Budapest és környékeCsaládi kiruccanás

5+1 eldugott kirándulóhely Budapest közelében, amit nem hagyhatsz ki!

2 perces olvasási idő

Kirándulást tervezel, az úti célod pedig mindenképpen Pest környéke? Olyan kevésbé ismert kirándulóhely után kutatsz, ahol úgy lehetsz a természetben, hogy közben nem találkozol ezernyi turistával? Mutatjuk azokat a kirándulóhelyeket Pest megye legszebb részein, amelyeket semmiképpen nem hagyhatsz ki a számításból, mielőtt útnak indulsz! Íme 6 eldugott kirándulóhely Budapest közelében:

1.Veresegyházi Tavak Tanösvény, Veresegyház

Ha Veresegyház neve a Medveotthonról mindenképpen ismerős, akkor tudod, hogy a gyönyörű település igazán megérdemel több látogatást is. A Veresegyházi Tavak Tanösvény kiváló választás, ha a célod egy kevésbé ismert kirándulóhely, ahol víz közelében, és jó levegőn lehetsz. 

Veresegyházi Medveotthon

Látnivalók Veresegyház környékén, több van, mint gondolnád>>

A tanösvény 4880 méter hosszú, és a Malom-tó, az Ivacsi-tó, illetve a Pamut-tó körül vezet. 11 állomását számozott akácfacölöpök jelzik. A séta során édesvízi medúzákkal, orchideákkal és kacsákkal is találkozhatsz, illetve a tó környékén állított fapadoknál, és faasztaloknál meg is pihenhetsz egy kicsit.  Igazi kalandos családi hétvége elé néztek, ha ezt az eldugott kirándulóhelyet választjátok Budapest környékén.

SZÁLLÁSHELY TIPP: A sok látnivaló miatt érdemes több napra érkezni. Mutatunk egy szuper ksi vendégházat: Green Chalet Veresegyház

Green Chalet Veresegyház, eldugott kirándulóhelyhez, eldugott vendégház

További szállások Veresegyház környékén

2.Kárpát-forrás, Pilisszentlászló, eldugott kirándulóhely az egész családnak

A Kárpát-forrást Pilisszentlászló határában találod, és annyi biztos, hogy Pest közelében ez az egyik legkedvesebb kirándulóhely. A forrás könnyen elérhető túracélpont, így akár gyerekekkel is nyugodtan célba veheted, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz. Pilisszentlászlóról babakocsival és kerékpárral is megközelítheted, sőt, akár szalonnasütéshez is készülhetsz, hiszen a környéken kijelölt tűzrakóhely is van. 

Kárpát-forrás, Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.

Látnivalók Pilisszentlászló közelében

A kiépített Kárpát-forrás tiszta vize iható, ezért a kulacsodat is feltöltheted vele, ha megszomjazol út közben. Kényelmes túracipővel és hátizsákkal azért mindenképpen készülj, mert a forrás környékén érdemes még felkeresni a Dömörkapu-vízesést és a Lajos-forrást is. 

Dömörkapu-vízesés

Foglalj szállást Pilisszentlászló környékén

3.Miklós-deák-völgyi tavak, Pilismarót

A Miklós-deák-völgyi tavak rejtett kincsek a Dunakanyarban, Pilismarót felől lehet a területet megközelíteni, a piros sáv turistajelzés követve. Egynapos kiránduláshoz ideális úti cél Pest közelében, annál is inkább, mert a túra nehézségi foka könnyű, a hely gyalogosan akár kisebb gyerekekkel és babakocsival is megközelíthető.

A Miklós-deák-völgyi tavak esővízzel töltődnek föl, mesterséges eredetűek, és nagyon fontosak a kétéltűeknek és a madaraknak is, de szarvasok, vaddisznók és őzek is rendszeresen jönnek le inni a vízhez.

Látnivalók Pilismarót közelében

A kihelyezett padoknál, asztaloknál és tűzrakóhelyeknél kirándulás közben megpihenhetsz, és megfigyelheted a gyerekekkel a békákat is. Remek móka!

Miklós-deák-völgyi tavak, Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.

A legjobb szálláshelyek Pilismarót környékén

4.Törökmezői tanösvény, Nagymaros

Szívesen kirándulsz Nagymaros közelében? Akkor Törökmező ideális úti cél számodra, annál is inkább, mert a Börzsöny népszerű túraútvonalai mellett ez egy eldugott kirándulóhely Pest megyében. A Törökmezői tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető között vezet, ha úgy döntesz, hogy felkeresed, mókussal, borzzal, őzzel, szarvassal és nyesttel is találkozhatsz. 

Programok és látnivalók Nagymaros közelében

A tanösvény kiindulópontja Törökmező, az út hossza 6,5 kilométer, ami legalább 3 órás kirándulást jelent. A tanösvénynek 9 állomása van, mely közül az első a Törökmezői legelők, az utolsó pedig a Hegyes-tető kilátó, amelyet Julianus-kilátó néven ismerhetsz. Ha nem vágysz túra közben társaságra, a kilátó felkeresését nyugodtan elnapolhatod. 

A legjobb szállások Nagymaroson

Ha szereted a kilátókat, ezt is olvasd el: A Szallas.hu nagy magyarországi KILÁTÓ gyűjteménye térképekkel

5. Püspökmajor-tanösvény, Szentendre

Már az első találkozás alkalmával beleszerettél Szentendrébe? Akkor ismerkedj meg a 4 km hosszú Püspökmajor tanösvénnyel, amelynek 6 állomását a sárga T jelzésen járhatod be. 

A könnyű túra Püspökmajorról indul, a Püspökmajori forrás felé menet a dömörkapui kőbánya emlékei keresztezik majd az utadat, illetve megcsodálhatod a szentendrei rózsát is. Sőt! A tanösvény végigjárása közben megismerheted a Szentendrei Óriást, és megnézheted a Mária-fülkét is. 

SZÁLLÁSHELY TIPP: Dunakavics Boutique Apartman Szentendre

Dunakavics Boutique Apartman Szentendre

A legjobb szállások Szentendre közelében

+1. Gödöllői Erdészeti Arborétum, Gödöllő (gyönyörű, eldugott kirándulóhely Budapest környékén)

Jártál már a Gödöllői Királyi Kastélyban, de az Arborétumban eddig még nem? Éppen itt az ideje, hogy felfedezd magadnak! 

Tudtad? Az arborétum amellett, hogy csodaszép természeti kincseket tartogat, igazán különleges, hiszen a természetben megtalálható fafajok és a nemesített erdészeti fajták génbankjaként is működik.

Foglalj szállást Gödöllőn! 

Elő a hátizsákkal, ez a 6 eldugott kirándulóhely Budapest közelében csak rád vár! Nyugodtan tervezz egész napos kikapcsolódást, biztosan nem fogod megbánni, annál is inkább, mert szuper képeket készíthetsz közben.

A szállás.hu kínálatában ráadásul remek szállást foglalhatsz magadnak, közel a természethez, akár eldugott erdei ösvények mentén is! 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
63%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
13%
Nem tetszik
Nem tetszik
13%
Csatlakozz több mint 1,8 millió utazónkhozIratkozz fel hírlevelünkre!

Neked szóló szállás ajánlatok és programok.
💌 IDE SÜSS! Ajándék mézeskalács ház sütőforma a most feliratkozóknak!⬇️