Őszi élményszüretHegyek-völgyekKutyás-cicás tekergés

5+1 gyönyörű őszi túra, amit nem hagyhatsz ki

2 perces olvasási idő

Akkor igazán tökéletes számodra egy őszi kirándulás, ha a színpompás őszi falevelek látványában gyönyörködhetsz? A következő kirándulóhelyek mindenképpen kerüljenek fel a listádra, ha túrázás közben friss erdei levegőre vágysz és könnyen megközelíthető célpontot keresel! 

Zsitvay-kilátó – Könnyű őszi kirándulás Visegrád kilátójához

A Zsitvay-kilátó 378 méter magasan helyezkedik el a Nagyvillám tetején, innen tekint le Visegrád emblematikus építményére, a Fellegvárra. A kilátó körül számos túraútvonal fut, ezért a környék nagyon közkedvelt a turisták körében.

A kilátó felső emeletéről a Pilis-Visegrádi-hegység és a Börzsöny vonulataiban, a Duna, és a Szentendrei-sziget látványában is gyönyörködhetünk.

5+1 gyönyörű őszi túra, amit nem hagyhatsz ki
Zsitvay-kilátó, Visegrád

Top programok Visegrádon >>

Szállástipp – Silvanus Wellness és Konferencia Hotel Visegrád

A hotel, amely fergeteges dunai panorámával várja vendégeit Visegrád felett, csupán 10 perces sétára fekszik a kilátótól. A barátságosan berendezett szobákból az erdőre, a Dunakanyarra vagy a Fellegvárra nyílik kilátás

Szár-hegyi kilátó – Irány Ugod és a Magas-Bakony!

Egy őszi kirándulás során felfedezhetjük a Magas-Bakony gazdag természeti világát és legszebb kirándulóhelyeit. A Szár-hegyi kilátóhoz vezető tanösvényen több pihenőállomás várja a túrázókat, az ösvény teljes hossza mindössze 1,5 km

A 18 méteres kilátótoronyból mesés panoráma tárul a szemünk elé, felfedezhetjük a Kopasz-hegyet, a Kőszegi-hegységet és a Somlót is. 

5+1 gyönyörű őszi túra, amit nem hagyhatsz ki
Szár-hegyi kilátó, Ugod

Még több látnivaló a közelben >>

Szállástipp – Bakonyújvár Vendégház Ugod

Bakonybéltől csupán 3 km-re fekszik Gerencepuszta, itt található a Bakonyújvár vendégház, amely csendes erdei környezetbe csalogatja vendégeit. A szálláshely ideális választás olyan családoknak és baráti társaságoknak, akik szívesen túráznának a környéken. 

Erdőbényei Bányató – Töltődj fel Erdőbénye mesebeli tengerszeménél

Az Erdőbényei Bányató a település külterületén, a 230 méter magas Mulató-hegy egykori kőbányája területén található. A bányató türkizkék vize minden évszakban különleges látványt nyújt, a tó oldalában álló kőzetfal felső részéréről gyönyörű panoráma tárul elénk. A tengerszemként is gyakran emlegetett tó környéke tökéletes hely a pihenésre és feltöltődésre.

Erdőbényei Bányató

Programok a környéken >>

Szállástipp – Rókabérc Vadászház Hotel Erdőbénye

A szálláshely színes programkínálattal és wellness szolgáltatásokkal hívogatja a kisgyermekes családokat, és a fiatal baráti társaságokat. A környéken az őszi kirándulás és a kerékpározás éppen olyan izgalmas program, mint egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló

Bujáki vár – Térképezd fel a Sár-hegy várának romjait! 

A 310 méter magas Sár-hegyen, a falutól északra állnak Buják várának romjai. Egy őszi kirándulás alkalmával megpihenhetünk a vár elé helyezett pihenőpadnál, ahol akár piknikezni is lehet. A várrom legfelső részéről csodás panoráma nyílik a környező tájra, miközben a romok között igazi időutazásban lehet részünk.

Bujáki vár

Programtippek Bujákon >>

Szállástipp – Róza Vendégház Buják

A felújított palóc parasztházban a mai kor kényelme ötvöződik a régi világ hangulatával. A csendes környezetben rejtőzködő szálláshely öt fő fogadására alkalmas. Egy őszi túra célpontja lehet a buják vár mellett a Szent Anna kápolna és Kálvária, illetve a Sasbérci-kilátó is. 

Kőszikla – Őszi túra Mogyorósbánya berkeiben

A 297 méter magas Kőszikla a Gerecse északkeleti részén, Mogyorósbánya községben található. A hegytetőről szabad szemmel még a Börzsönyt is láthatjuk. 

A Kőszikla az Országos Kéktúra útvonala mentén érhető el, az útvonalat táblák jelzik. Az őszi túra minden korosztály számára ajánlott, annál is inkább, mert a hegy megmászásához nincs szükség különösebb erőfeszítésre.

Kőszikla, Mogyorósbánya

Látnivalók a környéken >>

Szállástipp – Szalma Vendégház Mogyorósbánya

A modern és frissen felújított vidéki vendégház erdőkkel körülölelt környezetben várja a pihenni vágyó vendégeket. A szálláshely tökéletes választás azok számára, akik szeretik a természetet, a nyugalmat és az állatokat.

Nőtincsi tó – Sétálj egyet Nőtincs gyönyörű tópartján

A Lókos-patak völgyében kialakított 40 hektáros mesterséges Nőtincsi-tó a helyi horgászok nagy kedvence, ám a tó nemcsak a horgászok számára népszerű célpont, hanem azoknak is, akik szívesen sétálnának az őszi vízparton.

Nőtincs környékén közkedvelt látnivaló még az Alpaka farm és a Seholsziget Természetpark, aki pedig biciklitúrát tervez a Börzsönyben, az sem fog csalódni a tó hangulatában

Nőtincsi tó

Programtippek a közelben >>

Szállástipp – Tópart Vendégház Nőtincs

A vendégház közvetlenül a nőtincsi Szent István tó partján fekszik, festői környezetben. A környék kiváló helyszín a csendes pihenéshez és kiránduláshoz, akár nagyobb családok, baráti társaságok számára is. 

Még több őszi kirándulóhelyet kerestek? Nézelődjetek programjaink között, és foglaljatok szállást hozzá még ma >> 

Top 10 hotel természetközelben az őszre >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő
    Hegyek-völgyek

    Március, a Barlangok hónapja – különleges túrák és érdekes programok várnak idén is!

    2 perces olvasási idő