Balaton 111BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásToplisták

TOP 7 mesés balatoni kaland a bakancslistához — szédítő száguldástól a retró kisvonatozásig

2 perces olvasási idő

Panorámás bobozás, retró kisvonatozás, felejthetetlen vidámparkozás vagy nosztalgia sétahajókázás – ti melyik balatoni kalanddal fűszereznétek meg a nyaralást? Célozzátok meg velünk a magyar tenger partján fekvő legjobb látnivalókat és kalandokat, melyek nélkül nem múlhat el a nyár!

7 mesés balatoni kaland a bakancslistához - szédítő száguldástól a retró kisvonatozásig

TOP 7 balatoni kaland a nyárra

1.  Szélsebes bobpályáktól a Gömbkilátóig: Balatonboglár Kalandpark Bobpálya

Különleges kilátó, égbe nyúló mászófal, óriási játszótér és valódi ügyességpróbát jelentő akadálypálya is szerepel az élménylistánkon, melynek minden elemét kipróbálhatjátok, ha felkeresitek a Balatonboglár Kalandpark Bobpályát. A Várdombon elterülő, nagyjából kéthektáros zöldterületen, az árnyas fák ölelésében szerezhettek magatoknak felejthetetlen emlékeket.

A 165 méter magasan álló Gömbkilátóból meseszép látkép tárul majd elétek, amit utána megkoronázhattok egy szuper íjászkodással, 4 km-es drótkötélpályás mászással vagy a körülbelül 10 méter magas mászófal meghódításával. A megfelelő adrenalinlöketről azonban az 580 méter hosszan kanyargó, szélsebes bobpálya gondoskodik, ahol az utazást bukkanók és éles kanyarok teszik még élvezetesebbé.

Ha ez sem lenne elég, akkor üljetek be a hófánkokba vagy az igazán merészeknek szóló ejtőgépbe, amivel kis híján 14 méteren keresztül élhetitek át a szabadesés érzését. Kihagyhatatlan balatoni kaland! Persze csak akkor, ha elég bátrak vagytok! 

2. Zakatolás csodás tájakon: Balatonfenyvesi Kisvasút

Retró hangulatú nosztalgiavonatozásra vágytok, ahol varázslatos helyeken zakatol végig veletek a masiniszta? Ez esetben feltétlen iktassátok be a kirándulás programjai közé a Balatonfenyvesi Kisvasút kipróbálását! Ezen az egyedi, 14 km-es szakaszon körülbelül 40 perces utazáson Balatonfenyvesről Somogyszentpálig juthattok el, miközben a környező mezőkön át gyönyörködhettek a magyar tenger tanúhegyeiben! A nagy múltú kisvasút már több mint 66 éve szállítja rendületlenül az utasokat és a balatoni kaland népszerűsége azóta is töretlen.

Érdemes azonban összekötni egy kis csobbanással a vonatozást, amihez a buzsáki Csiszta Fürdő megállónál kell leszállni. Ezután már gond nélkül elmerülhettek az 593 méter mélyről feltörő, 42 fokos gyógyító termálvízben vagy benevezhettek egy frissítő szaunázásra és masszázsra is. Természetesen eközben a legkisebbek sem fognak unatkozni – őket a gyermekmedence és a játszótér várja.

TIPP: A legszebb látnivalók és legjobb balatoni kalandok mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

3. Egész napos balatoni kaland: Balatonlellei Vidámpark

Több mint 20 bámulatos játékkal nyűgöz majd le benneteket a Balatonlellei Vidámpark, mely egész nyáron tárt kapukkal készül az érkezésetekre. Váltsátok meg a korlátlan játékhasználatra jogosító karszalagotokat és már kezdődhet is a szórakozás!  A kisebb gyerkőcöknek kalandparkkal, kisvasúttal, lánc- és mesekörhintával kedveskednek.

A 4 különböző dodgem pályán, a szédületes kilátást kínáló hattyúkon, a repülésre csábító lánc körhintán, valamint a mexikói hangulatú Speedy hullámvasúton azonban egyszerre is szórakozhat a család. A rettenthetetlen adrenalinvadászok imádni fogják a sikításra ösztönző XXL Extreme játékot, illetve az ide-oda forgó Polip- és Break Dancet – feltéve, ha nem szédülnek el! Amennyiben megéheznétek, vegyétek célba a finom falatokat rejtő büféket!

4. Izgalmas gokartverseny: ZamárdiRing

A sebesség megszállottjainak és a vezetés szerelmeseinek szinte kötelező program a Zamárdiring Gokart Pálya, mely alig 800 méterre fekszik a Balatontól. A csodás, parkosított környezetben kiépített, gumifallal szegélyezett, színvonalas pálya 550 méter hosszú és bőven tartogat meglepetéseket, illetve kihívásokat még a tapasztalt sofőrök számára is. A többségében döntött beépítésű, 10 kanyar és a kiváló minőségű aszfaltborítás garantálja nektek a felhőtlen szórakozást.

A verseny közben a köridőket is rögzítik. Az eredmények az elektronikus kijelzőn át könnyedén nyomon követhetőek, így valóban olyan érzésetek lesz, mint egy igazi futamon. Ha szükség lenne rá, igény szerint gyerekeknek szánt gokartokat is tudnak biztosítani számotokra, így már a 7-8 éves lurkókból is hamar profi pilóta válhat.

5. Hajókázás finom italokkal, panorámával és kiállítással: Kisfaludy Gőzös Sétahajó

A balatoni hajókázás nélkül nem is lehet teljes a magyar tengernél tett vakáció, ezért azt tanácsoljuk, hogy Balatonfüreden járva pattanjatok fel a felújított Kisfaludy Gőzös Sétahajó fedélzetére, melynek kikötőjét a Tagore sétányról nyíló mólónál találjátok! Miközben átszelitek a habokat, szuper frissítőket kortyolgathattok a minőségi magyar borokon át a híres Tihanyi Levendulás Búzasörig, de természetesen az alkoholmentes házi limonádékkal és szörpökkel sem tudtok mellényúlni.

Ráadásul a tematikus utazásokon lehetőségetek lesz kedvezményes áron kipróbálni az élénkítő cappuccinot, a zamatos koktélokat vagy a többi kiváló hűsítőt. A csodás panorámán kívül pedig a szalontér is tartogat lebilincselő látnivalókat míg eléritek Tihany partjait. Itt kapott helyet a hajózási kiállítás, ami megidézi előttetek a reformkor lenyűgöző világát.

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

6. Rengeteg balatoni kaland egy helyen: BalatoniBob Szabadidőpark

Ezer élmény és balatoni kaland egy helyen? Ez a balatonfűzfői BalatoniBob Szabadidőpark, ahol minden korosztály megleli majd a neki megfelelő programot. Az extrém pillanatok rajongóiként akár többször is kipróbálhatjátok a két, 1,5 kilométer hosszú bobpályát, melyeken végigsuhanva a 40km/h-ás sebességet is elérhetitek! Útközben persze megéri egy pillantást vetni a környező tájra is, ugyanis a 360 fokos kanyarból csodás panoráma nyílik a türkizkék Balatonra.

Innen pár lépés már csak a Serpa Kalandpark bejárata, ahol drótkötél-csúszdával, mászótoronnyal és íjászkodással vezethetitek le a bobpálya izgalmait. Jó hír, hogy a csodálatos ligetben több ingyenes szórakozási lehetőség közül is választhattok. A fák árnyékában ugyanis egy óriási játszótér, illetve egy vagány fitnesspark is megbújik, de ne hagyjátok ki a fából ácsolt, 15 méter magas kilátót se, melynek teraszáról nem csupán a bobozókat tarthatjátok szemmel, hanem a mesés környéket is megfigyelhetitek!

7. Madártávlatból szemlélni a világot: Balaton Ballooning

Eljátszottatok már a gondolattal, hogy milyen hatalmas élmény lehet madártávlatból szemlélni a világot? Ha már kacérkodtatok a gondolattal, akkor keressétek fel a Cserszegtomaji Balaton Ballooningot és vegyetek részt egy emlékezetes hőlégballonozáson a magyar tenger felett! A 30 éves tapasztalattal rendelkező ballnosoknál jó kezekben lesztek, amit a tripla biztonsági szolgáltatásokkal garantálnak számotokra.

Nektek nem lesz más dolgotok, mint bepattanni a kosárba, kényelmesen elhelyezkedni és páholyból letekinteni az alattatok egyre zsugorodó Balatonra, a felbukkanó Hévízi-tóra, a múltat őrző tanúhegyekre, a zalai dombok lustán hullámzó lankáira és a Kis-Balaton mocsárvidékére! Fontos, hogy komfortos ruházatban érkezzetek, hiszen az 1 órás programot állva kell teljesítenetek. A kaland 6 éves kor felett vehető igénybe. Landolás után frissítővel koccinthattok a jól sikerült repülésre. Jó utat!

Még több balatoni kalandról olvashattok ezekben a cikkekben:

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Családi kiruccanás

    Top 5 húsvéti gyerekbarát program, ahol fergeteges móka vár a kicsikre

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban

    1 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés március 15-én

    2 perces olvasási idő