VárosnézésekCsaládi kiruccanásKastélyok és várakProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

Egy varázslatos város a Viharsarokban: Gyula, ahová visszahúz a szíved

1 perces olvasási idő

Vajon a Körösök völgyében rejtőző Gyula mesés téglavára, wellnessre csábító fürdője, Százéves Cukrászdája vagy pezsgő fesztiváljai nyűgöznének le előbb? Nem egyszerű kérdés, mert a felnőtt- és gyermekbarát város számos látnivalóval, színvonalas rendezvénnyel kecsegtet – különösen nyáron. Fedezd fel újra és újra Gyulát, ahová mindig szívesen visszatérsz majd!

Magyarország délkeleti szegletében, a román határra simulva bukkanhatsz rá Gyula mesés városára, ami életre szóló kalanddal ajándékoz meg minden utazót. Ki ne szeretne csónakázni egy középkori vár árnyékában? Fagylaltozni a hangulatos szökőkutak mellett? Megmártózni az éltető gyógyvízben? Óriáskerékről bámészkodni a város látképében vagy épp gyertyafényes kastélytúrára indulni a holdvilágnál? 

Meghoztuk a kedved a gyulai kiránduláshoz? Nos, akkor csak figyelj, mert a következő úti célok nem maradhatnak le a bakancslistádról!

Élmények sodrásában: a Gyulai Várfürdő

Szórakozás, gyógyulás és pihenés – mind egy helyen vár rád a Várfürdőben, mely az év összes napján tartalmas kikapcsolódást ígér az egész családnak. Az elképesztő vízi világot felvonultató Aquapalotát hatalmas csúszdák szövik át, de ha szívesen feltornáznád az adrenalinszinted, akkor ne hagyd ki az ugrómedencét se! 

A testi-lelki feltöltődésről a kiváló élménymedence gondoskodik, ahol kényeztető masszázsfülkék, nyakzuhanyok, gejzírek is akadnak. Ha viszont csak élveznéd a csobogó víz hangját, akkor feküdj fel a sodrófolyó hullámaira!

Próbáld ki a Gyulai Várfürdő Castello Szaunaparkját, majd merülj el a csodálatos, gyógyvízben gazdag medencékben! Ezek az élmények nyáron még tovább fokozhatók, mert ilyenkor a kültéri hullámmedence és a mesés, vízi gyermekparadicsom is megnyitja kapuit a zöldellő strandon!

Gyertyafényes túrázás a csillogó páncélok között: a Gyulai vár

Több mint 600 éves múltra tekint vissza a történelmi városrészben emelkedő hatalmas téglavár, ahol kézen fog majd a történelem. A szépen felújított Gyulai várban összesen 24 kiállítótermet barangolhatsz be, melyek közül az egyik legizgalmasabb a várbörtön hátborzongató kínzókamrája lesz. Ám a lenyűgöző fegyvertárban sem fogsz unatkozni, ahol a csillogó páncélokon túl a vár 1566-os ostroma fényfestés és hangeffektek kíséretében elevenedik meg egy óriási diorámán. 

Pillants be az izzó kovácsműhelybe, nézd meg saját szemeddel a sólymászbemutatót és vegyél részt egy lebilincselő gyertyafényes tárlatvezetésen! Mielőtt tovább mennél, kapaszkodj fel a várfalakra is, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a környékre!

Játékos kiállítás nem csak gyerekeknek: az Almásy-kastély

A híres zeneszerzőnk, Erkel Ferenc is gyakori vendég volt a csodaszép Almásy-kastélyban, mely kívül-belül elbűvöli a látogatókat. A hihetetlenül ötletes és látványos interaktív tárlaton az egykor élt arisztokraták, valamint szolgálók életébe kukucskálhatsz be. Továbbá jegyet válthatsz a magával ragadó Sisi-kiállításra vagy a 13,5 méter magasra nyújtózó Toronykilátóba is, mely a vár épületére nyit páratlan panorámát. 

Gyula ízei magukért beszélnek

Két szuper tippünk is akad, ha szereted a kulináris kalandokat és szívesen belevetnéd magad a kóstolgatásba. 

Az egyik a méltán nevezetes Százéves Cukrászda, mely két emberöltő óta kápráztatja el fantasztikus csemegéivel és elegáns termeivel a turistákat. Térj be a cukrászműhelybe, rendelj egy finom fagyit vagy süteményt és kóstold meg a mennyei bonbonokat is!

Jó választás a La Sposa Caffe is, ahol fél lábbal Olaszországban érezheted magad. Egyél egy fenséges tésztát vagy igyál egy jó kávét, esetleg bort, és kóstolj bele Magyarországon a „dolce vita” pillanatokba! 

Gyula nyári fesztiváljai, amiken ott kell lenned: 

Tudtad, hogy Gyulai Várszínház idén ünnepli a 60. évadát? Ennek örömére közel két hónapon át színes, összművészeti programokkal lepik meg a kultúrára éhes közönséget. Színpadra viszik a X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásait, mint a Prométheusz’22, de bemutatkozik a Várszínház 3 saját színházi fesztiválja és új bemutatója is. Sőt, mi több! Zenés, táncos, világirodalmi, történelmi és családi előadások is lesznek a repertoárban.

Egy varázslatos város a Viharsarokban: Gyula, ahová visszahúz a szíved
Tószínpad, Gyula

Még több izgalmas programra vágysz? Ha igen, akkor nevezz be egy felejthetetlen vízi túrára vagy ismerd meg a város többi látnivalóját is a Harangok nyomában című városnéző sétán!

Végül 8 szuper szállástippet is hoztunk neked a gyulai kiránduláshoz. Neked már csak választanod kell!

1. Elizabeth Hotel Gyula****
2. Wellness Hotel Gyula**** +superior
3. Komló Hotel Gyula****
4. Aqua Hotel Gyula***
5. Corvin Hotel Gyula***
6. Park Hotel Gyula***
7. Hunguest Gyula****
8. Hőforrás Hotel Gyula***

Programok, éttermek és látnivalók a történelmi fürdővárosban >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%