Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásÍzkalandRomantikus kikapcsolódás

5+1 remek hely Észak-Olaszországban

1 perces olvasási idő

Még nem múlt el a nyár, vár titeket Észak-Olaszországban a végtelen, homokos tengerpart, hangulatos kis- és nagyvárosok, különleges tájak! 

Észak-Olaszország egyik nagy előnye, hogy relatíve közel van Magyarországhoz. De tisztázzuk: cikkünkben terjedelmi okok és amiatt, hogy Észak-Olaszország egésze legalább akkora, mint Magyarország, a térség Velencétől keletre eső felével foglalkozunk. Egészen pontosan Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartományokban kalandozunk. Utazzatok ide akár repülővel Budapestről vagy autózzatok bárhonnan Magyarországról, 7-10 óra út után megérkeztek. Ha homokos tengerpartra vágytok, megtaláljátok, ha magas hegyek közt túráznátok, szintén jó helyen jártok itt. Hasonlóképpen, ha különleges étel-ital az óhajotok, vagy izgalmas városokat látogatnátok, Észak-Olaszországban utazgatni kitűnő választás.

Életre szóló élmények várnak Észak-Olaszország festői tavai körül

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Grado

5+1 hely Észak-Olaszországban, amit látnotok kell!

Összeválogattunk három népszerű, tengerparti nyaralóhelyet Észak-Olaszországban és két, a parttól kissé távolabb eső különleges kisvárost. Meg még Velencét is. Íme!

Lido di Jesolo

Észak-Olaszország örök klasszikusa. Hosszú, aranyló homokos tengerpartján szálláshelyek, éttermek, kávézók sokasága vár titeket. A velencei lagúnák szomszédságában fekvő Lido di Jesolo partján a tenger lassan mélyül, az Adria vize kellemes, ideális hely, ha kisebb gyerkőcöt visztek magatokkal. És remek kiindulási pont egy velencei kiránduláshoz is.

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Jesolo tengerpartja

Bibione

Bibione a másik klasszikus az észak-olasz tengerparton. Bibionébe nem elsősorban a látnivalók miatt érkeznek az emberek, mivel ebből szinte nincs is. Az 1950-es években létrejött település szintén hosszú, közel 8 kilométeres, homokos tengerpartjától ismert. A parton és közelében jobbnál jobb szállodák sorakoznak.

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Bibione világítótornya

Lignano Sabbiadoro

Bibione szomszédja Lignano Sabbiadoro. Az Adria és a Laguna di Marano partján. Szintén 20. századi település, amit a fenti kettőhöz hasonlóan a turizmus kedvéért hoztak létre a mocsarak lecsapolása után. A békés üdülőtelepülésen nyaralva nehéz elhinni, hogy a II. világháború végnapjaiban óriási tengeri csata helyszíne volt Lignano. Még az új-zélandi flotta is kivette részét az adok-kapokból!

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Lignano Sabbiadoro

Velence

Tehát, a fenti három észak-olaszországi üdülőhely látványosságokban nem bővelkedik, de annál nagyobbat tudtok tengerpartozni. Ugyanakkor aligha kell bemutatni a közeli, tengerre épült várost. Ha még nem jártatok ott, egyszer az életben érdemes megnézni a bámulatos palotákat, hidakat és hajózni a velencei csatornákon. Azért lélekben készüljetek nagy tömegre!

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Karneváli jelmezben Velencében

Valdobbiadene

A különös nevű város Olaszország habzóbor-, a prosecco központja, 80 kilométerre a tengertől. A barokk és középkori épületekkel teli, festői város az olasz Alpok első vonulatainak előterében terül el. A környező kedves kisvárosok és falvak alkotják a prosecco-vidéket. Még mielőtt nekilátnátok proseccózni, szürcsöljetek el Valdobbiadene főterén egy kapucínert!

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Valdobbiadenei táj

Bassano del Grappa

Bassano del Grappa igazi felfedezés. Jómagam először a hobbim miatt (nem, nem a grappa ivás) jártam ott közel 20 éve. Azóta ámulatba ejt az észak-olasz város hangulata, ikonikus, középkori fahídja, amelyiknek a hídfőjében mérik a város nevéhez méltón a legjobb grappát és egyéb finom italokat. A belvárost középkori fal öleli körül. A háttérben a közel 2000 méteres Monte Grappa áll büszkén. Csúcsán gigantikus I. világháborús emlékmű, rajta sok magyar névvel.

5+1 remek hely Észak-Olaszországban
Bassano del Grappa

Tengerpart, napsütés, késő nyár, habzóbor, mesés tájak és egy jó olasz eszpresszó. Soroljuk még? Menjetek el, jó lesz!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%