BalcsiBalatoni élményekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégére

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl

2 perces olvasási idő

Szeretnétek feldobni a strandolást egy izgalmas balatoni programmal? Mindegy, hogy levegőben, vízen, vagy tematikus kalandparkban szórakoznátok, esetleg elhagyatott romok között sétálnátok vagy retro kertmoziban filmeznétek – ebben a listában mindenki találhat kedvére valót. 15 különleges program a Balatonnál, ami kicsiknek és nagyoknak, pároknak és családoknak egyaránt szuper élményt kínál!

Balatoni programok, ha már unjátok a strandolást:

1. Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs

A több, mint 110 éves kert több szempontból is kiváló balatoni program. A rekkenő hőségben üdítő érzés az árnyékot nyújtó fenyőfák alatt sétálgatni, a panoráma pedig egészen lenyűgöző a tóra. A gyerekek a szabadtéri játszótéren is kalandozhatnak, a felnőttek pedig a borászat finomságait élvezhetik. Az éttermi fogyasztáshoz előzetes foglalás szükséges!

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs

Badacsonyörsi szállások >>

2. Salföldi Major, Salföld

Ha gyerekekkel vagytok, vagy csak szeretnétek a strandolás helyett mást is megnézni, irány a Major, ahol gyönyörű környezet és pusztai hangulat fogad! A Káli-medencében elterülő farm célja, hogy bemutassa a gazdasági életet és az őshonos hazai háziállatfajtákat. Lovas programok és kiállítások is várnak, a Major Fogadóban pedig megízlelhettek egy jó házi szörpöt vagy bivalyszalámis szendvicset. 

Salföldi Major, Salföld

Szállások a közelben >>

3. Pálos kolostor romjai, Salföld

Az Ábrahám-hegyen egy kevéssé ismert múltbeli örökség rejtőzik. A kolostort valószínűleg nem a pálos rend építette, de kibővítették és felújították; a gótikus stílusban átépített templomépületet keletre tájolták, a kolostor északról csatlakozik hozzá. A látogatók véleményei alapján a hely nyugalma, az erdő csendje és a misztikus hangulat különleges élményt nyújt. Sétáljátok ti is körbe a középkori romokat!

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Pálos kolostor romjai, Salföld

4. Balatoni Mediterrán Botanikus Kert, Kisapáti

Szicília vagy Mexikó a Balaton mellett? Nem lehetetlen. A mintegy 5 ezer négyzetméteres botanikus kert a mediterrán világba kalauzol kaktuszaival, cédrusaival, olívaültetvényével, pálmafáival. A tanúhegyekre csodás kilátást nyújt és az is szuper, hogy kutyával is látogatható. Egy borterasz is megtalálható a kert végében, ahol a Szent György-hegyi borok mellett mediterrán tapasokkal is felfrissülhettek.

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Balatoni Mediterrán Botanikus Kert

Balatoni szállások a környéken >>

5. Horrorárium és Kínzó Múzeum, Keszthely

Nem feltétlen szívderítő, de kétségtelenül izgalmas balatoni program a keszthelyi Horrorárium. Az elmúlt 500 év válogatott kínzási és kivégzési módszereivel ismerkedhettek meg, köztük japán vagy francia technikákkal is. Ha érdekel, mi az a szöges fotel, vagy hogyan néz ki a kerékbetörés, és nem zavar a félhomály vagy a hátborzongató zene, plusz erős idegzettel rendelkezel, akkor hajrá!

Horrorárium és Kínzó Múzeum, Keszthely

Szállások Keszthelyen >>

6. Hőlégballonozás a Balatonnál, Cserszegtomaj

Nézzétek meg az ország legnagyobb hőlégballonjában, hogy mit is látnak a madarak, amikor a Nyugat-Balaton térsége fölött repülnek! Tapasztalt, profi csapatra bízhatjátok magatokat, a ti dolgotok csak annyi, hogy gyönyörködjetek a kilátásban. A kb. 1 órás sétarepülések november elejéig naponta indulnak, időjárástól függően, 18 személyes hőlégballonokkal, Keszthely-kertvárosi felszállással. 

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Hőlégballonozás a Balatonnál, Cserszegtomaj

Közeli szállások >>

7. Serpa kalandpark, Balatonfűzfő

Családbarát, aktív, akár egész napos programot kerestek a Balaton környékén? A fűzfői kalandpark gyermek- és felnőttpályákkal, mászótoronnyal, drótkötélcsúszdával és íjászpályával is biztosítja az adrenalindús időtöltést. Központi belépő híján a kísérő utakon bárki szabadon sétálhat, kizárólag az eszközök használatáért kell fizetniük a vendégeknek.

Serpa kalandpark, Balatonfűzfő

Balatonfűzfő szálláshelyek >>

8. Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy

A látogatóközpont egyik vonzereje, hogy rendkívül interaktívan mutatja be Badacsony környékének élővilágát. A gyerekek sem fognak unatkozni! Vegyetek részt kenu túrán, vagy GPS túrán, de vannak kézműves és tematikus foglalkozások is, a kiállításokat pedig játékok és audiovizuális eszközök teszik még szórakoztatóbbá. 

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy

Balatoni szállások a környéken >>

9. Zamárdi Paintball, Zamárdi 

200 méterre a tóparttól vár a paintball pálya, ami szabályos paintball hálóval van körbevéve, így a kiesett játékosok is végig tudják követni a még zajló játékot. A gördülékenység érdekében a játékosok folyamatos bírói felügyelet alatt állnak. Próbáljátok ki, remek program a Balaton mellett, akár ketten vagytok, akár nagyobb baráti társasággal érkeztek!

Zamárdi Paintball

Zamárdi szállások >>

10. BognAIR Sétarepülés, Balatonederics

Ha rendhagyó élményre vágytok, vegyetek részt sétarepülésen és készítsetek gyönyörű légi fotókat! A felszállás lehetséges Tapolcán vagy Balatonedericsen is, a vártúrák során pedig ti választhatjátok ki, hogy melyik várat szeretnétek megtekinteni madártávlatból, legyen az például Szigliget, Csobánc, Sümeg vagy Nagyvázsony. 

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
BognAIR Sétarepülés, Balatonederics

Szállások a közelben >>

11. Magyar Nemzeti Cirkusz, Balatonlelle

Európa egyik legnagyobb és legszínvonalasabb utazócirkusza minden nyáron várja a vendégeket Balatonlellén. Idén ráadásul a 30 éves Jubileumi Gálaműsört tekinthetitek meg! Ha nem mindennapi programmal szeretnétek feldobni a balatoni csobbanást, egy cirkusznál aligha találni jobb helyet.

Magyar Nemzeti Cirkusz, Balatonlelle

Balatonlelle szálláshelyek >>

12. Élményvitorlázás, Alsóörs

Akár a párotokkal vágytok egy fedélzeti vacsorával egybekötött, naplementés programra, akár családdal vagy barátokkal szeretnétek vízre szállni, ez a 2 órás vitorlázás remek választás! Egyszerre maximum 6 főt tudnak fogadni, és előzetes bejelentkezés szükséges, legalább 2 nappal a hajózás előtt.

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Élményvitorlázás, Alsóörs

Szállások Alsóörsön >>

13. Dínó- és kalandpark, Rezi

Tegyetek időutazást az őshüllők korában! A Keszthelyi-hegység erdővel borított völgyében terül el a tematikus kalandpark, ahol mozgó, lélegző, élethű, hangot adó dinók és különféle játékelemek találhatók. Különleges játszóterek, ajándékbolt, és étterem is van; igazán szórakoztató program a Balatonnál kisgyerekkel! 

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Dínó- és kalandpark, Rezi

Szállások a közelben >>

14. Fonyódi piac és vásár, Fonyód

A Balaton körül számos remek piac található, a fonyódi az egyik legnagyobb és legkedveltebb. Rendkívül széles skálán mozognak a kínált portékák, az őstermelői élelmiszerektől kezdve az antikvár könyveken és festményeken át a népi-és iparművészeti termékekig. Nyáron szerdán, szombaton és hétfőn 5-16 óráig várják a nézelődni, vásárolni vágyókat.

Fonyódi piac és vásár

Fonyódi szálláshelyek >>

15. Forrás Kertmozi, Csopak

Jöhet egy kis retro életérzés a Balaton mellett? A Forrás utcai kertmozi a Balaton egyik legjobbja, ráadásul autósmozi is egyben, így (ha esetleg nem szeretnétek szúnyogvacsora lenni), akár autóból is nézhetitek az aktuális filmet. A hagyományos nézőtér székeit érkezési sorrendben lehet elfoglalni, a vetítés mindig este 9-kor kezdődik

15 különleges program a Balatonnál – a strandon túl
Forrás Kertmozi, Csopak

Szállások Csopakon >>

Válasszatok egyet (vagy többet) a balatoni programok közül, és dobjátok fel a strandolást egy különleges élménnyel! Ne felejtsétek, hogy számos programhoz jár kedvezménykupon, ha a közelben foglaltok a Szallas.hu-val! 

Bármelyik program lesz a befutó, jobbnál-jobb balatoni szálláshelyek közt válogathattok a közelben >>

10 gyerekbarát balatoni vendégház, ahol kedvezménnyel foglalhatsz Szallas.hű! tagként >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%