BalcsiBalatoni élményekCsaládi kiruccanásNyári vakációToplisták

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balatonnál

3 perces olvasási idő

Ha idén a Balaton felé vennétek az irányt a családdal, akkor a következő szálláshelyekkel, programokkal és látványosságokkal garantáltan nem lőhettek mellé, hiszen a gyerekek is imádni fogják őket. Íme a 10 legjobb családbarát szállás a Balatonnál. Mutatjuk mellé a tökéletes családi bakancslistát egy felejthetetlen balatoni nyaraláshoz!

A 10 kiváló családbarát szállás a Balatonnál

Residence Hotel Balaton – Siófok

Ha elegáns, de egyben meghitt és családias környezetben szeretnétek pihenni, akkor ez az exkluzív kis ékszerdobozzá varázsolt hotel – a Balaton partjától mindössze 200 méterre – tökéletes választás.

A Lake Wellness Oázisában meleg vizű medencékben pihenhetitek ki a hétköznapok fáradalmait, a kicsiket pedig a játszószobában egy csúszdás labirintus várja, míg a wellness részlegen egy vízköpő bohóccal felturbózott gyermek medencében pancsolhatnak.

A szálloda Balaton-parti saját strandjának kényelmét a napozó stég és a koktélbár teszi még komfortosabbá. Kell ennél jobb családbarát szállás a Balatonnál?

Happy Apartments – Balatonlelle

A Happy Apartmanház a balatonlellei szabadstrand közvetlen közelében, mindössze 30 méterre a parttól helyezkedik el. A strandon játszótér, csúszda, teniszpálya, sup és vízibicikli kölcsönző is található, így a gyerekek biztosan nem fognak unatkozni.

De ha inkább az apartmanban maradnátok, ott is garantált a strand-élmény: a rendezett, füves udvaron kültéri medence, jacuzzi, szauna és napágyak várják a vendégeket, de akár grillezhettek is

Natural Enteriőr Vendégház – Ábrahámhegy

A Natural Enteriőr Vendégház egy kiváló családbarát szállás a Balatonnál. Egyedülálló panorámával várja a vendégeit. Saját fenyvessel rendelkező, erdő kapcsolatos kertje kellemes, harmonikus, nyugtató élményt biztosít az egész család számára. A Balaton mindössze 300 méterre található, de a tó látványában a ház grandiózus teraszáról is gyönyörködhettek.

Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton – Szántód

Az egyedi, karibi építészeti tematikájú, prémium kategóriájú, ötcsillagos wellness hotel elsősorban a gyermekkel utazó családokat várja. A közösségi terek elegánsak, de funkcionalitásukban és tematikus élményszerűségükkel tökéletesen alkalmasak a családosok kikapcsolódására.

A szálloda legfelső, 4. emeletén pedig található egy kizárólag a szülők részére fenntartott wellness, SPA és fitness részleg is, ahol a lélegzetelállító balatoni panorámával a felnőtt vendégek gyerekmentes feltöltődése is biztosított.

Oliva Vendégház – Balatonakarattya

Az Oliva vendégház tökéletes választás baráti családok számára, mert két szinten külön, de mégis együtt tudjátok élvezni a balatoni nyaralást, az udvaron pedig akár grill party-t is rendezhettek. Az egyedülálló magasparti panorámával rendelkező Kisfaludy sétány 15 perc sétára található, amit minden napszakban káprázatos.

Ha pedig szükségetek lenne valamire a reggelihez, ebédhez vagy vacsorához, a háztól mindössze 20 méterre található egy mindennel felszerelt kisbolt finom, friss pékáruval és friss zöldségekkel.

Panorama Vine House – Balatonfüred

Balatonfüred csendes részén, a tótól 2,5 km-re található, frissen felújított vendégház két terasszal és gyönyörű panorámával várja a vendégeit. Ideális kisgyermekes családoknak: etetőszéket, gyerek ágyneműt, játékkonyhát, valamint felfújható kültéri medencét is biztosítanak a látogatóknak.

A gyönyörűen rendben tartott kertje tökéletes szalonnasütéshez, bográcsozáshoz, a kerti kiülőről pedig csodálatos a kilátás nappal és éjszaka is.

Blue Apartments – Balatonlelle

Igényesen berendezett, extra nagy és extra felszereltségű apartmanokkal várja a nyaralni vágyó vendégeit a Blue Apartments, melyeknek teraszáról egész nap gyönyörködhettek a Balatonban. Sőt, a strand is csak pár lépésnyire van!

A lakások a legújabb trendek szerint, mégis különböző stílusban, a tóparti hangulathoz igazítva, de elsősorban a kényelmi szempontokat figyelembe véve lettek berendezve. A hatalmas nagy teraszon található függőszék pedig garantáltan a gyerekek kedvence lesz! 

Hanga Vendégház – Tihany

A Hanga Vendégház kellemes kikapcsolódást nyújt azoknak, akik balatoni nyaralást terveznek sok strandolással, pihenéssel és kirándulással. A Gödrösi Strand, a balatoni bringaút és a tihanyi kerékpárút néhány percnyi sétával elérhető.

Az Aktív Pont – ahol lehetőség nyílik kerékpár és vízi sporteszközök bérlésére, valamint tihanyi vezetett túrára és sétavitorlázásra is lehet – 400 m-re található. Ha pedig a levendula miatt esett a választásotok tihanyi szállásra, jó hírünk van: a levendula ültetvény néhány perces sétával elérhető.

Nádliget Vendégház – Ábrahámhegy

A nyaraló közvetlenül a vízparton helyezkedik el, sőt, saját stégje is van. Kb. 100 méteres stég vezet ki a vízre, ahol hobbi horgászni és természetesen fürdeni is van lehetőségetek. A stégasztal kb. 8 méterre a nyílt víztől, nádas között helyezkedik el, melyről egy széles kanális vezet ki a nyílt vízre, így az csónakkal, vagy úszva is megközelíthető.

De ha inkább homokos strandra vágytok, az is séta távolságra van. A házban bográcsozhattok vagy szalonnát is süthettek, továbbá egy trambulin és egy pingpongasztal is a nyaralók rendelkezésére áll.

Hotel Marina-Port – Balatonkenese

A megújult, gyermekbarát, négycsillagos Hotel Marina Port Balatonkenesén, közvetlenül a Balaton parton található, A szálloda szolgáltatásainak kialakításánál arra összpontosítottak, hogy házon belül kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a feltöltődés számukra optimális formáját.

A Balaton-parti hotel wellness központjában balatoni panorámás jakuzziban, feszített víztükrű úszómedencében, sóterápiás infrakabinban, fényterápiás szaunában és gőzkabinban relaxálhatnak a vendégek.

A beltéri gyermekmedence és babapancsoló szivárványos csúszdával, vízköpő békával és spriccelő óriáskígyóval várja a csöppségeket. A beltéri Labirintus játszóházban rossz idő esetén is önfeledten csúszdázhatnak, bújócskázhatnak, focizhatnak a gyerkőcök.

A szálloda parkosított, saját balatoni strandján játszótér is található, ahol hinta, mászóka, homokozó, óriás trambulin teszik még emlékezetesebbé a nyaralást. Az egész család sportolhat a foci- és teniszpályán, de akár csocsó, elektromos kisautózás, kerékpározás, vitorlázás, SUP-ozás színesítheti a pihenést.

10 balatoni program, amit a gyerekek imádni fognak

Bella Állatpark Siófokon

A Bella Állatpark egy aprócska csodahely Siófok központjától csupán egy rövid sétára, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt kikapcsolódhatnak. Az állatpark nem olyan, mint a többi hazai állatkert: itt nem az egzotikus fajokra helyezik a hangsúlyt, hanem arra a kalandra, amit a szabadon közlekedő, emberhez szokott állatok tudnak nyújtani, ugyanis testközelből láthatjátok és simogathatjátok az állatokat. 

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Bella Állatpark, Siófok

A Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén

Több, mint 26 éve várja a vendégeket nyaranta Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz, amit Európa legnagyobb és legszínvonalasabb utazócirkuszának tartanak. Ha egy igazán különleges show-ra vágytok rengeteg nevetéssel, varázslattal és bámulatos produkciókkal, akkor ne hagyjátok ki!

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Magyar Nemzeti Cirkusz, Balatonlelle

A balatonfüredi Liliput kisvonat 

A kisvonat áprilistól egészen októberig várja utasait, akik egy körülbelül 30 perces, majdnem 10 kilóméteres varázslatos utazásra számíthatnak. A kisvonat kialakítása már önmagában is egy látványosság, a látogatók igazi nosztalgiajáratra számíthatnak. A kisvonaton 3 éves kor alatt ingyenes az utazás, a nagyobb családok, csoportok pedig kedvezményes jegyet válthatnak.

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Liliput kisvonat, Balatonfüred

A tihanyi Őrtorony kilátó

Szinte teljesen körbejárható a majdnem 17 méteres kilátó, ahonnan káprázatos panoráma nyílik szinte az egész Balatonra: feltárul a Külső-tó, a kisebb Belső-tó és az ófalu, Balatonfüred, Zamárdi, Szántódot, és Balatonföldvár. Nyugat felé a Csúcs-hegyet, Nyereg-hegyet, Örvényest, Aszófőt, Udvardit és a Sajkodi-öblöt csodálhatjuk meg.

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Kilátás a tihanyi Őrtoronyból

A balatonfüredi Annagora Aquapark 

Az Annagora Aquapark élménymedencékkel, csúszdákkal és elképszető panorámával várja a látogatókat Balatonfüreden. Az aquaparkban 12 csúszda található, melyek közül vannak extrémebbek, mint például a turbó, a hagyma, a vad folyó vagy a kamikaze, de természetesen olyanok is elérhetők, amiket a gyerekek is tudnak használni.

A kicsik szórakozását egy hullámmedence és egy méretes élménymedence is szolgálja, ahol kalózhajótól kezdve, vízköpő sárkányokon át vizet lövő tűzoltóautóig mindennel találkozhatnak, a legkisebbeknek pedig egy gyermekpancsoló áll rendelkezésükre. 

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Annagora Aquapark, Balatonfüred

Csücsök – Nekem a Balaton – Nánásiék – Balatonakarattya

A Nekem a Balaton balatonakarattyai kuckója a Bercsényi lejáró körforgalmánál vetette meg a lábát, amit a magyar tenger kapujaként is emlegetnek. Mindegy, hogy egy reggeli kávéra vagy egy kis harapnivalóra ugrik be az ember, Nánási Pál és Ördög Nóra családi vállalkozása a lehető legmagasabb színvonalat tűzte ki maga elé. Igazi beülős-lelassulós hely, ahol tágas terasz, gyereksarok, zöld környezet és még egy food truck is várja a látogatókat.

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Csücsök – Nekem a Balaton – Nánásiék, Balatonakarattya

A balatonlellei Vidámpark

A 30 éve töretlenül működő létesítmény az idő múlásával a Balaton legnagyobb vidámparkjává nőtte ki magát. A belépőjegy korlátlan használatot biztosít az összes játékra, illetve a karszalaggal megengedett a ki- és bejárás.

A több, mint 20 játékot felvonultató parkban a kicsiknek kisvasút, lánchinta és mesekörhinta, illetve kalandpark áll rendelkezésére, családostul pedig kipróbálhatjátok a hattyú körhintát, a speedy hullámvasutat és az elmaradhatatlan dodgemet.

Aki pedig nagyon bevállalós, az a Break dance vagy Polip dance játékokra nevezhet be. Továbbá ha a magastól sem riadtok vissza, az XXL Extreme is felröpíthet titeket 12 méteres magasságba.

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Balatonlellei Vidámpark

Tátorján Tanösvény Balatonkenesén

A Balatonkenese felé magasodó Soós hegy löszfala, a kenesei Magaspart a Balaton egyik leglátványosabb természeti nevezetessége – ide vezet a Tátorján tanösvény. A tátorján – vagy ahogy a helyiek hívják, Kenese kincse – ezen a függőleges löszfalon él. Ez az egyedülálló növény Közép-Európában szinte csak Balatonkenesén található meg, szóval ha szeretnétek megcsodálni, ne hagyjátok ki a tanösvényt!

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Tátorján Tanösvény, Balatonkenese

Fordított ház Siófokon

Ha Siófok közelében nyaraltok, látogassatok el a Fordított házba! Itt minden a feje tetejére állt, amit egészen apró részletekkel dolgoztak ki. Az épületbe lépve az egész család bele fog szédülni a látványba: a Fordított Ház a teljes berendezés minden részletében egy fordított képet mutat.

Fontos megjegyezni, hogy a házba belépve az agyunkat teljesen összezavarjuk, hiszen olyan érzést kelt az emberben, mintha a gravitáció nem működne, ezáltal az egyensúlyérzék labilissá válik.

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Fordított ház, Siófok

Rádpuszta Gasztro Élménybirtok – Balatonlelle

Hogy mi vár rátok az élménybirtokon? Kellemes, természetközeli környezet, lovaglás, lovaskocsikázás, lovasbemutató, állatsimogató, kölyök-tanya játszótér, valamint csárda magyaros, kemencés ételekkel. Lehetőségetek van karámlovaglásra, tereplovaglásra, lovas-túrára, pónilovaglásra is, de kecskéket, nyuszikat és csacsikat is simogathattok.

Ide menj nyaralni a gyerekekkel! A 10 legjobb családbarát szállás a Balaton partján
Rádpuszta Gasztro Élménybirtok, Balatonlelle

Még több családbarát szállás közül a Balatonnál itt böngészhetsz >>

Családbarát programok és gasztrokalandok a Balaton körül:

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%