Romantikus búvóhelyekNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

Három romantikus rönkház Magyarországon

1 perces olvasási idő

Meghitt elvonuláshoz vagy nagy bulihoz

Imádom azokat a hagyományos gerendaházakat, ahol a természet közelségét és nyersességét nemcsak kívül, hanem bent is érzem. Ráadásul olyan romantikusak. Kevesen tudják, hogy ilyeneket már hazánkban is kivehetünk, ha szeretnétek egy kicsit kettesben elbújni, vagy akár egy társasággal háborítatlanul bulizni.

1. Két tó partján: Joó-tó rönkház Marcalgergelyiben

Igazi wow-élmény, amikor ide megérkezel. Az erdélyi stílusú, exkluzív rönkház két horgásztó partján fekszik, csodálatos kilátással a vízre, a zöldre és egy idilli kis templomra a távolban. A hely különleges mikroklímájának – és a szaunáknak, sószobának – köszönhetően nagyon alkalmas asztmás vagy légúti betegségben szenvedőknek is.

Két tó partján

Páratlan kilátás a Joó-tó vendégházból

Páratlan mikroklíma

A felső szinten három szobában összesen kilencen fértek el, a pezsgőkádas fürdőben lazulhattok. A földszinten hatalmas, szuperül felszerelt konyha van a jó hangulatú vacsikhoz, ami utána kandalló előtt terülhetünk el a nappaliban.

Hangulatos kandalló a Joó-tó rönkházban

Az igazi kincs a háztól 500 méterre lévő Szaunaház, amiben finn- és infraszauna, merülőmednece, sókampra, jacuzzi van. A hely különleges mikroklímájának – és a szaunáknak, sószobának – köszönhetően nagyon alkalmas asztmás vagy légúti betegségben szenvedőknek is.

Szaunaház

Muszáj egyszer kipróbálnotok. Több fotót és leírást itt találtok.

2. Autentikus fenyőből az Őrségben: Alszeri Rönkház Őriszentpéter

A hatalmas vadregényes saroktelken lévő házat egyedileg, 30-40 centiméter átmérőjű fából készítették. A berendezés is ezt a stílust tükrözi, mindenhol érezzük a fa szeretetét (és illatát).

Alszeri Rönk Vendégház őrségi fenyőből

Pihenés a fedett teraszon

Összesen hatan fértek el, lent ketten, és fent négyen, de igazából azt ajánlom, vegyétek ki az egészet egy romantikus elbújáshoz, házassági évfordulóra, akár nászútra.

Kandalló is van

A berendezésben is a fa a főszereplő

A kertbe senki nem lát be, és egész végig ki sem kell mozdulni: kávézzatok a teraszon, heverjetek a függőágyon (vagy a kerti hintában), borozzatok a kandalló előtt. Ha mégis bejárnátok a környéket, biciklire pattanhattok.

Függőágy a kertben

A kertben is lehet sütögetni

Borozás a kandallónál

Itt még sok fotót és elérhetőséget is találtok.

3.Nagy társaságnak: Sombereki Horgásztó Rönkház

Nálatok is biztos előfordul, hogy egy nyaralásra, hétvégére, vagy ünnepekre összejön a nagy társaság. Ilyenkor zavartalanul szeretnétek bulizni, pihenni, hogy közben mindenki visszavonulhasson a saját kis szobájába, ha szeretne. Erre tökéletes ez a vendégház a Baranyában, Pécstől 32 kilométerre.

Sombereki Horgásztó Rönkház

Nagy társaságnak is ideális

Minden társaságban van egy (vagy több horgász), de nemcsak ők fogják szeretni a ház melletti horgásztavat, amire csodás kilátásotok lesz a házból.

Horgásztó mellett

A luxus anyagokból épített rönkházban 8 három- és négyfős apartman van külön fürdővel és konyhával, így összesen 28-an fértek el. A fagerendák a szobákban, fürdőszobákban is láthatóak, ezzel különleges enteriőrt teremtenek.

Napfényes apartmanok

Még a fürdőben is látszanak a gerendák

Klasszul felszerelt konyha, kényelmes étkező van, ahol összejöhettek, jó időben pedig a kinti sütögető mellett.
Nézzétek még az összes képet itt.

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%