HorvátországCsaládi kiruccanás

Horvátországi családi álomnyaralás – Családbarát szállások és homokos partok Horvátországban

2 perces olvasási idő

Mióta megszületett a kisfiunk, át kellett gondolnunk a nyaralások tervezését. Míg korábban sokkal spontánabb módon döntöttünk, és a szálláskeresésre is kevesebb időt szántunk, most órákat töltök azzal, hogy átböngésszem a családbarát szálláskínálatot, hogy a lehető legtökéletesebbet tudjam kiválasztani, hogy egy valódi álomnyaralásban lehessen részünk. Külföldi, adott esetben horvátországi családi nyaralásnál ez hatványozottan igaz, mert nem szeretjük a fél házat magunkkal cipelni.

Én magam is meglepődtem, Horvátországban mennyi családbarát szállás található, és talán mondanom sem kell, nem könnyű a választás. Valamennyire azonban segít, hogy esetünkben még egy feltételnek meg kell felelnie a helynek: legyen a közelben homokos strand, ahol a totyogó kisebb eséllyel zúzza le a térdét az első eséskor. Az már csak bónusz, ha ez a strand még rendelkezik úgynevezett Kék Zászlós minősítéssel is.

Hogy mit jelent a Kék Zászlós minősítés? Röviden azt, hogy a tenger tiszta, a strand környezete pedig rendezett és rendszeresen karbantartott. Emellett pedig olyan infrastruktúra jellemzi, ahol van étkezési lehetőség és kulturált mosdó, öltöző is.

Családbarát szállások Horvátországban, ahol homokos strand is van a közelben

Horvátországi családi nyaralás az ország legnépszerűbb szigetein

Camping Ugljan Resort Zadar

A Camping Ugljan Resort ideális hely kis- és nagycsaládosoknak is, mert 4 vagy 6 fős faházakkal várják a nyaralókat. Zadarból 20 perc kompozással érhetjük el Ugljan sziget azonos nevű városát, melynek szélén a medencés resort található. Azoknak is remek választás, akik kisebb, még úszni nem tudó gyerkőccel utaznak, mert bár Ugljan partszakasza alapvetően kavicsos és sziklás, de a szállástól akár 50 méterre azért találhatunk lassan mélyülő homokos partszakaszokat is. Az egyik legszebb a ferences kolostor melletti öbölben lévő Mostir strand.

Kuća za Odmor Ivanka Korčula

Egy teljes, 193 m2-es ház vár Korčula szigetén azokra a családokra, akik nem szeretnek másokkal osztozkodni. Itt garantált a családbarát pihenés, olyannyira, hogy felár ellenében kutya és macska is vihető. Gyerekbarát szolgáltatásaik között szerepel játszótér, trambulin és persze a kültéri medence, amit a szülők is imádni fognak. Korčula a gyönyörű homokos és kavicsos strandok szigete. Homokos strand a szálláshelytől 400 méterre is található, de ha nem gond, hogy kicsit autókázni is kell, próbáljátok ki a körülbelül 6 kilométerre lévő Vela Pržina strandot is.

Lando Resort Kampor

A Rab-sziget a családok egyik kedvelt szigete Horvátországban, mert szuper gyerekbarát strandjai vannak, amiket érdemes egytől-egyik végigjárni a lurkókkal. A Lando Resort Kampor családbarát szállás ilyen szempontból is nagyon jó helyen fekszik, hiszen még a legfelkapottabb partszakaszok is elérhető távolságban vannak. A resort kényelmes családi bungalóiban minden megtalálható, ami egy gyerekekkel közös utazáshoz elengedhetetlen, emellett pedig játszótér és trambulin is várja a kicsiket.

Homokos strand a szálláshelytől kevesebb mint 50 méterre is található, de megéri ellátogatni a kicsit távolabbi Rajska Plaža nevű standra is.

Hotel Epario Lopar

A Rab-szigeten található Hotel Epario Lopar azoknak lesz ideális választás, akik kisebb gyerekekkel nyaralnának, mert a 2 fős szobáikban pótágyon még két 15 év alatti gyerek elhelyezésére van lehetőség. A családbarát szolgáltatásaik között megtalálható a játszóház, ahol a kicsik levezethetik a fölös energiáikat, a szülőknek pedig hatalmas könnyebbség, hogy a szobaárhoz félpanziós ellátás is tartozik, így nem kell azon gondolkozni, hol és mit egyen a család. (Nem mellesleg mosogatni sem kell.) Lopar egy valóságos családi paradicsom, itt található a már korábban említett 1,5 km hosszú Rajska Plaža strand, de ezen kívül is bővelkedik a környék homokos partszakaszokban.

Családbarát szállások a horvát tengerpart mentén

Apartments Trbović Umag

Az Apartments Trbović Umag családi apartmanjai azoknak a legideálisabbak, akik nem szeretnének túl sokat utazni, de mégis vágynak a tengerparti pihenésre. Umag ugyanis a Magyarországhoz egyik legközelebb eső horvátországi üdülőhely. A szálláshely gyerekágyneművel, játszótérrel és kisággyal igyekszik komfortossá tenni az üdülést az egész család számára.

Hotel Park Plaza Belvedere Medulin

A Hotel Park Plaza Belvedere olyan négycsillagos szálláshely, ahol a családok többféle opció közül is választhatnak. Kétágyas szobáik többsége pótágyazható, de vannak 4 fős lakosztályaik is 2 hálótérrel, ahol még kényelmesebben pihenhet a család. Itt rossz idő esetén sem unatkozik senki, mert a kültéri medence mellett van beltéri is, mellette pedig játszótér és gyermek animációs programok is segítik a családok kikapcsolódását. A hoteltől 100 méterre Kék Zászlós strand is található.

Arena Hotel Medulin

Még mindig maradunk a négycsillagos hoteleknél, melyek közül az Arena Hotel Medulin szintén telitalálat, ha fontos, hogy teljes kényelem vegye körül a család apraját és nagyját. A gyerekeket játszótér várja, homokos strand pedig alig 300 méterre található. A hotelhez tartozik egy gyönyörű medence és napozóterasz is.

Apartmani Jurcic Bibijne

Az Apartmani Jurcic otthonosan berendezett 4 és 6 fős apartmanokkal a horvátországi családbarát szállások között talán az egyik leghangulatosabb, pláne, ha valamelyik tengerre néző lakosztályukat választjuk. Alig 100 méterre tőle található homokos strand, de a szabadtéri medencéje is pazar. 

Gyerekbarát szolgáltatásaik között szerepel a baba etetőkészlet, bébiétel melegítési lehetőség, játszótér, hordozható kiságy és kiságy.

Apartmani P’Stil Sukošan

Az apartman egy 6 és egy 4 fős apartmannal várja a családokat. A szálláshelyhez a gyerekek nagy örömére tartozik egy kis játszótér, de gondoltak a szülőkre is, őket egy mini wellness részleg várja kültéri jakuzzival. Sukošan község ideális választás olyan családoknak, akik nem szeretnek a fenekükön ülni, mert nem csak szuper strandokkal, de remek látnivalókkal is büszkélkedhet a környék. Elérhető közelségben van kalandpark, paintball pálya, csodás természeti látnivalók, egy hatalmas kikötő tele szebbnél szebb hajókkal és nincs messze Zadar sem. Kisebb gyerekkel érkezőknek fürdőzéshez ideális választás a Dječji raj homokos strand.

Crvena Luka Hotel & Resort Biograd na Moru

A négycsillagos hotel igen változatos szálláskínálattal várja a horvátországi családi nyaralásra vágyókat. Apartmanok, családi szobák, family lakosztályok és minden luxussal felszerelt villák közül válogathatunk igényeinknek és persze pénztárcánknak megfelelően. Egy biztos, bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, a 2013-ban felújított, modern hotel nem fog csalódást okozni.

Mindezt a kényelmet még lehet fokozni, ugyanis egy szuper wellness részleggel is rendelkeznek, gyerekbarát szolgáltatásaik között pedig szerepel játszótér, szabadtéri pancsoló, gyerekkerékpár kölcsönzés és animációs programok. A hab a tortán pedig nem más, mint az alig 50 méterre található homokos strand.

Glamping in Camping Park Soline Biograd na Moru

Különleges családi kempingre vágytok Horvátországban? Ne keresgéljetek tovább, a Glamping in Camping Park Soline Biograd na Moru minden jóval felszerelt Premium 6 fős faházát imádni fogjátok. Az egész kemping teljesen családbarát, szerveznek gyermekanimációs programokat, van játszótere, és az asztali etetőszéktől a kiságyon át a gyerekfellépőig bármit kérhetünk. Külön kiemelendő, hogy a szálláshely 3 év alatt ingyenes!

Ha szívesen felfedeznétek még több szuper Horvátországi strandot, nézzétek meg ezt a TOP listát is:

Bár Horvátországban főszezonban általában napsütés várja a nyaralókat, de ha becsúszna néhány borongósabb nap, itt ajánlunk pár klassz programot rossz idő esetére is:

Ti már megtaláltátok az ideális családi szálláshelyet Horvátországban? Ha nem, nyugodtan nézzetek körül a szallas.hu kínálatában >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
83%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%