Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

6 belföldi pálmaház, ami télen-nyáron szuper program

1 perces olvasási idő
Golgotavirág

Az egzotikus virágok és különleges növények rajongójaként ha botanikus kert és pálmaház is található úti célunk közelében, azt mindig felírom a kötelező látnivalók listájára. Már csak azért is, mert ha esetleg rossz időt fognánk ki, ez akkor is tökéletes program.

Hazánkban már az 1600-as évektől megjelentek az elődeik, a télikertek, ahol az itthon nem honos növények termesztésével próbálkoztak a botanikusok. Ma pedig elég egy pálmaházba betérni, és csak ámulunk azon, mennyi csodálatos virág létezik, amit nekik köszönhetően belföldön is láthatunk, nem kell elutazni értük a világ másik felére.

Íme, 6 belföldi pálmaház, amit érdemes felkeresni:

1. Széchenyi Pálmaház, Budapest

A Széchenyi Gyógyfürdő felső szintjén egy valóságos csoda található, egy olyan varázslatos pálmaház, ami ennél még sokkal több. Egy igazi oázis, relaxációs hely a zajos nagyváros közepén. A fürdőjegy mellett különböző csomagokat vásárolhatunk, amik többek tartalmazzák a Pálmaház szolgáltatásait is, mint például egzotikus gyümölcsök vagy éppen a belőlük készült italok fogyasztása.

A fürdő nyitvatartásáról és belépőiről itt találtok információt >>

A pálmaház szolgáltatásai pedig ezen a linken érhetők el: palmahaz.eu

2. Pálmaház az állatkertben

Nem kevésbé izgalmas a Fővárosi Állat-és Növénykert Pálmaháza sem, ahol a trópusi növények mellett még szabadon bóklászó állatokkal is találkozhatunk. Az 1912-ben épült üvegház ma az egyik legcsodálatosabb pálmaház Magyarországon, amit egy állatkerti sétával összekötve kereshetünk fel.

Látogatói információk >>

6 belföldi pálmaház
Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaháza

Szállások a Városligetnél:

Mirage Medic Hotel Budapest****

Mirage Medic Hotel Budapest****

Benczúr Hotel Budapest***

Benczúr Hotel Budapest***

Baroque Hostel Budapest

Baroque Hostel Budapest

3. A Füvészkert pálmaháza

Eredetileg az ELTE Botanikus Kertjét a cseresznyefák virágzása miatt kerestük fel, aztán annyira lenyűgözött az üvegháza, hogy a látogatásunk egyik fénypontjává vált. Itt található a Victoria amazonica tündérrózsa, ami igazi ritkaságnak számít még a pálmaházakban is. Mellette pedig gyönyörű trópusi virágok, orchideák, és kancsóka fajták is akadnak bőven.

Nyitvatartás és belépők >>

6 belföldi pálmaház
ELTE Füvészkert Budapest

4. Pálmaház a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumnál

A látványos balatoni pálmaház és trópusi növényház 2012-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, de a Festetics-kastély parkjában álló épület már 1880-ban megépült. Miután felújították, a trópusi és mediterrán növényvilág legszebb fajaival népesítették be, hogy újra megteljen élettel, és eredeti funkcióját láthassa el.

Tipp: A Szallas.hu oldalán foglalóknak 20% kedvezmény jár az összes kiállításra szóló kombinált jegyek árából! Foglalj most a kedvezményes belépőért!

Szállások Keszthelyen >>

Akvárium Apartmanházak Keszthely

Akvárium Apartmanházak Keszthely

Ilona Kis Kastély Panzió Keszthely

Ilona Kis Kastély Panzió Keszthely

Anna Villa Keszthely

Anna Villa Keszthely

5. Pálmaház Kertészet a gödöllői Grassalkovich-kastély szomszédságában

A 2015-ben felújított műemlékvédelem alatt álló pálmaház ma egy kertészetnek ad otthont, de bárki szabadon besétálhat, és nézelődhet, még akkor is, ha nem szeretne vásárolni. Rengeteg olyan növény található itt, ami a kastély kertjét is díszíti. Engem leginkább a citrusfélék nyűgöztek le. Mindemellett gyönyörű, virágba borult szobanövények, kiegészítők, és gyógynövényekből készült termékek közül is lehet vásárolni. A pálmaháztól közvetlenül átsétálhatunk a kastély parkjába is.

6 belföldi pálmaház
Gödöllői Grassalkovich-kastély

Különleges szállások a városban:

Bed & Breakfast Gödöllő

Bed & Breakfast Gödöllő

Jakabi Vadászház Gödöllő

Jakabi Vadászház Gödöllő

6. A vácrátóti Nemzeti Botanikuskert Üvegháza

Maga az arborétum is lenyűgöző, az üvegházi gyűjtemény pedig még csak fokozza ezt az élményt. Kevesen tudják, hogy jelenleg ez az ország legnagyobb teleltetőháza. A virágzó kaktuszok és orchideák mellett itt csodálatos golgotavirágok is nyílnak, vagy épen többféle ananászt is láthatunk.

Két fő része van: a kaktusz- és pozsgásház, valamint a trópusi és pálmaház. A meleg és pára ellenére mindkettőt érdemes alaposan körbejárni, mert csodálatos növényeket láthatunk.

További információ >>

Közeli szállások >>

Te melyiket nem láttad még?

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%