Családi kiruccanásHegyek-völgyek

Kipróbálnád az ország legnagyobb tereplépcsőjét? 5+1 új kilátó, amit látnod kell!

1 perces olvasási idő

Odavagy a páratlanul szép panorámáért, és nem mondasz nemet arra, hogy felkeresd az ország legújabb kilátóit? Akár a friss erdei levegő, akár a tóparti romantika áll hozzád közel, a következő 5+1 új kilátó mindenképpen fel kell, hogy kerüljön a bakancslistádra! 

5+1 új kilátó, amit látnod kell!

1. Megújult a szögligeti Szádvár 3 kilátóponttal

A középkorban Zárd vára néven – ma Szádvárként – emlegetett történelmi emlék az Aggteleki Nemzeti Park területén, Szögliget határában fekszik. A Várhegy tetején álló Szádvár sokáig lepusztult állapotban várta a látogatókat, mára azonban látogatóbarát kirándulóhellyé vált. 

Kipróbálnád az ország legnagyobb tereplépcsőjét? 5+1 új kilátó, amit látnod kell!
Szádvár

Mi vár ránk a Szögliget-Szádvár túra során? Az Alsóvár lett a kirándulóhely fogadópontja, bejárhatjuk a 8-12 méter magasan vezető tölgyfa gyilokjárót, amelyen elérhető a keleti és az északi várfal is. A ligetes-fás romterületen található az ország legnagyobb tereplépcsője, emellett a bástyák előterében kilátópontokat is létesítettek. 

Szállást foglalnál a közelben? >>

Szádvár megközelítése: A terület a Szádvár tanösvényen keresztül közelíthető meg, ez a szögligeti Szalamandra-háztól kb 2 km-es, 30 perces utat jelent.  

Kipróbálnád az ország legnagyobb tereplépcsőjét? 5+1 új kilátó, amit látnod kell!
Szádvár

2. Kishegyi-kilátó – Élvezd a panorámát Balatonlellén!

Balatonlelle központjától alig 3 kilométerre fekszik a közelmúltban megújult Kishegyi-kilátó, amelynek a teraszáról a Badacsony, a Tóti-hegy és a Gulács íve is látható. A kilátóhoz a Szent Donát Kápolnánál található parkolóból indul egy ösvény, a panorámaterasz mellett játszótér, több pihenőpad és egy tűzrakóhely várja az érdeklődőket.

Szállások Balatonlellén >>

Kipróbálnád az ország legnagyobb tereplépcsőjét? 5+1 új kilátó, amit látnod kell!
Kishegyi-kilátó

3. Kéz-kilátó – Keresd fel Felsőtold különleges kilátóját! 

A Felsőtold és Hollókő között található kilátó a különleges formájával azonnal felhívja magára a figyelmet, ráadásul, aki megteszi a közeli parkolótól a 30 perces sétát, azt páratlan panoráma fogadja. A Kéz-kilátóból belátni a környéket és feltérképezhetjük a Cserhát vonulatait is. 

Szállások Felsőtold környékén >>

Kipróbálnád az ország legnagyobb tereplépcsőjét? 5+1 új kilátó, amit látnod kell!
Kéz-kilátó

4. Naplás-tavi kilátó – Látogass el Budapest legújabb kilátójához!

Budapest XVI. kerületében, a Naplás-tónál fekszik a főváros legújabb kilátója, a Naplás-tavi kilátó. A 27 méter magas, fagerendákból készült építmény tetejéről bámulatos a körpanoráma, a tó mellett a közeli Gödöllői-dombságban is gyönyörködhetünk. 

Foglalj szállást a közelben! >>

5. Zengő kilátó – Kíváncsi vagy Pécsvárad új kilátójára?

A 2020-ban átadott, 7 szintes Zengő-kilátó a Mecsek legmagasabb csúcsára épült, alapja – mint sok más kilátónak – egy geodéziai mérőtorony. A 22 méter magas, acélból készült építmény tetejére 112 lépcsőfok vezet, a 360 fokos körpanoráma egészen különleges kilátással ajándékoz meg bennünket. 

Szállást keresel a környéken? >>

Zengő-kilátó

+1. Fedezd fel a Tisza-tó két rendhagyó kilátóját! 

Mitől lehet igazán rendhagyó egy kilátó a Tisza-tónál? A Ravasz-háton, és a Csapói Holt-Tiszán található építményeket csak vízen, csónakból lehet megközelíteni, így azok, akik szívesen közlekednek motorcsónakkal, kenuval vagy SUP deszkán, élvezni fogják a vízi utat a 9-9 méter magas kilátókhoz. 

Programok a Tisza-tónál >>

A Ravasz-hátnál épült kilátóból a Kis-Tiszát, a Poroszlói- és a Sarudi-medencét, míg a Csapói Holt-Tiszán épült kilátóból a Poroszlói-medencét, és a Csapói Holt-Tiszát lehet megtekinteni. 

Szállások a közelben >>

Nem csak a legújabb, hanem a legnépszerűbb hazai kilátókat is célba vennéd? Fedezd fel a Szallas.hu nagy magyarországi KILÁTÓ gyűjteményét!

Ha pedig nyitott vagy az új élményekre, foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és szervezz akár többnapos kikapcsolódást! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
85%
Imádom
Imádom
8%
Vicces
Vicces
8%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%