Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Ezért utazz az Északi-középhegységbe! – A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak

2 perces olvasási idő
A füzéri vár

Az Északi-középhegység földrajzi értelemben a Visegrádi-hegységtől a Szalánci-hegységig húzódik, legnagyobb része azonban Magyarország északkeleti részén fut. Itt találhatóak hazánk legmagasabb hegycsúcsai is. Ezúttal ízelítőt adunk e tájegység legszebb látnivalóiból, melyek mindegyikének ott a helye az őszi bakancslistákon. 

A legszebb természeti látnivalók, kirándulóhelyek az Északi-középhegységben 

1.Megyer-hegyi tengerszem

A Megyer-hegyi Tengerszem Sárospatak fölött, a 324 méter magas Megyer-hegyen található, s egész évben szabadon látogatható jól karbantartott tanösvényeken. A mesébe illő természetvédelmi területet 2011-ben Magyarország legszebb természeti csodájának választották. 

Olvass tovább a tengerszemről >>

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Megyer-hegyi tengerszem

Szállásajánlatunk a közelben: Tulipán Vendégház Sárospatak

A termálfürdő szomszédságában található a Tulipán Vendégház Sárospatak, melynek két különálló apartmanjában akár tizenöten is elfértek egyidejűleg. A nagyobb társaságok és családok számára is ideális vendégház tökéletesen felszerelt, modern és nagyon hangulatos.

Tulipán Vendégház Sárospatak

2. Baradla-barlang – Aggtelek, Jósvafő

Az egyedülálló cseppkőcsodáiról híres Baradla-barlang az Északi-középhegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A barlang legismertebb részeit bemutató túra hossza 1 km, melyet kiépített útvonalon, nagyjából 60 perc alatt járhatunk be. A vezetett túrákhoz Aggteleken és Jósvafőn is csatlakozhatunk. 

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Baradla-barlang

Aggtelek közelében ezt a szállást ajánljuk: Rózsa Vendégház Zubogy

A bababarát Rózsa Vendégház Zubogy tökéletes szálláshely családoknak az Aggteleki Nemzeti Park kapujában. A tágas, kényelmes vendégház remek hely egy őszi pihenéshez Észak-Magyarországon. 

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Rózsa Vendégház Zubogy

3. Újmassai őskohó – Lillafüred

Az Újmassai, vagy más néven Fazola – őskohó hazánk legrégebbi ipari műemléke, mely a térség régvolt vasműiparának hírmondója. A Hámori-tó közelében álló, különlegesen szép és érdekes épület egész évben szabadon látogatható.

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Újmassai őskohó

Lillafüred közelében ezt a szállást ajánljuk: Kaptárkő Vendégház Kács

A tágas és kényelmes Kaptárkő Vendégház Kács családokat, párokat egyaránt vár. Ideális hely, ha csendes, pihentető napokat szeretnél eltölteni az Északi-középhegység falucskáiban.

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Kaptárkő Vendégház Kács

Különleges túraútvonalak az Északi-középhegységben

4. Nagyvisnyó, Három-kő

A 904 méter magas Három-kő a Bükk déli részére lélegzetelállító panorámát nyújtó természetes kilátóhely, melyet Szilvásvárad és Bánkút felől egyaránt elérhetünk. Az ide vezető útvonal gépkocsival lerövidíthető, így kisebb gyerekkel is teljesíthető ez a szép túra.  

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Három-kő, Nagyvisnyó

Ezt a szállást válaszd Nagyvisnyó közelében: Bíró-Udvar Vendégház Mályinka

Szilvásvárad közelében vár mindenkit a Bíró-Udvar Vendégház Mályinka, egy modern, önálló kiadó vendégház a Bükkben. A szálláshelyen nem tartózkodik más rajtatok kívül, így tökéletes pihenésben lesz itt részetek. 

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Bíró-Udvar Vendégház Mályinka

5. Gyadai tanösvény – Szendehely

Magyarország leghosszabb gyalogos függőhídján is átkelhetünk a 13 állomásból álló Gyadai tanösvényen, mely tisztáson, kaszálón, cölöpökön és kalandos erdei utakon vezet végig. Az 5 km hosszú körtúra 2,5 – 3 óra alatt teljesíthető, pici gyereket háti hordozóban ajánlott vinni, mivel az út nem babakocsi-barát. Kiindulási és érkezési pontja a Katalinpusztai Kirándulóközpont.   

Ezért utazz az Északi-középhegység környékére! - A legszebb kirándulóhelyek, túrák és várak
Gyadai tanösvény, Szendehely

Ezt a szálláshelyet válaszd páros vagy családi pihenéshez a Dunakanyarban: Irma-forrás Vendégház Verőce

Az erdő csendje veszi körül az Irma-forrás Vendégház Verőce szálláshelyet, mely tökéletes hely, ha teljes nyugalomban szeretnél pihenni családoddal vagy pároddal. A vendégház nemcsak babagondozási kellékekkel, hanem saját őrzött kerékpártárolóval is rendelkezik.

6. Millenniumi Tanösvény – Szilvásvárad

A festői Szalajka-völgy bejáratától, a Börtönmúzeum mellől indul az egész évben látogatható Millenniumi Tanösvény, mely a híres Millenniumi – kilátóhoz visz. Érdemes végigjárni a 2 kilométer hosszú sétautat, mivel a kilátóban lélegzetelállító panoráma vár minket. 

A Szalajka – völgyhöz közel ezt a szálláshelyet ajánljuk: Halász Vendégház Szilvásvárad

A tágas és dizájnos Halász Vendégház Szilvásvárad szálláson kényelmes körülmények között pihenhettek. A családok számára ideális vendégház kitűnő bázisotok lesz a Bükk felfedezéséhez.  

A legszebb várak, kastélyok az Északi-középhegységben

7. Füzér Vára – Füzér

Egy magasra törő vulkáni kúpon áll Füzér fehér vára, amely a Zempléni-hegység egyik legszebb történelmi nevezetessége. A várban látható kiállítások, programok egész évben várják a látogatókat.

Jegyárakról, nyitva tartásról ezen az oldalon tájékozódhatsz.

Füzér vára

Egy füzéri látogatáshoz itt foglaljatok szállást: Mókus-tanya Vendégház Vágáshuta

A zempléni erdők friss levegője vár a Mókus-tanya Vendégházban Vágáshután, ahol párok és családok egyaránt remek szálláshelyre lelnek. A modern, hangulatos vendégházban gyerekek 4 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak, ráadásul kutyusokat is szívesen látnak.

Mókus-tanya Vendégház Vágáshuta

8. Sárospataki vár – Sárospatak

A sárospataki vár neve összeforrott a Rákóczi – családéval, akiknek uralma alatt élte a vár fénykorát. Ma egyedülálló tárlatokat tekinthetünk itt meg, felmászhatunk a Vörös-toronyba, a gyerekeket pedig múzeumpedagógiai foglalkozások is várják.

A jegyárakról, nyitva tartásról ezen a linken találsz aktuális információkat. 

Sárospataki vár

Ha szállást foglalnál Sárospatak közelében, ezt a helyet nézd meg: Sólyomvár-lak Komlóska

A Sólyomvár-Lak Komlóska nem kisebb kitüntetéssel büszkélkedhet, mint az Év Szállása 2017 – Szakmai Díj I. helyével, megérdemelten. A rendkívül bájos, stílusos szálláshelyen párok és családok sokféle szobatípusból választhatnak, s a helyi gazdaságban megtermelt finomságokat kóstolhatják meg.

Sólyomvár-lak Komlóska

9. Edelényi Kastélysziget – Edelény

Az Edelényi Kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, mely rokokó falképsorozatáról vált híressé. Kosztümös és hagyományos tárlatvezetéssel, interaktív játékokkal, sőt, 3D filmvetítéssel is várják az ide látogatókat. A múzeum gyerekbarát és akadálymentesített.

Jegyárakról, nyitva tartásról ezen az oldalon találsz információt.  

Edelényi kastélysziget

Itt foglalj szállást Edelény közelében: Heni Vendégháza Vadna

Egy szépen felújított tornácos parasztházban pihenhettek, ha a Heni Vendégház Vadna szálláson foglaltok. A 7 főt befogadni tudó épület tökéletes megoldás családok, kis társaságok részére, akik szeretnék felfedezni a régió látnivalóit. 

Heni Vendégháza Vadna

Az Északi-középhegység tájain barangolva számtalan különleges látnivalót találhatsz. Ne habozz, fedezd fel idén ősszel te is ezt a tájat, s ha szállást foglalnál, itt megtalálod a megfelelőt >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
45%
Imádom
Imádom
9%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
36%
Nem tetszik
Nem tetszik
9%