Külföldi kalandok

Algarve, ahol Portugália legszebb strandjai vannak

1 perces olvasási idő

Az Algarve térsége semmihez nem fogható Portugáliában. Ha északról haladunk a déli országrész felé, az embernek olyan érzése támad, mintha másik kontinensre érkezne. Ez nem véletlen, ugyanis ez a térség már nagyon közel van Afrikához, és az onnan érkező meleg légáramlatok egészen más arculatot adnak neki. Éppen ezért az ország, és Európa egyik legkedveltebb üdülőövezete szinte egész évben.

algarve portugália

Aki imád fürdőzni, annak kitűnő választás, mert végig szebbnél szebb strandok húzódnak, és még sincs két egyforma partszakasz. Egyszerűen megunhatatlan! Persze azért látnivaló is akad bőven, úgyhogy unatkozni itt tényleg nem lehet.

Szálláshelyek Portugáliában, Portótól Madeiráig >>

algarve portugália

Az Algarve legszebb strandjai

  • A nyugati rész legnépszerűbb strandja az íves, sziklákkal körülvett Arrifana.
  • Aki csendre és nyugalomra vágyik, azoknak a legjobb választás Castelejo hosszú, homokos partja, ami valami oknál fogva még nem annyira felkapott.
  • Lagost városnézés miatt is érdemes felkeresni, de ha már strandokról esett szó, itt meg kell említeni Dona Ana pici, ám meseszép öblét.
  • A Praia da Rocha Portimaonál egy gyönyörű, homokos partszakasz, amit itt-ott kimagasló sziklák tesznek változatossá. Előnye, hogy sekély és lassan mélyül, így a családosoknak mindenképpen ajánljuk.
  • Hasonló családbarát strand a Sao Rafael Albufeira városánál.

Egy biztos, bármelyikre is essen a választásunk, rosszul nem lehet dönteni. Mindegyik gyönyörű!

algarve portugália
Arrifana strandja

Városnézés Algarve környékén

Az Algarve városai tipikus, de nem zsúfolt üdülővárosok, mellettük pedig számos hangulatos kis halászfalu is található itt takaros, fehérre meszelt falú házakkal.

Faro – szállodák, éttermek, strandok

A repülőgépek Faro városában landolnak, így ez az egyik legkiépítettebb település sok szállodával, és étteremmel, nem mellesleg strandokkal. A város egyik legnevezetesebb látnivalója a Sé, ami a környék első keresztény temploma volt. Érdekessége, hogy orgonáját kínai motívumok díszítik. Érdemes megnézni a Nossa Senhora do Pé da Cruz templom azulejo keresztjét is, vagy csak úgy sétálgatni az óvárosban, és felfedezni a hangulatos utcáit.

algarve portugália
Katedrális Faróban

Lagos és Silves – arab hangulatban

Lagos még ma is őrzi az arab uralom nyomait, de pont ettől válik különlegessé. Kevesen tudják, hogy a városban volt az első európai rabszolgapiac, aminek helyét a Rua da Senhora da Graca árkádjai alatt találjuk. Silves városát leginkább a mór időkből származó vár miatt érdemes felkeresni.

Lagos

Olhao és Tavira

Algarve legnagyobb halászkikötője Olhao városában található, de aki szereti a piacokat, azoknak is érdemes ide eljönni, mert reggelente a fedett részen a friss fogást árulják, hétvégén pedig helyi termelők kínálják a portékáikat.

Látványos város még Tavira is, amit egy folyó szel ketté. Nevezetessége a mór vár, és a kis templomai, amiből városi sétánk során nem keveset fogunk találni.

algarve portugália
Tavira

Vizes élmények kicsiknek és nagyoknak

Akinek nem lenne elég az óceán, azt számos vízi kaland várja még a térségben.

A Zoomarine egy hatalmas vizes családi park Guia városában. Egy és kétnapos belépőt is lehet váltani, ami nem olcsó, de cserébe rengeteg szolgáltatást nyújtanak. Az élménymedencék mellett tartanak vízi bemutatókat, van 4D-s mozijuk, külön díj ellenében pedig még delfinekkel is lehet úszni. Az egy napos felnőtt belépő 26,1 euró, a gyerek 18,9 euró.

Zoomarine

Alcantarilha városánál található az Aqualand Algarve komlexuma, ami egy hatalmas, modern vízi park különböző tematikájú élménymedencékkel. Gyerekeknek 10 éves korig 21 euró, felnőtteknek 29 euró a belépő, de ha online vásároljuk, még jár belőle kedvezmény.

Lagos városa is tartogat hasonló kalandokat, a Slide & Splash egy hét hektáros extrém csúszdapark rengeteg extrával. Ha már unnánk a csúszdázást, érdemes megnézni egy papagájos bemutatót, vagy akár egy kígyós előadást pihenésképpen. 10 éves korig 20 euróba, felette 27 euróba kerül egy napi jegy. Online vásárlás esetén szintén jár kedvezmény.

A Zoo Lagos kissé kakukktojás, mert nem kifejezetten a vizes élményeken van a hangsúly. Itt több mint 140 állat- és növényfajjal ismerkedhetünk meg, köztük számos tengeri élőlénnyel. Kisgyerekes családoknak kitűnő program. Belépő gyerekeknek 14 euró, felnőtteknek 18 euró.

Zoo Lagos

Barlangok és Homokszobor Fesztivál – extra tippek a térségben

  • Az környék egyik különleges látnivalója a Benagil-barlang, amit kis csónakokkal lehet megközelíteni, vagy úszva.
  • Az Algarve legnyugatibb pontja, a Sao Vicente világítótorony is megér egy kirándulást, de már az előtte lévő szikláknál is érdemes tartani egy fotószünetet, mert gyönyörű a kilátás.
  • Minden évben Pera városa ad otthont a FIESA Nemzetközi Homokszobor Fesztiválnak. Az ott látottak nehezen leírhatók szavakkal, egyszerűen fantasztikus, hogy a művészek mi mindent képesek alkotni homokból. Kihagyhatatlan program!

Szállásajánló

Albufeira elhelyezkedése nagyon jó, innen akár keletre, akár nyugatra indulunk, minden jól megközelíthető. Szállásokból is bőven válogathatunk, a családias apartmanoktól a nagy szállodákig mindenfélét találunk itt.

Portimao és környéke gyönyörű strandokkal rendelkezik, ezért aki főként fürdőzni szeretne, annak tökéletes választás ez az üdülőváros.

Lagos szintén kedvelt a turisták körében, mert nagyon jól kiépült: modern szállodákkal, és hangulatos éttermekkel teszi feledhetetlenné a pihenést.

algarve portugália
Ponta da Piedade, Lagos

Még nincs késő, gyorsan foglaljatok szállást és repülőjegyet, és élvezzétek Portugália legszebb strandjait!

(fotók: Bene Marianna, shutterstock)


Olvass tovább: Így jártuk végig Portugália meseszép városait


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%