CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásWellness + Hotelek

Nyári wellness Egerszalókon, a világhírű sódomb tövében

1 perces olvasási idő
Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók ****+superior

Magyarország egyik legszebb természeti csodájától, az egerszalóki sódombtól egy karnyújtásnyira fekszik a Saliris Resort Spa & Conference Hotel **** SUPERIOR, ahol a testi-lelki felfrissülés, a gondtalan pihenés és az élményekben gazdag kikapcsolódás minden korosztály számára garantált.

Saliris Resort Spa & Conference Hotel **** SUPERIOR

Egerszalóki sódomb és gyógyvíz

Egerszalók alatt, az ún. Gyógyvizek völgyében, 410 méteres mélységből tör fel az a 65-68 °C-os hévízforrás, amely a domboldalon 1200 négyzetméteres látványos mészkőlerakódást épített. Így keletkezett a híres sódomb, Egerszalók büszkesége, amelynek egész Európában nincs párja. Hasonló természeti csoda a világon is csupán a törökországi Pamukkaléban és az amerikai Yellowsonte Nemzeti Parkban található.

Egerszalóki sódomb

Az egerszalóki gyógyvíz többek között érelmeszesedés, csontsérülések, ízületi és reumatikus bántalmak gyógyítására, gerincbetegségek, idegrendszeri betegségek, anyagcsere-zavarok és mozgásszervi betegségek, meddőség és mozgásszervi műtétek utókezelésére alkalmas. A sódomb helyi védelem alatt áll és kiépített sétaúton lehet megközelíteni.

Saliris Resort Spa & Conference Hotel **** SUPERIOR

E természeti csoda lábánál épült fel a Saliris Resort Spa & Conference Hotel****SUPERIOR, amely 204 erkélyes szobával, 17 kültéri és beltéri medencével, exkluzív szaunavilággal és széles választékú wellness kezelésekkel várja a vendégeket.

Tudtad? A Saliris egy összetett fantáziaszó, jelentése „sószivárvány”.

Természetesen a hotel vendégeinek nem kell lemondaniuk a gyógyvíz áldásos hatásairól sem, a fürdő közvetlenül megközelíthető egy üvegfolyosón keresztül, ahol gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszda biztosítják a kellemes időtöltést minden korosztály számára.

Szaunavilág

A Szaunavilágban 95 °C és 110 °C hőmérsékletű finn szaunák, aromaszauna, bio szauna és gőzkabin segíti a testi-lelki megújulást és felfrissülést. A kültéri részen kerültek kialakításra -Magyarországon először- rönkfából készült finn szaunaházak, a hozzájuk tartozó merülő medence és zuhanyzók, valamint a naturista napozók. A nagyobb szauna 30 fő, míg a kisebb 20 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

Rönkfából készült finn szaunaház

TIPP: Hogy a méregtelenítés egyúttal élmény is legyen, érdemes kipróbálni a rönkházakban tartott gyógynövényes, jeges-sörös vagy gyümölcsös szaunaszeánszok egyikét!

Nézd meg most a Saliris Resort Spa & Conference Hotel kínálatát ⇒

Gasztronómia

A szálloda gasztronómiai kínálatában mind a hagyományos magyar ételek, mind a reformkonyha újdonságai megtalálhatók. Legyen szó vegetáriánus ételekről, speciális (glutén – vagy laktózmentes) diétáról, gyerekételekről, a vendégnek nem kell lemondani a finom falatokról. A bőséges büféreggeli alkalmával hideg és meleg ételeket kínálnak, míg a büfévacsora 2 előétel, 3 leves, 5 főétel, 3 köret, 2 desszert, friss és savanyított zöldségekből készült saláták, gyümölcsbár – szezonális és déli gyümölcsök széles választéka.

TIPP: Vacsora után érdemes felkeresni a legfelső emeleten található Furmint drinkbárt, ahonnan mesés kilátás nyílik a Kékesre.

Családbarát szálláshely

Az egerszalóki Saliris Resort baba- és családbarát szálláshelyként működik, 4 éves korig a szállás ingyenes. És hogy a hotelben eltöltött idő minden korosztály számára kikapcsolódás legyen, a legkisebbek részére egész nyáron foglalkoztató programok és ingyenes animáció áll rendelkezésre.

Hogyan néz ki egy „átlagos” nap a gyerekeknek a Saliris Hotelben?

13:15 – 13:45 Aqua Fitness a kültéri élménymedencében

14:00 – 15:30 kézműves foglalkozás

16:00 – 17:00 játékos vetélkedő a fürdőben

17:15 – 17:30 Aqua Fitness a kültéri élménymedencében

18:15 – 19:30 Gyereksarok

19:35 – 19:50 Jegesmarci és Jegesmarcsi látogatása az étteremben

20:00 – 20:30 Mini Disco

Játszóház

Élménykuponok

Lehet még ennél is izgalmasabb a nyaralás? Igen! Ha a szallas.hu oldalon foglalsz az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference Hotelbe, foglalásod mellé 34 kedvezménykupont kapsz ajándékba! Programok, amelyekre beválthatod: Barlanglakások és Sáfránykert 20 % kedvezménnyel, Egri vár 20 % kedvezménnyel, Parádsasvári üvegmanufaktúra 15 %  kedvezménnyel stb.

Nyári ajánlat

Ne hagyd ki a Saliris Resort nyári ajánlatát! Tölts el néhány felejthetetlen napot Egerszalókon, ahol a nyári időszakban akár hétvégi felár nélkül is van lehetőség szállást foglalni.

További részletek és szállásfoglalás ⇒


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%