HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTengerparti szállásokToplisták

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!

4 perces olvasási idő

A horvát szigetek páratlan szépségükkel, könnyű elérhetőségükkel és egyedi hangulatukkal vonzzák a turistákat a világ minden tájáról. Honfitársaink is előszeretettel választják nyaralásuk helyszínéül ezeket a különleges helyeket, így ajánlunk most top 10 horvát szigetet, ahol felejthetetlen élmény lesz a pihenés!

Turisták örök kedvence – Rab-sziget

Kinek ajánljuk?

A rendkívül népszerű Rab-sziget szépsége mindenkit könnyen rabul ejt majd. Számtalan szórakozóhellyel és mesés stranddal rendelkezik, így családoknak, pároknak, egyedül utazóknak is bátran ajánljuk. Egész évben kellemes hőmérsékletű a kristálytiszta levegő, így a felsőlégúti megbetegedéssel küzdők számára megváltás az itt eltöltött 1-2 hét.

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Naplemente Rab-szigetén

Szállások a Rab-szigeten >>

Hotel Epario Lopar***

Fantasztikus helyen, pár perc sétára a homokos, gyermekbarát strandtól vár egyéni utazókat, párokat és családokat a Hotel Epario. Ha szereted a finom falatokat, az isteni reggelit és a bőséges vacsorát értékelni fogod.

Apartmani Causevic Rab

Akár nyolcan is nyaralhattok együtt ebben a kényelmes és barátságos apartmanházban, mely többféle méretű lakrészt kínál családoknak, pároknak. Jó hír, hogy még a család négylábú kedvence is veletek utazhat ide, hogy a tengerre néző szobák erkélyéről együtt gyönyörködjetek a naplementében.


Kultúrát kedvelőknek – Hvar-sziget

Kinek ajánljuk?

Az igazi mediterrán életérzést adja vissza Hvar szigete, ahol a nyarak nagyon melegek, a telek pedig rendkívül enyhék, így egész évben várja a látogatókat. A szezon június elejétől szeptember végéig tart, ha szeretnétek elkerülni a tömeget, ne ezt az időszakot válasszátok nyaralásotok időpontjának.

Hvar városa történelmi csodákat rejt magában, valamint itt található meg a Carpe Diem nevű partszakasz, ahol nem csak este, de napközben is nyüzsgő élet vár benneteket. Pároknak, fiataloknak ideális helyszín a pihenésre!

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Kikötő Hvar szigetén

Pihenjetek Hvar szigetén >>

Hotel Pharia Hvar***

A város csendes részén találod az Aparthotel Pharia-t, melynek közelében két búvárközpont is működik. Ha szereted fürkészni a tengermély titkait, ez a szálláshely ideális lesz számodra. Családoknak és pároknak egyaránt kitűnő választás, a közös reggelit, vacsorát például a szobátok erkélyén költsétek el, ahonnan csodás panoráma nyílik a tengerre.  

Apartments Ena Vrboska

Mesés szálláshelyre bukkantál most, az Apartments Ena ugyanis mindent tud, amit egy pihentető nyaraláshoz csak kívánhatsz. Óriási, mediterrán fákkal és virágokkal beültetett kertje nyugalmat áraszt, a gyerekeket kis játszótér várja. Apartmanotok erkélyén üldögélve a közeli tengerpart pazar látványában gyönyörködhettek.

Türkizkék tengerpart – Brač-sziget

Kinek ajánljuk?

Igazi horvát ékkő a Brač-sziget, amely Horvátország leghíresebb strandjaival rendelkezik. Mivel viszonylag népszerű a turisták körében, így érdemes inkább szeptemberre időzíteni a nyaralásotokat, amikor kevésbé zsúfoltak a partok.

Aranyszarv – az egyik leghíresebb horvát strand >>

A horvát tengerpartra inkább az apró kavicsos borítás jellemző, azonban a szigeten található Bol, Milna és Supetar városokban a homokos verzió is elérhető, így kisgyerekes családok számára is ideális. Az egész sziget olyan, mintha egy mesébe csöppentetek volna, eldugott lagúnák, türkizkék tenger, pálmafák és mediterrán növények várnak benneteket.

A sziget felfedezését minden természetjárónak ajánljuk, ugyanis gyönyörű hegyvidékekkel és különleges partokkal rendelkezik.

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Tengerparti étterem a strandon, Bol

Irány a Brač-sziget >>

Apartman Vin Supetar

Modern és színvonalas kis kuckó pároknak az Apartman Vin, mely Supetar nyüzsgő sétányán vár, tökéletes kilátással az öbölre. Hogy még vonzóbbá tegyük, eláruljuk, hogy az apartman egy pálmafák között álló terméskő épületben kapott helyet.

Apartment Ametist Milna

A sziget nyugati felének szinte legutolsó települése Milna, melynek csendes, három strandhoz is közel fekvő részén vár az Apartment Ametist. A kertjében álló kemencét és a mellette felépült kerti kiülőt azonnal a szívedbe zárod majd, hiszen sok kellemes órát tölthetsz majd itt a családdal.

Látnivalók és szállások Supetarban >>

A magyarok kedvence – Krk-sziget

Kinek ajánljuk?

A Krk-hídon megközelíthető Krk-sziget nem véletlenül a magyarok kedvence: mindössze 4-5 órányi autóútra található Budapesttől, így egy kis kocsikázás után meseszép tengerparton pihenhetitek ki a fáradalmaitokat.

A mediterrán időjárásnak köszönhetően egész évben jó idő van, azonban júliusban és augusztusban a legideálisabb a tenger hőmérséklete, ilyenkor érdemes utazni. Számtalan természetvédelmi területtel rendelkezik, a keleti parton kicsit kopárabb, délen viszont dúsabb növényzettel bír, így eszerint tudtok tervezni.

Ide tényleg pihenni jönnek a turisták, így a nyugisabb, kevésbé nyüzsgő életvitelt folytató családoknak, pároknak ajánljuk.

Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen >>

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Lagúna, Baška

Fedezzétek fel a Krk-szigetet >>

Apartman Srdoč Baška

Ha imádod a képeslapra kívánkozó látványt, az Apartman Srdoč Baška elvarázsol majd. A hegyekben épült új házból kitekintve teljes panoráma tárul a szemed elé, a magasból láthatod a tengert, a kikötőt és a szemközti szigeteket.  

Apartments Ivanka Krk

Igazi mediterrán hangulat és színpompás virágok bűvölik el a vendéget az Apartments Ivankaban. Az apartmanok saját erkélyén vagy teraszán bármikor élvezhetitek a közeli tenger illatát egy pohár bor mellett. A sziklás és a kavics strand is 400 m-re található a szálláshelytől.

A Krk-sziget ékszerdoboza: Baška >>

Mediterrán életérzést keresőknek – Pag-sziget

Kinek ajánljuk?

Pag szigete a többi szigethez képest jóval kopárabb a hegyi szeleknek köszönhetően, azonban így is különleges látványban lehet azoknak részük, akik ide látogatnak. Kavicsos és homokos tengerpart is a rendelkezésetekre áll, sőt, ha Novaljába látogattok, ott akár egy partszakaszon belül is megtaláljátok mindkettőt.

Ezt a várost bátran választhatják a kisgyerekkel rendelkezők, a Zrce öblöt pezsgő éjszakai élete miatt azonban fiatal pároknak, baráti társaságoknak ajánljuk inkább. Itt bármikor beülhetnek egy koktélra, egy finom vacsorára a turisták, majd kibulizhatják az évben felhalmozott fáradalmaikat. 

Pag sziget útikalauz >>

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Pag-sziget öböl

Vár benneteket a Pag-sziget >>

Hotel Pansion Comfort Bok Novalja***

Novalja csendes részén, mégis közel a városközponthoz áll ez a szálloda, melynek saját kültéri medencéjében kellemesen elnyújtózhatsz egy kirándulással töltött nap végén. A hotel főként párok számára kínál barátságos, komfortos szobákat.

Apartmani Cathy Mandre

Ha fontos számodra egy tökéletes horvátországi nyaraláshoz, hogy szálláshelyedről akár mezítláb is eljuthass a strandra, akkor szívesen ajánljuk figyelmedbe az Apartmani Cathy-t. A vízpart mindössze 50 méterre található, egy fürdőzéssel töltött nap végén pedig grillezhettek is a kertben.

Borbarátok, figyelem – Vis-sziget

Kinek ajánljuk?

Ha autentikus, érintetlen, történelmi látnivalókra vágytok, akkor Vis szigetét nektek találták ki. A sziget belsejében számtalan szőlőültetvény található, rengeteg híres fehér – és vörösborral, így a borkedvelők számára igazi Kánaán lehet a nyaralás.

A szárazföldről komppal lehet a szigetre érkezni, nincs hidas összeköttetésben a horvát parttal. Viszonylag kevesen lakják, de a csodálatos természet és a különleges helyszínek miatt kedvelt a turisták körében.

Inkább a felfedező párok, egyedül utazók számára ajánljuk, valamint a filmkedvelők is megtalálhatják a kedvenc helyeiket, ugyanis a Mamma mia második részét itt forgatták. 

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Komiža falu Vis-szigetén

Nyaralás a Vis-szigeten >>

Apartmani Josipa Vis

Vis régi városrészében, közel a kikötőhöz találod az Apartmani Josipát, ahonnan ráadásul pár perc alatt elérhetsz strandot, boltot, éttermet. Ha a nyári élményeket megosztanád kutyáddal, cicáddal, ide őt is magaddal hozhatod.

Apartmanok és Szobák A Tenger Mellett Komiza, Vis – 1151 Komiža

Modern és stílusos apartmanok közül választhatod ki a számodra tökéleteset ezen a szálláshelyen, mely sétatávolságra található a csodás tengerparttól. Komiža az egyik település, mely otthont adott a Mamma Mia 2. részét készítő stábnak, így ha imádod ezt a filmet, élj a lehetőséggel, és keresd fel a forgatási helyszíneket

Búvárkodásra kiváló – Dugi Otok

Kinek ajánljuk?

A magyarul hosszú szigetnek fordított Dugi Otok különlegessége a mérete, ugyanis 45 km hosszú, azonban a legnagyobb szélessége pedig mindössze csak 5 km, így valóban szokatlan megjelenésű. Kevés ember lakik a szigeten, mindössze 12 falu található itt, így inkább azoknak ajánljuk, akik csendre és nyugalomra vágynak a nyaralás során.

Kevés a kiépített strand, de nagyon sok helyen könnyen megközelíthető a tenger, így bátran fürödhettek a kavicsos partszakaszokon. Búvárok számára tökéletes, júniustól augusztusig a tenger is megfelelő hőmérsékletű a számukra. Akik szeretik a természeti szépségeket, viszont elkerülnék a zsúfolt, nyüzsgő városokat, azoknak Dugi Otok kiváló nyaralóhely!

Kikapcsolódás Dugi Otokban >>

Apartmanok Internet Hozzáféréssel Sali, Dugi Otok – 8189 Sali

A nyugalom szigete vár egy zsákutca végében, az egyik legkülönlegesebb horvát szigeten. A családok és párok számára kitűnő apartman kényelmes teraszán süppedős kerti fotel és kanapé vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre.

Apartman Oasis Veli Rat

Hamisítatlan mediterrán környezet fogad ezen a horvátországi szálláshelyen, ahol pompás összhangban van egymással a ház terméskő anyaga és a modern bútorzat. Az apartman a főút közelében található, amelyen pár perc alatt elérhetitek a világítótornyot és a sziget legnyugatibb csücskét.

Delfinek Horvátországban – Lošinj-sziget

Kinek ajánljuk?

Cres – és Lošinj-sziget régebben egybeolvadt, azonban a hajózás megkönnyítése érdekében egy csatornával szétválasztották őket. Rendkívül népszerű az olasz és horvát turisták körében, akik augusztusban ellepik a helyes, így érdemes júniusban vagy júliusban ide látogatni.

A többi horvát szigettel ellentétben itt az örökzöldek uralják a természet nagyrészét, kedvez számukra a kellemesen enyhe hőmérséklet. Lošinj legkülönlegesebb látnivalói a delfinek, akik gyakran megjelennek ezen a vidéken, megleshetitek őket egy vezetett túra keretei között.

Családoknak, búvároknak, romantikus elvonulásra pároknak ideális helyszín!

Lošinj-sziget csodái >>

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Mali Lošinj

Nyaralás a Lošinj-szigeten >>

Apartmani Eli Mali Lošinj

Az árnyat adó szőlőlugas alatt fogyaszthatjátok el a kemencében frissen készített finomságokat – ez csak egy az élmények közül, amelyeket az Apartmani Eli kínál nektek. A kertben kényelmes napozóágyak várnak, a nappali pedig igazi nagystílű élettér, ahol puha bőrkanapén nyújtózkodhatsz el egy eseménydús nap végén.

Hotel Apoksiomen Mali Lošinj****

Pazar helyen, az óváros tengerparti kikötője mellett áll az elegáns, békebeli hangulatot árasztó Hotel Apoksiomen. A fehér zsalugáterek, a pálmafák, a kikötő és a nádbútorok tökéletes mediterrán életérzéssel ajándékozzák meg az érkezőket, akik között szívesen látják négylábú házi kedvenceidet is.  

Rejtett paradicsom – Cres-sziget

Kinek ajánljuk?

A Krk-sziget után Horvátország második legnagyobb szigete Cres, amit szintén komppal közelíthetünk meg a szárazföldről. A strandjai legtöbbször apró kavicsosak, így érdemes vízicipőt csomagolni a bőröndbe, ha ide látogattok.

Számtalan olyan partszakasz van, ahová csak gyalog, különböző rejtett útvonalakon lehet eljutni, ezek szépsége páratlan és egyedülálló. A horvát szigetek közül Cres élővilága a leggazdagabb, közel 1300 növényfaj található meg itt, legtöbbjük igen ritka. Felfedezőknek, különleges helyet kedvelőknek ajánljuk.

Cres-sziget útikönyv >>

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Cres város Cres-szigetén

Fedezzétek fel a Cres-szigetet >>

Hacienda Babina Miholašćica

A Hacienda Babina Miholašćica egy fantasztikus villaépület, mely mindössze 5 percnyire található a tengerparttól. Családok, társaságok számára egyaránt különleges és remek választás. A hegyekre panorámás nyaralóban még jacuzzi is található.

Szobák Magán Parkolóhellyel Cres – 2512

Ha pároddal kettesben indulsz Cres-sziget rejtett természeti kincseinek felfedezésére, ezt a szálláshelyet válaszd! Nemcsak azért, mert közel a kikötő és a város legtöbb nevezetessége, de az autóút sincs távol, így remek bázis kirándulásokhoz. Mesés kertje, és főleg a fedett terasza kedvenc helyetek lesz. 

Legzöldebb környezet – Korčula-sziget

Kinek ajánljuk?

Mediterrán növényzet, középkori házak, szűk sikátorok, hangulatos utcák jellemzik a sziget egészét, amely tökéletes helyszínt nyújt a pihentető, csendes kikapcsolódáshoz. Magyarok körében kevésbé látogatott, ugyanis 11 órányi autóútra fekszik Budapesttől, de megéri ezt a távolságot levezetni, ha különleges helyen szeretnétek pihenni.

Több, homokos tengerparttal is rendelkezik, így a kisgyerekes családok is bátran útnak indulhatnak, a történelemkedvelők pedig felfedezhetik Marco Polo szülőházát vagy a Szent Márk katedrálist, amelyek Korčula városában találhatóak.

Borkedvelők is megtalálhatják a sziget egyedi ízeit, valamint a párok is kikapcsolódhatnak a meseszép természetben és a helyszín páratlan hangulatában.

Top 10 horvát sziget egy felejthetetlen nyaraláshoz!
Korčula óvárosa, Korčula-sziget

Irány Korčula >>

Vila Nada Prigradica

Ha a kéken csillogó tenger lenyűgöző látványával szeretnél kelni és feküdni, ez a szálláshely kell neked! Minden apartmanja tengerre panorámás terasszal rendelkezik, és ami még jobb, pár perces sétával több strand is könnyen elérhető.

Hotel Lumbarda Korčula***

Ha az egyik legszebb horvát szigeten szeretnél nyaralni egy nagyszerű szállodában családdal vagy pároddal, ezt a hotelt ajánljuk. Számos kikapcsolódási lehetőség vár itt, és ami igazi örömhír lehet: 6 éves korig a szállás ingyenes, a kicsiket pedig még játszótér is várja.


Szerencsére minden utazó számára van egy olyan horvát sziget, ahol megtalálhatja a számításait, és felejthetetlen nyaralásban lehet része. Persze, a szárazföldön is számtalan olyan szállás és látnivaló található, ahol könnyen kikapcsolódhattok, így, ha maradnátok a tenger ezen oldalán, válasszatok meseszép helyszínt az alábbiak közül és már indulhat is a pihenés!

További szállások Horvátországban >>

Tippek horvátországi nyaraláshoz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%