Kedvenc szállásokHegyek-völgyekRomantikus búvóhelyekToplistákVidéki vendégség

Hegyek és erdők bűvöletében: 10 szuper házikó a Mátra ölelésében

1 perces olvasási idő

Reméljük, ti is legalább annyira odavagytok azokért a vadregényes tájakon rejtőző, idilli szálláshelyekért, ahol – bár a természet vesz körül titeket, mégis – minden földi jót megtaláltok a tökéletes pihenéshez. Tartsatok velünk, mert ezúttal a Mátra vidékén lapuló, varázslatos vendégházakból hoztunk nektek ízelítőt! 

1. Minden, ami kell: Toboz-ház, Szarvaskő

Panorámás sziklaszirtek, népszerű túraútvonalak és festői erdők ölelik körül a Toboz-házat, mely a Bükki Nemzeti Park nyugati peremén húzódik meg. Lépjétek át a küszöböt és ámuljatok el, mert odabent napfénnyel átitatott, csodás terek, valamint praktikus és kényelmes berendezés fogad majd benneteket! A kültéri pezsgőfürdő és a mesebeli kilátás a nappaliból már csak hab lesz a tortán!

2. Egyedi kikapcsolódás: Kakukkfű Barlang Vendégház, Noszvaj

El tudtok képzelni különlegesebb szálláshelyet, mint egy barlanglakást? Nem? Akkor fedezzétek fel magatoknak a teljes komforttal és némi vintage hangulattal bíró Kakukkfű Barlang Vendégházat! Bónuszként pedig még szuper fürdődézsa is lapul a kertben, ha a csillagok alatt is megmártóznátok…

3. Jakuzzi a tornácon: Déjá Vu Vendégház, Szihalom-Zsóryfürdő

Az otthonos és tökéletesen felszerelt Déjá Vu Vendégházban mindent megtaláltok, amire szükségetek lehet a vakáció idején: pihe-puha ágyakat, jakuzzit a tornácon és sütögetésre csábító kis szigetet a takaros udvar közepén. Ráadásul innen már csak egy könnyed séta a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő is…

4. Nádfedeles kuckó, szaunával: Forrás Vendégház, Egerszólát

Nádfedeles, búbos kemencés, spalettás ablakokkal díszített, álomszép portát találhattok, ha betértek a Forrás Vendégházba. A felújított építményben a modern kényelem és az autentikus hangulat is jól megfér egymás mellett, amit a pihenéseteket szolgáló finn szauna is bizonyít. 

5. A Szalajka-völgy kapujában: Sára Vendégház, Szilvásvárad

Szilvásváradba biztosan mindenki első látásra beleszeret, ezért mutatunk egy hozzá illő, pompás házikót, ahonnan csak 10 perc sétára van a Szalajka-völgy. Töltődjetek fel a Sára Vendégházban, mely a remek elhelyezkedése mellett, csocsóasztallal és borozásra hívogató lugassal is készül az érkezésetekre!

6. Mint az Édenkertben: Eperkert Vendégház, Parád

A buja növényekkel és színpompás virágokkal övezett Eperkert Vendégházban a provance-i és a country stílus találkozik egymással. Az aprólékos gonddal berendezett szálláson a múlt és a jelen összeér, a végeredmény pedig egy jól felszerelt, ízléses hely, mely biztosítja a felhőtlen kikapcsolódásotokat.  

7. Saját borospince: Borsika Pihenőház, Abasár

Akár 10-en is birtokba vehetitek a Mátra lábánál álló Borsika Pihenőházat, ahol függőágyak és csocsóasztal fogad benneteket a tornácon. A jól felszerelt kuckó a gyerekes családoknak játszótérrel kedvez a ház melletti téren, miközben a felnőttek belekóstolhatnak a legfinomabb borokba a saját pincében!

8. Dézsafürdő és fejedelmi kényelem: Tölgyes Menedék, Noszvaj

Nincs is jobb megoldás a szürke hétköznapok ellen, mint beköltözni pár napra (vagy akár hétre) az erdőbe, a minden igényt kielégítő Tölgyes Menedékbe! Jó hír, hogy itt a szuper UHD TV-t akár a kétszemélyes fürdőkádból is nézhetitek vagy épp a forró dézsafürdőben töltődhettek fel a Mátra vidékén, a szabad ég alatt. 

9. A harmónia útján: Menedék A Szállás, Felsőtárkány

Mint a mesében, olyan hibátlan a felsőtarkányi Menedék A Szállás vendégház, ahol minden apró részlet értetek van. Hűvös időben a kandalló pattogó tüzénél melegedhettek fel vagy a süppedős kanapé és a puha párnák között olvasgathattok. A teljes harmóniába ringató kertben pezsgőfürdőt és sütögetőt is találtok.

10. Körülvesz a panoráma: Váralja Vendégház, Sirok

3 ízléses szobával várnak titeket a Váralja Vendégházban, melyből pazar kilátás nyílik Sirok híres erődítményére. Élvezzétek ki a házikóhoz tartozó kitűnő szolgáltatásokat, mert nem csak az elképesztő látképet biztosító, fedett kiülős részt fogjátok értékelni, hanem a testi-lelki relaxáláshoz tervezett wellnesst is! Utóbbi egyébként 5 fős jakuzzit és finn szaunát is rejt.

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
29%
Imádom
Imádom
71%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%