ToplistákCsaládi kiruccanásKedvenc szállásokRomantikus kikapcsolódás

Imádott szállásaink bakancslistás szobái – ha egyedi és megismételhetetlen helyekre vágytok

3 perces olvasási idő

Embere válogatja, hogy milyen is a tökéletes bakancslistás szállás. Eldugott kis erdei faház? Panorámás vízparti szállás? Vidéki, romantikus vendégház? Nagyvárosi, elegáns hotel? Mindegy is, mert szerencsére olyan széles a kínálat a bakancslistás szobák terén, hogy mindegyikre bőven akad példa! Összeszedtünk 15-öt a közkedvelt, imádott szállások közül, melyek egyediségükkel, környezetükkel és magas színvonalukkal belopták magukat a vendégek szívébe.

Bakancslistás szobák, ahol minden perc élmény – TOP 15 imádott szállásunk

A barátságos luxus: Villa Malom Luxury Resort Pusztazámor

Élvezzétek a páratlan luxust mindössze 25 km-re Budapesttől, egy csaknem 150 éves Malomból kialakított luxusvillában! Annyi minden van, hogy csak címszavakban nyújtunk kóstolót: mozivászon a Télikert élménytermében; kandallós, lovagi asztalos étkező; billiárd; fedett terasz jacuzzival, infra- és finn szaunával, fűtött medencével, provance stílusú borospincével… Hogy a legfontosabbakat említsük. Vackoljatok be a luxuslakosztályba, a meseszép zsámbéki medence ölelésében

A vidéki romantika otthona: Vidéki Porta Vendégház Herend

Mit nekünk Franciaország, ha itthon is életre kelhet Provance! Ez a Provance-Vintage stílusú vendégház kézzel készített bútorokkal, harmonikus és meleg színvilággal, valamint romantikus atmoszférával fogad.

A több mint 100 éves, felújított ház 4 szobával és bőséges reggelivel vár, sőt még egy finn szauna is helyet kapott. Felnőttbarát szálláshely, így a romantikára vágyó pároknak ajánljuk, akik szeretnék a vidéki idillt megtapasztalni egy rendhagyó szálláson. 

A stílusos balatoni: NEB Garden Vendégház Alsóörs

A strandtól 10 percre fekvő bakancslistás szállás roppant ízléses és kényelmes: így lehetne a legrövidebben jellemezni a vendégházat. Belül olyan, mintha egy lakberendezési magazin lapjai elevenednének meg, és kint is folytatódik a szemet gyönyörködtető elrendezés.

A gondozott, parkosított udvarban egy bájos kis kertitó, jacuzzi, szauna, edzősarok és sütögetésre alkalmas tűzrakó is helyet kapott. Nem is kell más program ide a teljes lazuláshoz, mint egy pohár borral kiülni ebbe a csodaszép kertbe napnyugtakor! 

A mediterrán: Villa Terazza Panorama Apartman Sümeg

Ahogy a szállás nevében is benne van, itt minden a panorámáról szól! Nem is akármilyenről: a táj fölé magasodva szemlélhetitek a messzeségben elterülő zöld mezőket, településeket, és persze a gyönyörű Sümegi Várat.

Ez nem csak a rusztikus hangulatú teraszról látszik, de a tágas, természetes fényben bővelkedő nappaliból is. Az embernek nincs is kedve kimozdulni innen! Ha mégis, akkor szuper programok várnak a környéken: az említett vár mellett Tapolca és a Balaton is a közelben található.

Utazás a középkorba – ezért kihagyhatatlan program a Sümegi vár >>

A nagyvárosi fényűzés megtestesítője: Párisi Udvar Hotel Budapest in Hyatt’s Unbound Collection *****

Szeretnétek úgy érezni magatokat, mintha a 19. századi Budapestre – vagy Párizsba – csöppentetek volna? Akkor „éljen az elegancia” címszóval irány a Párisi Udvar, ahol többek közt a díszes üvegmozaikok és a kristálykupola is a varázslatos múltat idézi meg.

A napközbeni városnézés után jól fog esni a szálloda wellness részlegén lazítani egyet, az étteremben pedig isteni fogások várnak. Ha valami különlegesre vágytok a főváros szívében, ez az építészeti gyöngyszem mindenképp szerepeljen a bakancslistán! 

Az igazán egyedi: TreeHouses Noszvaj

Ha valami csendesebbre vágytok, ne is keresgéljetek mást: ebben a lombházban maximum a ház melletti erdőben poroszkáló mókusok neszezését lehet hallani, vagy a reggeli madárcsicsergést.

Főleg, mivel csak felnőtt párokat fogadnak, így gyerekzsivaj sem lesz. A tóra és hegyre néző panoráma gyógyír a léleknek, akárcsak a házankénti privát pezsgőmedence. Természetközeli, ám mégis rendkívül színvonalas és minden igényt kielégítő bakancslistás szállás – biztos, hogy ezt imádni fogjátok! 

A pazar rejtekhely: Donautica Étterem és Hotel Fadd-Dombori ****

Bújjatok el a világ elől itt, közvetlenül a Holt-Duna gyönyörű vízpartján! A 6 apartman mellett 11 teljesen egyedi, különböző stílusú szobába is foglalhattok szállást. Tiszta, modern, nyugis – több se kell a 100%-os feltöltődéshez.

Úszkáljatok a kinti medencében, miközben a Dunában gyönyörködtök, vagy fedezzétek fel a benti wellness részleg szolgáltatásait! Élvezzétek az ínycsiklandó félpanziós ellátást, és a környék kínálta kirándulási lehetőségeket – például a szekszárdi borvidék nagyon közel van.

Ráadásul kifejezetten gyerek-és bababarát szállás, a lurkók 6 éves korig ingyen jöhetnek!

A stílusos vidéki: Hercegasszony Birtok Mezőtúr

Az imádott szállás közvetlenül a vadregényes Körös partján, egy hatalmas, alföldi kastélyban várja, hogy elkápráztasson benneteket! A neobarokk stílusú kúriához csodaszép kert tartozik, valamint benti medence és jacuzzi, szaunákkal.

És persze saját stéggel csatlakozik a vízhez. Itt aztán órákig lehet a vízben gyönyörködve bambulni, főleg egy romantikus naplemente keretében – de éppenséggel horgászni és túrázni is lehet ám. Ez régi nemeseket idéző szállás igazi bakancslistás hely!

A modern vízparti: BonyResort Apartman Szarvas

Sokszor a vidéki, vízparti szállásról az jut eszünkbe, hogy apró, egyszerű de hangulatos, világtól eldugott. Nos, ez a szállás abban különbözik, hogy abszolút modern, mindennel felszerelt, mintha csak egy nagyvárosban lenne.

A letisztult beltéri stílushoz ráadásul fantasztikus vízparti panoráma társul. Nagyon csendes, békés környezetben található, saját stéggel, medencével. Ha tehát a vidéki, vízparti idillt kombinálnátok a kifogástalan modern kényelemmel, válasszátok ezt! 

Magyarország legszebb látnivalói Szarvason az arborétumtól a Mini Magyarország makettparkig >>

Az abszolút családbarát: Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Sokak kedvenc szállása a Kolping Hotel, pár éve az Év családbarát Szálláshelye díjat is elnyerte! A 10 hektáros park minden szeglete szolgál valamilyen élménnyel, legyen az a kalandjátszótér, a trambulin vagy a gokart pálya, netán kézműves foglalkozások a játékbirodalomban.

A gyerekfelügyelet és a gyerekmenü ugyancsak a szolgáltatások közé tartozik. Persze ti felnőttek sem fogtok unatkozni – a nagy közös családi élményfürdőzés is szuper program, még rossz időben is, hála a fedett részlegnek.

A félpanziós ellátásnak hála nem kell a főzéssel foglalkozni, és ha kirándulnátok egyet, a Balaton máris a szomszédban van.

A hangulatos erdei: Ezererdő Vendégház Egerbakta

Egerbakta csendes, erdővel körülvett kis település a Bükk lábánál, itt fekszik az Ezererdő Vendégház, amely kiváló választás a túrázás szerelmeseinek. A vendégházban két barátságos, modern szoba van, melyek ideális választásnak bizonyulnak családoknak, baráti társaságoknak.

A ház körüli parkban grillezéshez és tűzrakáshoz alkalmas terasz, kerti tó napozórésszel, és sportolási lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére.

A panorámamedencés: Silvanus Wellness és Konferencia Hotel Visegrád

A Dunakanyar egyik legnépszerűbb szállodája a visegrádi Silvanus Hotel, amelynek szobáiból az erdőre, a Dunakanyarra vagy éppen a Fellegvárra nyílik kilátás

A hotelben minden évszakban színes programkínálattal, kirándulásokkal várják a vendégeket, míg a felhőtlen kikapcsolódásról a wellness centrum és a szabadtéri panorámás medence gondoskodik. A medencében ülve, koktélozás közben megfigyelhetjük a Dunán csordogáló hajókat. 

Kutyabarát ház toszkán hangulattal: Vörösbegy Vendégház Kékkút

A Káli-medence bájos településén, Kékkúton található a romantikus hangulatú Vörösbegy Vendégház, ahol minden megtalálható, ami a tökéletes pihenéshez kell. A csend, nyugalom, és madárcsicsergés az alapfelszereltség része, a Balatontól pedig csupán csak 10 perc fekszik

A vendégház hatalmas kerttel, terasszal, kiülővel, bográcshellyel és grillsütővel rendelkezik, emellett szeretettel várják a négylábú kedvenceket is.  

Az evezés szerelmeseinek: Zöld Dió Vendégház Bodrogkisfalud

A 3 szobás, 9 férőhelyes vendégház Tokaj-hegyalján, Bodrogkisfalud településen található, tökéletes választás vízi élményekre vágyó családoknak, baráti társaságoknak. A tornácos teraszon kerti bútorokban pihenhetünk, a kertben grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség. 

Az izgalmas vízitúrákat kínáló Bodrog és a Tisza folyón túrakenu, túrakajak, sit-on-top kajak, surfski, SUP, pedálos SUP, és sárkányhajó vár bennünket. 

Nyári kalandozások és borozgatások a kincsek városában: Tokaj >>

Hagyományőrző vidéki báj: Kékfestő Vendégház Bükkszentkereszt

A több, mint 100 éves, 3 szobás parasztház deszkacsipkés tornáccal, fedett és kávézó-terasszal, valamint jól felszerelt konyhával várja vendégeit Bükkszentkereszten. A terasz alatti galérián játékokkal teli játszórész várja a gyerekeket, míg a padlástérben közösségi helységet alakítottak ki. 

Az állatbarát ház tökéletes választás azok számára, akik kedvelik a vidéki romantikát, és szívesen kirándulnának a Bükkben a zajos hétköznapok után. 

Ha az egyediség fontos számotokra, akkor íme 25 tip-top kis vendégház a Szallas.hu kínálatából >>

Ti hogy álltok az imádott szállások tekintetében? Milyen számotokra egy bakancslistás szoba? Bármilyen korosztályról vagy igényről van szó, itt garantáltan találtok számotokra megfelelőt >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
82%
Imádom
Imádom
12%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
6%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%