Kastélyok és várakCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekKutyás-cicás tekergésNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásTéli tájoló

Cseszneki vár: Varázslatos sziklavár a Bakony panorámájával (+ szállásajánló)

1 perces olvasási idő

Bebarangolnád az ország egyik legszebb várromját, amely egy sziklaszirtről tekint le a környező tájra? A cseszneki vár igazi bakancslistás hely, ahol jól érezheted magad kirándulás közben, ráadásul remek szelfit is készíthetsz!

Cseszneki vár – Magyarország leglátványosabb várromja

Csesznek a Balatontól északra, Zirctől csupán 12 km-re fekszik. A község legismertebb és legnépszerűbb látnivalója a cseszneki vár, amely Magyarország leglátványosabb várromjai közé tartozik. 

A vár viharos múltra tekint vissza, hiszen a 16. században török kézre került, majd később egy földrengés, majd egy villámcsapásból bekövetkezett tűzvész végleg lakhatatlanná tette

Cseszneki vár: Varázslatos sziklavár a Bakony panorámájával (+ szállásajánló)
Cseszneki vár

Az 1970-es években kezdődött a feltárása, napjainkban több ezer turistát vonz a kutyabarát építmény, amelyből mesés kilátás nyílik a Bakonyra. A Cseszneki Várjátékok tovább növeli a vár népszerűségét. 

Az erődítményt minden évszakban érdemes felkeresni, a vár történetét információs táblák mutatják be.

Top szállások Cseszneken >>

Cseszneki vár megközelítése

Csesznek mindössze 1 órás autóútra fekszik Győrtől, Veszprémtől, Zirctől és Székesfehérvártól, emellett busszal is megközelíthető a település, zirci átszállással. A vár alatt található parkolótól csupán néhány perces sétával elérhető a vár, de a legközelebbi, Vár utcai buszmegállótól is csak 15 perces az út gyalogosan. 

A faluba érve táblák segítségével juthatsz fel a várba, ahova macskaköves út vezet. Akár kisebb gyerekekkel is útnak indulhatsz, számukra sem lesz megerőltető a séta.

Szállást foglalnál a cseszneki vár közelében?

Összegyűjtöttünk neked öt hangulatos szálláshelyet, ahol nyugodt, csendes környezetben pihenhetsz a cseszneki vár szomszédságában. 

Vendégház wellness szolgáltatásokkal – Ferrata Vendégház Csesznek

A két épületből álló, légkondicionált vendégház kényelmes szobákkal, kemencés terasszal, szaunával és medencével várja a túrázás szerelmeseit a Magas-Bakony központi részén, a cseszneki vár tövében

Baráti kikapcsolódáshoz – Jóbarát Vendégház Csesznek

A Bakonyban pihennél a barátaiddal? Foglalj helyet a 2 szobás két ágyas apartmanban, amelynek a kertjében szalonnasütésre és tárcsázásra is van lehetőség. A házban ingyenes a wifi és a parkolás. 

Kutyabarát szálláshely túrázóknak – Hubertus Fogadó Csesznek

A 8 szobás, 27 férőhelyes fogadóban szeretettel várják azokat a vendégeket, akik kutyás kirándulást terveznek. A fogadó erdei környezetben található, ideális választás azoknak, akik friss levegőn pihennének a családdal vagy a barátokkal. 

Bababarát vendégház Csesznek központjában – Várkapitány-lak Csesznek

A bababarát és állatbarát vendégház Csesznek főutcájában található, tökéletes választás azoknak, akik örömmel felfedeznék a környék kirándulóhelyeit. A ház patakparti kerttel, tágas udvarral, parkolóval, bográcsozóval és nyuszisimogató várja a vendégeket.

Felnőttbarát szálláshelyet keresel? – Kispárna Vendégház Csesznek

A Csesznek szívében található négyszobás felnőttbarát vendégház tárt karokkal várja 12 év feletti vendégeit, 500 méterre a Cseszneki Falumúzeumtól. Az udvarban ingyenes a parkolás, a klímás szobák mindegyikében remekül működik a wifi. 

Milyen látnivalókat tartogat a cseszneki vár környéke? 5+1 tipp kiránduláshoz!

Szívesen megismernéd a cseszneki vár közelében található kirándulóhelyeket és látnivalókat? Mutatjuk, melyik az az 5+1 hely, amit semmiképpen ne hagyj ki a listádról! 

  • Kőmosó-szurdok, Csesznek – A cseszneki Kőmosó-szurdok a Bakony egyik eldugott völgyében várja azokat a túrázókat, akik tesztelnék az ország első Via Ferrata pályáját.
  • Tési Szélmalmok és Kovácsműhely, Tés – A jellegzetes, holland típusú szélmalmok ipartörténeti emlékek, melyekben többfajta gabona őrlésére is lehetőség volt. Az udvarban megtekintheted Cseszneki Ferenc kovácsmester kovácsműhelyét is.
Cseszneki vár: Varázslatos sziklavár a Bakony panorámájával (+ szállásajánló)
Tési szélmalom
  • Római fürdő vízesés, Bakonynána – A Bakonynána és Jásd között található vízesés a Bakony egyik legszebb kirándulóhelye. A közelben érdemes felkeresni a Savanyú Jóska-barlangot, és a Vadalmás-forrást is.
  • Zirci Ciszterci Apátság, Zirc – Zirc városában található a Zirci Ciszterci Apátság, amely a magyarországi ciszterci rend központja. A 400 méteres magasságban álló Apátság és Látogatóközpont csodás környezetben várja a látogatókat. 
Cseszneki vár: Varázslatos sziklavár a Bakony panorámájával (+ szállásajánló)
Zirci Ciszterci Apátság
  • Zirci Arborétum, Zirc – A Zirci Arborétum 20 hektáros kertjében mesébe illő környezetben ismerkedhetsz meg hazánk legmagasabban fekvő fás gyűjteményével és 600 növényfajtájával.
  • Cuha-szurdok, Bakonyszentlászló – A Bakonyszentlászlóról megközelíthető Cuha-szurdok a Bakony egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, a vadregényes Cuha-völgyi Tanösvény hangulatos erdei környezetben vezet. 
Cseszneki vár: Varázslatos sziklavár a Bakony panorámájával (+ szállásajánló)
Cuha-szurdok

Kedvet kaptál ahhoz, hogy a cseszneki vár közelében pihenj néhány napot? Mondj igent az élményekre, és találd meg a tökéletes szállást a Szallas.hu kínálatában >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

A Bakony legszebb kirándulóhelyei utazóink ajánlásával >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő