Wellness + Hotelek

Engedj a csábításnak! Így hat az illatos csokoládé masszázs a testre és lélekre 

1 perces olvasási idő

Az egyik legjobb érzés, mikor a csokoládé szépen, lassan elolvad a szánkban. Lágy, krémes, és isteni finom, ráadásul boldogabbá is tesz minket! De a csoki nemcsak akkor hat ránk pozitívan, ha megesszük, hanem akkor is, ha magunkra kenjük. Mutatjuk, miért érdemes kipróbálnod a legédesebb kalóriamentes kényeztetést, a csokoládé masszázst!

Egy kis csoki-történelem

A maják és az aztékok már több mint 3000 évvel ezelőtt is fogyasztottak kakaóbabot, amit fizetésre (is) használtak. A kakaó név is a kereskedelemre utal, ugyanis a cacau eredetileg egy ige, melynek jelentése: venni, cserélni, vásárolni. Az istenek eledelének is nevezték, ugyanis mágikus tulajdonsággal és gyógyító erővel ruházták fel. Az élet, az egészség és a termékenység szimbólumának tekintették.

Bár akkoriban ritka és értékes csemegének számított, csak az uralkodók, a magas rangú papok és a hadvezérek fogyaszthatták, ma már – szerencsére – az egész világon népszerű édességnek számít és számtalan formában elérhető.

Csokimasszázs, a legédesebb élmény kalóriamentesen

A kakaó már régóta a bőrápoló krémek, olajok és egyéb szépségápolási termékek gyakori összetevője. Koffeint tartalmaz és gazdag antioxidánsokban – ezek nyugtató aromával kombinálva javítják a vérkeringést és enyhítik a stresszt. Így nem véletlen, hogy ma már a masszőrök is gyakran használják a kakaótartalmú termékeket.

A csokis masszázskrém legfontosabb összetevői általában a kakaópor, a shea vaj és egy nyugtató illóolaj, például borsmenta vagy a kamilla. Emellett kakaót tartalmazó olajat vagy kakaóvajat is szoktak használni a masszázshoz. 

A csokoládés kényeztetés a során a tested és a lelked egyaránt feltöltődhet. A kakaó egyrészt táplálja, feszesíti és hidratálja a bőrt – még a ráncokat és a narancsbőrt is segít csökkenteni. Másrészt pedig nyugtató és stresszoldó hatása is van, valamint a boldogsághormonokat is felszabadítja. Ráadásul a masszázs alatt garantált a tömény csoki illat, ami már önmagában is felér egy relaxálással!

Engedj a csábításnak! Így hat az illatos csokoládé masszázs a testre és lélekre 

A csokoládé masszázs pozitív hatásai testre és lélekre:

  • csökkenti a ráncokat
  • hidratálja és feszesíti a bőrt
  • jótékony hatással van a narancsbőrre
  • feltölt energiával
  • felszabadítja a boldogsághormonokat
  • oldja a stresszt
  • nyugtató hatása van
  • serkenti a vérkeringést
  • méregtelenít

5 wellness szálloda, ahol kipróbálhatod a csoki masszázst

Ha szeretnél egy kicsit lazítani, de a pezsgőfürdőnél vagy a szaunánál egy kicsit extrább kényeztetésre vágysz, akkor engedj a csábításnak és térj be egy csokoládé masszázsra. Akár romantikus randi programnak is tökéletes, ha van lehetőség páros masszázsra!

Hotel Atlantis Hajdúszoboszló ****+superior

A négycsillagos Hotel Atlantis Medical, Wellness & Conference Hajdúszoboszló legújabb négycsillagos szállodája, a gyógyfürdő közvetlen közelében épült. A teraszairól egyszerűen lenyűgöző a kilátás! A szállodában 11 lakosztály és 2 luxuslakosztály is található – ez utóbbiban a privát jakuzzi előnyeit is kiélvezhetitek. Ha pedig egy kis extra lazításra vágytok, ne hagyjátok ki a csokimasszázst!

Hotel Narád & Park Mátraszentimre ****

A négycsillagos Hotel Narád & Park 810 m-es magasságban, gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el. A szálloda parkjából gyönyörű őstölgyesen keresztül közvetlen sétaút vezet a Narád-patakhoz. A hoteltől több túraútvonalon elindulva gyönyörködhetünk a Kékes, illetve Galyatető panorámájában, a mátraszentlászlói Vöröskő-kilátóból tiszta időben látni lehet a Tátra csúcsait. Ha viszont inkább a szállodában pihennétek, próbáljátok ki a csokoládé masszázst!

Garden Hotel Szolnok ****

A négycsillagos szolnoki Garden Hotel csendes, nyugodt környezetben, mégis a városközponthoz közel található. A wellness-részlegen többek között pihenhetsz a pezsgőfürdőben, az infra-, finn-, és aroma szaunában vagy a gőzkabinban. Ha pedig egy kis extra kényeztetésre vágysz, jöhet a csokoládé masszázs!

Hotel Kapitány Wellness Sümeg ****+superior

A négycsillagos Hotel Kapitány Wellness medencéi 2021 tavaszától a szálloda saját, fúrt kútjából származó termálvízzel várják a fürdőzőket! Történelmi lovasjátékokat és középkori lakomákat élvezhetnek az ide látogatók, valamint keleti hangulatú fürdő és exkluzív wellness-szolgáltatások kényeztetik a vendégeket – a csoki masszázst például nem érdemes kihagyni!

Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda Komló ****

A négycsillagos Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda Magyarország első illat- és wellness hotele beltéri és kültéri medencékkel, szaunaparkkal várja a felfrissülni vágyó vendégeit a Mecsek festői völgyében. Superior illatszobáinkban Zólyomi Zsolt, az egyetlen magyar parfümőr illatszelekciói találhatók. Többek között az „izgató csokoládé” illatú szobában is megszállhatok. Ha pedig nem elég a csoki illatból, irány a csokoládé masszázs!

Wellness ízek, illatok – Utazás az érzékek útján >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
50%
Hűha
Hűha
50%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%