Romantikus kikapcsolódásEldugott kirándulóhelyekProgramok hétvégéreTéli tájoló

10+1 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel

2 perces olvasási idő

Közeleg a Valentin-nap, és jobban vonzanak titeket a romantikus helyek, és az ötletes Valentin-napi programok, mint a plüss szívek és a közhelyes ajándékok? Akkor jól fog jönni ez a 10 Valentin-napi kirándulástipp, amivel örök életre szóló élményt szerezhettek egymásnak anélkül, hogy sablonos meglepetésekben gondolkodnátok.

10 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel
10 remek kirándulástipp Valentin-napra

Érdekesség: Mit ünneplünk valójában Valentin-napon? 

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. A legenda szerint a püspök azokat a szerelmeseket és katonákat is megeskette egymással, akiket II. Claudius császár parancsa értelmében nem lett volna szabad. Sőt, a kertjében nőtt virágokkal meg is ajándékozta a friss házasokat. 

Világszerte február 14-én, vagyis Bálint napján tartják a Bálint-nap (azaz Valentine’s Day) ünnepét. Ezen a napon a szerelmesek a szokás szerint megajándékozzák szerelmüket. 

Ha egyedi ajándékot kerestek, kerekedjetek fel, és töltsétek ezt a napot a szabadban. Mutatjuk a legjobb célpontokat hozzá! 

10 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel

10+1 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel

1. Romantikus séta Tatán, az Öreg-tó partján

A tatai Öreg-tó hazánk egyik legidősebb mesterséges tava, hosszúsága 7,2 km, amely ideális egy kellemes közös sétához. A tó környéke minden évszakban mesés élményeket ígér, a tatai vár pedig tökéletes háttér egy közös fotóhoz. Az Öreg-tó Budapesttől mindössze 1 órás útra fekszik. 

10 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel
A tatai Öreg-tó partján érdemes egy sétát tenni

2. Élvezd a panorámát Tihany legszebb részén, a Pisky sétányon

A Pisky sétány a Visszhang-dombtól egészen az apátságig fut, a balatoni panoráma egészen különleges innen. A sétányon több kilátópontot is kialakítottak, a kihelyezett padoknak köszönhetően pedig üldögélhettek is egy kicsit a Balatont csodálva. Sötétedés után a kivilágított templom és korzó igazán szép látvány, kár lenne kihagyni. 

10 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel
Pisky-sétány Tihanyban

3. Gyönyörködj a dunai panorámában a szentendrei Duna korzón

Ha jártatok már közösen Szentendrén, akkor biztosan benneteket is lenyűgözött a dunai panoráma, és város hangulata. Egy szentendrei Valentin-napi program a Duna korzón romantikus élményeket ígér, a helyi üzletekben akár apró szuvenírt is vásárolhattok egymásnak. Ha pedig a kilátásban egy kicsit magasabbról is gyönyörködnétek, sétáljatok fel a Templomdombra, ahol a város piros tetős kis házai is rátok mosolyognak majd.

10 Valentin-napi kirándulástipp, ha romantikus szabadtéri programot keresel
Romantika Szentendrén

Tudtad?: A CNN 2019-es válogatásába, amely Európa legromantikusabb városait szedte listába, több magyar település is bekerült; közülük az egyik Szentendre volt. Mellette Balatonfüredet, Egert és Tokajt ítélték még kellően romantikusnak.

4. Készítsetek közös fotót Zamárdiban a Balaton Szíve szobornál

Hiányzik a Balaton? Keressétek fel Zamárdiban a Margó Ede sétányon található, vörös homokkőből készült Balaton szíve szobrot. A szobor a helyiek és a turisták nagy kedvence, a szobor közepén lévő szíven keresztül remek fotót készíthettek a Balatonról, vagy akár – egy járókelő segítségével – magatokról is. 

A Balaton Szíve

5. Kiránduljatok együtt Bozsokra, az Írottkő-kilátóhoz 

Az Írottkő-kilátó a Kőszegi-hegységben található, 883 méteres magasságban. A 40 méter magas építmény tetejéről megcsodálhatjátok a Fertő-tavat, a Balatont vagy az osztrák Schneeberg-Rax csúcsait, ám a kilátó különlegessége mégis az, hogy az országhatár a kilátó közepén halad át. Egyik fele így Ausztriához, a másik fele Magyarországhoz tartozik. 

Két ország határán: Írottkő-kilátó

6. Hódítsátok meg együtt a Dobogókői-kilátót

A Dobogókő az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Budapest környékén, a Dobogókői-kilátó pedig olyan panorámát ígér, amiért igazán érdemes Valentin-napon kimozdulni otthonról. Ha a környéket jobban is megismernétek, sétáljatok végig a Thirring-körúton, a Rezső- és a Zsivány-körúton, vagy keressétek fel a Dera-szurdok mesés birodalmát.

Dobogókő

7. Tekintsetek le a visegrádi Fellegvárra a Zsitvay-kilátóból

A 378 méter magasan álló Zsitvay-kilátó a Nagyvillám tetején található, különlegessége, hogy magasabban helyezkedik el, mint a 333 méter magasra épült Fellegvár. A kilátóból meseszép kilátás nyílik a Duna bal partjára, az Esztergom közelében fekvő Helemba-szigetre, és a Szentendrei-szigetre is. A kilátószinten feliratok és ábrák jelzik, hogy mely látnivalót merre kell keresnetek. 

Visegrádi panoráma

8. Nézzétek meg közösen Pécsen a Szerelmesek lakatjait, és hagyjatok ott saját lakatot is!

Ha örömmel részt vennétek Valentin-napi program gyanánt egy pécsi városnézésen, keressétek fel Pécs belvárosában a Szerelmesek lakatjait. A szerelmesek gravírozott lakatokat helyeznek a falra, a messzire hajított kulcs az örökké tartó szerelmüket szimbolizálja. A lakatfal Magyarországon elsőként Pécsen jelent meg, azóta pedig már Egerben, Győrben, Vácon, és számos más városban is állítottak ilyet. 

Szerelmesek lakatjai Pécsett

Itt a romantika ideje! Szerelemlakatok és romantikus kirándulóhelyek Magyarországon >>

9. Tekintsetek le Budapestre a Gellért-hegy tetején álló Citadelláról

Fedezzétek fel együtt a Gellért-hegy tetején található 220 méter hosszú erődöt, amelyet eredetileg a város lakosságának megfélemlítésére emeltek. A Citadella népszerű randi helyszín, Valentin-napon pedig az egyik leghangulatosabb úti cél, hiszen a panoráma lenyűgöző. Láthatjátok innen a Budai Várat, a Parlamentet, a budai hegyeket, és Dunán átívelő hidakat is.  

Budapesti program a Gellért-hegyen

10. A váli Szeretet szobor igazi jolly joker, ha Valentin-napi programot kerestek

A Szeretet szobor a Haraszthy Pincészet területén található, a férfi és a nő közötti konfliktust és vívódást, illetve az egymás iránti elköteleződést formázza meg. A szobor a dombtetőn, a szőlők között kapott helyet, ráadásul az alkotás mellett a kilátás miatt is érdemes közösen ide látogatnotok. 

Szeretet-szobor, Vál

+1. Romantikus vízesések országszerte

Ha romantikus kirándulós élményeket kerestek a friss levegőn, akkor muszáj megemlíteni a vízeséseket is. Csodás látványuk mindig jólesik a léleknek – pláne, ha olyan szerencsétek van, hogy épp befagyott formában találjátok őket! Íme, néhány szikrázó vízfüggöny, ahová megéri egy kellemes gyalogtúrát szervezni:

Az Ilona-völgyi vízesés téli pompában

Megtaláltátok a tökéletes célpontot a Valentin-napi kiránduláshoz? Kerekedjetek fel, és töltsétek ezt a napot kettesben. Beszélgessetek, romantikázzatok, és készítsetek néhány új mosolygós fotót a legszebb hazai kirándulóhelyek egyikén!  

Szállást pedig itt tudtok foglalni >>

Milyen a tökéletes Valentin-napi ajándék? >>

Ezek Magyarország legizgalmasabb lombkorona-tanösvényei >>

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)



Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
76%
Imádom
Imádom
24%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%