Vízparti szállásokCsobbanóhelyekNyári vakációToplistákWellness + Hotelek

10 szuper vízparti szállás és izgalmas program a tökéletes nyaraláshoz

2 perces olvasási idő

Karib-tengeri hangulat a Balaton mellett egy szuper vízparti szállással? Naplementés vacsora a Velencei-tónál? Pezsgő városnézés a folyópartról indulva? Csónakázás vagy óriáscsúszdázás mesebeli környezetben? Jól hangzik? Akkor éljétek át ezeket az élményeket a most következő TOP 10 vízparti hotelben. Ti melyiket választanátok?

1. Külön wellness és szórakozás: Nádas Tó Park Hotel*** +superior, Vasad

Családosok és romantikára vágyók nem kívánhatnának jobbat, mint a Nádas Tó Park Hotel*** +superior, mely pazar, minden igényt kielégítő szobákkal rendelkezik. A családi wellness gyermekpancsolót és csúszdát rejt, míg a csendre és békére ácsingózó vendégeket a felnőttek számára fenntartott 40 négyzetméteres élménymedence és izgalmas szaunavilág várja.

A pihenőpark ráadásul ezer programot tartogat: csónakázzatok, vízibiciklizzetek, pecázzatok, hódítsátok meg a kalandparkot vagy élvezzétek ki a tófürdő vagány strandját, ahol 2 db 45 méter hosszú csúszdán suhanhattok végig! Természetjáróknak a monori Strázsahegyi kilátó megmászását vagy a dabasi Szent Jakab Sétány bejárását ajánljuk jó szívvel!

2. Városnézéshez tervezve: Arany Szarvas Fogadó***, Győr

A folyók városában nem is lehetne jobb helyet találni, mint a lassan hömpölygő Rába mentén fekvő Arany Szarvas Fogadót ***. A festői szépségű Radó-szigeten megpihenve a barokk belváros lüktetését is átélhetitek. Ráadásul a komfortos szobák ablakából kitekintve a Püspökvár tekintélyt parancsoló épületében is bármikor gyönyörködhettek.

Miután felkerestétek a dzsungel hangulatú Füles Bástyát, a Xantus János Állatkertet, a Széchenyi teret és a történelmi látnivalókat, egy kis wellnessre is benevezhettek a szálláshelyen, ahol finn- és infraszauna fogad benneteket. A nap végét pedig szinte kötelező a lélegzetelállító panorámát kínáló, földszinti étteremben zárni, mely biztosan nem okoz majd csalódást.

3. Az idilli vakáció receptje: Hotel Corvus Aqua, Orosháza

Természet közeli nyaralásról ábrándoztok, ahol végre átengedhetitek magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak? Akkor az Orosházán álló Hotel Corvus Aqua lesz számotokra a legjobb választás! A varázslatos, tóparti szállásról közvetlenül sétálhattok át a Gyopárosi Gyógy-, Élmény- és Parkfürdőbe, hogy csobbanjatok a fantasztikus medencékben – kül- és beltéren egyaránt.

A maximálisan gyermekbarát szállodában rengeteg szolgáltatással kedveznek a családosoknak. (4 éves korig például teljesen ingyenes a szálláshely.) A mesés grillteraszt, az ízléses szobákat és a remek masszázsokat pedig egyenesen imádni fogjátok!

4. Gyerekzsivaj mentes feltöltődés: Patak Park Hotel***, Visegrád

A vadregényes Visegrádon magasodik az erdővel körülölelt Patak Park Hotel***, mely felnőttbarát vendéglátóként kizárólag 18 éves kor felett fogad látogatókat. Itt végre gyerekek nélkül, teljes nyugalomban lazíthattok, melyben a panorámás szauna, a kitűnő masszázsok és a csodás napozóterasz lesz a segítségetekre.

Na, persze nem érdemes kihagyni a csiklandozó pezsgőfürdőt sem és a Visegrádi Fellegvárat, valamint a Bobpályát is feltétlen útba kell ejteni. Napnyugta után a hazai- és nemzetközi konyha ételeiből válogathattok a kiváló étteremben, este pedig a légkondicionált, makulátlanul tiszta szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket. 

Még több visegrádi programról itt olvashatsz >>

5. Ékszerdoboz a Börzsöny és a Cserhát találkozásánál: Tó Wellness Hotel***, Bánk

Csónakázás álomszép tájon? Sodrófolyó a kültéri medencében? Vagy egy kis nyakzuhany, jakuzzi és úszkálás a beltéri wellness részlegben? Bármelyiket is szeretnétek, a Tó Wellness Hotel Bánk *** az összes kívánságotokat valóra váltja!

A fővárostól karnyújtásnyira létesített élménykomplexumban 58 mesés szoba, étterem, kávézó és borbár is a rendelkezésetekre áll. A vízparti szállás közelben izgalmas programok lapulnak: Nőtincsen cuki alpakákkal találkozhattok, Alsópetényen a 4 teraszos Prónay-kilátót hódíthatjátok meg, Nógrádon pedig az egyik legrégebbi kővárát fedezhetitek fel.

6. Karibi hangulatok a Balaton partján: BalaLand Residence Apartmanhotel****, Szántód

Egzotikus és exkluzív lazítás, mely egyenesen a Karib-tengert idézi? Jó hírünk van: ezt bizony itthon is megvalósíthatjátok – hála a BalaLand Residence Apartmanhotel****-nek. A jól felszerelt, gyönyörű, tágas apartmanokból kilépve erkélyről vagy teraszról csodálhatjátok meg a környéket. Élvezzétek a privát strand előnyeit és a Tihanyra nyíló elképesztő kilátást!

Amennyiben kedvetek lenne egy kis vízi kalandhoz, akkor sporteszközt is bérelhettek, hogy SUP-pal vagy vízibiciklivel lovagoljátok meg a hullámokat. Derítsétek fel a környéket is: vár rátok a levendula illatú Tihany, ahová komppal juthattok át, hogy bejárjátok a Pisky sétányt, a Fazekasházat és egyetek egy jót az Echo Restaurant & Caféban!

Íme néhány tipp tihanyi utazáshoz >>

7. Harmónia, luxus és egészség: Zala Springs Golf Resort, Zalacsány

Kedvelitek az extravagáns, egyedi környezetben történő nyaralásokat, ahol még a szálláshely sem mindennapi? Ez esetben ajánlott közelebbről is szemügyre vennetek a Zalai dombság között megbújó Zala Springs Golf Resortot, mely lenyűgöző építészeti megoldásaival könnyen levesz a lábatokról benneteket is. A modern, tágas terek és a fényjáték ezen a helyen fejedelmi kényeztetéssel társul.

Merüljetek el a vízparti hotel gőzölgő termálvízben, rendeljetek egy egészséges smoothie-t a Health Bar-ból, lazítsatok a szaunák valamelyikében vagy golfozzatok kedvetekre Közép-Európa egyik legszebb versenypályáján! Ha szeretnétek, akkor a közeli településeken lévő Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőbe is beugorhattok!

8. Kalandok mindenfelé: Tisza Balneum Hotel****, Tiszafüred

A vadregényes Tisza-tó mentén épült fel a Tisza Balneum Hotel****, mely olyan szép tájon terül el, és annyi izgalmas programmal kecsegtet, hogy vétek lenne nem ide tervezni a nyaralást. A színes szobakínálat, a barátságos személyzet, a mennyei és változatos ételek mellett a wellness szolgáltatásokra sem lesz panasz – utóbbit a finn szauna, a pezsgőfürdő, valamint a termál medence is bizonyítja.

Pecázzatok a horgászstégeknél, béreljetek kerékpárt vagy kenut! Hűvösebb időben társasozhattok, pókerezhettek, sakkozhattok, biliárdozhattok vagy csocsózhattok is. Ráadásul a vízparti hotel gyermekbarát szolgáltatások széles tárházávál vár bennetek.

További kalandokért fedezzétek fel Bencsik Barnabással, motorcsónakon keresztül a madárrezervátumot vagy utazzatok el a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba!   

A legjobb tiszafüredi programokról itt írtunk >>

9. Minden korosztálynak tökéletes: Zselicvölgy Szabadidőfarm***, Hajmás

Létezik egy hely a zselici dombok takarásában, ahol utánozhatatlan vidéki hangulattal, takaros házikókkal és hatalmas tóval találkozhattok. Ez a Zselicvölgy Szabadidőfarm ***, mely a világtól távol helyezkedik el és minden időben tartalmas programokkal csábít testi-lelki feltöltődésre.

Merüljetek el a kültéri medencében, gyűjtsetek D-vitamint a napozóteraszon, lazítsatok a jakuzziban, minigolfozzatok vagy csak andalogjatok egyet a tó mentén futó ösvényeken! Azért ne mulasszátok el a kirándulást a zselickisfaludi Zselici Csillagparkhoz és a Patcán lévő Katica Tanya Élményközpontba se!

10. A kalandok kikötője: Vital Hotel Nautis ****+superior, Gárdony

Lépjetek bátran a Velencei-tó partján magasodó Vital Hotel Nautis****+superior fedélzetére, ahol gyönyörű szobákban és luxus lakosztályokban tölthetitek a jól megérdemelt pihenéseteket! Természetesen, közben a fantasztikus wellness oázisban is megfordulhattok, mely világítótoronyból induló csúszdával, 8 személyes pezsgőfürdővel, kristálytiszta medencékkel és megszámlálhatatlan élményelemmel fűszerezi meg a nyaralást.

Azért a vízparti hotel kiváló étterembe is térjetek be, ahol a lemenő nap utolsó sugarai mellett gyönyörködhettek a panorámás kilátásban! Ha mégis kimozdulnátok, akkor irány a velencei Bence-hegyi kilátó vagy a csodás Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum!

Ha még több szuper szálláról olvasnál, ebben a cikkben a TOP családbarát wellness hoteleket gyűjtöttük neked össze:

https://blog.szallas.hu/top10_csaladbarat_wellnesshotel/

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
11%
Vicces
Vicces
4%
Hűha
Hűha
7%
Nem tetszik
Nem tetszik
4%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő