Romantikus búvóhelyek

Itt a levendulaszezon! – 10 káprázatos levendulás vendégház, amit imádni fogsz

2 perces olvasási idő

A levendulavirágzás olyan különleges szépségű lila levendulamezőkkel ajándékoz meg bennünket, hogy nem csoda, ha a szabadidődben levendulás vendégházak után kutatsz az interneten. Szívesen pihennél az ország legszebb levendulamezői közelében? Mutatjuk azt a 10 vendégházat, amit mindenképpen fel kell venned a listádra!

Miért szeretünk levendulát szüretelni?

Tudtad, hogy a levendula olyan gyógynövény, amelynek 300 különböző színű, illatos fajtája létezik? Szívesen díszítjük otthonunkat ezzel a növénnyel, ám fontos szem előtt tartani, hogy szedését kizárólag a virágzás elejére érdemes időzíteni, a levendulát szárral együtt kell levágni. Mire használhatod a szüretelt levendulát?

  • A levendulát sokan használják dekorálásra, a növény menyasszonyi csokrok díszítésénél is igen népszerű. 
  • Szárított formában akár évekig mutatós dísze lehet otthonodnak. 
  • A virágából készülhet levendulatea, amely idegnyugtatásra, fejfájásra, görcsoldásra és gyomorbántalmak kezelésére is alkalmas. 
  • A levendulaolaj egyszerre nyugtat és élénkít, csepegtethetsz belőle a fürdővízbe, használhatod masszázshoz, és akár párologtatáshoz is. 
  • A levendulavirágból készíthetsz levendulás cukrot, és levendulás sót is, utóbbi remekül passzol húsételekhez, és tésztákhoz is.  
10 káprázatos levendulás vendégház, amit imádni fogsz
Itt a levendulaszezon!

10 levendulás vendégház, ahol garantáltan lenyűgöznek a közeli levendulamezők

Minden évben felkerekedsz levendulavirágzáskor, hogy gyönyörködj a levendula árnyalataiban és illatában? Foglalj szállást a legszebb levendulamezők közelében, és szánj több napot a szüretre! Pannonhalma, Tihany, Nyergesújfalu, Dörgicse és Hőgyész környéke tárt karokkal vár, ez a 10 vendégház pedig garantáltan levesz majd a lábadról.

Levendula Vendégház és Apartmanház – Pihenj Pannonhalmán!

A 4 szobás, 9 férőhelyes Levendula vendégház a Pannonhalmi Főapátság lábánál található, az arborétum gyalogosan is megközelíthető innen. A nyugodt környezetben fekvő, gyermekbarát szálláshely játszósarokkal, sporteszközökkel, füves udvarral, hintával és jade köves masszázsággyal várja a pihenni vágyókat Pannonhalmán. 

Programok Pannonhalmán >>

Tulipán Vendégház – Töltődj fel egy panorámás szálláshelyen Pannonhalmán!

A Tulipán vendégház Pannonhalmán, az Arborétum mellett található, és 4 férőhellyel várja azokat, akik panorámás szálláshelyen szeretnének pihenni. A vendégháznak teljesen felszerelt konyhája és saját fürdőszobája van, a parkolás és a wifi is ingyenes. Esténként kellemes élmény lesz borozgatni a ház teraszán!  

Mandula Villa – Élvezd a kikapcsolódást Tihanyban! 

A Mandula Villa öt apartmanja összesen 10 fő befogadására alkalmas, így ha a barátokkal hangulatos szálláshelyet keresel, egy helyen pihenhettek, 10 perces sétára a Tihanyi Bencés Apátságtól. A gyermekbarát szálláshely zárt parkolóval, ingyenes wifivel és légkondival vár. A szálláshely OTP, MKB, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely.

Programok Tihanyban >>

Bors Vendégház – Felnőttbarát szálláshely Tihanyban

A Bors vendégház a Belső-tótól 300 méterre található, gyalogosan is könnyedén megközelíthetőek innen Tihany népszerű látnivalói. A felnőttbarát szálláshely 3 szobával, 8 férőhellyel, ingyenes parkolással és wifivel vár november közepéig. A vendégház OTP, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely.

Vazul Vendégház Vászoly – Szálláshely Dörgicse szomszédságában

A négyszobás Vazul vendégház a Balaton-parttól 5 km-re várja azokat a párokat, családokat és baráti társaságokat, akik nyugalomra és a természet közelségére vágynak. A háznak nagy kertje van, ahol grillezni és pihenni is lehet, a wifi ingyenes, illetve a házhoz tartozik egy 8 férőhelyes ingyenesen használható parkoló is.

Programok Vászoly környékén >>

Vidéki Ház Tagyon – Kutyabarát szálláshely 2 km-re a Balaton-parttól

A kutyabarát, 6 apartmanos Vidéki Ház zárt parkolóval, erkélyes és teraszos szobákkal, klímával és saját kerttel várja a pihenni vágyókat Tagyon községben. A kertben lehetőség van bográcsozásra, grillezésre és szalonnasütésre is, a legközelebbi étterem és bolt csupán 1 km-re található. 

Programok Tagyon környékén >>

Bali Boutique Rooms Panzió – Rendhagyó szálláshely Nyergesújfalun

Az állatbarát Bali Boutique Rooms Panzió a Duna mellett található, Esztergomtól 10, Budapesttől 50 perces autóútra. A reggeliztetés a közeli Bali Art Bistroban történik, a szálláshely 20 férőhellyel, ingyenes parkolással és wifivel várja a vendégeket. A panzió OTP, MKB, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely. 

Programok Nyergesújfalu közelében >>

Paskom Apartmanház – Modern apartmanok Nyergesújfalu ajánlásával

A Paskom Apartmanház csendes, kertvárosi részen helyezkedik el a Paskom Társasház „B” épületében. A társasházban 1 és 2 szoba nappalis, valamint stúdiólakások várják a vendégeket ingyenes wifivel, bútorozott terasszal és parkolási lehetőséggel. A szálláshely családoknak és baráti társaságok számára is ideális választás. 

Likaskalács Vendégház Regöly – Állatbarát szálláshely panorámás terasszal

A felújított, 1800-as években épült, állatbarát Likaskalács vendégház 5 szobával, közösségi térrel és panorámás terasszal várja azokat, akik Hőgyész közelében szeretnének pihenni. A vendégház kertjében grillezési lehetőség van, a szálláshely MKB, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely. 

Programok Regöly környékén >>

Margaréta Panzió Zomba – Házias ízek, ízletes borok, garantált pihenés

A kutyabarát Margaréta Panzió 10 db kétágyas pótágyazható szobával, saját étteremmel, házias ízekkel, tájjellegű borokkal, ingyenes parkolással és wifivel várja vendégeit. A szálláshely OTP, MKB, és K&H SZÉP kártya elfogadóhely.

Programok Zomba közelében >>

Megtetszett a gondolat, hogy egynél akár több napot szánj a levendulaszüretelésre? Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából és élvezd a kikapcsolódást! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%