CsobbanóhelyekBalcsiCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégére

Hévízi programok 2019 – mit csináljunk idén nyáron Hévízen?

1 perces olvasási idő
Hévízi borünnep

A Hévízi tófürdőt talán már senkinek nem kell bemutatni (ha mégis, itt olvashattok róla). De vajon mit lehet csinálni a Zala megyei városban, ha épp nem a gyógyító vízben üldögélünk? Hévíz egész nyáron szuper programokkal és rendezvényekkel készül, de ha nincs koncert vagy fesztivál az ott tartózkodásod alatt, akkor is találsz egyéb tevékenységeket városszerte. Sőt, még kitűnő szálláshelyeket is ajánljunk az apartmanoktól a sokcsillagos szállodákig! Hévízi programok és fesztiválok idén nyáron!

Hévízi programok 2019. nyarán

Pünkösdi vigasság –2019. június 5-8.

hévízi programok
Pünkösdi vigasságok Hévízen

Színes és gazdag programkínálat várható a pünkösdi hétvégén Hévízen, ahol a pünkösdi király és királynőválasztás hagyományán kívül a rendezvény ideje alatt népi játszótér és kézműves vásár is várja a látogatókat.

Tovább a rendezvény oldalára >>

Ízek, táncok, jó szomszédok – 2019. július 6-7.

hévízi programok
Ízek, táncok, jó szomszédok – Hévíz

A Nemzetiségi néptánc, népzene és gasztronómia fesztivál két napja során a helyi és hazai népzenei, néptáncos kincsek mellett külföldi országok népművészete is képviselteti magát.

Még több információ >>

Míves Portékák Hétvégéje – 2019. július 10-16.

Helyi és környékbeli termelők finomságait kóstolhatják az érdeklődők, de akár egyedi ajándékokkal is meglephetik magukat Hévízen, a Míves portékák fesztiválján. A 2 hétvégén koncertek és színes programok mellett bemutatkoznak a hévízi és környékbeli termelők.

Tovább az esemény oldalára >>

Egregyi búcsú – 2019. július 20-21.

hévízi programok
Egregyi búcsú

Számos fellépővel, kirakodóvásárral és népi játszótérrel kerül megrendezésre az egregyi Korok és Borok Rendezvénytéren a Mária Magdolna napi búcsú. Az egregyi Árpád-kori templom védőszentje Szent Mária Magdolna, innen ered az évtizedekre visszanyúló rendezvény.

Még több információ >>

Nosztalgia hétvége – 2019. augusztus 3-4.

A XX. század első felének kávéházi, báltermi és színházi hangulatába csöppenhetnek a látogatók a hévízi Nosztalgia hétvégén, ahol a belvárost kamarazenekarok és bárzongoristák varázsolják igazán hangulatossá.

Tovább a rendezvény oldalára >>

VIII. Hévízi Borünnep – 2019. augusztus 16-20.

hévízi programok
Hévízi borünnep

A népszerű borünnepen a hazai nagy borvidékek képviselői mellett természetesen a zalai kisebb-nagyobb borászatok is bemutatkoznak. Az érdeklődők prémium borokat kóstolhatnak, étkek sokaságát próbálhatják ki. Emlékként pedig Hévízi Borünnepes poharat (ld. a képen) kap mindenki, amelyből kortyolgatva otthon is bármikor visszaidézhetjük a felejthetetlen napok élményeit.

Tovább a rendezvény oldalára >>

Egyéb programok Hévízen

Balaton Ballooning, Cserszegtomaj

hévízi programok
Balaton Ballooning

Csodáld meg a Balatont, a tanúhegyeket, a Kis-Balatont, a Hévízi tavat és a lankás zalai dombokat egy különleges perspektívából! Repülj Európa egyik legnagyobb ballonján a Nyugat-Balaton régió felett! Felejthetetlen élmény lesz, annyit garantálunk.

További hasznos tanácsok és információk >>

TIPP: Ha a szallas.hu oldalán foglalod le a szálláshelyed, 15 % kedvezményt kapsz a jegy árából!

Flavius kívánságszalag

Flavius kívánságszalag, Hévíz

Az Attila utca végén, az Egregyi Múzeumnál található római romkertben több száz szalagot találunk, amelyekre kívánságok vannak írva. A hévízi legenda szerint Flavius Theodosius későbbi római császár gyermekbénulásban szenvedett. Keresztény dajkája nap, mint nap Szűz Máriához imádkozott, a kisfiú gyógyulását kérve. A Szűzanya meghallgatta fohászát és válaszként forrás fakasztott. A gyógyforrásból egész tó keletkezett (ez lett a Hévízi gyógytó), melynek vizében rendszeresen fürdette a dajka a beteg gyermeket.

Tovább a látnivaló oldalára >>

Segway túra

hévízi programok

Vezetett segway túrák indulnak több útvonalon, E-rollerek és Elektromos autó kölcsönzés a Hévíz Tourinformban 8 – 99 éves korig! Ezzel a fantasztikus eszközzel a túrázás felejthetetlen élményt nyújt minden korosztálynak.

Még több információ >>

He-Bi kerékpárkölcsönzés

He-Bi kerékpárkölcsönzés Hévízen

Ingyenes biciklihasználat Hévízen! Fedezd fel a várost és tekerd körbe a tavat! A kerékpárt 4 órára lehet kibérelni, az idő lejárta után pedig vissza kell helyezni a dokkolóba, melyek az Egregyi u 14, a Nagyparkoló téren, az Ady Endre utcán és a Kossuth L. utca 1. szám alatt találhatók.

További tudnivalók >>

Szállások Hévízen

Ha még nincs szállásod Hévízen, érdemes végignézni a szallas.hu oldalán található ajánlatokat.

nászutas, hotel, hévíz
Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz***** >>
Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%