Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásKedvenc szállásokRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

2 millió orchidea virágzik a szlovéniai faluban

1 perces olvasási idő
a2 millió orchidea

Ki látott már egyszerre több ezer orchideát? Bizonyára nem sokan vannak ilyen szerencsések, pedig nem is muszáj a fél világot beutazni egy ilyen élményért! Elég csak elmenni a szlovén-magyar határ közelében fekvő Dobronak (szlovénul Dobrovnik) településre, ahol az Ocean Orchids farm munkatársai évente 2 millió orchideát termesztenek. Sőt, az évi 2 millió orchidea mellett egyéb látnivaló is akad a kertben!

2 millió orchidea

Orchideafarm Szlovéniában

14 évvel ezelőtt, 2005-ben jött létre az Ocean Orchids Szlovénia északkeleti részén, közel a magyar határhoz. Az orchideafarmon évente 2 millió csodálatos orchidea terem, ezek nagy részét exportra, külföldre viszik. Jó hír, hogy a gyár bárki számára látogatható és bár csak egy üvegfalon keresztül nézhetünk be a csarnokba, de még így is a látogatók szeme előtt zajlik a termelés. Hihetetlen látvány!

Érdekesség: A cég elkötelezett a környezetvédelem mellett és fontosnak tartja a fenntarthatóságot: megújuló geotermikus energiát használ és ezzel 20 %-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint versenytársaik.  

2 millió orchidea – trópusi környezetben

Az orchideafarm örömmel fogadja a vendégeket, akik a gyár megtekintése mellett egy hatalmas trópusi kertben is sétálhatnak. 900 egzotikus növény található a 350 nm-es területen, ahol a számos orchideafaj mellett egyéb trópusi és szubtrópusi növényt is megcsodálhatunk a világ minden tájáról. A 6 méter magas létesítményben olyan növényeket is felfedezhetünk, amelyek a hétköznapokból ismerősek lehetnek (pl. banán, avokádó, vanília, papaya, mangó, ananász, gyömbér stb.). Emellett színes flamingógyűjtemény és vadon élő orchideafajok is elbűvölik a látogatókat. A trópusi kertben egy hatalmas vízesés is helyet kapott, amely előtt sétálva valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha a dzsungelben lennénk. Már csak a fákról ugráló majmok hiányoznak 😊  

A trópusi kert felfedezése nem marad más hátra, mint a vásárlás! A belépőjegy ugyanis levásárolható, így akár néhány euróért hozzájuthatunk a legszebb orchideákhoz. Előre szólunk: nem lesz könnyű a választás! Az orchideafarmon ugyanis a szivárvány minden színében találunk növényeket akár kisebb, akár nagyobb méretben is.

Belépők a trópusi kertbe:

Felnőtt jegy 5 Euro, gyerekeknek 15 éves korig ingyenes a belépés. Minden belépőhöz jár 2,50 euró vásárlási kedvezmény, amelyet egy árucikk (orchidea, kaspó, váza, dekoráció) vásárlására lehet beváltani.

Csoportoknak (20 felnőtt fő felett): 5 Euró egy főre idegenvezetéssel, amely 40 percig tart. Minden belépőhöz egy 2,50 Eurós vásárlási kedvezmény jár. Csoportoknak előzetes bejelentkezés ajánlott!

2 millió orchidea szlovénia

Nyitva tartás:

Április – október között a trópusi kert minden nap 9: 00-tól 18: 00-ig tart nyitva.

Cím: Ocean Orchids d.o.o. Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik

Elérhetőség

Weboldal: www.oceanorchids.si


Szállást keresel a közelben?

húsvéti ajánlatok belföldön
Thermal Hotel Balance Lenti **** >>
Abbázia Country Club Nemesnép*** +superior >>
2 millió orchidea
Vadvirág Vendégház Lenti >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%