Wellness + HotelekBarátokkalÍzkalandŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni

2 perces olvasási idő

A forralt bor összetéveszthetetlen, fűszeres illata hozzátartozik a szabadtéri kikapcsolódáshoz a leghűvösebb napokon is. Ez a 7+1 borhotel a forralt borozás mellett rendhagyó programokkal, különleges extrákkal és a borvidékek legjobb boraival várja télen is a borturizmus elkötelezett rajongóit. Érdemes már most lecsapni a legjobb szálláshelyekre, mielőtt lemaradtok róluk!

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni

Forralt bor egy hotelben – Kiknek ajánljuk?

  • a borélmények szerelmeseinek
  • akik szívesen kísérleteznek a téli fűszerekkel
  • baráti társaságoknak
  • pároknak, romantikus kikapcsolódáshoz
  • borturistáknak

Következzenek Magyarország borvidékeinek szálláshelyei, amelyek a szallas.hu kínálatában kiemelkedően jó minősítéssel bizonyították rátermettségüket és vendégszeretetüket.

Különleges boros szállások és a világ legnagyobb borospincéje

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni

1. Pihenés Badacsonytomajban – Hotel Bonvino Badacsony

A Balaton északi partján minden évszakban nagy élmény pihenni, Badacsonytomaj lankái pedig tárt karokkal várják a kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

A Hotel Bonvino a Balatonfelvidéki Nemzeti Park első borszállodája, amely hihetetlenül népszerű, remek szolgáltatásainak és elhelyezkedésének köszönhetően. Érdemes megízlelni a badacsonyi borvidék legjobb borait és a helyi specialitásokat a borvacsorákon és pincelátogatásokon. A borlapon közel 100 féle bor szerepel!

legjobb boros szálláshelyek
Hotel Bonvino Badacsony

A gasztroprogramok mellett a szobák tematikája is a Balaton, a bor, és a szőlőkultúra körül forog, ami csak még izgalmasabbá teszi a pihenést a hotelben!

2. Minőségi borok Császártöltésen – Pincelakat Borház és Szálloda

Kültéri dézsafürdő, szédületes borkínálat, garantált kikapcsolódás! A szekszárdi borvidék egyik legnépszerűbb szállása a Pincelakat Borház, amely borkóstolók, és pincetúrák kedvelt színtere. Emellett borvacsorákat, és boresteket is tartanak a borházban, ahol nem ritkák a borversenyek sem.

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni
Pincelakat Borház és Szálloda

A sós vizű beltéri úszómedence, a jakuzzi, a kültéri dézsafürdő, a szauna és a szolárium csak tovább fokozza az élményeket a gyermek és állatbarát szálláshelyen. A hűvös, téli napok elől jóleső érzés elbújni Császártöltésen, és a borház kényelmét élvezni.

3. Kristinus Vinotel Kéthely – Élmények a Balaton déli partján

A Balaton déli partjának alsó csücskében fekszik Kéthely, ahol a Kristinus Borbirtok garantáltan élményekben gazdag tartózkodást ígér. A Borbirtokon részt vehetünk borkóstolókon, és pincelátogatásokon, ha pedig néhány napra elszöknénk a szürke hétköznapok elől, a 10 szobás Vinotel remek választás lesz hozzá. A borbarátoknak mindenképpen meg kell ismerkedniük a borászat díjnyertes boraival, amelyek a gasztrokülönlegességekkel együtt igazi kulináris élményt ígérnek.

Kristinus Vinotel Kéthely

A kutyabarát szállás tökéletes választás, a Borbirtok épülete pedig már önmagában is rendhagyó látványt nyújt.

Programtippek a Balaton körül:

Ha úgy döntünk, hogy a Balaton környékén szállunk meg, érdemes bejárni az északi és a déli part nevezetességeit, és a kevésbé ismert helyeket is.

Jó úti cél lehet az északi parton a keszthelyi Festetics-kastély, a panoptikum, vagy akár a Balaton vára Szigligeten. A déli parton pedig a siófoki Víztorony, vagy Balatonbogláron a Gömbkilátó felkeresése bizonyulhat kellemes élménynek. Siófokon ráadásul a vízparton felállított korcsolyapálya, és a körülötte felállított bódékban kapható forralt bor és puncs is színesítheti a programunkat.

Gömbkilátó

4. Menjünk Egerbe! – Hotel Korona Wellness Rendezvény & Borszálloda

Eger a bor és a romantika városa, ahol amellett, hogy egy városnézés nagy élmény a család apraja-nagyja számára, a borozás, forraltborozás is kihagyhatatlan program. A Hotel Korona Eger egyetlen borszállodája, ahol valóban minden a bortematika körül zajlik. Bizony, még a szobák hangulata is.

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni
Hotel Korona Wellness Rendezvény & Borszálloda

A 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum felkeresése egy borbarát számára bakancslistás pont kell, hogy legyen, a múzeum megtekintése mellett ráadásul 16 méter mélyen a föld alatt egy borkóstolón is részt lehet venni.

A megújult wellness részleget is érdemes felkeresni, ahol olyan szolgáltatások várják a vendégeket, amelyek a környéken igazi kuriózumnak számítanak.

5. Flamingó Borház Panzió – Szőlőbirodalom Etyeken

1 órás autóútra fekszik Budapesttől a szőlőbirodalom Etyeken, ahol saját készítésű díjnyertes borokkal múlathatjuk az időt a családdal, vagy a barátokkal. A bababarát szálláshely az Öreghegyen áll, családias hangulata biztosan segít a téli kikapcsolódásban.

A Flamingó Borház betekintést nyújt az etyeki borvidék borainak világába, a szállás igazi színfolt a környéken kirándulók számára.

7+1 borhotel, ahol garantáltan megéri idén forralt borozni
Flamingó Borház Panzió

Figyelem! Fontos tudni, hogy a szálláson előzetes egyeztetés szükséges az ebéd és vacsora elfogyasztásához!

6. Ódon gótikus pince Villányban! – Vinatus Pince és Fogadó

Villány az egyik legnépszerűbb úti cél azok körében, akik szeretik, ismerik, vagy éppen most szeretnék megismerni az ország legjobb borainak zamatát. A villányi pincesor bájos látványt nyújt az ide érkező kirándulók számára, aki egyszer erre jár, az biztos, hogy máskor is visszatér ide.

Vinatus Pince és Fogadó

A Vinatus Pince Fogadó legérdekesebb része a 32.000 téglából épült ódon gótikus stílusú pince, amely télen-nyáron kiváló helyszín a borozáshoz, és a közös időtöltéshez, ha a családdal, vagy a barátokkal szeretnénk kikapcsolódni. Megszállni az emeleten található fogadóban lehet.

7. A tokaji borvidék kincse – Botrytis Hotel, Mád

Utazzunk most Tokajba, hiszen a tokaji borvidék páratlan borélményeket rejt a kezdő és a profi borkedvelők számára is. A prémium minőségű szolgáltatásokat nyújtó, hagyományos értékeket képviselő Botrytis Hotel Mádon nemzetközi színvonalú ételsorokkal, helyi kézműves finomságokkal, és légkondicionált szobákkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

A forraltborozás Tokajban is kötelező téli program, ahogyan a kirándulás is, hiszen a szállástól csak kb. 60 km-re fekszik a Bükki Nemzeti Park.

Botrytis Hotel, Mád

A 8 szobás, bababarát borhotel teniszpályával és masszázsstúdióval teszi még különlegesebbé az itt tartózkodást, a hotelben ráadásul pihentető wellness szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

+1 Borhotel Szekszárdon – Hotel Merops Mészáros

A borhotel a bor és gasztronómia összekapcsolódásának fellegvára, ráadásul a Hotel Merops csak néhány percre fekszik Szekszárd belvárosától.

Hotel Merops Mészáros

Az exkluzív, különleges enteriőrrel berendezett szobák kényelmes és nyugodt pihenést biztosítanak, ehhez természetesen hozzájárul a szaunával és jacuzzival felszerelt wellness részleg is. A Mészáros Borházban fantasztikus borokat kóstolhatunk a szekszárdi borvidék legjobbjai közül. Ez a szállás szintén fel kell, hogy kerüljön az „Ide el kell jutnunk” listánkra!

***

A borhotelek minden évszakban vonzó célpontok, népszerűségük egyértelműen abban rejlik, hogy a gasztronómiai élmények évről évre egyre színesebbek, a szálláshelyek szolgáltatásai pedig követik ezt a tendenciát. Egy szó, mint száz, egy téli kikapcsolódáshoz keresve sem találnánk jobb programot a borozásnál.

A forraltborozás napjainkban igazi téli hagyomány, ehhez az élményhez a szallas.hu kínálatában számos nagyszerű szálláshelyet találtok!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%