HorvátországCsaládi kiruccanásToplisták

Top 10 program, ha családdal utaztok Horvátországba

2 perces olvasási idő

Horvátország nem véletlenül a családosok kedvenc üdülőparadicsoma, hiszen tele van gyönyörű strandokkal, káprázatos látnivalókkal és izgalmas programokkal, amiket kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Mutatjuk, hova érdemes mindenképp ellátogatni, ha az Adria felé vennétek az irányt a családdal!

Adrenalin Park Medulinban

Medulin a családok népszerű úti célja, hiszen az öböl strandjait a gyerekek is maximálisan kiélvezhetik: a tenger nagyon lassal mélyül, ezért vize általában meleg, a part pedig homokos. Valamint itt található az Adrenalin Park is, amit kortól függetlenül kiélvezhet az egész család. Az erdőben kialakított parkban kötélpályákon kelhettek át, de akár íjászkodhattok, paintballozhattok is vagy az óriás hintát is kipróbálhatjátok.

Szafari Park a Brijuni-szigeteken

A Brijuni Nemzeti Parkban található egy 9 hektáros Szafari Park, ahol elefánt, tevék, zebrák, struccok és pávák is élnek. A látogatók nagy kedvencét, Lankát, az elefántot 1972-ben maga Indira Gandhi, India első női miniszterelnöke ajándékozta Horvátországnak. A festői parkot kisvonattal lehet bejárni, amit a gyerekek biztosan imádni fognak!

Aquacolors Aquapark

Horvátország legnagyobb aquaparkjában garantáltan felejthetetlen élményben lesz része az egész családnak. Mediterrán növények, 4 medence, 20 vízi csúszda és egy egyedülálló medencés bár várja a látogatókat. Ha megunnátok a sós tengervizet, és egy kis izgalomra vágytok, ne hagyjátok ki!

Hajókirándulás Trogír környékén

A „Háromsziget” hajókirándulás során három szigetre látogathattok el és minden szigeten más-más élményben lehet részetek. Az első megálló Drvenik Mali szigete, ahol homokos tengerpart és kristálytiszta tenger vár titeket. Egy kiadós strandolás után pedig indul is tovább a hajó a következő állomásra, Solta-szigetre, ahol hangulatos éttermek és kávézók között sétálgathattok. Az ebédre is itt kerül sor, ahol mediterrán fogások közül választhattok. Az utolsó célpont pedig Krknjasi, a világoskék vizű Kék Lagúna, ahol egyenesen a hajóról ugorhattok be a tengerbe.

Jangalooz Kalandpark Umagban

A fenyőerdőben megbúvó kalandpark kötélpályákkal, trambulinparkkal és óriás mászófallal várja a kalandvágyó kicsiket és nagyokat. Ha meguntátok a strandolást, ezzel a programmal garantáltan felrázhatjátok a nyaralást!

Delfinles a Kvarner-öbölben

Állítólag a Kvarner-öbölben a legnagyobb a delfinek előfordulási valószínűsége. Itt legtöbbször a palackorrú delfineket lehet elcsípni. Persze, nem garantált, hogy valóban találkoztok delfinekkel, de Losinj környékén akár 90%-os esélyt is vállalnak a delfinles-szervezők a találkára. 

Dinopark Funtana

A Funtanaban található Dinopark biztosan a gyerekek kedvence lesz! A parkban nemcsak mérethű dinoszauruszokat láthatnak, de élő állatokat – például kecskéket és lovakat – is simogathatnak. Sőt, hatalmas játszótér várja őket, vagy akár a trambulint is kipróbálhatják és a hullámvasútra is felülhetnek.

Mackóles Kuterevóban

A Kuterevói Mackómenedékhely az anyjukat valamilyen oknál fogva elvesztett barna medvebocsokat fogadja be, akikről életük végéig gondoskodnak. A látogatók pedig az itt élő kis és nagy medvék mindennapjaiba nyerhetnek betekintést. Ha megnéznétek, hogy néz ki testközelből egy barna mackó, itt biztosan lesz rá lehetőségetek!

Istralandia Aquapark 

Az Istralandia Aquaparkban garantáltan nem fogtok unatkozni! Többek között felfedezhetitek a hidromasszázs medencét, a hullámmedencét, valamint a rengeteg különféle vízi csúszdát. Ha pedig megéheznétek, vagy csak egy pohár frissítőt dobnátok be, jó néhány étterem és kávézó közül választhattok.

Motorcsónakozás az Adrián

Ha szűk, családi körben hajóznátok, akkor motorcsónakot akár bérelhettek is, így a saját tempótokban fedezhetitek fel a csodálatos Adriát. Ha viszont inkább csak a családra és meseszép környezetre koncentrálnátok, szervezett motorcsónaktúrákra is jelentkezhettek. A felejthetetlen élmény mindkét esetben garantált! 

Csodaszép tengerpartok Horvátországban >>

Top 10 családbarát szállás Horvátországban

Aminess Maestral Hotel Novigrad

A négycsillagos hotel animációs programokkal, játszótérrel, játszóházzal, fedett pancsoló medencével, szabadtéri gyerekmedencével, etetőszékkel és kisággyal várja a család legkisebb tagjait. A szálláshely saját éttermében mediterrán és helyi fogások közül választhattok, így biztosan mindenki talál fogára való finomságot.

Casa Rustica Vodnjan 

A szálláshely szinte mindennel felszerelt, amire a kisgyerekeknek szüksége lehet: járókával, bébiétellel és -itallal, asztali etetőszékkel, gyerekágyneművel, játékokkal, játszótérrel, játszószobával, fürdetőkáddal és kisággyal igyekszik komfortossá tenni az üdülést az egész család számára. 

Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort apartments

A gyerekek számára a szálláshelyen animációs programok, játszótér, játszóház, babaágy, baba kád, etetőszék, kinti pancsoló medence, gyerek ágynemű is biztosított. Sőt, cicát vagy kutyát is magatokkal vihettek, így tényleg az egész család együtt nyaralhat.

Resort Arena Grand Kazela Camping Homes Pula

A teljesen új, modern stílusban berendezett kemping házak és a mediterrán környezet tökéletes nyugalmat biztosít a családok számára. Az apró kavicsos tengerparton a víz fokozatosan mélyül, ami tökéletes a legkisebbek számára is, sőt, külön gyerekmedence is a csöppségek rendelkezésére áll.

Apartmani Sakal Trogir

A szálláshely játékokkal, hordozható kisággyal és gyerekágyneművel várja a családokat. Az apartmanoknak saját erkélyük vagy teraszuk is van is van, így bármikor élvezhetitek a napsütést, de akár a hűvös, klímás szobában is pihenhettek, ha kint túl nagy a forróság.

Miramì Family Village – Premium Holiday Home Novigrad

A szálláshely animációs programokkal, játszóházzal, hordozható kisággyal és játszótérrel igyekszik komfortossá tenni a nyaralást az egész család számára.  Az üdülőházakhoz saját udvar vagy kert is tartozik, az étteremben pedig minden nap frissen elkészített helyi finomságokat kóstolhattok meg. 

Resort Park Plaza Verudela Pula

A szálláshely kényelmes, jól felszerelt apartmanjai ideálisak gyermekes családok és párok részére is. A gyönyörű mediterrán környezetben elhelyezkedő Resort jó néhány sportolási lehetőséggel és gyönyörű partokkal várja az ideérkező vendégeket, így garantált a teljeskörű kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak.

Resort Splendid Pula

Csak néhány lépésre a tengerparttól, illatos mediterrán parkkal körülvéve várja vendégeit a Splendid Resort Pula. Az úgynevezett Arany Sziklák közelében elhelyezkedő apartmanokból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, valamint Pula jól ismert sétáló útjára, a Lungo Mare-ra. 

Rustic Apartment Mariva With Pool Ljubač

A szálláshely gyerekágyneművel, etetőszékkel, kisággyal és gyermek kerékpár kölcsönzéssel biztosítja a komfortos üdülést az egész család számára. Sőt, az apartman udvarán grillezésre és szalonnasütésre is van lehetőség.

Hotel Park Plaza Belvedere Medulin

A Hotel Park Plaza Belvedere modern berendezésével, kiváló szolgáltatásaival és gyönyörű kilátásával ideális gyermekes családok számára is. A csendes környezet, a homokos strandok, a kavicsos öblök és a sokszínű animációs programok biztosítják a teljeskörű kikapcsolódást.

Találjátok meg a legjobb szállást a családi programokhoz és nyaraláshoz, böngésszetek a Szallas.hu kínálatában >>

További szállás tippek a horvátországi nyaraláshoz:

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%