Wellness + HotelekŐszi élményszüretToplisták

Top 10 hotel természetközelben az őszre

2 perces olvasási idő

Itt van az ősz, itt van újra, és ha természetközeli pihenésre vágysz, nem is találhatnál erre ideálisabb évszakot. A nyári hőség már messze jár, ám az idő még kellemes, a fák színpompás ruhát öltenek, és az erdők – mezők szinte csábítják az embert. Ne is állj ellen ennek a vonzerőnek, hanem böngészd végig gyűjteményünket, melyben a legjobb hoteleket találod természetközelben.

1. La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad****

A Bükk egyik legszebb részén, Szilvásváradon áll a La Contessa Kastélyhotel, mely a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka volt. A szálló gondosan őrzi hagyományait, így falai között te is főrendnek érezheted magad. A wellness részleg domboldali elhelyezkedésének és panoráma üvegfalainak köszönhetően különleges élményt nyújt, itt még gyerekek is találnak szórakozási lehetőséget.

Megunhatatlan úti cél: Kirándulás a Szalajka-völgyben

A Szalajka-völgyet képtelenség megunni, hisz itt egyedülálló szépségű látnivalók sokasága fogadja a látogatókat. A Fátyol-vízesést, a Gloriett–tisztást, a pisztrángtelepet vagy az erdei kisvasutat senkinek sem kell bemutatni. A völgy karbantartott, jól kiépített útjain kisgyerek, szülő és nagyszülő egyaránt kényelmes kirándulást tehet. 

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Szalajka-völgy, Szilvásvárad

2. István Király Szálló Pécsvárad**

Pécsvárad apátsága kelt új életre az elegáns István Király Szálló megnyitásával. A Kelet-Mecsek aljában álló hotel vendégei felkereshetik a teatárból, illatkamrából és sókamrából álló ispotály részleget, az ezer éves várkápolnát, és különféle kiállításokat is megtekinthetnek.

Kirándulástipp a Mecsekben: Óbányai-völgy – Óbánya

Egész évben csodás kirándulóhely az Óbányai-völgy, mely vadregényes környezettel és rengeteg látnivalóval vár. Hajdani vízimalmok maradványai, egy pisztrángos tó és kristálytiszta források tarkítják a szurdokvölgyet, melynek leglátogatottabb pontjai a Csepegő-szikla és a Ferde-vízesés. A völgy felfedezése kellemes családi program, mely nagyjából 3 órát vesz igénybe.

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Óbányai-völgy

3. Hotel Írottkő Kőszeg***+ superior

Az Alpokalja egyik leggazdagabb kultúrájú városának romantikus főterén áll a nagy múltú Hotel Írottkő. Ha wellness élményekre, finom falatokra és csodás természeti környezetre vágysz, szerintünk ez a legjobb szálloda, amit választhatsz.  

Kihagyhatatlan túra: Hétforrás – Kőszeg

Az Írottkő Natúrparkban található Hétforrás a Kőszegi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A forrás a honfoglaló hét vezérnek állít emléket, kristálytiszta vize pedig oltja a túrázók szomját.

A Szabó-hegyről 2,5 kilométeres, kényelmes gyalogtúra vezet a különleges kialakítású látnivalóhoz, de az Országos Kéktúra, az Alpannonia és a Vasfüggöny turistaút is érinti ezt a gazdag élővilággal rendelkező helyet. 

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Hétforrás, Kőszeg

4. Thermal Hotel Visegrád****+superior

A Thermal Hotel Visegrád a bámulatos panoráma mellett különféle wellness szolgáltatásokkal és rendhagyó kezelésekkel várja vendégeit. A természetközeli visegrádi wellness hotelben egzotikus masszázsok, gőzfürdő, tepidárium, lebegőkabin, és speciális szaunaprogramok közül választhatunk.

Könnyű családi kirándulás: Apátkúti-völgy – Visegrád

A Dunakanyar és a Pilis egyik legszebb helyének tartják az Apátkúti-völgyet, amely Visegrád és Pilisszentlászló között nyújtózik. A vadregényes szorost 8 kilométer hosszú, kényelmes turistaúton járhatjuk be, nagyjából 3-4 óra alatt.

A kirándulás során betérhetünk a Berthényi Miklós Füvészkertbe, vagy megkóstolhatjuk a saját magunk fogta pisztrángot az Ördögmalom étteremben

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Apátkúti-völgy, Visegrád

5. Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallag****

A Börzsöny erdeiben, csodás farönk épületben vár a családbarát Szent Orbán Erdei Wellness Hotel. A természet szépségeit ősszel is élvezheted ezen a hegyvidéki szálláshelyen. A Patakpart wellness részlegen csendszoba, aromakabin, relax szoba és többféle szauna is segít a lazításban.

Top kirándulóhely a Börzsönyben: Királyrét – Szokolya

A Magas-Börzsöny felfedezésére eszményi kirándulóhely Királyrét, ahonnan több túraútvonal is indul. Itt találkozik a Szén-patak, a Bagoly-bükki-patak és a Királyréti-patak, a hegyvidék élővilágát pedig egy 2,9 kilométeres, 9 állomásból álló tanösvény mutatja be.

Habár autóval is jól megközelíthető, kihagyhatatlan élményt jelent, ha a Kismaros–Királyrét között közlekedő erdei kisvasúton utazol.  

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Királyrét, Szokolya

6. Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár****

Parádsasvár „mesekastélyát”, a látványos Kastélyhotel Sasvár Resortot minden évszakban érdemes felkeresni. A csodásan felújított, pompás épület látványa önmagában is élmény, ám az „Év Szállása 2021 – Minőségi Díj” I. helyezését elnyerő hotel számtalan kikapcsolódási lehetőséget is kínál a család minden tagjának.

Túratipp Parádsasvár környékén: Ilona-völgyi vízesés – Parádfürdő

Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre található a 10 méter magas Ilona-völgyi vízesés, mely Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga. Elsősorban hóolvadás vagy nagyobb csapadék után látványos, így ideális őszi kirándulóhely lehet családok számára is.

A zöld, majd a zöld kör turistajelzésen érdemes haladni, a Sándor-rét irányából, az utat pedig rétek, erdők, gesztenyefasorok kísérik. 

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Ilona-völgyi vízesés, Parádfürdő

7. Szarvaskút Wellness Hotel és Kemencés Étterem Zirc****

A Bakony erdőségei veszik körül ezt a zirci wellness szállodát, amely a legjobb hotel itt az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek. A hegyvidéki környezetben remek kerékpártúrákat és gyalogtúrákat tehetsz, Nordic Walking-ozhatsz, sőt, még barlangászatra is lehetőséged van.

Bakonyi kirándulás: Bakonyi Gyilkos-tó (Hubertlaki-tó) – Bakonybél

A sejtelmes Hubertlaki-tó az egyik legszebb kirándulóhely a Bakonyban, nem messze attól a vadászháztól, ahol elődje, az egykori hubertlaki vadászkastély állt.

A tavat a bakonyi Gyilkos-tónak is nevezik, mivel erdélyi testvéréhez hasonlóan csillogó víztükrét a tóból kiálló elárasztott fák csonkjai tarkítják. A tó környéke a nyugalom szigete, ahol lepkékkel, szitakötőkkel is találkozhatsz.

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Bakonyi Gyilkos-tó (Hubertlaki-tó), Bakonybél

8. Hotel Merops Mészáros Szekszárd****

Ez a négycsillagos borhotel Szekszárd belvárosában áll, ám csak néhány percnyi autóútra található hazánk egyik legegyedibb élőhelyétől, a Gemenci-erdőtől. A nívós, igényes szálloda ideális választás a bort, gasztronómiát kedvelő párok számára.  

Bakancslistás látnivaló néhány percnyire: Gemenci-erdő – Pörböly

Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, a Gemenci-erdő legfőképpen nagyvad–állományáról híres, ám él itt rétisas, kerecsensólyom és a híres fekete gólya is.

Számos túraútvonal ad lehetőséget madárlesre, melyeket gyalogosan és kerékpárral is felfedezhetünk. A túrák a pörbölyi Ökoturisztikai Centrumtól indulnak. Ha ide készülsz, ne hagyd ki az utazás élményét hazánk egyetlen ártéri erdei kisvasútján.

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Gemenci-erdő, Pörböly

9. Hotel Sopron****

Gyönyörködj az óváros látványában a medencében ejtőzve! A Hotel Sopron sky wellness részlege éppen ezt kínálja, s emellett rengeteg játékot és finom falatokat kicsiknek és nagyoknak. Ha a legjobb wellness hotelt keresel Sopronban, itt foglalj! 


Egyedülálló látnivaló a Fertő-tó közelében: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház – Fertőrákos

A Fertőrákosi Kőfejtő bakancslistás kirándulóhely a Fertő-Hanság Nemzeti Park tájain, ahol témapark, tanösvény, kilátópontok, sőt, egy 750 férőhelyes barlangszínház is található. A monumentális kőfalak lenyűgöző látványt nyújtanak, az itt kialakított tárlatokon megismerhetjük a terület kőzettani és őslénytani értékeit.

A kilátópontokat összekötő tanösvényen muszáj fotózni, hiszen innen rálátni a közeli Fertő–tóra is.

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

10. Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy****+ superior

Wellness szolgáltatásokkal, borospincével és gyermekjátékokkal is csábítja leendő vendégeit a Zenit Hotel a Balaton–felvidéki Nemzeti Park kapujában. Panorámás éttermében minden étkezés különleges élmény.

Mesés kilátópont: Fénykereszt – Vonyarcvashegy

A vonyarcvashegyi Fénykereszt a Csándor-hegy tetején magasodik, melyhez egy 15 állomásból álló Keresztút vezet a településről. A közel 8 méter magas szobor kelet-nyugati irányba mutat, és ha felértél hozzá, lenyűgöző balatoni panoráma lesz a jutalmad.  

Top 10 hotel természetközelben az őszre
Fénykereszt, Vonyarcvashegy

Idén ősszel töltődj fel természetközeli hotelekben! Foglalj szállást oldalainkon csak pár kattintással >>

További szállások erdőben-dombokon-hegyeken >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
80%
Imádom
Imádom
20%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő