VárosnézésekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz – Programok és látnivalók

2 perces olvasási idő

Szereted a passzív kikapcsolódást is, de legszívesebben városnézéssel, kirándulással és különféle programokkal töltöd a szabadidődet? Összegyűjtöttünk hét gyönyörű magyar várost, ahol garantáltan jól érzed magad, ha egy városnéző kirándulás szerepel a terveid között! 

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz

Fedezd fel Visegrád rejtett kincseit! 

Az élő középkor városában lehetetlen unatkozni, annyi látnivalóval és programmal vár. Tervezhetsz egynapos, hétvégi, vagy akár egyhetes kikapcsolódást is Visegrádon, biztos, hogy nem lesz egyetlen perc sem, amikor azon kell gondolkodnod, hogy vajon mivel tölthetnéd az idődet. 

A legnépszerűbb látnivalók a Királyi Palota, a Fellegvár és a Salamon-torony, de emellett a Zsitvay-kilátó, és a Sibrik-dombi erőd romjai is érdemesek arra, hogy felkeresd őket. 

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Fellegvár

Ha a természetben töltenél időt, járd be az Apátkúti-völgyet (Ördögmalom-vízesés, Kaán-forrás, Telgárthy-rét), vagy a Mogyoróhegyet, ahol a Vadbemutató kert nagy kedvence a gyerekeknek. A canopy pálya, a kalandpálya, a bobpálya és a gokart is igazán lendületes sportprogramok. 

Még több program Visegrádon >>

Szállástipp! A Salamon-torony és a Királyi Palota között félúton áll a Vár Hotel Kastélyszálló, amelyet Görgey-kastélynak is neveznek. A szálláshely bababarát, állatbarát, ráadásul saját pinceborozója is van. 

Elképesztő élményekkel vár Vác

A Duna bal partjának egyik leghangulatosabb városa Vác, amely kiváló éttermekkel, pezsgő életű sétálóutcával, vízi élettel és történelmi látnivalókkal teszi izgalmasabbá a kikapcsolódást. 

Kötelező látnivaló a városban a székesegyház, a Fehérek temploma, és a diadalív, de a Duna-part is híres a csodás panorámájáról, és sétányairól. Számos múzeum és kiállítás tarkítja Vác kulturális programkínálatát, a Sajdik gyűjtemény és a Memento Mori kiállítás egyaránt nagy kedvenc a turisták (és a helyiek) körében. 

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Váci Duna-korzó

A természetközeli élményekért sem kell messze utaznunk. A Ligeti-tó, és az ártéri tanösvény mindenképpen jó választás, ahogyan a Hétkápolna környéke is. 

Még több program Vácon >>

Szállástipp! Az 5 férőhelyes Pince Szálló Apartman 10 perc sétára van a Liget-tótól és a tanösvénytől, de erre halad a bicikliút is. Ha túráznál a Naszály környékén, ez a szállás ideális választás lesz a váci kikapcsolódáshoz. 

Kirándulás Tatán, az élő vizek városában

Az egyik legizgalmasabb kisváros az országban Tata, amely annyi látnivalót és élményt tartogat, amiről aligha tudhat az, aki még nem járt itt, és nem is készült fel a programokból. 

Ha Tatán tervezel városnéző pihenést, mindenképpen ismerd meg az Öreg-tó környékét, a várat, a Fényes tanösvényt, az Agostyáni arborétumot, az Angolparkot, és a Fellner Jakab-kilátót. A Kálvária-domb és a Harangláb szintén érdekes látnivaló. 

Még több program Tatán >>

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Tatai vár

Szállástipp! A 4 férőhelyes, állatbarát Váralja Apartman szinte közvetlenül a vár mellett helyezkedik el, de az Öreg-tó is csak 1 perces sétára van. Az apartmanban amerikai konyha, és két hálószoba kapott helyet. 

Lélegzetelállító panorámát ígér Veszprém

Egy veszprémi kikapcsolódás – minden túlzás nélkül – minden korosztály számára jó választás. Városnézés közben a várat, a Hősök Kapuját, a Szentháromság szobrot, a Várkutat, a Gizella kápolnát, és I. István király és Gizella királyné szobrát érdemes útba ejteni. 

Ha szeretsz kirándulni, a Benedek-hegy, a Benedek-hegyi kereszt, a Tűztorony és a Gizella királyné-kilátó szuper célpont, míg gyerekekkel a Veszprémi Állatkert felkeresése kihagyhatatlan program. 

Még több program Veszprémben >>

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Veszprémi vár

Szállástipp! A bababarát és állatbarát Ezüsthíd Hotel kertvárosi övezetben helyezkedik el, sétatávolságra a belvárostól. Fontos tudni, hogy a szobaár magában foglalja a svédasztalos reggelit, illetve a jacuzzi-, finn- és infraszauna használatát.

Minden évszakban gyönyörű arcát mutatja Balatonfüred

A Balaton egyik legszebb és legizgalmasabb városa Balatonfüred, amely nem csak a nyári kikapcsolódáshoz jó választás, hanem a városnézős pihenésekhez és a borozáshoz is. 

Igazi bakancslistás látnivaló a település vízpartján a Tagore sétány, a Bujtor István szobor, A halász és a révész szobra, a rózsakert és a hajóállomás. Érdemes még ellátogatni a Jókai Mór Emlékházba, és a Vitorlázeumba is, kiránduláshoz pedig ideális úti cél a Jókai kilátó, és a Koloska-völgyi Vadaspark. 

Gyerekekkel utazol? Akkor az Extrém Kalandparkot is írd fel a listádra! 

Még több program Balatonfüreden >>

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Tagore sétány

Szállástipp! Ha a Tagore sétány közelében szeretnél megszállni, válaszd a Hotel Silverine Lake Resortot, amely a vitorláskikötőnél található. A 140 férőhelyes bababarát hotel mediterrán hangulattal várja a Balaton szerelmeseit. 

Ismerd meg Pécs mediterrán lüktetését

Ha kedveled a mediterrán hangulatot, szívesen túrázol, és a városnézés is az egyik kedvenc hobbid, akkor Pécs biztosan hamar belopja magát a szívedbe. A pécsi vendégszeretet messze földön híres, az utcák és az éttermek pedig éjjel-nappal hívogatnak. 

A legnépszerűbb látnivalók Pécsen a Cella Septichora Látogatóközpont, a Dzsámi, a Székesegyház, a Barbakán bástya és a TV-torony. A városban számos múzeum és kiállítás is vár, míg kiránduláshoz a Mecseki Parkerdő ideális célpont. 

Gyerekekkel nem szabad kihagyni a Mecsextrém Erdei Kalandparkot, és az Állatkertet

Még több program Pécsen >>

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Pécs belvárosa a dzsámival

Szállástipp! A bababarát Szinbád Hotel alig 5 percre található a Dómtól, a Kőtártól, vagy a Csontváry Múzeumtól. A szálláshely konyhája a hagyományos magyar konyha kedvelőinek és a nemzetközi konyha iránt érdeklődők számára is tartogat meglepetéseket. 

Városnézés és gasztrokalandok Egerben

A gasztronómiai élmények, a borok és a városnézés szerelmeseinek is nagy kedvence Eger. A város környékén ráadásul annyi kirándulóhely várja az érdeklődőket, hogy se szeri se száma a programoknak.

Az egri vár, a Minaret, a Bazilika, az Érseki Palota és a Dobó szobor mellett természetesen a Valide Szultána Fürdőrom és az Érsekkert is remek hely a városnézéshez. Ha több napra érkezel a városba, Szépasszonyvölgybe is látogass el, itt számos pincészet borát érdemes végigkóstolni ahhoz, hogy megismerd az igazi egri borokat. 

Még több program Egerben >>

7 csodaszép úti cél egy városnéző kiránduláshoz
Egri Bazilika

Szállástipp! Ha Egerben keresel szállást, stílusos választás a Dobó Vendégház, amely Eger történelmi belvárosában, a vár főbejárata és a Dobó tér között található. A vendégház bababarát, és a parkolás, illetve a wifi is ingyenes. 

Megjött a kedved egy igazi városnéző kiránduláshoz? Az országban számos olyan várost találsz, amelyet érdemes felfedezni bármely évszakban. 

Foglalj szállást akár még ma, és gyűjtsd össze azokat a látnivalókat, amelyeket semmiképpen nem hagynál ki egy városnéző programból! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%