ÍzkalandCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégségVidéki víkend

Hungarikum Piknik: az átányi puhi és az egri bikavér találkozása

1 perces olvasási idő

Ez a hely lehet akár a gyomrotok is, amennyiben ellátogattok az egri Hungarikum Piknik forgatagába, ahol a címbéli étel és ital mellett megkóstolhatjátok a karcagi birkapörköltet, bajai halászlét, a szomolyai fekete cseresznyés rétest és borokat.

Mikor van az egri Hungarikum Piknik?

Az Egri Tavaszi Fesztivál szervezésében, 2019. március 30-31-én kerül megrendezésre a Hungarikum Piknik az egri Szépasszony-völgyben. Nyitás március 30-án délelőtt 10 órakor, zárás másnap délután 5 órakor.

Azt ne felejtsétek el, hogy ezen a hétvégén állunk át a nyári időszámításra; egy órával előre!

Hungarikum Piknik 2019. március 30-31. - Eger, Szépasszonyvölgy

Hogyan jutok el az egri Hungarikum Piknik helyszínére?

A Szépasszony-völgy az egri belvárostól kellemes sétatávra van. A szervezők fel is hívják a figyelmet a gyalogos megközelítésre. Ami, ha belegondoltok, már csak azért is hasznos, mert egyrészt ledolgozzátok a sok finomság egy részét, másfelől bort is bűntudat nélkül kóstolhattok. Ha még sincs kedvetek gyalogolni, taxival, reggel 10 és este 6 között városnéző kisvonattal is kimehettek. Vagy saját autóval. Ez esetben nagy kapacitású, ingyenes parkoló is rendelkezésre áll – ígérik a szervezők.

Térkép a megközelítéshez:

Különleges, helyi finomságok csak az Egri Hungarikum Pikniken

  • Átányi puhi:  Tepsiben kisütött, főtt krumpliból készült étel.
  • Botratekercs leves: A botratekercs magában vagy (zöldség)levesbetétként is fogyasztható. Lisztből, tojásból, sóból és kolbászból áll.
  • Molnárkalács:  A katolikus szertartások szentelt ostyájából kialakult egyszerű sütemény, amit nagyböjt, húsvét, karácsony alkalmával fogyasztottak.
  • Szomolyai fekete cseresznyés rétes: Egy remek, kelt tésztás rétes, amit a szomolyai fekete cseresznye tesz egyedivé.
  • Szerelmeslevél: Levél formájú sütemény dióbélből, tojásfehérjéből és kristálycukorból készült töltelékkel.
  • Lagzis zsíros kása: Igen tartalmas, egyszerű étel kukoricadarából, füstölt húsból, hagymából és zsírból.

Boros programok a Hungarikum Pikniken

Pincészetek és éttermek 8 helyszínen főzik és mutatják be a sajátosan magyaros fogásokat. A helyi ízek utcájában egyebek mellett szerelmeslevél, lagzis zsíros kása, egri kézműves sajtok várnak. A borok frontján pedig sor kerül a Vár Bora és Völgy Bora ünnepélyes bejelentésére. Kóstolhattok többféle Bikavért a Szépasszony-völgyi Bikavér túrán. A pincék pedig 30-án késő estig, 31-én este 8-ig after party jelleggel tartanak nyitva.

Hungarikum Piknik - boros programokkal vár a Szépasszonyvölgy

Gyerekbarát programokkal vár a Hungarikum Piknik

A gyerekek vélhetően nem ijednek holmi hujákolóktól; nézzék meg bátran a gyerekprogramok közt a Perpatvar – Hórihorgas Hujákolók gólyalábas, óriásbábos előadását. Az Egri Vitézlő Oskola mindkét nap okít íjászkodást. A Csodamalom Bábszínház gyermekelőadása keretében Ludas Matyi történetét ismerhetik meg és kitelepül a Fejér megyei Hungarikum Játékpark és Mintakincstár is.

Még több infó a Hungarikum Piknikről >>>

Hungarikum Piknik - Gasztrofesztivál Egerben népi és hagyományőrző programokkal
Hungarikum Piknik - Gasztrofesztivál Egerben

Egri látnivalók és programok a pikniken túl

Ha már Egerben vagytok, maradjatok még egy napot vagy kettőt, és nézzetek szét a városban is, válasszatok a Szallas.hu egri programkínálatából! Az Egri Várat semmiképp se hagyjátok ki! Nézzétek meg a várost a város alatt, avagy a zegzugos érseki pincerendszert! Idézzétek fel a török megszállás kellemes oldalát az egri török fürdő vizében és ejtőzzetek az egri Érsekkert romantikus zöldjében!

Hungarikum Piknik - egri látnivalók a pikniken túl

Hol van a Hungarikum Piknikhez legközelebbi szállás?

A Szallas.hu oldalán a Hungarikum Piknik közvetlen közelében is számos szálláshelyet foglalhattok! A legközelebb eső Hotel Ködmön Eger, Egri Leányka Vendégház, Kende Apartman Eger vagy a Sabinum Otthon Eger csak a jéghegy csúcsa. De legyen szó Hungarikum Piknikről vagy „csak” egy egri kiruccanásról, a Szallas.hu oldalán mindig több száz egri szálláshelyből választhattok!

Foglalj szállást itt és kedvezménykuponokat kapsz az egri programok mellé >>

És még valami: a Helyi Ízek Utcájában el ne felejtsétek megkóstolni az átányi puhit! Mi már tudjuk, milyen.

Hungarikum Piknik 2019

Egri kiránduláshoz ajánljuk:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%