Utazói történetekTavaszi zsongás

Balszerencse a köbön – Ha dolgok nem a terv szerint sikerülnek, akkor derül ki, hogy a szállás mennyire fontos!

2 perces olvasási idő

Balszerencse a köbön

Történt már veled olyan, hogy az utazáskor tervezett program befuccsolt, aztán mégis jó vége lett az útnak? Hetekig, hónapokig vadásztad a legjobb programokat, mindent elterveztél, megvoltak a legjobb látnivalók, kirándulástippek, de utána valami mégiscsak közbejött…? ¯\_(ツ)_/¯ Be kell vallanunk magunknak, hogy az utazás nem mindig olyan egyszerű és varázslatos, mint ahogyan azt elterveztük. Talán mindenkivel előfordult már, hogy a jól megtervezett, programokkal tűzdelt nyaralás hát, finoman szólva sem ment olyan simán, mint azt terveztük. De a pillanat nehézségei, a balszerencse áradata később a vakáció legjobb sztorijaivá nőtték ki magukat, és a végén őszinte mosollyal meséljük már mi történt velünk. De miért is? Tényleg megszépülnek az emlékek?
Talán igen, de ami még fontosabb, végül mindig megtaláljuk azt, ami igazán élvezhető és jó a kiruccanásunkban! Gyakran a jó szállás és a még jobb szolgáltatások! Van az úgy, hogy a dolgok nem a terv szerint sikerülnek, és akkor derül ki igazán, hogy mennyire fontos a szállás.

Nézd, csináltunk erről egy filmet is, sőt megosztunk pár utazói történetet, hogy tudd, nem vagy egyedül <3

#1 Utazói történetek -Amikor a balszerencse nem kerül el

Következzen egy olyan történet, amikor beütött az a bizonyos krach, de mégis jól sült el a várva várt vakáció! Mert sajnos előfordul, hogy nem alakul tökéletesen minden. Köszönjük az élmények megosztását Rebekának.

Hova szervezted az utazást, milyennek képzelted el a tökéletes vakációt?

Nagyon szeretünk biciklizni ezért elhatároztuk, a párommal és még 2 barátunkkal, hogy egy nagyobb célt tűzünk ki magunknak, és körbe tekerjük a Tiszát (70km). A Tisza-tó amúgy is egy közkedvelt hely, sok jót hallottunk róla, és egyébként is oda vagyok a folyókért, tavakért, na meg persze a bicikliért! Ott pedig egy jól kiépített útvonal és szép környezet is várja a bringásokat. Gondoltam nagyon szuper lesz minden! 🙂 Egyértelműen a biciklis program miatt kerestünk és foglaltunk szállást, úgy gondoltuk időben útra kelünk és néhány óra alatt megtesszük a távot.

Tisza-tavi kerékpáros híd

De! Mi vagy mik romlottak el?

Az utazás előtt egy nappal megbeszéltük a túratársainkkal, hogy mikor indulunk. Reggel felébredtünk, teljes köd, hideg, mondhatni fagyos volt a hangulat. Az indulás időpontja legalább 2 órával csúszott, 2 autóval mentünk. Ez azért lényeges, mert az egyik autóra pakoltuk fel az összes bicót, ami nem igazán bírta a terhet, ha gyorsan mentünk.  Így kb. 40-el tudtunk csak elgurulni a Tiszához, örökkévalóságnak tűnt az út. Ha mindez még nem lett volna elég, az egyik autó menetközben lerobbant, kb. 2-3 órát vártunk egy autómentőre a legforgalmasabb helyen. Miután megérkezett az autómentő úgy voltunk vele, hogy ennél több rossz már nem férhet bele egy napba, így nem adtuk fel, folytattuk az utunkat!

Balszerencse a köbön

Végre odaértünk a Tiszához, de nem találtuk meg a szálláshelyet, csak bolyongtunk a városban. Délután 4-re végül rábukkantunk. Kapkodva kiszedtük a bicikliket és akkor láttuk, hogy defektet kapott az egyik… azonnal menni kellett belsőt venni. Nem baj gondoltuk ezt is simán megoldjuk, kicseréltük a gumit és végre elindultunk. Aztán sajnos csak félig jutottunk, szinte teljesen ránk sötétedett, hiszen már naplemente volt mire el tudtunk indulni. Másnap ugyancsak nagyon hideg reggelre ébredtünk, nem éppen volt ideális a bicajozás folytatásához.

Balszerencse a köbön

Mi mentette meg az utazást?

A szállásadónk hallotta, hogy próbálunk valami más programot találni és ajánlott egy szerinte szuper hajós kirándulást. Hát nem igazán tudtuk, hogy milyen lesz, pláne az időjárás miatt, de annyira ajánlgatta, hogy úgy döntöttünk, ha már eljöttünk csináljunk is valamit, legyen! Így a biciklizésről lemondva, még várt ránk egy 2 órás hajókirándulás. De milyen kirándulás! Az első olyan pontja volt az utazásunknak, amikor végre nyugodtan hátradőlve azt éreztük, vége a balszerencse áradatának és minden tökéletes! Valószínűleg a hideg miatt csak mi voltunk és a csodás Tisza. Nyugodtan és páratlan látványban volt részünk, sosem láttam még ilyennek a tavat vagy a holtágat. Mindenkinek nagyon ajánlom! 🙂 A kirándulás után pedig a szállásunk szaunája koronázta meg a kikapcsolódást, ahol testileg is igazán felfrissültünk. Nem is tudtuk, hogy lesz szauna is a szálláson.

A szállás is fontos

Egyszerű vendégházat kerestünk, ami útba esik, egyértelműen a biciklizésért mentünk, szinte mindegy is volt, hogy hol alszunk, csak legyen valahol. Most is azt mondom, hogy mindenképpen érdemes a programokat figyelembe venni, azért, hogy minél több élményt szerezhessünk, de a figyelmes szállásadónk, a szauna és tűzrakóhely, ahol este tudtunk egyet sütögetni is, egyértelműen megmentették az utazásunkat. A nagy Tisza-tó körbetekerése ugyan elmaradt, de egy szuper hosszúhétvégénk volt így is.

Tipp: Legyen fix a jó szállás! A Szallas.hu-n rugalmas fizetési lehetőségek, változatos szolgáltatások és akár 2021. április 22. és május 9 között extra kedvezmények is várnak Rád idén nyáron »

#2 Utazói történetek- Ami elromolhat, az el is romlik

A bizonyára sokak által ismert és idézett Murphy törvénye szerint „ami elromolhat, az el is romlik”. Így történt ez Brigi (24) nyaralása alatt is, íme az ő története:

Ilyennek képzelte a tökéletes romantikus vakációt

2020 nyarán egy gyors hétvégi kiruccanás reményével céloztuk meg Tatát a párommal. Alapvetően a program alapján választottuk Tatát, a látnivalók gazdagsága miatt. Fontos szempont volt az is, hogy autóval könnyen és gyorsan megközelíthető hely legyen Budapestről. Mivel csak két napra mentünk, nem akartuk, hogy sok időt vegyen el a közlekedés. 🙄 Tikkasztó hőség volt, de a tömeg elkerülése végett nem akartunk strandra menni, inkább az élő vizek városa felé vettük az irányt. Elképzelésünk szerint egy kirándulásokkal megspékelt, nyáresti tóparti andalgás várt ránk.


Tata amolyan minden az egyben: hangulatos város, ahol bőven akad lehetőség gasztro kalandokra és városnézésre. Az Öreg-tó környéke gyönyörű, tele van látnivalókkal. Vár is van, amitől automatikusan bakancslistás hely lett nálam. Természetközelisége sem utolsó szempont, ott van például a varázslatos Fényes Tanösvény. 💚 Hab a tortán, hogy hazafelé egy röpke kirándulás is belefér(t volna) a tatabányai Szelim-lyukhoz, ami önmagában megér egy misét.

Befuccsolt a vakáció, avagy a baj nem jár egyedül… ¯\_(ツ)_/¯

Az indulással belecsúsztunk a délelőttbe, így az autópályán a legnagyobb melegben robogtunk Tata felé. Kicsivel több mint félúton építkezéshez értünk az autópályán, ahol a két sávnyi forgalmat beterelték a leállósávba. 70-nel tüttyögtünk a kamionok között egy emelkedőn, mikor kigyulladt a műszerfalon a motorhiba jel. Szerencsénkre pár száz méterre voltunk egy benzinkúttól, így meg tudtunk állni segítségért. A kúton lévő autómentő hamar megállapította, hogy nem biztonságos folytatnunk az utat. 😓 Úgy döntöttünk, nem hagyjuk annyiban az utazást, így Budapest helyett egy közeli szervízbe szállíttattuk az autót. A javítás sajnos nem egynapos sztori volt, de a tulaj rendes volt, az adminisztratív körök után elvitt minket Tatára. Így lett az amúgy 50 perces útból 4 órás izzasztó kaland…

…de minden jó, ha a vége jó! 😁

Délután kettőre elfoglaltuk a szállást, majd nyakunkba vettük a várost – kezdve egy kiadós street food ebéddel a Korzóban. Másnap vonattal mentünk haza, de Tatabányán már nem álltunk meg. A Szelim-barlang azóta is hívogat, talán idén kipipálhatom a bakancslistámról.

A szállás viszont szuper volt! 😊 Az Öreg-tó közelében szálltunk meg a Tóvárosi Apartmanban. Központi helyen van, mégis békés és privát. Az utazás fáradalmai után jól esett este kiülni a belső kertbe egy üveg bor társaságában. 🍷Utólag összeteszem a két kezem, hogy végül könnyen megközelíthető, központi szállást foglaltam! Szörnyű lett volna az egész napos kaland után még hosszú kilométereket sétálni a szállásig. Persze nem tudhattuk, hogy autó nélkül maradunk. 😏

Legyen fix a jó szállás nyárra!

Ha dolgok nem a terv szerint sikerülnek, akkor derül ki igazán, hogy a szállás mennyire fontos! Legyen fix a jó szállás, gondolkodj előre, és menj biztosra. Válogass a Szallas.hu szuper ajánlatai közül és találd meg a számodra tökéletes szállást a nyári vakációhoz! >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%