Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekKutyás-cicás tekergésNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Kirándulás a patak parton, ahol vízesések, szurdokvölgyek és igazi csodák várnak

2 perces olvasási idő

Merüljetek el a természet szépségeiben egy vadregényes patakparti túra során, mert az általunk összegyűjtött 7 mesés, magyarországi kirándulóhelyet szinte bűn lenne kihagyni! Látványos vízesések, szalonnasütéssel egybekötött piknikek és lélegzetelállító természeti csodák… Nektek melyikhez húz a szívetek? 

1. Római fürdő vízesés – Bakonynána

Függőleges kőfalak és sziklákon áttörő zuhatagok övezik a bakonynánai Gaja-patak útját, melynek egyik legszebb kirándulóhelye a Római fürdő vízesés. A legenda úgy tartja, hogy már a rómaiak is előszeretettel frissültek fel itt, így vélhetően innen ered a vadregényes helyszín neve. A közeli Vadalmás forrásnál fahíd vezet át az erdei pihenőhelyhez, ahol bográcsozni is lehet. Ám érdemes útba ejteni a Savanyú Jóska-barlangot is a teljes túraélményért!

Szállás Bakonynánán: Hópihe Apartmanok & Wellness

Kész wellnessrészleg vár rátok a jól felszerelt Hópihe Apartmanok & Wellnessben. A hangulatos szálláshelyen nem csak dézsafürdőben és jakuzziban csobbanhattok, hanem infraszaunázhattok is.

2. Gaja-szurdok – Fehérvárcsurgó

A kígyóként tekergőző Gaja-patak Fehérvárcsurgó és Bodajk között is áttörte a sziklákat, hogy egy idilli patakvölgyet hagyjon maga után. Ez a családosok körében kifejezetten kedvelt Gaja-szurdok, amit sík terepe miatt még babakocsival is egyszerű teljesíteni. A könnyed, 4 km-es séta gyönyörű erdőn át vezet benneteket, de megéri megmászni a lebilincselő panorámájáról híres Károlyi-kilátót is vagy közelebbről szemügyre venni a Sobri Jóska barlangot!

Szállás Fehérvárcsurgón: Gaja-völgyi Vendégház

4 fő kényelmesen elfér a Gaja-völgyi Vendégházban, mely modern konyhával, valamint borospincével rendelkezik. Az udvarban pedig akár a szabad ég alatt is sütögethettek.

3. Óbányai-völgy – Óbánya

Az Öreg-patak medrében kanyargó Óbánya mesebeli völgyet rejt, melyet feltétlen ejtsetek útba, ha emlékezetes túrára vágytok! Az ösvény a pisztrángos tavaknál veszi kezdetét, ahonnan a festői Ferde-vízeséshez, a különleges Csepegő-sziklához, valamint a Bodzás-forrás pihenőhelyéhez juthattok el. Útközben több ízben kelhettek át a patakon (köveken és hídon), ami gyerekekkel is élvezetessé teszi a kirándulást.

Szállás Óbányán: Kéktúra Vendégház

Csendes helyen, a természet lágy ölén pihenhetitek ki a fáradalmaitokat a Kéktúra Vendégházban. Az otthonos házikóban nincs olyan, ami hiányozhat – még mosógép is akad. A fedett teraszokon pedig éjszakába nyúlóan beszélgethettek.

Kirándulástippek a Mecsekben – A legjobb úti célok és hozzájuk közeli szállások >>

4. Rám-szakadék – Dömös

Jócskán tartogat kihívásokat a Visegrádi-hegységben ásító Rám-szakadék, ahol a természet vad szeszélyei egyesülnek. A Három-forrás-völgyben meghúzódó kb. 14-15 millió éves természeti képződményt létrákon, lépcsőkön, köveken, kapaszkodókon át hódíthatjátok meg. Miközben felfelé igyekeztek a Rám-patak vízesése mellett, mohával és borostyánnal vastagon befutott sziklákon át vezet az út.

Szállás Dömösön: Villa Panorama Artist

A Dunakanyarban fekvő Villa Panorama Artistban minden adott lesz a teljes kikapcsolódáshoz. A kandallós nappalit, a remek konyhát, a tűzrakóhelyet rejtő hátsókertet és az innen nyíló eszméletlen kilátást imádni fogjátok!

5. Bodnár Gábor Cserkészpark ‒ Miskolc

Szinte már Lillafürednél lelhettek rá a Bükk-hegység kapujában fekvő Bodnár Gábor Cserkészparkra. A Csanyik-völgy szépségét egyesítő úti cél a Szinva-patak mentén található. Nagyobb kirándulásra nem alkalmas, de ha szeretnétek szalonnát sütni, piknikezni vagy végigjárni egy apró tanösvényt, miközben a patak csobogása kíséri a lépteiteket, akkor jó helyen lesztek!

Szállás Miskolcon: Várkert Panzió

Kellemes szobák és finom reggeli kényezteti az utazókat a Várkert Panzióban. Ha nagyon elfáradnátok az egész napos gyaloglásban, akkor a földszinti szaunában kinyújtóztathatjátok a fáradt végtagjaitokat.

6. Fekete Harkály tanösvény ‒ Kaposvár

Hatoljatok be a varázslatos égerligettel tarkított zselici erdőbe, és természetjárás közben ismerjétek meg a lenyűgöző élővilágot a Fekete Harkály tanösvényen haladva! A kaland a Fenyves utca déli végén veszi kezdetét és 4 km hosszan, helyenként fapallókon át vezet a Töröcskei-patak felett. A jól megszokott információs táblákat azonban ne keressétek, mivel ez egy e-tanösvény. Ennek megfelelően indulás előtt/közben a telefonra tölthetitek le a tanúthoz szükséges ismertetőanyagot.

Szállás Kaposváron: Centrum Apartman

Modern, komfortos lakótérben lazíthattok a 4 férőhelyes, légkondis Centrum Apartmanban, ami elhelyezkedésének köszönhetően a városnézésre is kitűnő lehetőséget kínál. Indítsátok kapszulás kávéval a reggelt, majd este kuckózzatok be a LED tévé elé!

7. Ilona-völgyi vízesés – Parádfürdő

A káprázatos Mátra Magyarország legnagyobb természetes zuhatagával büszkélkedik, a 10 méter magas Ilona-völgyi vízeséssel. Ezt a csodát nektek is látnotok kell! Ráadásul az ide vezető könnyű, 4 km-es túrán a gyerekek sem fognak unatkozni. Haladjatok a Szent István kúttól a zöld sáv jelzés mentén, az Ilona patakot kísérve, míg a víz egyre hangosabb nem lesz!

Szállás Parádfürdőn: Evelin Vendégház

3 igényesen berendezett apartman közül választhattok az Evelin Vendégházban, ami kiváló végállomás lehet egy fárasztó túra után. Pingpongozzatok a kertben vagy béreljetek biciklit, amivel felfedezhetitek a környék csodás látnivalóit!

További patakparti szállásokat ITT találtok >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
58%
Imádom
Imádom
42%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő