HorvátországNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTengerparti szállások

Romantikus sikátorok Horvátországban – eltévedni kötelező!

1 perces olvasási idő
Rovinj belvárosában

Ha Horvátország, akkor tengerpart! Illetve… nem feltétlenül. Horvátország vonzereje nem merül ki az Adria szépségében, hiszen számtalan ékszerdoboz város várja a turistákat, hogy visszarepítsenek az időben. Azonban nem csak a jól ismert Split és Dubrovnik létezik: nézzünk most 5 olyan kisebb városkát, amelyek gazdag történelemmel és romantikus sikátorok hangulatával várnak Horvátországban.

Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

romantikus sikátorok Horvátországban
Rovinj belvárosában

Romantikus sikátorok Horvátországban

Korcula

Korcula az azonos nevű sziget egyik legnépszerűbb városa, amelyet úgy is hívnak, „kis Dubrovnik”, és bizony nem véletlenül. A vörös háztetők tengerének, a középkori erődnek és persze a macskaköves utcák labirintusának köszönhetően Korcula olyan, mintha egy képeslapról ugrott volna le. A szigetre rendszeres kompjárat közlekedik, többek között Splitből is.

Szállások Korculában >>

romantikus sikátorok Horvátországban
Szűk utca Korculában

Sibenik

A gyönyörű Krka Nemzeti Parktól mindössze 15 km-re található Sibenik tele van középkori épületekkel, de engem nagyrészt az az egészen pazar kilátás fogott meg, mely a városból az Adriára nyílik. Sibenik népszerűsége egyébként azóta nagyot nőtt, mióta itt forgatták a Trónok Harca bizonyos jeleneteit (emlékszünk Arya Stark tréningjére Braavosban, ugye?).

Szállások Sibenikben >>

romantikus sikátorok Horvátországban
Sibenik hangulatos belvárosa

Trogir

Tudtad, hogy ide menekült IV. Béla a tatárok elől? Trogir belvárosa igazi gyöngyszem, és 1997 óta a UNESCO világörökség része. A keskeny utcákban bolyongva számtalan kis vendéglőbe, eldugott ajándékboltba és fagyizóba lehet botlani. A város maga egy apró sziget, mely könnyedén elérhető autóval az összekötő hídon keresztül.

Szállások Trogirban >>

Trogir
Trogir sikátorai kész labirintust alkotnak


Romantikus sikátorok Horvátországban: Zadar

Ez Horvátország legrégebben lakott városa, ahol az ókori római romok és középkori templomok között hangulatosabbnál hangulatosabb szűk utcák kacskaringóznak. Jó hír, hogy általában mentes a turisták tömegeitől, legalábbis a többi, népszerűbb történelmi városhoz képest. A város felfedezése közben érdemes beülni egy étterembe, mert Zadar híres a kiváló tengeri specialitásairól!

Szállások Zadarban >>

Rovinj

Hozzánk egészen közel, az Isztriai-félszigeten található ez a magas sziklaszirtre épült festői kisváros. Rovinj kulturális és művészeti központ is, erős olasz hatással – a horvát mellett manapság is hivatalos nyelve az olasz. Habár az óváros rész nem kifejezetten nagy kiterjedésű, könnyű eltévedni a sikátorok útvesztőjében. Ilyen romantikus szűk utcákban pedig még eltévedni is egy igazi élmény, nem?

Szállások Rovinj városában >>

romantikus sikátorok Horvátországban
Rovinj utcáin
Még több tengerparti szálláshelyért nézz körül a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%