Eldugott kirándulóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Energia-helyeket kerestem – különleges, energetizáló helyek Magyarországon II. rész

1 perces olvasási idő

Olyan boldog voltam, amikor több visszajelzés is érkezett az energetizáló helyek első részével kapcsolatosan. Rengetegen írtatok rám, hogy még milyen helyeket keressek fel, olyan ötleteket is kaptam, amiről azt sem tudtam, hogy létezik, azt meg pláne nem, hogy különleges energiákkal bírnak. Lélek Koffein – Pauer Krisztina írása.

Energiákra fel! 

A március 15-ei hosszú hétvégén (nem mintha most ez annyira számítana, annyira összefolynak a napok) a könnyű megközelíthetőséget kihasználva ellátogattunk a Velencei-tóhoz. Egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta az ingóköveket. Északi parti településekről gond nélkül el lehet jutni a hegységbe: a területet átszövik a turista- és a kerékpáros útvonalak. Sokan voltunk, meg is lepődtem mennyi turista húzta fel a bakancsát és indult útnak. Kicsik, nagyok egyaránt. 

Energia-helyeket kerestem – különleges, energetizáló helyek Magyarországon II. rész

Különleges, energetizáló helyek 

A misztikus ingókövek

Forrásaim alapján a Velencei-hegység tömegét alkotó gránit nagyjából háromszáz millió éve keletkezett, és ez adja a hegység különlegességét is: Magyarországon csak itt (és a Keleti Mecsekben) lehet a gránitot közvetlenül a felszínen tanulmányozni. Az egykor a föld mélyén, a forró magmából kihűlés közben feltöredezett gránitdarabok a víz és az erózió hatására a föld felszínére kerültek és így billegő elhelyezkedésükről kapták a nevüket: ingókövek. 

Energia-helyeket kerestem – különleges, energetizáló helyek Magyarországon II. rész
Pákozdi ingókövek

Óriási, egymásra támaszkodó, más és más alakú gránittuskók a lábunk előtt hevertek. Mintha egy óriás szórta volna el markából a kavicsokat. Egyes darabok csak az élükkel támaszkodnak az alattuk lévő sziklákon, amelyeken el is mozdulhatnak anélkül, hogy eldőlnének, ezért nevezik őket ingóköveknek. 

Lenyűgözött. Még sosem láttam ilyet. Annyira történelmi, annyira misztikus, annyira mitikus. Annyira energetizáló. Oké, nem tolom túl, de tényleg látogassatok el, mert érdemes ott letelepedni egy és egy hatalmas pikniket rendezni. 

S, ha már a Velencei tónál jársz, ne hagyd ki ezeket sem:

Gárdony szívében pedig ezt a szállást ajánlom: Varázsvilla Üdülőház Gárdony

Majkpusztai remeteség

Az előző blogbejegyzésemben már írtam arról, hogy ha energiaturizmus szívét keresnénk meg akkor biztosan a Pilis lenne az. Viszont egy olvasónk segített abban, hogy Oroszlány külterületén, Majkpusztán fekszik egy remeteség, amely a 250 évvel ezelőtt élt, némasági fogadalmat tett kamalduli szerzetesek életét mutatja be.

„A 17 cellaházból, templomtoronyból és kolostorból álló remeteséget látva a legtöbb látogató megfogalmazza, hogy a hely túl azon, hogy gyönyörű, egyedi és különleges, rendelkezik még valami varázslatos kisugárzással is” – írja a Majki kolostor weboldala.

Energia-helyeket kerestem – különleges, energetizáló helyek Magyarországon II. rész
Energetizáló helyek

A majki kamalduli remeteség országos szinten is kiemelkedő épületegyüttesnek számít. Picike utcákkal van ellátva és az épületek között apró kertek helyezkednek el, amelyeknek jelentős része még XVIII. századi, barokk szerkezetét őrzi, és amelyben sétálva táblákkal jelzik a kultikus Szent György-sáv kereszteződési helyeit.

Gyógynövények kertje

A leírások alapján ezekben a kertekben- pontosan a magas energiaszint miatt- a szerzetesek gyümölcsöt, zöldségféléket, gyógynövényeket ültettek. A fejlesztési iratok szerint a parkban kerti meditációs tér kerül kialakításra, de helyet kap benne egy pajta is állatokkal, és egy ökopont is létesül.

Pannonhalmi gyógynövénykert és levendulás

További programajánlókat itt olvashattok:

https://szallas.hu/programok/magyarorszag/varak-kastelyok

Ha van olyan hely, amit szívesen megmutatnál nekem, írj és én körbejárom. Energetizáló helyek meditációs, elvonuló központok! Nagyon várom

(Fotók: shutterstock, pixabay, szallas.hu)

Még több látnivaló és kirándulóhely, amikért megéri útra kelni:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%