Budapest és környékeTavaszi zsongás

5 tavaszi program Budapesten – vidám, virágos élmények nyomában

1 perces olvasási idő

Budapest minden évszakban sokszínű programokkal csalogat, ez alól a tavasz sem kivétel. Kalandozzatok a fővárosban egy idilli, tavaszi hétvégén – mindegy, hogy a gasztronómia, a kultúra, vagy a természet mozgat meg a leginkább, mert mindegyikre találtok példát, szállástippekkel együtt!

Budapesti programok tavaszra, amit nem érdemes kihagyni:

Irány a Mókaliget! Megnyílt Budapest első mókus- és madárparkja

Családi kikapcsolódásra vágytok a szabadban? Újpesten, a Farkas-erdő mellett nyílt meg a főváros első mókus- és madárligete, részben az Állatmentő Ligának köszönhetően. Megnézhetitek az állatkákat a mókus- és madáretetőkben, fürdetőkben, de még rovarhotel is van! Gyönyörű, parkos környezetben sétálhattok, információs táblák tájékoztatásával.

Szállástippek Budapesten:

Hotel Palota City Budapest

Alfréd Panzió Budapest

Ínyenceknek: Food Truck Show a Kincsem Parkban

Az ország legnagyobb food truck eseményén senki sem marad éhen: 50 food truck finomságai közül válogathattok majd a Kincsem Parkban. Egyéb programokkal is várnak, lesz lóverseny, valamint zenei- és gyerekprogramok tömkelege. Sőt, hőlégballonba is szállhattok, hogy a magasból csodáljátok meg a fővárosi panorámát!

Dátum: május 5-7.

5 tavaszi program Budapesten – vidám, virágos élmények nyomában

Szálláshelyek a közelben:

Hotel Chesscom Budapest

Aranyosház Vendégház Budapest

+TIPP sörimádóknak: Május 22. és 28. között vár a Dürer Kertben a Budapest Beer Week, ahol a világ legkülönlegesebb kézműves söreit kóstolhatjátok végig, a felszabadult hangulatról pedig az ital mellett koncertek is gondoskodnak.

Ahol lüktet a kultúra: Budapesti Tavaszi Fesztivál 2023

Csaknem 30 helyszínen rendezik meg a főváros legnagyobb tavaszi fesztiválját, ami Budapest egyesülését ünnepli, immár a sokadik alkalommal. Ha érdekel a kultúra, zene, művészet, ne hagyjátok ki: rengeteg koncerttel, képzőművészeti kiállítással, színházi előadással, filmbemutatóval készülnek, sőt, lesz szabadtéri táncforgatag is! 

Dátum: április 20. – május 2. 

Budapesti szállások, amiket érdemes megnézni:

Butik Life Apartments Budapest

Kisgellért Vendégház Budapest

Virágkavalkád Budapest legszebb részein

Csodálatos látvány, amikor a cseresznyefák virágba borulnak a Tóth Árpád sétányon – győződjetek meg róla személyesen! Sétáljatok a rózsaszín virágok alatt, és ne hagyjátok ki a kőhajításnyira található, klasszikus Halászbástya – Budai Vár kombinációt sem.

A közelben terül el a Budai Arborétum is, ahol színes-illatos virágtenger mellett andaloghattok. És ha még ennél is több virágos, romantikus élményre vágytok, keressetek fel néhány japánkertet a fővárosban, például a Margitszigeten, vagy a zuglói Varga Márton Kertészeti Technikumban. 

5 tavaszi program Budapesten – vidám, virágos élmények nyomában
Cseresznyefasor a Tóth Árpád sétányon

Sakura ünnep Budapesten – Ugorj fejest a rózsaszín virágtengerbe! >>

Romantikus apartmanok Budapesten:

Camille Apartmanhouse Budapest

Logodi 27 Apartman Budapest

Könnyű tavaszi túra Budapesten, panorámával

Szép időben irány a természet! Ehhez persze Budapest peremére kell eljutni, és erre tökéletes úti cél a Hármashatár-hegyen magasodó Guckler Károly kilátó. Viszonylag eldugott hely, ugyanakkor klassz kilátással ajándékoz meg Budapestre, sőt a Mátrára is, és egyedülálló módon: az összes Dunán átívelő hídra! A kilátó mellett piknikezni is lehet. A Szépvölgyi buszmegállótól először a kék jelzésen haladjatok, majd a zöld sávot követve éritek el a kilátót. Gyerekkel is könnyedén teljesíthető!

5 tavaszi program Budapesten – vidám, virágos élmények nyomában
Guckler Károly kilátó

Szállások a kilátótól nem messze:

Rustic Cottage – Látóhegyi nyaraló Budán Budapest

Simon Apartman Budapest

Fedezzétek fel Budapest tavaszi arcát! Még sok-sok szuper szállás közül válogathattok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%