Romantikus búvóhelyekBudapest és környékeCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekRomantikus kikapcsolódás

Túra, strand, bográcsozás! – 12 mesebeli vendégház Kismaros szívében

3 perces olvasási idő

Bájos falusi környezet, friss levegő, Duna-part, és kihagyhatatlan kirándulóhelyek. Kismaros a Dunakanyar egyik rejtett gyöngyszeme. Az apró település közel fekszik Nagymaroshoz és Váchoz, azonban ha itt nyaralsz, garantáltan nem jön veled szembe több száz turista a hangulatos kis utcákon. A következő 12 mesebeli vendégház Kismaros szívében csak arra vár, hogy kényelmesen berendezkedj néhány napra, és birtokba vedd a környéket! 

12 mesebeli vendégház Kismaros szívében
Mesebeli Vendégház

12 mesebeli vendégház Kismaros szívében

Kiskalács Vendégház – Hangulatos teraszos házikó a Börzsönyben

A Börzsöny ölelésében rejtőző vendégház ideális választás, ha szívesen elbújnál a hétköznapok elől a Dunakanyarban. A házban 3 szoba 6 férőhellyel vár, ráadásul a macskákat és kutyákat is szeretettel látják a házigazdák. Ha csendes környéken pihennél, ahonnan túrázni is tudsz, ráadásul az erdei kisvonatozás is régóta a listádon szerepel, jó helyen jársz. 

Kiknek ajánljuk a házat? Családnak kisebb gyerekekkel, kisebb baráti társaságnak, az idősebb generáció képviselőinek. 

Börzsönyi Ékszerdoboz – Bababarát erdei ház a Börzsönyligetben

A ház nem véletlenül a mókusok kedvence, itt ugyanis a tölgyesek szomszédsága csendes búvóhelyet biztosít azok számára, akik pihenni érkeznek Kismarosra. Az egy légterű, két hálórésszel és egy nappalival ellátott összkomfortos vendégház vintage berendezése nem csak hangulatos látványt nyújt, de a házban akár hatan is kényelmesen elférnek. 

Kiknek ajánljuk a házat? Nagyobb családnak ajánljuk, akik szívesen töltenek el néhány napot egy légtérben. 

Mesebeli Vendégház – Romantikus búvóhely, erdei környezetben

Közel Kismaros központjához, ősfás környezetben, a Gál-hegy oldalában áll a vendégház, melynek hangulatos teraszán jóleső érzés lesz közösen borozgatni, vagy társasjátékozni, a túrázás szerelmesei számára pedig a zöld túraútvonalon Törökmező és Zebegény tartogat meglepetéseket. A kertben bográcsozhatsz is, ha pedig szundikálnál egyet, válaszd az egyik kényelmes függőágyat!

Kiknek ajánljuk a házat? Tökéletes választás kisebb társaságok számára, akik szeretnek sütögetni és kirándulni. 

12 mesebeli vendégház Kismaros szívében
Mesebeli Vendégház

Törökpatak Faház – Bájos vidéki menedék a patak partján

A felújított faház közvetlenül a patak partján áll egy csendes zsákutcában, ahol még a madár sem jár. A modern berendezés, a hívogató terasz és a belső tér harmóniája első látásra meggyőz arról, hogy a kismarosi vendégház a Duna bal partjának egyik legbájosabb ékszerdoboza. A házban és kertjében a kisállatokat is szeretettel látják. 

Kiknek ajánljuk a házat? A romantika kedvelőinek, akik szívesen eltöltenének néhány napot édes kettesben. 

12 mesebeli vendégház Kismaros szívében
Törökpatak Faház

Zöld Kabin Faház – Bohókás vendégház egyedi üvegházzal

A Zöld Kabin Faház a térség egyik legnépszerűbb szálláshelye a hegyekre nyíló kilátással, hatalmas terasszal, és egyedileg készített üvegházzal. A négyfős társaság számára ideális szálláshely kertjében bográcsozni is lehet, ha pedig örömmel kirándultok, arra is van lehetőség a környéken. A ház berendezése teljesen egyedi, az enteriőr színes, modern, és egy kissé eklektikus. Családi fotózáshoz is tökéletes választás. 

Kiknek ajánljuk a házat? Bátran ajánljuk mindenkinek, korosztálytól függetlenül! 

12 mesebeli vendégház Kismaros szívében
Zöld Kabin Faház

Ilona Vendégház – Kismarosi vendégház jakuzzival és sütögetési lehetőséggel

A bababarát szálláshely nagy kerttel, fedett kültéri 6 személyes 96 fúvókás luxus jakuzzival, 6 személyes finn szaunával, extra nagyméretű hidromasszázs zuhanykabinnal, és 10 fős kültéri extra gázos konyhával várja vendégeit. A kikapcsolódást a kertben egy faszenes kerti grillsütő és nyársaló teszi még kellemesebbé. Ha friss, helyi hozzávalókból készült reggelire vágysz, itt azzal együtt is kérheted a szolgáltatást. Szuper, nem igaz?

Kiknek ajánljuk a házat? Családnak kisebb gyerekekkel, akár kisbabával is, illetve négyfős baráti társaságnak, akik kedvelik a szabadtéri sütögetést. 

Ilona Vendégház

Csergő Vendégház – Lépj be a tündérkert kapuján! 

A bámulatosan hangulatos erdei vendégház üdülőövezetben helyezkedik el, kertjének látványa szinte biztos, hogy azonnal levesz a lábadról. A ház előtt halad el a Királyréti Erdei kisvasút, mögötte csordogál a Morgó patak. A házban 7 fő fér el kényelmesen, a pihenőkertben filagória, kerti bútorok, és bográcsozási lehetőség vár. 

Kiknek ajánljuk a házat? Azoknak, akik erdei környezetben, friss levegőn élveznék a természet közelségét! 

Csergő Vendégház

Vörösbegy Vendégház – Ahol garantáltan otthon érzed magad! 

A Vörösbegy vendégház a Börzsöny szívében, a börzsönyligeti erdőben fekszik, és maximum 5 fő elszállásolására alkalmas. A három hálószoba, és tágas amerikai konyhás nappali lehetővé teszi, hogy otthon érezd magad akár egy egész hetes nyaraláson is. A berendezés modern, a kert, a terasz és a grillsarok pedig lehetőséget ad arra, hogy színesen töltsd el a szabadnapokat. 

Kiknek ajánljuk a házat? Azoknak, akik nagy térre, és kertre vágynak, közeli kirándulási lehetőségekkel. 

Vörösbegy Vendégház

Morgópatak Vendégház – Ha retró hangulatú pihenésre vágysz

A Morgó pataktól és a Királyréti Erdei Kisvasúttól nem messze található Morgópatak Vendégház igazi családi paradicsom, hiszen a szálláshely kirándulóhelyek mellett körmedencével várja a család apraja-nagyját. Az 5 férőhelyes vendégház berendezése retró hangulatú, de ettől még igazán kellemes kikapcsolódás vár rád, ha úgy döntesz, hogy itt pihennél. Az udvaron bográcsozni is lehet. 

Kiknek ajánljuk a házat? Családoknak kisebb gyerekekkel, és azoknak, akik kutyával vagy macskával utaznának. 

Morgópatak Vendégház

Börzsönyliget Vendégházak – Kutyabarát szálláshely családi kikapcsolódáshoz

A „nagyház” és a „kisház”, amelyek a Morgó patak által átszelt völgyben fekszenek Kismaros üdülőrészében, 5+2, illetve 4+2 személy számára tökéletes szálláshelynek bizonyulnak. Ha kedveled a retró hangulatot, és kutyabarát nyaralót keresel, jó helyen jársz. A kertben kényelmes ülőgarnitúra, függőágy, tűzrakóhely és hangulatos halastó vár. 

Kiknek ajánljuk a házat? Családoknak, akár kisbabával is. A két ház együttes bérlése nagyobb baráti társaságnak is kiváló ötlet!

Börzsönyliget Vendégházak

Harangvirág 36 Vendégház, Apartman és Faház – Állatbarát szálláshelyek Kismaroson

A Harangvirág 36 Vendégház egy téglaház, amelynek bejárati részénél kétszintes, 36 nm-es terasz van. A Harangvirág 36 Apartman egy földszinti lakótér, amely a patakparton, ligetes-füves környezetben áll, míg a Harangvirág 36 Faház egy teraszosan kialakított domboldalon fekszik. A három szálláshely ugyanazon a telken található, mégis egymástól elszeparálva. 

Kiknek ajánljuk a szálláshelyeket? Ha nagyobb társasággal keresel pihenőhelyet, itt akár 18 fő is elfér kényelmesen. 

Harangvirág 36 Faház

Börzsönyliget Patakparti Vendégházak – 2 apartman, 4 férőhely, ezer élmény! 

A felújított apartmanok kényelmes bútorokkal, tűzrakóhellyel és terasszal várják azokat, akik a patak partján szeretnének megpihenni, távol a város zajától. A kertben napozásra, tollasozásra és piknikezésre is van lehetőség, de ha csak ledőlnél egy kicsit olvasni egy jó könyv társaságában, akkor is tökéletes számodra a hely. 

Kiknek ajánljuk a házat? Pároknak, akik pihentető kiruccanást terveznek. 

Börzsönyliget Patakparti Vendégházak

TOP 10 hangulatos program Kismaros környékén

  • Királyréti Erdei Vasút: A kisvasút Kismarosról indul, és Királyrétig halad a Morgó-patak völgyében, Szokolya érintésével. A kisvasút menetideje csak 30 perc, gyerekekkel tökéletes program.
  • Királyréti Hajtánypálya: A hajtánypályán a pedállal hajtható 4 személyes hajtányokkal 750 métert lehet megtenni úgy, hogy 2 fő teker, 2 pedig utas. Hangulatos családi program, a pálya ráadásul csak 100 méterre található a kisvasút végállomásától. 
Királyréti Erdei Vasút
  • Királyréti tanösvény: A tanösvény hossza csak 2,9 km, a 9 állomás végigjárása csupán 1,5 órát vesz igénybe. Bababarát, és kutyabarát hely, kisebb gyerekekkel is remek kikapcsolódás. 
  • Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont: Az épületben a „Börzsöny lakói” című interaktív kiállítást minden gyermeknek ajánljuk. A kertben a Morgó patak és egy játszótér várja a csemetéket. 
  • Csóványosi-kilátó: A Csóványos a Börzsöny legmagasabb csúcsa, a kilátó tetejéről jó időben a Magas-Tátra is látható. A kilátó a királyréti központi parkolótól 10 km-re fekszik, az út 3 óra. Felkeresését gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk, kisebb gyerekekkel semmiképpen. 
Ligeti-tó
  • Váci kikapcsolódás: Kismaroshoz közel fekszik Vác, a városban a Memento Mori kiállítás, a Sajdik Ferenc Gyűjtemény, a Ligeti-tó, az Ártéri tanösvény és a diadalív felkeresése nem maradhat ki a programból.
  • Kalandozás Verőcén: A település dunai szabadstrandját érdemes felkeresni, de A Hét Vezér Harangja is kötelező látnivaló
  • Fedezd fel Törökmezőt! Törökmező Nagymaros része, ha erre kirándulsz gyerekekkel, látogasd meg a Törökmező Kalandparkot és a Törökmező Állatparkot.
  • Várlátogatás és közeli kilátó: A zebegényi Kós Károly-kilátó autóval is megközelíthető, innen gyalogosan már csak 10 percet kell megtenni a kilátóig, ahogyan a közelben fekvő Nógrádi vár is bakancslistás hely. 
  • Irány Szendehely! Minden korosztály számára nagyon ajánljuk Szendehely-Katalinpuszta felkeresését, ahol a híres Gyadai tanösvény, a Katalinpusztai Kirándulóközpont és a Hangyavasút teszi izgalmassá a programot.
  • Még több tanösvény és arborétum a környéken.
Gyadai tanösvény

Tökéletes választás Kismaros, ha…

  • Örömmel felfedeznéd a Dunakanyart
  • Csendes helyre vágysz
  • Szívesen túráznál a Börzsönyben
  • Kedveled a vízi sportokat és a dunai szabadstrandokat
  • Romantikus kikapcsolódást tervezel
  • Kisebb gyerekekkel friss levegőn pihennél

Foglalj szállást egy hangulatos vendégházban közel a hegyekhez és a vízparthoz, és fedezd fel Kismaros legjobb kirándulóhelyeit! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
55%
Imádom
Imádom
45%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%