Vidéki vendégségKedvenc szállásokNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus búvóhelyekTavaszi zsongásTéli tájoló

Éljen a privát szféra! – Bájos kis házak szomszédok nélkül, a Balaton közelében

2 perces olvasási idő

Mivel a Balaton a legnépszerűbb helyek közé tartozik Magyarországon, így nem könnyű a tó mellett olyan szállást foglalni, ahol nem nyüzsögnek körülöttünk mások. De ha az ember jó helyen keresgél, rájön, hogy azért van választék bőven. Íme, a legbájosabb házak szomszédok nélkül a Balaton közelében, ahol csend vesz körül, és az északi part gyönyörű természete fogad; tanúhegyekkel, szőlőteraszokkal, és hullámzó dombokkal.

Éljen a privát szféra! – Bájos kis házak szomszédok nélkül, a Balaton közelében
Káli Panorama And Resorts Mindszentkálla

Idilli házak szomszédok nélkül a Balaton közelében, ahol senki sem fog zavarni

Távol a város zajától: Balaton Felvidéki Fehér Porta Pécsely

Nem csak szomszédok nincsenek, de más se nagyon: a ház ugyanis a falutól 2 km-re található, egy kis hegyen, szőlők és erdők mellett. Teljes béke és nyugalom vár rátok, mesés kilátással megfűszerezve! A hidegebb napokon cserép- és kandallókályha garantálja, hogy kellemes melegben pihenhessetek. Családoknak, pároknak egyaránt szuper hely, ha elvonulnátok a világ elől.

Távolság a Balatontól: Kb. 10 km a Tihanyi-félsziget.

Hangulatos parasztház: Henye Vintage Home Balatonhenye

Kedvelitek az igényesen felújított, vintage stílusú parasztházakat? Ha igen, akkor irány a Káli-medencében található, 8 férőhelyes Henye Vintage Home. Romantikus szőlőteraszok és legelők veszik körül – már attól is feltöltődhettek, ha csak kiültök a teraszra élvezni a csendet. De túralehetőség és látnivaló is akad bőven a közelben, például a Hegyestű, vagy a Salföldi major.

Távolság a Balatontól: Zánka mintegy 10 km-re van.

Szaunával és panorámával: Balázs-hegyi Vendégház Szentantalfa

Nagycsaládok, baráti társaságok, ezt a szállást nektek találták ki! 5 szobában akár 10 fő is elfér, és csak a tiétek a terep. A felújított egykori présházhoz tágas terasz is tartozik, grillsarokkal, és csodás rálátással a Balatonra, valamint a Hegyestűre. Egy kirándulással töltött nap végén jól fog esni a szaunázás is!

Távolság a Balatontól: Zánka mindössze 7 km-re található. 

Tanúhegyek és szőlőteraszok mellett: Sol Aquilonis Vendégház Zalahaláp

A szállás a Balaton-felvidék egyik legszebb hegyének, a Halápnak az oldalában várja, hogy időtlen bájával elvarázsoljon titeket. Nyáron 20 perc alatt elérhetitek a szigligeti és badacsonyi strandokat, télen pedig a hangulatos kandalló csábít a benti összebújásra. Idilli táj veszi körül, az ember akár órákig is képes csak ülni, és gyönyörködni a messzeségbe nyúló vulkanikus hegyek, dombok, és szőlők látványában.

Távolság a Balatontól: Badacsony kb. 18 km-re van.

Tudtátok? Zalahalápon található a különleges magyar Stonehenge >>

Tágas és modern: Kata Borház Vendégház Kapolcs

Fedett, panorámás terasz, modern és ízléses szobák, gondozott udvar – dióhéjban így lehetne összefoglalni a 85 négyzetméteres szállás legfőbb erényeit. A ház egy 4 fős család számára tökéletes kényelmet nyújt. Ha ide jöttök, mindenképp kiránduljatok el a közeli Kinizsi-várba is!

Távolság a Balatontól: Balatonakali kb. 26 km a szállástól.

Aranyos falusi ház szomszédok nélkül: Recece Vendégház Gyepükaján

Gyepükaján egy csendes falu a Sümegi Vár és a Tapolcai-tavasbarlang közelében, ahol teljes nyugalom vár rátok. A max. 6 férőhelyes ház kifejezetten babarát, így az egész család apraja-nagyja bátran jöhet. Ha valami egyszerűre, de nagyszerűre vágytok, ez a bájos parasztház biztosan nem fog csalódást okozni.

Távolság a Balatontól: Balatonedericstől kb. 35 km-re fekszik.

Pezsgőfürdő és borospincék: Káli Panorama And Resorts Mindszentkálla

Úgy az igazi a naplementében való gyönyörködés, ha az ember közben egy pezsgőfürdőben ücsörög, nem? Itt van rá lehetőség! A vendégházban 2 apartman található, míg a hegyoldalba épített, borospincéből kialakított kisház teljesen különálló. Ez utóbbihoz tartozik a panorámás napozóterasz és a pezsgőfürdő is. Nyáron élvezhetitek a borospincék hűsét, télen pedig a kandalló nyújtotta meghitt, kellemes meleget.

Távolság a Balatontól: Ábrahámhegy és Révfülöp is csupán 15 km.

Balatonra néző kilátással: Panoráma Kilátó Vendégház Monoszló

Vajon milyen lehet a Hegyestűn lakni? Itt kipróbálhatjátok! Csodaszép, tóra néző kilátással és romantikus erdei környezettel vár a vendégház. Az, hogy nincs TV és wifi, inkább előny mintsem hátrány: helyette kirándulhattok, társasozhattok, este pedig fényszennyezés nélkül csodálhatjátok meg a ragyogó csillagokat. A közelben van a Szentbékálla kőtenger, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, pedig mindössze 200 méter a háztól. 

Távolság a Balatontól: Zánka csak 5 km-re található.

A patak a kertben csörgedezik: Patak-Parti Pihenő Vászoly

Íme, egy csendes kis fészek, ahol ügyelnek arra, hogy se bulik, se hangos zaj ne zavarja a pihenést. 4+2 fő számára ideális szállás, főleg családoknak, mivel az udvaron még egy mini játszótér is helyett kapott. A kertben csordogáló patak csak tetézi az idillit, odabent pedig a faburkolat és az igényes berendezés teszi még meghittebbé a pihenést.

Távolság a Balatontól: Balatonudvari mindössze 6 km.

Karnyújtásnyira a Balatontól: Zoltán Borháza Tihany

Ha kiléptek a 4 fős, kétszintes ház balkonjára, akkor a Balaton türkiz vize nyúlik el a messzeségben, ha pedig a ház másik oldalán néztek ki, akkor zölden hullámzó szőlőteraszokat láthattok a domboldalban. Tiszta, kényelmes ház szomszédok nélkül, ahol egy finom borkóstolóért sem kell messzire menni! A Tihanyi Apátság és a Pisky-sétány 10 perc sétával elérhető.

Távolság a Balatontól: 1 km!

Ezek a takaros házak szomszédok nélkül jól mutatják, hogy a Balatonnál is van lehetőség a csendes, nyugodt pihenésre! További szállások a Balaton mellett, ahol a szűrővel akár azt is beállíthatjátok, hogy csak „önálló házak” jelenjenek meg >>

Szállások a Káli-medencében:

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
57%
Imádom
Imádom
43%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%