Téli tájolóBarátokkalBudapest és környékeCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekÍzkalandRomantikus kikapcsolódásVidéki víkend

25 téli bakancslistás programlehetőség, amelyből legalább egyet ki kell próbálnod idén!

3 perces olvasási idő

Nemcsak a karácsonyi ünnepek előtti időszakban érdemes felkerekedni és nyakunkba venni az országot különlegesebbnél különlegesebb programokat kutatván, hanem az új esztendő beköszönte előtti néhány napban is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük neked az ország legjobb téli programlehetőségeit akár az ünnepek utánra is. Íme egy izgalmas, varázslattal és hóval teli bakancslista a téli szünetre!

1. Forralt borozz vagy koktélozz a főváros felett!

Az Andrássy úton található 360 Bár a főváros egyik legnépszerűbb rooftop bárja, ahová a kedves kiszolgálás, a nagy koktélválaszték, és a csodás 360 fokos városra nyíló körpanoráma miatt mindenképpen érdemes ellátogatnod. A tetőterasz központi elhelyezkedésének hála, jól láthatóak: a Parlament, a Bazilika kupolája és a Budai-hegyek vonulatai is.

A hideg miatt sem kell aggódnod, hiszen november közepétől fűtött igluval és pokrócokkal várják a tetőre érkező vendégeket. A bárba lifttel juthatsz fel a Párizsi Nagyáruház melletti bejáraton.

Tipp: A nyitva tartás a privát estek függvényében változhat, ezért érdemes telefonon előzetesen asztalt foglalni!

2. Korcsolyázz a Városligeti Műjégpályán!

Az országban a Városligeti Műjégpályánál romantikusabb helyet csak nehezen találsz. Miközben korcsolyád éle a jeget hasítja, a magyar építészet ezer éves történelmét bemutató Vajdahunyad vára, a Lechner Ödön által tervezett eklektikus korcsolyacsarnok és a monumentális Hősök tere által nyújtott látképben gyönyörködhetsz.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Városligeti Műjégpálya

3. Kóstolj vajsört!

A téli zimankóban merülj el Roxfort világában. Kanyaríts egy Griffendéles talárt magad köré a Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézóban, és igyál egy finom vajsört, miközben odakinn repkednek a mínuszok.

4. Csodáld meg a várost Budapest legszebb panorámapontjáról!

Budapest látványa elképesztő a magasból. És ehhez még csak repülőre sem kell szállnod, mindössze a Szent István Bazilika panorámateraszára kell jegyet váltani, hogy elmerülhess a város elképesztő szépségében.

A Bazilika csodálatos kilátója reggel 9 és este 19 óra között látogatható.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Szent István Bazilika kilátója, Budapest

Szállások a fővárosban >>

5. Korcsolyázz a Velencei-tó mellett! 

Valószínűleg az idei évben is megnyitja majd kapuit a Velence Korzó korcsolyapályája, közvetlenül a Velencei-tó szomszédságában. A különleges hangulatú nyitott jégfelület izgalmas terep lehet a korcsolyázás szerelmeseinek.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Velence Korzó

Szállások a Velencei-tónál >>

6. Látogasd meg Fejér megye legszebb pincesorát!

Különleges délutáni sétát szeretnél tenni a természet ölén? Akkor ne hagyd ki az M6-os autópálya Adonyi kijáratától pár méterre található mesébe illő adonyi pincesort és a szőlőhegy tetején emelkedő Szent Orbán kápolnát!

25 téli bakancslistás programlehetőség
Szent Orbán kápolna, Adony

Szállások Adonyban >>

7. Sétálj a királyok városában!

Az egykori királyi koronázó és temetkezési várost, a csodálatos Székesfehérvár. az egyik legszebb karácsonyi hangulatvilágítással feldíszített város. Tegyél egy könnyed sétát az óváros ódon falai között és merülj el a díszek meleg fényében és a magyarság gazdag történelmi múltjába.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Székesfehérvár Advent

Szállások Székesfehérváron >>

8. Bobozz Visegrádon!

Próbáld ki a siklás élményét akár hóesésben is. A Nagyvillám-hegy oldalában kanyargó Visegrádi Bobpálya alpesi bobjainak meg sem kottyan az időjárás. Esőben és hóesésben egy plexitetővel is felszerelik őket, így tényleg semmi akadálya nincs a kanyargós élménynek.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Visegrádi Bobpálya

Szállások Visegrádon >>

9. Merülj el a tündérrózsák között!

A vulkáni eredetű Hévízi-tó világhírű gyógyvize 38 méter mélyről tör fel. Télen a tó felett gőzölgő párasapkától a víz nem hűl le, így a leghidegebb napokon is 22-23 fokos. A csábítóan gőzölgő, tavirózsákkal borított vízfelület, a varázslatos, szélvédett erdei környezet még a legfázósabbakat is fürdésre csábítja. Idén télen próbáld ki, hogy milyen érzés a meleg víz öleléséből figyelni a puha hóesést!

25 téli bakancslistás programlehetőség
Hévízi-tó

Szállások Hévízen >>

10. Egyél kürtöskalácsot a hóesésben!

Az izzó parázs felett lassanként bebarnuló kürtőskalács illatánál talán nincs is hívogatóbb a téli zimankóban. Ez az édesség ráadásul nemcsak finom, hanem még a kezedet is melegen tartja a nagy hidegben. Kóstolj bele ebbe a finomságba például a budapesti Édes Mackóban, ahol egész évben különlegesebbnél különlegesebb kürtőskalácsok közül válogathatsz. 

25 téli bakancslistás programlehetőség
Kürtöskalács

Szállások az Édes Mackó közelében >>

12. Sétálj a lombok között!

Az ég felé nyúló fák havas ágai között sétálni egészen káprázatos élmény. Hazánkban jónéhány lombkoronasétány kínálja ezt az élményt. Ha közülük a balatonboglári felé veszed az irányt, akkor még a Balaton páratlan látványában is gyönyörködhetsz a magasból. De a fák között sétálhatsz még többek között Makón, Kaszón, a Gerecse Tájvédelmi Körzetben vagy Pannonhalmán is.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Lombkorona sétány, Balatonboglár

TOP szállások Balatonbogláron >>

13. Vegyél részt egy szaunaszeánszon!

Melengesd át a testedet és lelkedet egy illatos és forró szaunában! Vegyél részt egy szakember által vezetett szaunaszeánszon, ahol a szaunamester irányításával egy igazán különleges programban lehet részed. A zászlókkal vagy törölközőkkel átmozgatott levegőtől és az illatos felöntések egyvelegétől egy páratlan élményt tapasztalhatsz meg.

Nagyobb wellnesshotelek programjai között, mint például a Hotel Azúr Siófok**** vagy Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő****,  biztosan találsz ilyen lehetőséget, de a budapesti Aquaworldben is rendszeres program a szaunaszeánsz.

14. Látogass el a Lumina Parkba!

Vigyél fényt a komor és sötét téli estékbe! A Palatinus Strand területén található varázslatos fénykiállítás kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol. A sötétedéstől látogatható, szemkápráztató figurákkal teli park nagyjából másfél óra alatt járható körbe, és idei témája az időutazás.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Lumina Park, Budapest

15. Etess macikat!

Ugorj el a Veresegyházi Medveotthonba, és nézd meg, hogy ébren vannak-e még a medvék! Ha igen, akkor akár mézzel is megetetheted őket. A park közel 6 hektáros területén azonban nemcsak kalandos előéletű macikat találsz. A bundások három farkasfalkával osztják meg a dimbes-dombos helyet. 

25 téli bakancslistás programlehetőség
Veresegyházi Medveotthon

Szállások a közelben >>

16. Vonatozz fel a Budai-hegység havas csúcsaira!

Robogj át a tündérmesébe illő fagyos erdőn keresztül egészen a Budai-hegység tetejéig. A Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedő, gyerekek által irányított Gyermekvasút a téli szünetben is minden nap várja utasait. 

25 téli bakancslistás programlehetőség
Gyermekvasút, Budapest

17.  Irány egy sípálya!

Ha tél, akkor csatold fel a síléceket, és irány Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút vagy Pécs, ahol remek síterepek várnak rád. Szánkózni pedig gyakorlatilag bármilyen lejtőn lehet, így hóesésben a siklás valamilyen formája kihagyhatatlan élmény. 

25 téli bakancslistás programlehetőség
Síaréna Vibe Park, Eplény

Szállások Eplényben >>

18. Látogass el egy termelői piacra!

A téli piacozás hangulata semmihez sem hasonlítható. Különösen akkor, ha egy termelői piacon jársz. A barátságos árusok, a melengető forralt bor és a szebbnél szebb portékák igazán különleges élménnyé tehetik.

Az egész évben nyitva tartó káptalantóti Liliomkert termelői piac sok szépséget és különlegességet rejt magában. Friss sajtok, ropogós kenyérfélék, háztáji kolbászok és aranyszínű méz vár itt rád többek között, ha erre veszed az irányt.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Hévízi Termelői piac

Szállások a Káli-medencében >>

TOP termelői piacok és kirakodóvásárok az országban >>

19. Nézz meg egy téli vitorlásversenyt!

Gondoltad volna, hogy a balatonlellei kikötő télen is élettel telik meg? A lassan hagyományosnak számító téli regattaversenyeket több időpontban és változó tematikával rendezik meg.

A versenyek pedig mindig színes gasztronómiai programokkal zárulnak, így érdemes a szilveszteri (2023.12.31.) vagy a farsangi (2024.02.10.) verseny időpontját felírni a naptáradba! 

25 téli bakancslistás programlehetőség
Mikulás Regatta, Balatonlelle

Szállások Balatonlellén >>

20. Koccints a Badacsony tetején!

Megéri az ország legismertebb tanúhegyének környékére kirándulni, hiszen lélegzetelállító panoráma, pazar kilátók, fantasztikus borok és bájos kápolnák várnak rád télen is Badacsonyban. Kapaszkodj fel a hegy legtetejére, és koccints a kizárólag ezen a borvidéken készülő, kuriózumnak számító kéknyelűvel.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Kifaludy kilátó, Badacsony

Szállások Badacsonyban >>

21. Mássz fel a sümegi várhoz!

A sümegi vár télen zúzmarás mesevilággá változhat, ha az időjárás is úgy akarja. A Várhegy tetején magasodó, festői erődítmény a téli hónapokban 9-től délután 4-ig tart nyitva. A meredek séta után gyönyörködj a minden irányban káprázatos panorámában, és jutalmazd meg a magad a várudvarban található borozó ínycsiklandó forró csokijával

25 téli bakancslistás programlehetőség
Sümegi Vár

Szállások Sümegen >>

22. Barangolj be egy kastélyt!

Magyarország bővelkedik szebbnél szebb, frissen felújított kastélyokban, amelyek télen sem szenderülnek álomra. A kastélytúra előnye, hogy fázni semmiképpen sem fogsz, kivéve, ha a hólepelbe borult kastélykerteket sem hagyod felfedezetlenül. Például a tiszadobi Andrássy-kastély angol parkjában még egy különleges, legyező formájú sövénylabirintust is végigjárhatsz.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Andrássy-kastély, Tiszadob

Szállások Tiszadob környékén >>

23. Húzz túracipőt!

Aki gyakorlott túrázó, az tudja, hogy télen is érdemes nekivágni a hegyeknek-völgyeknek, mert ilyenkor a természet egészen más módon kápráztatja el a benne járókat. A befagyott patakok, a zúzmarás faágak és a havas sziklák között úgy érezheted magad, mintha egy elvarázsolt világban járnál. A Budai-hegység túraútvonalait például még tömegközlekedéssel is megközelítheted, de a Pilisszántó fölötti Csillagösvény is megéri a fáradságot

24. Nézz meg egy kiállítást!

Vesd bele magad a téli kulturális kavalkádba! Menj múzeumba, amikor odakinn röpködnek a mínuszok! Szegeden agyagkatonákat csodálhatsz meg, a Magyar Nemzeti Múzeumban a magyar esküvői szokásokkal ismerkedhetsz meg, míg Debrecenben megtudhatod, hogy milyen egy szamuráj udvarház.

25 téli bakancslistás programlehetőség
Móra Ferenc Múzeum, Szeged

Szállások Szegeden >>

25. Szippants bele a Kékestető kristálytiszta levegőjébe!

Hazánk legmagasabb pontjáról, a Kékestetőről egész évben bámulatos látvány tárulhat eléd. Amikor pedig a táj kifehéredik, akkor ez a panoráma végképp kihagyhatatlan. A hegy tetején éttermek, büfék és mosdók teszik komfortossá az ott tartózkodást. 

25 téli bakancslistás programlehetőség
Kékestetői Kilátó és TV torony, Kékestető

Szállások a Mátrában >>

Magyarországi jégvarázs és téli hangulat – A legmagasabb és legjegesebb helyek >>

Még több téli barangoló tippet találtok ebben a cikkünkben >>

(Fotók: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com, Patai Mercédesz)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
83%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%