HorvátországNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplisták

Irány az Adria! Top 10 program pároknak Horvátországban

2 perces olvasási idő

Horvátország igazi paradicsom a párok számára, hiszen rengeteg romantikus és egyben izgalmas program várja őket csodaszép környezetben. Ha idén ti is az Adria felé vennétek az irányt, akkor mutatjuk hozzá a tökéletes páros bakancslistát!

Lovaglás a Kvarner-öbölben

Mi lehetne romantikusabb annál, mint hogy te és a szerelmed együtt lovagoltok a naplementében? Keressetek fel lovardákat vagy családi farmokat, ahol profi lovas oktatók várják az érdeklődőket, és fedezzétek fel lóháton a szőlős lankákat vagy a Kvarner-öböl legszebb partjait.

Hajó vagy yacht bérlés az Adrián

Ez a tökéletes program, ha szűk körben, a saját tempótokban fedeznétek fel a gyönyörű Adriát. Lehetőség van rá, hogy személyzettel együtt hajókázzatok, így lesz időtök csak egymásra koncentrálni, de ha kizárólag kettesben szeretnétek lenni, akkor arra is van mód, hogy ti vezessétek a hajót egyik sziget partjától a másikig. 

Tengeri kajaktúra Sibenik környékén

Ha szívesen eveznétek együtt festői tájakon át, lakatlan szigetek között, akkor a kajaktúra telitalálat lesz számotokra. A túra során együtt csobbanhattok a kristálytiszta tengerben és felfedezhetitek Horvátország káprázatos természeti adottságait.

Sajtkóstolás egy családi farmon

Gospic közelében található a Kolacevic sajtgyár, egy fiatal házaspár Martina és Nikola Kolacevic farmja, ahol teheneket, juhokat és kecskéket is tartanak. Évente mintegy 40 000 liter tejet termelnek, amiből túrót, joghurtot és sajtokat készítenek. Sajtjaik díjnyertesek, amiket ha ellátogattok a farmra, megkóstolhattok és meg is vásárolhattok. Igazi vidéki élményben lesz részetek!

Borkóstolás Vrbnikben, Horvátország ékszerdobozában

A Krk sziget keleti partján, egy sziklatömb tetején található Vrbnik, ami szőlő ültetvényeiről és borairól is híres. Itt készül a térség egyik legnépszerűbb bora, a žlahtina, egy könnyed, illatos fehérbor, ami azért olyan különleges, mert a szőlőfajta, amiből készül csak és kizárólag Vrbnik földjein terem.

De nemcsak a borok miatt érdemes ellátogatni a faluba: gyönyörű épületei, csendes strandjai és hangulatos utcácskái miatt is imádják a turisták! Sőt, itt található a világ legszűkebb utcája, a Klančić utca, ami mindössze 40 centi széles.

Hajózás a naplementében

Ha a naplementét a tenger közepén szeretnétek elcsípni, akkor a késő délután induló hajóutak egyikére érdemes jelentkeznetek. Az út során ráadásul meg is mártózhattok a tengerben a gyönyörű színekben pompázó ég alatt, vagy akár kagylókat is gyűjthettek. Sőt, ha szerencsétek van, még delfinekkel is találkozhattok!

Napfelkelte az Učka Nemzeti Parkban

Az Učka Nemzeti Park az Isztria-félsziget keleti részén található, melynek legmagasabb csúcsa a Vojak (1395 m). A parkban pedig emelkedik egy kilátó is, amiből káprázatos kilátás nyílik a Kvarner-öbölre, valamint a Szlovén Alpokra és az olasz Gran Sasso hegycsúcsára is. Innen nézve egyszerűen festői a napfelkelte, megéri miatta korán kelni. Ha szerettek túrázni, ne hagyjátok ki!

Randevú a levendulamezőn

Hvar szigetén csodálatos levendulamezőket találhatunk – sőt, a levendula vadon is nő a dombokon. A látványt pedig a türkizkék tenger teszi még különlegesebbé. Itt sétálgatni olyan, mintha egy mesebeli helyszínen randevúznátok. Az illatos gyógynövényből készült finomságokat és kozmetikumokat természetesen meg is vásárolhatjátok, így magatokkal is vihettek egy kicsit a helyi virágokból.

Rafting túra a Zrmanja folyón

Ha valami extrémebb programra vágytok, a vadvízi evezést ne hagyjátok ki! Így testközelből tapasztalhatjátok meg a természet erejét és csodálhatjátok meg a Zrmanja folyó szépségeit. Varázslatos tájak és zubogó vízesések kísérnek végig a kalandokkal teli utatokon, ami garantáltan örök élmény lesz számotokra.

Olíva szüret és olívaolaj kóstolás

Ha szeretitek az olívabogyót, akkor az olívaszüretet biztosan élvezni fogjátok! Nemcsak azt láthatjátok, hogyan dolgozzák fel az olívabogyókat, de a borkóstolóhoz hasonló olívaolaj kóstoláson is részt vehettek. A különböző ízű olívaolajokat kis tálkákban szolgálják fel, amibe friss kenyeret mártogathattok és megízlelhetitek őket.

Romantikus szigetek Horvátországban >>

Top 10 romantikus szállás Horvátországban

Hotel Pinija Petrčane

Zadartól nem messze, egy kis mediterrán városkában található a Hotel Pinija, melynek elhelyezkedése már önmagában is romantikus: egy kis félszigeten bújik meg, amit körülölel a tenger. A gyönyörű környezetben pedig extra kedves személyzettel, wellness részleggel, tengerre néző pezsgőfürdővel és medencével, valamint isteni koktélokkal várja a vendégeket.

Hotel Marina Selce Crikvenica

A szálloda mindössze 10 méterre található a tengertől, így lélegzetelállító a kilátás a szobákból, valamint a bárból és az étteremből. A hotelen belül pedig nemrég nyitotta meg kapuit a „Marina” taverna, ahol akár esküvőt is szervezhettek, ha a tengerparton mondanátok ki a boldogító igent.

Damianii Luxury Boutique Hotel & Spa Duće

Az ötcsillagos butikhotel mindössze 5 méterre található a privát homokos strandjától, ahol a párok napozóágyakban, napernyők alatt lazíthatnak. Továbbá a szálloda fűtött szabadtéri medencével, koktélbárral és pálmafákkal várja vendégeit – sőt, néhány szobához privát szauna is tartozik.

Wine Residence Hotel Cattunar Brtonigla

Az ötcsillagos, szőlőskertekkel és olajfákkal körülvett hotel csendes környezetben várja a romantikázni vágyó párokat. A szobákból csak úgy árad a luxus: mindegyik egyedi és elegáns. Az ár tartalmazza a reggelit, wellness és a fitnesz részleg használatát, valamint a kerékpárbérlési lehetőséget. Ha szeretitek a finom borokat, akkor ez a ti helyetek!

Hotel More Dubrovnik

Az exkluzív ötcsillagos szálloda Dubrovnikban, a festői Lapad-öbölben található. A modern stílusban berendezett szobákból egyszerűen gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, a vendégnek itt garantált a felejthetetlen. A hotelből nézve csodálatosak a naplementék!

Hotel Miramare Crikvenica

Crikvenica központjában, közvetlenül a tengerparti sétány mellett található a Grand Hotel Miramare. A wellness központjában 3 különböző szauna, medence, pezsgőfürdő, melegített nyugágyak és fitneszterem várja a vendégeket, az étteremben pedig isteni finom ételek és a legjobb horvát borok széles kínálata áll a párok rendelkezésére. 

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico Rovinj 

Az óvárosban található, 1820-as években épült négycsillagos szállodában 7 db kétágyas szoba várja a vendégeket. A hotel belső része nagyon különleges: az eredeti épület stílusjegyeit ötvözték a modern igényekkel, így a párok igazán festői környezetben pihenhetnek.

The Residence Apartments Šibenik

Ha egy igazán romantikus szállást kerestek, a rezidencia területén található Superior Romantik villa tökéletes választás lehet számotokra. A baldachinos franciaágyban kipihenhetitek a hétköznapok fáradalmait, az udvaron található medencében pedig bármikor felfrissülhettek.

Hotel Vinotel Gospoja Vrbnik

A Hotel Vinotel Gospoja egy csendes kis oázisban található, gyönyörű partokkal és kristálytiszta tengerrel körülvéve. Központi eleme pedig nem más, mint a térség különlegessége, a žlahtina nevű illatos fehérbor. Ha szívesen koccintanátok vele, miközben a tengerre néző teraszon napoztok, akkor itt érdemes megszállnotok!

Luxury Hotel Riva Malinska

Az ötcsillagos hotel fűtött külső és belső medencével, ingyenesen igénybe vehető nyugágyakkal, valamint beauty és wellness részleggel várja a pihenni vágyó vendégeit. A szálloda tetején elhelyezkedő panoráma felnőtt spa-ban pedig pezsgőfürdők és finn szauna is a vendégek rendelkezésére áll, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a naplementékre

További tippek a horvátországi romantikus kikapcsolódáshoz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%