Eldugott kirándulóhelyekBudapest és környékeCsaládi kiruccanásKutyás-cicás tekergésNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

TOP 15 eldugott kirándulóhely Budapest közelében

5 perces olvasási idő

Kirándulást tervezel, az úti célod pedig mindenképpen Pest környéke? Olyan kevésbé ismert kirándulóhely után kutatsz, ahol úgy lehetsz a természetben, hogy közben nem találkozol ezernyi turistával? Mutatjuk azokat a kirándulóhelyeket Pest vármegye legszebb részein, amelyeket semmiképpen nem hagyhatsz ki a számításból, mielőtt útnak indulsz! Íme 15 eldugott kirándulóhely Budapest közelében:

1. Veresegyházi Tavak Tanösvény, Veresegyház

Ha Veresegyház neve a Medveotthonról mindenképpen ismerős, akkor tudod, hogy a gyönyörű település igazán megérdemel több látogatást is. A Veresegyházi Tavak Tanösvény kiváló választás, ha a célod egy kevésbé ismert kirándulóhely, ahol víz közelében, és jó levegőn lehetsz. 

A tanösvény 4880 méter hosszú, és a Malom-tó, az Ivacsi-tó, illetve a Pamut-tó körül vezet. 11 állomását számozott akácfacölöpök jelzik. A séta során édesvízi medúzákkal, orchideákkal és kacsákkal is találkozhatsz, illetve a tó környékén állított fapadoknál, és faasztaloknál meg is pihenhetsz egy kicsit.

Igazi kalandos családi hétvége elé néztek, ha ezt az eldugott kirándulóhelyet választjátok Budapest környékén.

Látnivalók Veresegyház környékén, több van, mint gondolnád >>

Szállástipp: Green Chalet Veresegyház

Az állatbarát vendégház szabadtéri dézsafürdővel, finn szaunával, medencével és sütögetési lehetőségekkel várja vendégeit a város középső tavának partjától mindössze 100 méterre.

Szállástipp: MaMaison Vendégház Veresegyház

A Pamut-tónál található szálláshely télen fűthető, melegvizes dézsával és finn szaunával, nyáron kerttel és medencével csalogatja a pihenésre vágyó vendégeket. 

További szállások Veresegyház környékén >>

2. Kárpát-forrás, Pilisszentlászló, eldugott kirándulóhely az egész családnak

A Kárpát-forrást Pilisszentlászló határában találod, és annyi biztos, hogy Pest közelében ez az egyik legkedvesebb kirándulóhely. A forrás könnyen elérhető túracélpont, így akár gyerekekkel is nyugodtan célba veheted, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz.

Pilisszentlászlóról babakocsival és kerékpárral is megközelítheted, sőt, akár szalonnasütéshez is készülhetsz, hiszen a környéken kijelölt tűzrakóhely is van. 

TOP 15 eldugott kirándulóhely Budapest közelében
Kárpát-forrás

A kiépített Kárpát-forrás tiszta vize iható, ezért a kulacsodat is feltöltheted vele, ha megszomjazol út közben. Kényelmes túracipővel és hátizsákkal azért mindenképpen készülj, mert a forrás környékén érdemes még felkeresni a Dömörkapu-vízesést és a Lajos-forrást is. 

Látnivalók Pilisszentlászló közelében >>

Szállástipp: Rózsahegy Vendégház Pilisszentlászló

A 6 férőhelyes faház ideális választás azoknak a családoknak és kisebb baráti társaságoknak, akik csendes, de aktív kikapcsolódásra vágynak. A közelben több túraútvonal (kék, piros, zöld) vezet. 

Szállástipp: Ház a Pilisben Pilisszentlászló

A helyi őzek és a mókusok is jó szívvel ajánlanák az erdei vendégházat, amelynek első teraszáról a több mint 100 éves fenyőfákban gyönyörködhetünk, a hátsó teraszról pedig megnézhetjük a völgyben elterülő naplementét. 

Foglalj szállást Pilisszentlászló környékén >>

3. Miklós-deák-völgyi tavak, Pilismarót

A Miklós-deák-völgyi tavak rejtett kincsek a Dunakanyarban, Pilismarót felől lehet a területet megközelíteni, a piros sáv turistajelzés követve. Egynapos kiránduláshoz ideális úti cél Pest közelében, annál is inkább, mert a túra nehézségi foka könnyű, a hely gyalogosan akár kisebb gyerekekkel és babakocsival is megközelíthető.

A Miklós-deák-völgyi tavak esővízzel töltődnek föl, mesterséges eredetűek, és nagyon fontosak a kétéltűeknek és a madaraknak is, de szarvasok, vaddisznók és őzek is rendszeresen jönnek le inni a vízhez.

A kihelyezett padoknál, asztaloknál és tűzrakóhelyeknél kirándulás közben megpihenhetsz, és megfigyelheted a gyerekekkel a békákat is. Remek móka!

TOP 15 eldugott kirándulóhely Budapest közelében
Miklós-deák-völgyi tavak

Látnivalók Pilismarót közelében >>

Szállástipp: Évi Vendégház Dunakanyar Pilismarót

A 3 szobás, 8 férőhelyes vendégház a pilismaróti Duna-parttól csupán 400 méterre fekszik. A környéken túrázásra, kerékpározásra és vízi sportokra is van lehetőség. Szomszédok nincsenek, így az idilli kikapcsolódás garantált. 

Szállástipp: Viskó Vendégház Pilismarót

A pilismaróti üdülőövezetben található a 40 négyzetméteres, légkondicionált nyaraló, amely kerttel, parkolóval és sütögetési lehetőségekkel várja vendégeit pár perc sétára a Dunától.

A legjobb szálláshelyek Pilismarót környékén >>

4. Törökmezői tanösvény, Nagymaros

Szívesen kirándulsz Nagymaros közelében? Akkor Törökmező ideális úti cél számodra, annál is inkább, mert a Börzsöny népszerű túraútvonalai mellett ez egy eldugott kirándulóhely Pest megyében.

A Törökmezői tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető között vezet, ha úgy döntesz, hogy felkeresed, mókussal, borzzal, őzzel, szarvassal és nyesttel is találkozhatsz. 

A tanösvény kiindulópontja Törökmező, az út hossza 6,5 kilométer, ami legalább 3 órás kirándulást jelent. A tanösvénynek 9 állomása van, mely közül az első a Törökmezői legelők, az utolsó pedig a Hegyes-tető kilátó, amelyet Julianus-kilátó néven ismerhetsz. Ha nem vágysz túra közben társaságra, a kilátó felkeresését nyugodtan elnapolhatod. 

Programok és látnivalók Nagymaros közelében >>

Ha szereted a kilátókat, ezt is olvasd el >>

Szállástipp: Csillagfény Házikó Nagymaros

A kétszemélyes házikó tökéletes választás azok számára, akik a Dunakanyarban terveznek romantikus kikapcsolódást. A házból lélegzetelállító panoráma nyílik a Börzsöny és Pilis vonulataira, a Dunára és a visegrádi várra.

Szállástipp: Hársliget Apartman Nagymaros

A 4 apartmanból álló, 12 férőhelyes ház Nagymaros központjától nem messze található. A szálláshely ideális családok számára is. A kertben lehetőség van grillezésre, a teljes kikapcsolódás élményéhez pedig fedett jakuzzi is rendelkezésre áll . 

A legjobb szállások Nagymaroson >>

5. Püspökmajor-tanösvény, Szentendre

Már az első találkozás alkalmával beleszerettél Szentendrébe? Akkor ismerkedj meg a 4 km hosszú Püspökmajor tanösvénnyel, amelynek 6 állomását a sárga T jelzésen járhatod be. 

A könnyű túra Püspökmajorról indul, a Püspökmajori forrás felé menet a dömörkapui kőbánya emlékei keresztezik majd az utadat, illetve megcsodálhatod a szentendrei rózsát is.

Sőt! A tanösvény végigjárása közben megismerheted a Szentendrei Óriást, és megnézheted a Mária-fülkét is. 

Látnivalók Szentendrén >>

Szállástipp: Dunakavics XIII Apartmanhotel Szentendre

A 7 apartman ideális választás nagyobb társaságoknak, aki közösen képzelik el a kikapcsolódást Szentendre belvárosában. Az apartmanok egyedi kialakításúak, mindegyik más tematikára épül (pl. trópusi dzsungel, New-York világa, japán stílusú szoba).

Szállástipp: Skanzen Hotel Szentendre

A hotel a Dunakanyar és Szentendre legújabb, modern, fiatalos szállodája, amely az ország legnagyobb szabadtéri múzeumának szomszédságában található.

A legjobb szállások Szentendre közelében >>

6. Gödöllői Arbo-park, Gödöllő (gyönyörű, eldugott kirándulóhely Budapest környékén)

Jártál már a Gödöllői Királyi Kastélyban, de az Arborétumban eddig még nem? Éppen itt az ideje, hogy felfedezd magadnak! 

Tudtad? Az arborétum amellett, hogy csodaszép természeti kincseket tartogat, igazán különleges, hiszen a természetben megtalálható fafajok és a nemesített erdészeti fajták génbankjaként is működik.

Szállástipp: Árnyas Panzió Gödöllő

Az állatbarát panzió klimatizált szobákkal, felszerelt konyhával és napozóterasszal várja vendégeit Gödöllőn. A szálláshely jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is.

Szállástipp: Bed and Breakfast Gödöllő

A bájos házikó Gödöllő kertvárosában, egy gyönyörűen parkosított 1000 m2-es kertben áll. Egy gödöllői városnézés során kihagyhatatlan látnivaló a Gödöllői Királyi Kastély, míg kiránduláshoz ideális célpont a gyönyörű Gödöllői-dombság

Foglalj szállást Gödöllőn! >>

7. Gyadai tanösvény, Szendehely-Katalinpuszta

A Katalinpusztai Kirándulóközpont minden korosztály számára tartogat érdekességeket, a családdal, vagy akár a barátokkal is érdemes ide kirándulást szervezned. 

A kirándulóközpont mellett közlekedik a Hangyavasút, amely gyerekeket és felnőtteket is egyaránt szállít, ráadásul a központ mellől három, különböző hosszúságú tanösvény is indul.

A legnépszerűbb közülük a Gyadai tanösvény, amely összesen 13 fő állomásból áll, és a környék természeti kincseit, a Naszály-hegy állat- és növényvilágát mutatja be a kirándulóknak. 

TOP 15 eldugott kirándulóhely Budapest közelében
Gyadai tanösvény, függőhíd

A Gyadai tanösvényről bővebben itt olvashatsz >>

Látnivalók Szendehely közelében >>

Szállástipp: Panoráma Vendégház Szendehely

A bababarát vendégház egy csöndes domboldalon áll, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Naszály hegyre. A családi házban lakik a vendéglátó is.

Szállástipp: Debre Vendégház Szendehely

A vendégház a Dunakanyar bejáratánál, a Börzsöny lábainál fekszik. A házban 3 családi szoba van, amelyek egy nagy közösségi helységbe nyílnak, ahol az egész család vagy baráti társaság egy asztalnál ülve élvezheti egymás társaságát.

A legjobb szállások a környéken >>

8. Ámos-hegyi kilátó, Eplény

Az Ámos-hegyi kilátó az egyik legmegkapóbb eldugott kirándulóhely Budapest közelében, annál is inkább, mert a 8 méter magas kilátóból csodálatos kilátás tárul a kirándulók elé. Az építményből látható a Kőris-hegyi, a Csengő-hegyi és a Papod-hegyi kilátó, tiszta időben pedig még a Balaton vize is

A kilátó megközelíthető a Malom-völgyből induló libegővel is, a libegő menetideje körülbelül 15 perc. A közelben található két tanösvény is, emellett sütögetésre és piknikezésre is van lehetőség. 

Programok a környéken >>

Szállástipp: Tornyos Vendégház Eplény

A vendégház egy csendes zsákutca utolsó háza, így a pihenéshez nélkülözhetetlen csend és nyugalom garantált. A ház zárt udvarral, fedett teraszokkal, grillezési és bográcsozási lehetőséggel kiválóan alkalmas családok vagy baráti társaságok fogadására.

Szállástipp: Family Apartman Eplény

Az 5 különálló lakásból álló apartmanház a Bakony szívében, a Balatontól 25 km-re fekszik. A környéken történelmi nevezetességek, kulturális és kézműves programok, fesztiválok és zenés rendezvények várják a vendégeket.

Foglalj szállást Eplény környékén >>

9. Sárkánydomb, Zebegény

A zebegényi Sárkánydomb eldugott kirándulóhely Budapest közelében, a Dunakanyar egyik legszebb részén. Mindenki számára szabadon látogatható, ideális helyszín lehet egy hétvégi piknikhez vagy egy csodálatos naplementéhez is, annál is inkább, mert a dombról lenyűgöző dunai kilátás tárul a szemed elé.

A dombon lehetőség van papírsárkány eregetésre is, a Zebegényi Sárkányfesztivál sokak számára az egyik legkedvesebb családi rendezvény a Dunakanyarban. 

Még több látnivaló Zebegényben >>

Szállástipp: Csendilla Vendégház Zebegény 

A vendégház Zebegény nyaralóövezetében található, lenyűgöző panorámával a Dunára, a Pilisre és a Visegrádi-hegységre. A kertben fafűtésű dézsa gondoskodik a kellemesebb pihenésről.

Szállástipp: Akvarell Apartmanház Zebegény

Az apartmanház a festői szépségű Zebegényben várja azokat a vendégeket, akik feltöltődésre és pihenésre vágynak. A háznál kültéri jakuzzi és elektromos autótöltő vehető igénybe. 

Top szállások Zebegényben >>

10. Derítő-tó, Tata

A tatai Derítő-tó 1961-ben, az Öreg-tó védelme miatt jött létre, napjainkban pedig igazi horgászparadicsomként tartjuk számon. A tó és környéke az egész család számára aktív pihenést biztosít, ráadásul a tavon összkomfortos, több szobás házak bérelhetőek

Ha szeretsz sátorozni, biztosan örülni fogsz a hírnek, hogy a tó teljes területén térítésmentesen van erre lehetőség.  

Tata a vizek városa, ezért, ha te is előszeretettel töltöd az idődet a vízparton, látogasd végig a város tavait, és ugorj fejest a vízközeli élményekbe. Nagyszerű programnak ígérkezik.

Programok Tatán >>

Szállástipp: Zöld Kocsi Apartman Tata

Az apartman Tatán, Remeteségen várja vendégeit az Öreg-tó partjától 500 méterre. Az erdei környezet csendes, nyugodt pihenést biztosít, ugyanakkor a közelben fekszenek a város történelmi és természeti kincsei

Szállástipp: Casablanca Panzió Tata

A keleties stílusban berendezett panzió Tata egyik legszebb pontján, az Öreg-tó partján fekszik, ahol a vendégek egyszerre élvezhetik a város különleges hangulatát és gyönyörű természeti adottságait.

A legjobb szálláshelyek Tatán >>

11. Pilisszentlélek pálos kolostorrom, Esztergom

Pilisszentlélek határában található az egykori pálos kolostor romja, a kolostor egykor egy XIII. századi királyi vadászkastély helyére épült. A szerzetesek 1287-ben építették meg a kápolnát és kolostort, ám a kolostor 1526 után valószínűleg igen romos állapotba került, a törökök alatt megsemmisült. 

Bár az egyszerű alaprajzú kolostorépületet sosem fejezték be véglegesen, a jelentős szakrális és történelmi emlék mellett sétálva ízelítőt kapunk a kor hangulatából és Pilisszentlélek szépségéből.

Programtippek Esztergom környékén >>

Szállástipp: Grand Hotel Esztergom

A 4 csillagos szálloda Esztergom szívében, a Prímás-szigeten található. A szobaárak tartalmazzák a belépőjegyet az Aquasziget Élményfürdőbe, emellett a felhőtlen kikapcsolódásról a szálloda tetőtéri day spa részlege is gondoskodik. 

Szállástipp: El Greco Vendégház Esztergom

A 3 szobás, 8 férőhelyes vendégház az esztergomi Vízivárosban, a Várhegy tövében található, csendes, történelmi hangulatú környezetben. A szálláshelytől a belváros és Párkány is sétatávolságra fekszik. 

Foglalj szállást Esztergomban >>

12. Nyakas-kő, Biatorbágy

A Nyakas-kő Biatorbágy déli határában, a Tétényi-fennsík nyugati letörésénél található. A terület egyre népszerűbb a turisták körében, bár Dobogókőhöz képest igen eldugott kirándulóhely Budapest közelében. A lebilincselő sziklaformációk alakjuk után kapták a Nyakas-kő elnevezést.

A sziklatúrák szerelmesei számára a Nyakas-kő bakancslistás úti cél, a lapos kő tetejére felmászva csodálatos panoráma tárul elénk. Ha szeretsz fotózni, mindenképpen hozz magaddal fényképezőgépet! 

Programok Biatorbágy közelében >>

Szállástipp: Margaréta-Bia Guest House & Camping Biatorbágy

Az 5 szobás, 13 férőhelyes biatorbágyi szálláshely ideális választás nagyobb társaságok, családok számára. A környéken városnéző programok, borkóstolók, lovaskocsikázás, csokoládékóstoló és sörgyárlátogatás várja a vendégeket. 

Szállástipp: Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

A Budapesttől 25 km-re, Herceghalmon található hotel wellness részleggel, kulináris kalandokkal és kényelmes szobákkal teszi különlegessé a kikapcsolódást vendégei számára. 

Top szálláshelyek Biatorbágy közelében >>

13. Acsaújlaki-kastély, Acsa

Az Acsaújlaki-kastély érdekessége, hogy Magyar Versailles-ként is emlegetik. A kastélyt a kastélykert, és az épület felvidéki késő reneszánsz várkastélyokra jellemzően saroktornyos típusú, építészeti kialakítása teszi különlegessé. 

Az épületben nyílt meg az egyik első hazai kastélyszálló, amely napjainkban wellnessrészleggel, exkluzív belső termeivel és csodálatos parkjával várja a vendégeket. 

Az épület folyamatosan induló tárlatvezetéssel teljes egészében bejárható. A kiállítás keretében megtekinthető a borospince, a vadászkürt alakú csillárokkal és süttői márvány burkolatú kandallóval díszített hall, és a görög mitológiai elemekkel díszített díszterem. A kastély 6 hektáros parkjában a sétálóút mellett tó, sziget és hidak várnak.

Programok Acsa közelében >>

Szállástipp: Kemencés Vendégház Vanyarc

A 4 fő részére kényelmes elhelyezést biztosító tornácos lakóépület, a régi pajtából átalakított 2 fős stúdió apartman és a modern bútorokkal felszerelt 2 fős különálló apartman kellemes kikapcsolódást biztosít Acsától csupán 20 perces autóútra. 

Szállástipp: Csertó Vendégház Alsópetény

Alsópetény a Cserhát dombjai között rejtőzik, a vendégház a falu központjától 1 km-re fekvő Cser-tó közelében található. A klimatizált szálláshelyen a kisállatokat is szeretettel várják

Foglalj szállást a közelben >>

14. Vasas-szakadék, Szentendre

A Vasas-szakadék egy 20-30 méter hosszú, szűk, természetes sikátor a Visegrádi-hegységben, Szentendre és Pomáz határában. 

A Cseresznye-hegy északi oldalának látványossága azért is különleges kirándulóhely, mert olyan érzés itt sétálni, mintha bármelyik pillanatban ránk dőlhetnének a falak. A szakadék mellett nem messze négy barlang is van a hegyben.

A szentendrei kirándulás után érdemes egy sétát tenni a város Duna korzóján, amelynek közelében számos étterem, cukrászda és fagyizó található. Itt kapható a Dunakanyar toplistás lángosa is, amelynek az illata már messziről hívogat. 

A legjobb szentendrei programok >>

Szállástipp: Milla Apartman Szentendre

A Szentendre belvárosában található állatbarát apartman a főtértől, a barokk hangulatú házaktól és a színes forgatagtól mindössze 200 méterre várja vendégeit. 

Szállástipp: Flower Home Apartman Szentendre

A családi szálláshelyen szeretettel látják a kisgyermekeseket és a nagyobb gyerekekkel érkezőket egyaránt. A Skanzen csupán 800 m-re fekszik az apartmantól, innen 1 perces autóútra található a Szentendrei Kisállatkert

Top szálláshelyek Szentendrén >>

15. Ligeti-tó, Vác

A Ligeti-tó a város emblematikus vízközeli helyszíne, a tavat a Hétkápolna dombjának oldalából érkező források táplálják, melyeknek a helyiek gyógyító hatást tulajdonítanak.

A ligetes környezetben fekvőkedvelt pihenő- és horgászhely, amely egy könnyű sétához nagyszerű úti cél családok, baráti társaságok és romantikára vágyó párok számára egyaránt. 

Programok Vác közelében >>

Szállástipp: MonAmi Art Apartman Vác

A 4 férőhelyes, klimatizált apartman Vác belvárosának sétálóutcájában, a Duna-parttól, illetve a Fő tértől egyaránt 30 méterre található. Az apartman előtti kertben kerti kiülő szolgálja a vendégek kényelmét, a parkolás pedig ingyenes

Szállástipp: Elbújlak Vendégház Vác

Távol a város zajától, erdei környezetben fekszik a dézsás vendégház, amelynek különlegessége, hogy a hálószoba félig a földben van, így nyáron garantált a hűsítő pihenés. A környék túrázás közben, illetve kisvasúttal és biciklivel is felfedezhető. 

A legjobb szálláshelyek Vácon >>

Elő a hátizsákkal, ez a 15 eldugott kirándulóhely Budapest közelében csak rád vár! Nyugodtan tervezz egész napos kikapcsolódást, biztosan nem fogod megbánni, annál is inkább, mert szuper képeket készíthetsz közben.

A Szallas.hu kínálatában ráadásul remek szállást foglalhatsz magadnak, közel a természethez, akár eldugott erdei ösvények mentén is! 

További Budapest környéki kirándulóhelyekről olvashattok ebben a cikkünkben >>

(Képek: Szallas.hu, Pilisi Parkerdő Zrt., youtube.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
76%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
3%
Hűha
Hűha
5%
Nem tetszik
Nem tetszik
3%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő