Kedvenc szállásokCsaládi kiruccanásRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

7 mesebeli rönkház és faház hóeséshez – itt szállj meg, ha beköszönt a tél

1 perces olvasási idő

Épp az imént olvastam, hogy december elejétől hideg tél készülhet. Vessetek rám követ, de remélem, sok hó is lesz. A havas napokhoz csodás párosítás egy vidéki rönkház, faház.

7 mesebeli rönkház és faház hóeséshez

Holle anyó kilétével kapcsolatban megannyi kérdésen törték, törik fejüket a néprajz kutatói. Sokak szerint igen ősi alak, története akár az ógermán mitológiáig is visszanyúlhat. Amolyan anyaistennő féle lehetett, mígnem a modern korra, mesékben, mondákban továbbélve leginkább a hóeséssel azonosítjuk. Történetét leginkább a Grimm-fivérek meséjéből ismerjük. A szorgos lány és az utálatos mostoha testvér versengése végződik a szorgos esetében arannyal, míg a másik élete végéig szurokba ragadva járt. A mese szerint, amikor a szorgos lány Holle anyó kérésére a dunnákat rázta, a földön hó hullott. A dunnarázást az anyó is művelte. Tehát, ha itt lent havazik, tudjátok, mi van. Rendben, lehet, hogy egy meteorológus nem így gondolja. De az nem is olyan romantikus, különösen amikor egy meghitt rönkházat, faházat kibéreltek bekuckózós téli napokra. Milyen jó is az, amikor a kandallóban ropog a tűz, a kályha duruzsol, az ablakon át a sűrű havazást nézitek.

7 magyarországi faház és stílusos rönkház hóeséshez

Íme, néhány meghitt, téli rönkházszállás az összebújós napokra romantikázáshoz vagy egy hétvégi bulizáshoz.

Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek

Mohácstól néhány kilométerre, Baranyában találjátok ezt a tóparti rönkházat. 15-en fértek el benne. A tóban azonban a bebújós téli napokon nem tudtok pecázni, márciusig várnotok kell, de szállás télen is van.

7 mesebeli rönkház és faház hóeséshez
Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek

Joó-tó Rönk Vendégház Marcalgergelyi

Erdélyi stílusú rönkház Veszprém megye nyugati részén. Két tó partján, távol a város zajától. Kilencen fértek el benne. Karnyújtásnyira szaunát is találtok, valamint erre halad a Mária zarándokút is.

7 mesebeli rönkház és faház hóeséshez
Joó-tó Rönk Vendégház Marcalgergelyi

Rönkfa Lak Szilvásvárad

„A mesebeli valóság!” – vallja a Rönkfa Lak tulajdonosa. Egész évben vár titeket a hatszemélyes szilvásváradi rönkház. Télen fűtés kandallóval, fát kaptok.

7 mesebeli rönkház és faház hóeséshez
Rönkfa Lak Szilvásvárad

Törökpatak Faház Kismaros

Nem rönk-, de faház. Nem is akármilyen. Idén esett teljes ráncfelvarráson ez a dunakanyari faház, a város zajától távol, elbújva közvetlenül a természet közepén. Négyen fértek el ebben a romantikus fenyveserdővel ölelt faházban. 

Kiskemence Faház Szatta

„Természet. Nyugalom. Szeretet. Csoda” – röviden és tömören a tulajdonos ajánlása az ötszemélyes faházhoz. Vas megye és Zala megye határán találjátok Szattát. Kevés az autó, gyér a térerő.

Kiskemence Faház Szatta

Akácos Vendégház Rönkház Kőszeg

Az Akácos amolyan +1, mivel november 1-től március közepéig zárva vannak. De annyira szép, hogy bárki szívesen rönkházazna itt néhány napot. Szinte mesebeli, 2-3 főnek, az erdő ölelésében.

Akácos Vendégház Rönkház Kőszeg

Sasfészek Vendégház Nagybörzsöny

Szerelmi fészek vagy Sasfészek? Mindenki döntse el maga! Mi szívesen eltöltenénk néhány napot kettesben a párunkkal ebben a gyönyörű kis vendégházban a havas Nagybörzsönyben! 

Ha nagyobb társasággal bújnátok el a világ elől, erre is van lehetőség, a kertre néző  8 fős design apartmanban 2 hálótér és egy nappali szolgálja a vendégek kényelmét. Távol a világ zajától mégsem lesztek elzárva, hiszen WIFI-vel és síkképernyős tévével van felszerelve a vendégház. A hangulatos estékről pedig a beltéri kandalló gondoskodik. 

Arra figyeljetek, hogy időben foglaljatok rönkházat vagy faházat, mert nagyon népszerűek, különösen a téli időszakban!

Még több magyarországi rönkház és faház >>

Hangulatos faházak kandallóval >> 

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
33%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%