Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásVidéki vendégség

Barangolások a kőfejtők és bányák birodalmában

1 perces olvasási idő

Titokzatos világokat rejt a föld mélye, melyet csak kevesen ismerhettek meg közelebbről. Ma azonban már a kíváncsi szemek is bepillanthatnak a látogatható kőfejtők és bányák sejtelmes homályába. Induljatok különleges kirándulásra és fedezzétek fel őket! Mi mást kívánhatnánk hozzá, mint jó szerencsét?

Látogatható kőfejtők és bányák Magyarországon

1. Kultúra, természet és őscápa: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, Fertőrákos

Egyedülálló időutazásra csábítja a bátor kalandorokat az Alpok lábánál megbújó Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, de érdemes végigmenni a Sziklai Benge Tanösvényen is, mely az itt található Fertő melléki dombsor és a Fertő-Hanság Nemzeti Park gyönyörű természeti értékeit hozza közelebb az utazókhoz. Ám nem csupán a felszínt érdemes bebarangolni, mert az egyedi témapark varázslatos hangulata is hamar magával ragadja az érdeklődőket… Láttatok már 15 millió éves őscápát vagy életnagyságú ősdelfint? Nem? Akkor majd most! A kultúra szerelmesei pedig betekintést nyerhetnek a Barlangszínház kulisszatitkaiba. Ugye, hogy kihagyhatatlan?

Barangolások a kőfejtők és bányák birodalmában
Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Itt szálljatok meg, ha mentek: Szitakötő Panzió Fertőrákos

Letisztult, modern design és kényelmes, makulátlan tisztaság vár rátok ezen a meseszép szálláshelyen, mely Fertőrákos központjában, a Püspöki Palotánál fekszik. A bőséges reggeli, a figyelmes személyzet és a gyermekbarát szolgáltatások pedig tovább fokozzák majd a tökéletes vakációt!

2. Bányászati Múzeum, Salgótarján

Merészkedjetek le a félhomályba burkolózó Dornyay Béla Múzeum Bányászati kiállítóhelyére, a József Lejtős aknába, de indulás előtt jól öltözzetek fel, mert a tárnában 15 fok van. Az úthoz ajánlott még zárt cipőt, pulóvert, kiskabátot is viselni, melyet a helyszínen kobakkal egészítenek ki. Magyarország első, természetes, földalatti szénbányászati múzeumában sokat tanulhattok a korabeli technológiákról és megismerhetitek a szénmedence múltját is. Ne hagyjátok ki!

Barangolások a kőfejtők és bányák birodalmában
Bányászati Múzeum, Salgótarján

Itt szálljatok meg, ha mentek: Alma Apartman, Salgótarján

Zöldövezetben, karnyújtásnyira Salgótarján városközpontjától végre ti is átadhatjátok magatokat a pihenésnek ebben a barátságos és kellemes házikóban. A 4 férőhelyes apartmanban modern, jól felszerelt konyha, valamint otthonos környezet fogad majd benneteket. A felhőtlen pihenést pedig a hatalmas tévén futó Netflix teszi teljessé.

3. Utazás a Marsra: Gánti Bauxitföldtani Park, Gánt

Európa hajdani leggazdagabb bauxitbányájaként tartották számon a Gánton található telepet, melyet felkeresve szinte a Marson érezhetjük magunkat a vörös tájnak köszönhetően. Az 1962-ig működő bánya ma már múzeumként látogatható. Ne felejtsétek el szemügyre venni a bauxitmozdonyt, a korabeli szerszámokat és fényképeket sem! 

TIPP: Járjátok be egy kellemes, 1-1.5 órás sétával a 13 állomásból felépülő tanösvényt is!

Barangolások a kőfejtők és bányák birodalmában
Gánti Bauxitföldtani Park, Gánt

Itt szálljatok meg, ha mentek: Linda Vendégház Csákvár

Nem messze Gánttól egy remek kis vendégház készül az érkezésetekre hívogató, kerti lugassal, 2 szobával, 7 férőhellyel és remek felszereltséggel. Sütögessetek a szabad ég alatt, élvezzétek a légkondicionáló előnyeit és barangoljátok be a vidéket erről a kellemes kis helyről!

4. Csodaszép kilátás: Rókahegyi kőfejtő, Üröm

A fővárosiaknak nem kell messzire menniük, ha egy könnyed bakancsos túrára vágynak, mert a Rókahegyi kőfejtő Ürömnél tökéletes választás lehet egy másfél órás sétához. A kisebb barlangokkal, valamint hegymászófalakkal tarkított túraösvényen több helyen is lehetőség van pihenőt tartani. A hegytetőn pedig lélegzetelállító panoráma várja azokat, akik meghódítják a csúcsot.

Barangolások a kőfejtők és bányák birodalmában
Rókahegyi kőfejtő, Üröm

Itt szálljatok meg, ha mentek: Mohatetős Lombház Üröm

Gyönyörű panorámára éheztek egy kis romantikával fűszerezve? Akkor látnotok kell a Mohatetős Lombházat, ahol télen-nyáron elrejtőzhettek a világ elől! A klimatizált kis kuckóból pazar kilátás nyílik a Pilisre, felár ellenében pedig a dézsafürdőzéssel és szaunázással is kiegészíthetitek a lazítást.

5. Mesélő kövek nyomában: Mecseki Bányászati Múzeum, Pécs

Izgalmas interaktív kiállításba nyerhettek betekintést, ha felkeresitek a Mecseki Bányászati Múzeumot, ahol nem csak a szén- és uránbányászat emlékeit ismerhetitek meg testközelből, hanem ásványok, fosszíliák és kőzetek is mesélnek nektek érdekes titkokat. Felnőtteknek és gyerekeknek is remek kikapcsolódás lesz ez a program!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Abraham Vintage Szobák & Apartmanok Pécs

Idilli vintage hangulatban lehet részetek, ha felkeresitek ezt a meghitt kis szálláshelyet, mely központi elhelyezkedése miatt ideális választás azoknak, akik közelebbről is megismernék Pécset. Ráadásul 7 szoba közül is választhattok az igényeiteknek megfelelően. Aki pedig szeretné magát fitten tartani a nyaralás alatt, az felár ellenében a konditermet is igénybe veheti. 

Még több különleges szálláshelyért keressétek fel a szallas.hu oldalát! >>

A jelenlegi körülményekre való tekintettel, a beltéri programok aktuális nyitvatartásáról az attrakciók oldalán érdemes tájékozódni.

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%