Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanás

Ide süss! Gomba és környéke ennivaló egy hely!

1 perces olvasási idő

Számos olyan település van az országban, amely érdekes nevével hívja fel magára a figyelmünket, ilyen például Gomba község is. Ha nem ismered még a bájos kis falut, ideje felfedezned, hogy merre érdemes kirándulni a környéken, és milyen programok várnak. Mutatjuk az utat! 

Ide süss! Gomba és környéke ennivaló egy hely!

Ismerd meg közelebbről Gomba község látnivalóit! 

A község neve csalóka, hiszen nem az ellenállhatatlanul gazdag gombafajairól kapta a nevét, ám ennek ellenére érdemes felkeresned, akár lelkes gombagyűjtő vagy, akár nem. 

Gomba község Pest megyében, a Gödöllői-dombságnál fekszik Budapesttől 50 km-re. Bár az ősidők óta lakott hely volt, 1337-ben említik először a nevét, első ismert birtokosa Gombai László volt. Korábban a falu házai a Gombai-patak völgyében épültek, ma már a dombok felé is terjeszkedik a község. 

A kastélyairól és kúriáiról ismert település egyre népszerűbb turistacélpont, az pedig már csak hab a tortán, hogy a helyi újság a Csiperke nevet viseli. Bájosan hangzik, nem igaz?

Szállások Gomba közelében >>

Ide süss! Gomba és környéke ennivaló egy hely!

Mit nézz meg Gomba községben? 

Ha a településen jársz, keresd fel a Perczel-kúria, a Scitovszky-kúria, a Fáy-kúria, és a Szüts-kúria épületét. A Bárczay-kastély, a Patay-kastély, és a  Wartensleben-kúria épületét szintén érdemes útba ejteni! Ha kirándulnál a környéken, irány a tájékoztató táblákkal ellátott túraútvonalon a Nagy és a Kis szurdik, illetve a Várhegyen épült „Pogányvár”!

Szállástipp! A Nádas Tó Park Hotel nosztalgikus hangulattal, finom fogásokkal és wellness részleggel várja azokat, akik tóparton szeretnének megszállni pihenésük során. A hotelben a parkolás, a légkondicionálás és a wifi ingyenes, a szállásért pedig OTP, MKB, és K&H SZÉP kártyával is lehet fizetni. 

Kirándulj a környéken! – Látnivalók Gomba közelében

Kíváncsi vagy, merre érdemes kirándulni Gomba közelében? Az alábbi helyekre mindenképpen látogass el, ha szereted a szép kilátást, a vízparti élményeket és a természet közelségét! 

Vár Monoron a Strázsahegyi-kilátó! 

Monor legmagasabb pontja a Strázsahegy, amelyen 2002-ben épült a kilátó, ahonnan rálátni Monorra, a környék településeire és a budai hegyvidékre. Az építmény a helyi lakosok és a kirándulók körében is népszerű, ha Gombán jársz, feltétlenül érdemes útba ejteni.

Szállások Monoron >>

Ide süss! Gomba és környéke ennivaló egy hely!
Strázsahegyi-kilátó

Tekintsd meg a Csévharaszti pusztatemplom maradványait!

A XII. században épült pusztatemplomnak csupán a nyugati falának egy része maradt meg, melyen egy szabálytalanul kerek ablak látható. Az egykori Pótharaszt falu temploma a török időkben pusztulhatott el, a templom rekonstrukciójára a jövőben kerül sor, addig ebben az állapotban tekinthető meg.   

Foglalj szállást a környéken! >>

Ide süss! Gomba és környéke ennivaló egy hely!
Csévharaszti pusztatemplom

Ismerd meg a Merzse-mocsár kincseit!

A Merzse-mocsár Budapest 17. kerületében fekszik, amely autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető. A 40 hektáros természetvédelmi területen növényritkaságokkal, védett madárfajokkal, kétéltűekkel és hüllőkkel is találkozhatsz a táblákkal felszerelt tanösvényen. A kilátótoronyba is mindenképpen érdemes felmászni, hogy ráláss a mocsárra, majd utána piknikezhetsz egyet a kihelyezett padoknál és asztaloknál. 

A közelben szeretnél szállást foglalni? >>

Ide süss! Gomba és környéke ennivaló egy hely!
Merzse-mocsár

Élvezd az önfeledt pihenést a Nádas Tófürdő partján! 

Vadregényes környezetben pihennél egy hangulatos tóparton? A kialakított stégek, a vízicsúszdák, a tiszta víz és a játszótér gondoskodik róla, hogy a Nádas Tófürdő partján kellemes legyen a napod. Családi és baráti kikapcsolódáshoz is bátran választhatod úti célnak! 

Vasadon keresel szállást? >>

Nádas Tófürdő

Vízisportok és kikapcsolódás a Gyömrői Tófürdő ölelésében! 

Kedveled az aktív kikapcsolódást akkor is, ha vízparton vagy? Próbáld ki a wakeboardot, röplabdázz, a csemetéknek pedig feltétlenül mutasd meg a számukra kialakított játszóteret! A Gyömrői Tófürdő 100 hektáros területen fekszik, a 300 méter hosszú partszakaszt a kerekesszékkel és babakocsival érkezők is meg tudják közelíteni. Az árnyat adó fák alatt idilli lesz a kikapcsolódás, a parkolás pedig ingyenes. 

A legjobb szállások Gyömrőn >>

Feltétlenül látogass el Gomba környékére, ha…

  • Budapest környékén keresel kirándulóhelyet
  • szívesen látogatsz régi kastélyokat és kúriákat
  • számodra eddig ismeretlen tájakon kirándulnál
  • a természet közelségére vágysz
  • gyermekbarát helyen pihennél

Többnapos kikapcsolódáshoz foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és ismerd meg közelebbről Gomba környékét! 

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%