HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

Egy hely, a horvát tenger partján, amitől tátva marad a szátok: Supetar

1 perces olvasási idő

Pezsgő, élettel teli, tengerparti vakációra szavaztok, ahol a mediterrán életérzés egyből magával ragad benneteket? Akkor idén nyáron utazzatok el a festői szépségű Horvátországba, a zseniális látnivalókat, strandokat, éttermeket és szállásokat rejtő Supetarba! Mutatjuk a város kihagyhatatlan látnivalóit és TOP szállásait.

A lebilincselő Brač szigeten, Splittől alig 16 km-re fekszik a mesés horvát település, Supetar, mely csodálatos öblével, varázslatos kikötőjével, kristálytiszta strandjaival, múltról suttogó épületeivel, valamint rengeteg szórakozási lehetőségével olyan vonzó úti cél, aminek nehezen (vagy egyáltalán nem) lehet ellenállni. Megmutatjuk, hogy mi minden vár rátok, ha ide látogattok. Tartsatok velünk!

Egy hely, a horvát tenger partján, amitől tátva marad a szátok: Supetar
Supetar kikötője, Brač szigeten

Történelmi kincsek mindenfelé

Kezdjétek meg a felfedezést a Fő téren, ahol pár lépés után megszemlélhetitek az ókeresztény bazilika romjaira épült Angyali Üdvözlet templomot! Az épülethez egy csodás lépcsősor vezet fel, de érdemes betérni az építmény udvarára is, mely Teréz anya szobrának ad otthont!

A legfontosabb látnivalók között tartják számon a Leroy óratornyot, a Templomi Múzeumot, valamint az Egyházi Múzeum bejáratánál magasodó Szent Viktor szobrot is, de nem mehetünk el szó nélkül a neobizánci stílusú Petrinović-mauzóleum mellett sem, mely domborművet és ókeresztény szarkofágokat is őriz.

Csodás hajókirándulás Splitbe

Horvátország második legnagyobb városába könnyedén átruccanhattok a kikötőből induló komp segítségével. A körülbelül 50 perces menetidő után egyből megkezdhetitek a barangolást a lenyűgöző óvárosban, mely olyan helyekkel kápráztat el benneteket, mint a Tengeri kapun át vezető, több mint 1700 éves Diocletianus palota vagy a Peristilium mellett található Szent Duje székesegyház.

Azért szakítsatok időt rá, hogy a remek éttermekkel és bárokkal zsúfolásig megtöltött, modern tengerparti sétányon, a Riván is andaloghassatok egy jót – szenzációs élmény lesz!

Változatos strandkínálat

Nagy szerencsétek van Supetarral, ha szeretitek a sokszínű strandokat, ugyanis itt kaviccsal és homokkal fedett fürdőzőhelyeket is találtok majd. Készítettünk egy kis összeállítást a legjobb lehetőségekről:

  • Banj-strand: Egy rövid sétára a belvárostól bukkanhattok rá a Banj-strandra, mely sekély, lassan mélyülő vízével a kisgyermekes családok számára is remek választás. A város legrégebben működő homokos-kavicsos fürdőzőhelyeként ráadásul számos szolgáltatással teszi kényelmesebbé a pihenéseteket: masszázssátrak, strandröplabdapálya, valamint vízi csúszda és park garantálja az aktív és passzív kikapcsolódási formákat.
  • Tri Mosta: Ha nem csupán heverésznétek és úszkálnátok, akkor a Tri Mosta kavicsos strandját érdemes célba vennetek, mely a vízi sportok paradicsomának számít! Ám a „sima” kajakozáson vagy szörfözésen túl olyan extrém élményekre is befizethettek itt, mint a siklóernyőzés vagy a banáncsónakázás!
Egy hely, a horvát tenger partján, amitől tátva marad a szátok: Supetar
Supetar strandja

Étteremajánló a gasztrokirándulásokhoz

Tengerparti étteremre vagy a kőházak között megbújó, családias hangulatú kisvendéglőre szavaztok inkább, ha étkezésről van szó? Nos, abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a városban járva akár mindkettő variációra benevezhettek. Sőt! Az édesszájúak kedvéért még egy csoda fagyizó is felkerült a listánkra!

  • Jure: Ebédre, vacsorára vagy egy fantasztikus, napindító villásreggelire is örömmel lát vendégül benneteket a Jure étterem, mely közvetlenül a part mentén, a lágyan fodrozódó víz mellett kapott helyet. Itt ráadásul a horvát konyha különlegességeit is letesztelhetitek – például a déli kedvenc pljeskavicát mindenképp kóstoljátok meg!
  • Apinelo: Steakek, spagettik, hamburgerek és ínycsiklandó desszertek is sorakoznak az Apinelo étterem étlapján, ha nem szeretnétek csak és kizárólag a mediterrán konyhán élni a nyaralás alatt. Itt a hangulatra sem lesz panasz, hiszen a főutcától elérhető, de megfelelő távolságra megbújó helyen, romantikus kőházak között hódolhattok a gasztronómia szeretetének.
  • Caffe Bar Slasticarnica Kiwi: A finom ételek helyett sokkal inkább a remek édességek dominálnak a Caffe Bar Slasticarnica Kiwiben, melynek teraszáról a kikötő látképében gyönyörködhettek. Élvezzétek a zseniális fagyikelyheket, az ízbomba jegeskávékat és a pazar kiszolgálást a hullámok mellett!
Egy hely, a horvát tenger partján, amitől tátva marad a szátok: Supetar
Étterem a kikötőnél

Szálláskínálat a varázslatos Supetarban

Ugye, hogy ennyi izgalmas felfedeznivalótól megjött a kedvetek a horvátországi vakációhoz? Akkor ne habozzatok, mert a legjobb apartmanok csak rátok várnak! Böngésszétek át TOP10-es listánkat, ahol biztosan meglelitek majd az igényeitekhez és a pénztárcátokhoz leginkább megfelelő szálláshelyet! Íme:

1. Tökéletes elhelyezkedés: Apartmani Dimić Supetar 

2. Homokos- és kavicsos strand a közelben: Apartments Silvana Supetar

3. Gyönyörű, klimatizált lakások: Apartments Tihana Supetar 

4. Az otthon kényelmével: Apartmanok Parkolóhellyel Supetar, Brac – 538

5. Mediterrán csoda: Apartments Ante Supetar

6. Jól felszerelt, 4 fős kuckó: Apartmanok Parkolóhellyel Supetar, Brac – 16923

7. Hangulatos teraszok: Apartments Ivanka Supetar

8. Tágas apartmanok: Apartments KATA Supetar

9. Ízléses és komfortos szállás: Apartment Vitaic Supetar

10. Álomvakáció egy medencés villában: Stone Villa Olea Supetar

Ezek is érdekelhetnek, ha Horvátországba készülsz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
71%
Imádom
Imádom
29%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő