CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Hűsítő programok a nyári kánikulában

2 perces olvasási idő
Dunakanyar Motorcsónakozás - Pilismarót

Hűsítő vizek, sebesen haladó motorcsónakok, titokzatos barlangok, frissítő fröccsök, tengerpartot idéző beach-hangulat vár azokra, akik beneveznek az általunk ajánlott nyári, hűsítő programokra. Nincs is jobb annál, mint amikor kiszakadhatunk a hétköznapok forgatagából és élvezhetjük a napsütötte nyár szabadságát vízen, erdőben, barlangban és borospincékben! 

Szigetköz Kalandpark – Mosonmagyaróvár

Van egy hely, ahol új kalandok és új élmények várnak, ráadásul egy fákkal borított, árnyékos, hűs helyen. Ez pedig nem más, mint a mosonmagyaróvári kalandpark!

Szigetköz Kalandpark

A Rudolf-liget egy részén, kb. 1,5 hektáros „őserdős” területen 80 akadályos drótkötélpályát alakítottak ki, melyek különböző magasságokban, különböző nehézségi fokaikkal minden korosztálynak tökéletes szórakozást kínálnak. Az egy bébi-pálya, 3 különböző gyerekpálya, 2 különböző nehézségi szintű felnőtt-pálya mellett a Mosoni-Dunán átívelő csúszópálya, mászófal, ping-pong asztal és trambulin várja, hogy felpörgesse a nyári hétköznapokat.

15 % kedvezmény a belépők árából >>

Borozó – Lendava

Huzimec Zoltán a muravidéki Lendván, 1 hektárnyi termőterületen tevékenykedik. A biogazdálkodással foglakozó borász célja, hogy minőségi bort állítson elő a szőlő termesztésétől kezdve a feldolgozáson át, lehetőség szerint minél jobban megmaradva az ősi termelési formánál.

Turizmus a Gazdaságban – Borozó – Lendava

Itt a lehetőség tehát, hogy bejárjátok a muravidéki dűlőket, finom borokat kóstoljatok és jókat egyetek. S persze ehhez kitűnő társatok lesz a 2017 Sárvár város borának választott sauvignon blanc is. Ez a néhány évvel ezelőtt indult családi vállalkozás ma falusi turizmus keretében belül biztosítja a felejthetetlen gasztroélményt, hiszen a legjobb saját készítésű sajtokkal, kenyerekkel és a valamennyi itt termelt hozzávalóval igyekeznek a Muravidék, Lendva hírnevét öregbíteni.

10 % kedvezmény a számla végösszegéből >>

Demjéni Termáltó – Demjén

A Gyógyvizek Völgyének egyik legnagyobb turisztikai attrakciója a Demjéni Termálvölgy, amely a Demjéni Termáltó Fürdő az Egri Korona Borház területén található.

Demjéni Termáltó

A 3,5 hektáros területen épült fürdőkomplexum 3500 m² 28–30 Celsius fokos termálvíz felülettel, a parton napozóágyakkal, napernyőkkel várja, hogy itt a Bükk kapujában megtapasztalhassátok a hegyvidéki beach hangulatot. Ez a környéken is egyedülálló mediterrán jellegű, tengerpartot idéző fürdő a felnőtteknek és a gyermekeknek is kellemes kikapcsolódást nyújt egész évben. A fürdőházban 34–36 fokos gyógyvíz segíti a regenerálódást, s a fával fűthető szaunával, óriás csúszdával, a két strandröplabda-pályával és a sekély vizű medencével kisgyerekes családok, baráti társaságok, párok kedvenc helye lesz.

10 % kedvezmény a belépőjegyek árából >>

Dunakanyar Motorcsónakozás – Pilismarót

A Dunából soha nem lehet elég! Soha nem lehet megunni, mindig felejthetetlen élményt nyújt látványával és vízi attrakcióival.

Dunakanyar Motorcsónakozás – Pilismarót

Idén, ha motorcsónakot béreltek sofőrrel, akkor végig száguldozhattok a Dunakanyar mesés övezetében. A tájegység legszebb részeit csodálhatjátok meg a családdal, barátokkal. Talán még nem is láttátok a vízről a csodálatos Visegrádi Fellegvárat, a Salamon Tornyot vagy éppen az Esztergomi Bazilikát, a Mária-Valéria hidat vagy a lakatlan szigeteket. Addig, amíg nem élitek át, addig el sem tudjátok képzelni, milyen csoda a vízről felfedezni ezt a vidéket!

Minden szolgáltatás árából 20 % kedvezmény >>

Ökoturisztikai Látogatóközpont – Badacsonylábdihegy

Egy látogatóközpont, amely segítségével a Balaton és a Badacsony kapcsolata tökéletesen tárul ki a látogatók szeme elé. Az éves nyitva tartású létesítményben megismerkedhettek a környék természeti értékeivel, a bemutató terekben audiovizuális eszközök, filmek, szöveges és képi dokumentumok, valamint kiállítási tárgyak teszik teljessé a látogatás élményét.

Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy

Ezen felül többféle túraútvonal közül választhattok, ahol bronzjelvényes túravezetőkkel, bérelhető túracsomaggal a Badacsony hegyi túrái várnak rátok. Sőt ha csapatépítésre érkeztek, akkor izgalmas GPS-pont kereső teljesítmény túrák során fedezhetitek fel a Balaton csodás flóráját és faunáját. Viszont, akik a meleg nyári időben inkább a vizes programokat helyezik előtérbe, azoknak ajánlom a Látogatóközpontban bérelhető kenukkal a tó vizén való barangolást, vagy egyszerűen a strandolást.

10 % kedvezmény >>

Hévízi Tófürdő – Hévíz

A Balaton szomszédságában, mégis egy teljesen más jellegű, klímájú és hangulatú helyre invitálunk titeket. A Hévízi Gyógytó nem csak itthon, hanem külföldi viszonylatban is kedvelt és elismert hely.

A világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív, természetes termáltava gyógyító erejű. A 4,4 hektár nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat ásványi anyagokban gazdag források táplálják, amelyek bőséges vízhozamának – 410 l/másodperc – köszönhetően a víz háromnaponta teljesen kicserélődik. Az ovális alakú tó a Zala folyón át a Balatonba ömlik. Igazi kuriózum ennek folyását is felfedezni. Illetve természetesen meg kell említeni a tó medrét vastagon borító gyógyiszap jótékony hatását, amely a gyógyvíz minden kémiai anyagát tartalmazza s a maga nemében egyedülálló hévízi iszap a gyógytényezők különleges értékeivel az év 365 napján fogadja a pihenésre és feltöltődésre vágyó vendégeket.

10 % kedvezmény a belépőjegy árából >>

 

 

SZÁLLÁSAJÁNLATUNK: Testi-lelki megújulás a hévízi Hotel Európa fit****superior-ban

 

 

 

Baradla-barlang – Aggtelek

Egy ugrással látogassatok el hazánk egyik legszebb és a Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb képviselőjéhez, a 25 km hosszúságú Baradla – Domica barlangrendszerhez!

Baradla-barlang

A több bejárattal nyíló Baradla nemcsak a térségnek, de hazánknak is legkiemelkedőbb és legrégebben kutatott, legismertebb, képződményekben leggazdagabb barlangtani értéke, amely a múlt században a világ második, 1965-ben a nyolcadik, 1969-ben a tizennegyedik, 1973-ban a huszadik leghosszabb barlangjaként tartották nyilván. Fantasztikus hely a maga nemében s cseppkődíszessége alapján, a mérsékelt égövben még mindig első helyen áll.

A barlang valószínűleg az ősidők óta nyitott, s természetes bejárata Aggtelek határában messziről látható az 50 m magas sziklafalával. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében a Baradla-barlang két különböző szakaszát bemutató aggteleki illetve jósvafői rövidtúrákra, valamint a vörös-tói középtúrára nevezhettek be, s mivel vezetett túrákról van szó, ezért rögzített időpontokban indulnak, de köztes időpontban különálló csoporthoz is van lehetőség csatlakozni.

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%