmas látványosság, május 26-án a várkertben gyermeknapi programokkal is várják a családokat, amik 2019-ben a sport jegyében zajlanak. Mellettük pedig gyermekkoncertekkel is kedveskednek.

A vár nyitvatartása és praktikus információk >>

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra
Gyulai vár

TIPP: Gyulán érdemes több napot is eltölteni, és keresni egy hangulatos szállást, mert jó idő esetén a Woodland Rendezvényközpont és Kalandpark is szuper családi programnak ígérkezik >>

És persze ne hagyjátok ki a híres Százéves Cukrászdát sem!

10 felejthetetlen élmény gyermeknapra
Csokivár a Százéves cukrászdában

Nektek melyik a legszimpatikusabb program? Hol töltitek a gyermeknapot?

Szállásajánlatokért és programokért nézzetek körül a szallas.hu oldalán >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%